GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!

    GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!



    Bana diyorsun ki: "****enaltı yıl yeter bence. Kan-vatan-düşman'dan ötesine aklı ermeyen bir dil bu ül***i bunca yıl esir etti. Artık yeni şeyler düşünmenin vaktidir. Kan-vatan-düşman edebiyatının şahikası Kemal Paşa'nın Gençliğe Hitabe adlı eseridir. Bugün tekrar yazılacak olsa ben şöyle düzeltirdim"

    Sana diyorum ki: Kan-vatan-düşman’dan ötesine aklı ermeyen bir dil diyerek özünden saptırdığın bu yol, senin aklının ve dimağının alamayacağı kadar doğru bir yoldur. Yoksa sen Dünya’yı barış içinde bir cennet mi sandın? Sömürünün, emperyalizmin engellendiği bir Dünya mı gördün de bunları yazdın? Tam bağımsız bir ülke yolunda ilerleyen şu ül***i, emperyalizmin ve sömürünün kucağında acıyla kıvranan Ortadoğu, Afrika gibi kaynaklarını, senin maşalığını yaptıklarının yönetimine terkedip, ***if çatmalarına yardımcı olmak için mi yazdın? Köleleşmenin yolunu açmak için yaptığın bu edebiyat gaflettir, dalalettir, hıyanettir. Yoksa yeryüzünde gece ve gündüzün yaşandığı düzen yok edildi de karanlığı mı kovdun? Tanrının izniyle, bu halk güneşi battığı yerden doğurttu, Çanakkale’de binlerce şehit vererek. Yoksa sende mi oradaydın? Şehadet getirdin, tanık oldun da bizim mi haberimiz yok? Karanlığı kovmaya gücün yetiyorsa hadi durma kov. Kemal Paşa diyerek küçümsediğin insan senin asla erişemeyeceğin kadar yüksek bir makamdadır, senin kovamayacağını kovmuştur. Adı gibi olgunlaşmış ve bu ulusu olgunlaştırmak için canını dişine takmıştır. Asıl Kemalizm işte bu insan-ı kamil, olgun insan olma aşk-ı sevdasıdır. Asıl Kemalizm işte bu idealist yani ülkücü yani gayba iman eden gençliğin yoludur.

    Bana diyorsun ki: EY TÜRK GENÇLİÐİ BİRİNCİ VAZİFEN İNSAN OLMAKTIR

    Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, insan olmaktır. İnsan olmanın yegâne temeli insana sevgidir. Hayatın boyunca, insanlara güzelliği, aklı ve adaleti öğretmeyi görev bileceksin. Bilgin varsa, bedel beklemeden paylaşacaksın. Buna imkân ve şeraitin müsait değilse, yanındaki üç veya beş kişiye katıksız sevgini vermeyi deneyeceksin; onların hayat yükünü bir nebze hafifletmeye çaba göstereceksin. Bunu yaparken Türk mü, yoksa Hindu mu, Yamyam mı diye sormayacaksın. Çünkü insan, galiplerin hasbelkader çizdiği sınırlara sığmayacak kadar kıymetli bir hazinedir.

    Sana diyorum ki: EY ESARET GETİREN ŞERRİN TEMSİLCİSİ

    Türk, insanlıktan çıkıp, kimin hakkını batılla, karanlıkla, emperyalizmle, sömürüyle yedi ki bu gençliğimize hakaret edercesine insan olun diyorsun? Senin aklın karanlığa kul olmayı emrediyorsa var git yoluna, durma. Türk, rızkını mal-mülk de olsa, ilim de olsa, sevgi de olsa seve seve paylaşmıştır. Türk mü, Hindu mu, Yamyam mı diye de asla sormamıştır. Her şeyden önce geleceği göklerde bildik ve vicdanımıza, gönül gözlerimize güvendik. Senin gibi bencilliğe teslim olmadık. Teslim olduğumuz aklımız ve vicdanımızdır. Tam bağımsızlığımız en kıymetli hazinemizdir. Sen git önce emperyalist ülkeleri insanlığa çağır ondan sonra gel öğüt ver.


    Bana Diyorsun ki: MANEVİ HÜRRİYETİNİ ANCAK İNSAN OLMAKLA KAZANABİLİRSİN

    Dahili ve harici bedhahlarla etrafın çevrili olabilir. Sen şerri bahane etmeyecek, hayırhahlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceksin. Zira kötülük, esarettir. Manevi istiklalini ve manevi hürriyetini ancak insan olmakla kazanabilirsin.

    Sana diyorum ki: ONURUNU 2 KURUŞ FAZLA VERİYOR DİYE KARANLIÐA SATMAKLA MANEVİ HÜRRİYET KAZANILMAZ

    Düşmanlar benim rızkımı bin bir dalavereyle çalacak, şer üstüne şerle saldıracak ve ben hala gelin, alın diyeceğim, öyle mi? Düşmanın yaptığı kötülük değil de benim yaptığım savunma mı kötülük? İnsanlık senin dediğin gibi mazlum olmak değildir. Zalim kadar mazlumluğu kabullenen; yapan kadar görüp susan da suçlu. Hakka itaat eden hakla, adaletle düşmanına karşı koyar. Senin gibi vatanını satmaz.


    Bana diyorsun ki: DÜŞMAN BÜTÜN TERSANELERE GİRMİŞSE..

