-UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

    -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-
    *uyduda sadece bir kez ödüyorsunuz paralı platformlarda ise ölünceye kadar her ay ödeme var
    *uyduda kanal sayısı sınırsız.onlar,yüzler,binler...paralı platformlarda ise sınırlı kanal sayısı ve yanlızca sözleşme yapılan kanalların izlenebilmesi ne yazıkki.örneğin avrupa kanallarının ve sözleşmesi olmayanların izlenmemesi.
    *uyduda yayınlar şifresiz,ücretsiz ve bedava.üstelik dijital ses ve görüntü kalitesiyle..örneğin trt kanallarını uyduda bedava olarak türksat üzerinden tam dijital görüntü kalitesiyle izleyebilirken paralı plaformda para vererek izlediğiniz trt lerin w3 teki yayınındaki görüntü kalitesi çok bozuk.kanalların görüntü kaliteleri türksatta çok daha yüksek..türksatta tüm kanallar yüzlerce kanal var.
    *uyduda kanalları taşıma silme kopyalama da yapabiliyorsunuz.
    benim tercihim türksat ve türksattaki şifresiz yayınlar.hem para vermiyorum bunlar için hemde daha kaliteli ve daha çok yayın alıyorum.sadece piyasada satılyan ücretsiz bedava yayın verebilme özelliğine sahip herhengi bir uydu alıcı aldım...bunun ismine kısaca şifresiz dijital uydu alıcısı diyorum....
    bunlar benim şahsi görüşlerim illaki sizde böyle yapın demiyorum,tüm kurumlara saygımda sonsuz takdirle karşılıyorum amacım kurumları eleştirmek değil sadece kendi terciihimin neden türksat olduğunu özgünce aanlatmak ama paralı platformları da takdirle karşılıyor ve başarılar diliyorum...benim tercihim türksat ve şifresiz dijital yayınlar oldu.
  • aet330
    Junior Member
    • 07-12-2004
    • 59

    #2
    Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

    bencede her ay para ödemektensebikez para ödeyip kurtulmak en iyisi...

    Yorum

    • TweLve
      Junior Member
      • 12-02-2005
      • 173

      #3
      Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

      En İyisi

      Yorum

      • stadyum
        Member
        • 24-09-2004
        • 548

        #4
        Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

        Originally posted by aet330
        bencede her ay para ödemektensebikez para ödeyip kurtulmak en iyisi...
        dijital platform ücretsiz olsaydı bile bedava olsaydı bile ben yine onu almaz ve türksattaki normal şifresiz yayınları tercih ederdim çünkü uyduda kanal sayısı sınırsız ve görüntü kalitesi çok daha iyi.örneğin trt kanallarının uydu görüntüsüyle dijital platform görüntüsünü kıyaslayabilirsiniz.para vererek daha kalitesiz izlemek yerine para vermeden daha kalitüeli izlemek.
        tabi bunlar benim görüşlerim..kimseyi bağlamaz.şahsi hür görüşüm,tüm kurumlara da saygılıyım ama benim terciğim kesinlikle uydu ve türksattaki fta yani şifresiz yayınlar.beer

        Yorum

        • joeblack
          Member
          • 23-03-2005
          • 1101

          #5
          Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

          dümkü d...... reklamını izledim moviemaxta nisanda oynucak filmleri gösteriyordu we digitaldeki filmler eski diyordu be adamlar senin nisanda oynattacagın filmleri coktan izledim

          Yorum

          • adorage
            Member
            • 15-04-2004
            • 617

            #6
            Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

            ben rekabet kuruluna şu 14,9 uydu olayında insanları kandırdıkları için başvurmayı düşünüyorum ahlaksızlıktan başka bişey değil ve çok kek var düşüyolar allah düşürmesin sanki sen 300 milyonu her ay veriyomuşsun gibi :(

            Yorum

            • adorage
              Member
              • 15-04-2004
              • 617

              #7
              Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

              ben yaptım abi şikayetimi rtük ve reklam öz denetim diye bir kuruluşa

              Yorum

              • adorage
                Member
                • 15-04-2004
                • 617

                #8
                Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

                ben dediğim gibi kıl olduğum bu reklam filmi için hem reklam özdenetime hemde rtük e başvurdum ve aldığım cevap bilgilerinize
                (reklam özdenetim kurulunun hassasiyeti ve rtük'ün hassasiyeti )

                Sayın ***,

                Kurulumuza ******** reklamları ile ilgili olarak yaptığınız başvuru değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;

                “Dijital uydu alıcılar ile ********’ün fiyat karşılaştırmasının yapıldığı reklam filminde 14.90 YTL olarak belirtilen fiyatının bir aylık olduğunun sonradan yapılan eklemeyle düzeltilmesi bu filmdeki yanıltıcılığın ortadan kaldırmaktadır.

                ********’ün orijinal dilde ve Türkçe olarak filmleri yayınlaması mesajının iletildiği reklam filminde dijital uydu alıcılarının yabancı dildeki yayınları aldığının belirtilmesinde bir yanıltıcılık bulunmamakla birlikte, aynı filmdeki ‘******** ekranı ışıl ışıl, pırıl pırıl ... uydu olmayın’ ifadesi yanıltıcılık içermektedir. Çünkü dijital yayın yapan bütün kanalların görüntü kalitesinin aynı ve bu güne kadar erişilebilen en net görüntüler olduğu bilinmektedir. Bu açıdan aralarında fark bulunduğu ileri sürülemez.

                ********’te yayınlanan filmlerin kalitesi ve güncelliği ile ilgili reklam filminde uydu alıcılarıyla izlenen kanallardaki filmlerin gerek (ekrana yansıtıldığı gibi) görüntü gerek tarihi itibariyle eskimiş, modası geçmiş olduğu yolundaki mesaj da, her iki yayın arasında böyle bir fark bulunmaması nedeniyle yanıltıcı bulunmuştur.”