    Düşman bütün tersanelerine girmişse, vazifeye atılmadan önce düşüneceksin. Önce, düşman mı diye soracaksın. (Çünkü bugün düşman olan yarın dost olabilir.) Sonra onu kendine düşman etmek için ne hata yaptığını düşüneceksin. (Çünkü düşmanlık, herkes için ağır bir yüktür.) Gönlünü kazanmayı deneyeceksin. Tersaneyi beraber işletmeyi teklif edeceksin. (Öylesi her ikiniz için daha kazançlı olabilir.) Sonuç alamasan, bir tersane uğruna düşman olmaya değer mi diye bir kere daha kendine soracaksın. Bunları yapabilirsen, inan, dünyanın tüm tersaneleri senin olur. Tüm ordular sana boyun eğer. Tüm kalelerini terkedecek gücü ve güveni kendinde bulursun.

    Sana diyorum ki: DÜŞMAN BÜTÜN TERSANELERE GİRMİŞSE…

    Düşmanın benim tersanemde işi ne? Düşmanı kendime düşman eden ben miyim yoksa kendi açgözlülüğü müdür? Bir düşün bre rezil. Bizim Hakk’tan ve hakka itaat edenlerden başka dostumuz yoktur. Hakkı bilen ve emin olan(iman edenler)lardır bizim dostlarımız. Tarihte, asıl senin takındığın tipte tavırlar esir etti bu milleti ve benzerlerini. Çok şükür ki Tanrı bizimle ki gözlerimizi gafletten kısa sürede açtı hep. Sen hala Türkiye’yi kötü, diğer ülkeleri iyi diye düşünedur. Bu kafayla babayı alırsın tüm dünyanın tersanelerini. Bizim hiç kimsenin tersanesinde gözümüz yok. Bize biz yeteriz. Kimsenin ordusuna da boyun eğdirmek gibi bir niyetimiz de yok. Bizler ancak karanlığın, sömürünün ve cehaletin ordularına boyun eğdiririz.


    Bana diyorsun ki: İKTİDARLAR DAMARLARINDAKİ KANI TALEP EDEBİLİR

    Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar sana "düşünmeyeceksin!" diyebilirler. Kendi çorak ve bencil emellerine seni muhafız ve müdafi yapmak isteyebilirler. Kuşaklardan beri süren iktidarlarını bir gün daha korumak için senin damarlarındaki kanı talep edebilirler. Memleketin bütün tepeleri kan ve intikam bayraklarıyla donatılmış, bütün mektepleri zaptedilmiş, bütün mahkemeleri elde edilmiş, bütün gazete köşeleri bilfiil müstevlilere terkedilmiş olabilir. Millet, cehalet ve propaganda içinde serseme dönmüş olabilir.

    Sana diyorum ki: İÇ DÜŞMANIM DA DIŞ DÜŞMANIM DA CEHALETTİR, BENCİLLİKTİR
    Aksine bizler düşünmeyeceksiniz dedikçe düşünürüz, çünkü biz Türk’üz. Güzel insanlarız. Ata’mız Adem’dir. Her milleti bir biliriz. Hepsine hoşgörüyle yaklaşırız. İç düşmanlarımıza da dış düşmanlarımıza da aklımız ve vicdanımızla yeteriz. Yeter ki sizin gibi gafiller bu gençliğin kafasını daha fazla karıştırmasın, süslü ışıltılarla sarhoş etmesin. Memleketin her yanı işgal edilmiş dahi olsa, biz bizi biz yapan insaniyet kanından alırız gücümüzü. Sen derdini önce git yeryüzünün kanı bozuk insana değer vermeyenlerine anlat sonra gel yeryüzünün bu nadide ulusuna öğüt ver.


    Bana diyorsun ki: EY İNSAN EVLADI!..

    Ey insan evladı! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, insan olduğunu unutmamaktır. Muhtaç olduğun kudret tanrı vergisi olan vicdanında ve her gün çalışarak geliştireceğin aklında mevcuttur.

    Sana diyorum ki: EY KARANLIÐIN TEMSİLCİSİ AYDIN GEÇİNEN KİMLİK!

    Bizim vicdanımızdan dağılan iyilik, iyilik dağılım kanallarında serbestçe dolaşmaktadır. Biz gücümüzü zaten bu iyilikten alıyoruz. Aynı bedenlerimizdeki kanın damarlarımızda dolaştığı gibi. Ata da bundan farklı birşey söylemedi, bildirmedi. Hakikat senin gibi kötüler o damarları tıkayıp kriz geçirtiyor.Sen bu memleketi kendin gibi sahipsiz mi sandın? Yazık sana yazık. Hayır sandığın gibi değil. Yazık ki ne yazık. Gönlümüz, kabemiz cumhuriyetimiz, anayasamızdaki değiştirilemez ilkelerimiz de o güzel evimizin kilitleridir. Anahtarları da gençliğinin kalbindedir. Senin soyunun topu gelse o anahtarları ele geçiremez. Siz konuşmaya, atıp tutmaya, tuzak kurmaya devam edin. Tuzak kurdukça tuzaklarınızın üstüne tuzak kuruluyor. Cumhuriyetimizi yıkmak için fillerinizi de gönderseniz, ebabil oluruz üstünüzde oluruz.


    FİTYAN (Sen bilirsin bu sözcüğün etimolojisini)
    Son düzenleme Kadim; 31-10-2009, 01:14.
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    #2
    Konu: GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!

    ustam emeğine sağlık
    saygılar

    Yorum

    • YÜZBAÞI OÐULLARI
      Diamond Group
      • 01-04-2004
      • 19785

      #3
      Konu: GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!

      Kadim dostum eline koluna sağlık.

      Yorum

      • Sniper®
        Senior Member
        • 22-06-2005
        • 12987

        #4
        Konu: GENÇLİÐİN SEVAN NİŞANYANA YANITI!

        Bunu malum şahsa göndersek daha güzel olmaz mı mail yoluyla.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X