                ********’ün orijinal dilde ve Türkçe olarak filmleri yayınlaması ve ********’te yayınlanan filmlerin kalitesi ve güncelliği mesajlarının iletildiği reklam filmlerinin bu halleri ile yayınlanmaması ********'e ve medyaya iletilmiştir.

                Kurul görüşünü bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu'na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

                Saygılarımızla,

                Çet Ziy
                Reklam Özdenetim Yürütme Kurulu adına
                Başkan

                Yorum

                • stadyum
                  Member
                  • 24-09-2004
                  • 548

                  #9
                  Konu: -UYDUNUN PARALI PLATFORMA GÖRE AVANTAJLARI-

                  öncelikle şunu belirteyim amacım hiçbir kuruma hakaret yada ekmeğine mani olmak değil ama sade sıradan bir vatandaş olarak bu konuyla ilgili özgür düşüncelerimi şahsi fikirlerimi iletmek istiyorum.ilgili kuruma da başarılar diliyorum.
                  isteyen ,-, aboneasi olur isteyen türksattan şifresiz yayınları izler mesele bu değil.burda kalite kıyaslaması yaptığım zaman ve tarafsız bir gözle baktığım zaman ki bunu profösyönel bir izleyici olarak söylüyorum ne ,-, satıcısıyım ne de recevire satıcısıyım,,-, ün artık türkiyede fonksyonunu tamamlamış olduğunu görüyorum.bundan 5-6 yıl öncesine kadar dijital yayın yapan televizyon sayısı çok azdı,dijital receiverlar aşırı derece de de pahalı idiler.
                  şimdi ise artık tüm kanallar dijital yayına geçtiler.yani ,-, ün yayınları dijital ses ve görüntü kalitesinde aktarma gibi bir fonksyonu kalmadığı gibi dikkat ederseniz kanalların türksattaki parasız yayınları ,-, ün yayınlarından daha iyi bir dijital ses ve görüntü kalitesine sahipler.bu kıyaslamayı trt kanallarının w3 teki yayınları ile türksattaki paketi arasında yapabilirsiniz.sadece trt nin değil genel anlamda türksattaki yayınların daha kaliteli olduklarını bir iki istisna harici görebilirsiniz.bu da kanalların ana yayınlarının türksatta olmasından kaynaklanıyor.
                  evet,dijital ses ve görüntü açısından ,-, reklamlarında söylediği gibi daha iyi bir görüntüye sahip değil.böyle olmadığını bu reklamın yanıltıcı olduğunu zaten REKLAM VE DENETİM KURULU da belirtti.
                  arkadaşlar türkiyede yaşıyan insanlar belli bir maddi düzeyin üstüne ne yazıkki çıkamıyorlar.yani asgari ücretle geçinen çok insan var.durum böyle olunca bir kez 200 milyon vermek ömür boyu her ay 20 yada 30 milyon vermekten daha avantajlı oluyor çünkü ayda 20 ytl senede 200 dersek 10 yılda 2000 ytl yapar.fransada ingiltere de paralı platformlar yürüyebilir ama türk insanının maddi gücü ne yazıkki bu platformları yürütmeye yeterli değil.bunun örneği ,-, ve ,-, de gödüldüğü gibi şahsi kanaatimce ,-, te de görülecektir.
                  birde ,-, ün şöyle bir yanlışı var.zaten az olan türk kanallarını ve çoğunun hatta daha fazlasının zaten türksatta şifresiz yayını var o paketi şu paketi bu paketi diye bölüyor...bunu yapmamalı.,-, üyesi olan bir insan maç dahil herşeyi izleyebilmeli.zaten tüürksatta olan hemde şifresiz olan yayınları mini paket diye isimlendirip daha kötü bir görüntü kalitesiyle parayla halka satmak sizce doğrumu?--
                  bir vatandaş olarak türksatta 100 kanal şifresiz izliyorum ve bunlarında çoğu türk kanalı.bunların arasından bir discovery i bir show tv yi yada skytürk ü izyelememek bir numben one yi izleyememek benim için ve benim gibi asgari ücretle geçinenler için bir kayıp olmaz.çünkü 80 den 70 e düşer bu sayı...yada 50 ye 40 a 30 a .ama her halukarda türksattan şifresiz yapan ve izlenilebilir kanallar olucaktır ve ulusal nietelikli kanallar zaten türksattan şifresiz yayın yapacaklardır.
                  bir dijital platformun kendini uydu ile kıyaslaması da çok yanlış.o başka şey o başka şey.,-, burda hata yapmıştır.kenidini uydu ile kıyaslamak yerine yeni alternatifler üretebilirdi.türksattan kartlı kontürlü yayına başlıyabilirdi.ama zaten ,-, ye hiçbir zaman abone olamıyacak zavallı maddi gücü düşük akşam zaten sadece 1saatini tv ye ayıracak olan insanların show tv yada skytürk gibi kanallarının türsata gelişini önlememeliydi geciktirmemeliydi yada bu kanallarla ilgili bundan sonra bir pürüz çıkarmamalı.hedef kitleyi doğru seçmeli,doğru reklam yapmalı,halkı yanıltmamalı..ama görünen ne yazıkki stratejiler şu aşamada yanlıştır.
                  benim yorumum bu ama tekrar ediyorum amacım kurumlara hakaret etmek değildir sadece şahsi görüşlerimi yazdım.ilgili kurumuda takdirle karşılıyorum.başarılar diliyorum.
                  Son düzenleme stadyum; 12-04-2005, 12:57.

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X