Bursa Durdurulamiyor. Bursaspor: 2 - Manisaspor: 0

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Bursa Durdurulamiyor. Bursaspor: 2 - Manisaspor: 0



    Bursaspor'un zirve yürüyüşü sürüyor!.. Süper Lig'in 25. haftasında Manisaspor'u konuk eden Timsah, bu virajı da kayıpsız geçerek Galatasaray'ın puan kaybetmesini beklemeye başladı. Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Bursaspor, evinde Manisaspor'u 2-0 mağlup etti.

    Bursapsor, bu sonucun ardından 52 puana yükselirken maç fazlasıyla zirveye yerleşti. 24 puanda kalan Manisaspor ise kümde kalma mücadelesinde önemli bir kayıp yaşadı.

    Karşılaşmaya hızla başlayan Bursaspor, ilk ciddi atağını 3. dakikada geliştirdi. Rakip ceza sahasının hemen önünde oluşan karambolde Ali Tandoğan,
    önünde bulduğu topu, yerden sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci İlker, köşeden kaleye giden topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.
    12. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Batalla’nın uzun pasıyla kendi yarı alanından hareketlenen Sercan, Manisaspor ceza sahasına soldan girer girmez topa çaprazdan vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci İlker’de kaldı.
    19. dakikada Manisaspor atağında Güven, ceza yayının hemen önünden topa sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
    26. dakikada Bursaspor’un kazandığı serbest atışı kullanan Turgay, topu 25 metre mesafeden sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Top, üstten az farkla auta çıktı.
    28. dakikada Bursaspor atağında Batalla’nın pasıyla sol kanatta bulunan Ozan İpek, topu yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdi. Sert gelen topu, kaleci İlker iki hamlede yakaladı.
    29. dakikada Bursaspor’un sol kanattan kazandığı korner atışını kullanan Ali Tandoğan, topu arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Ergiç, önüne düşen topu ceza sahası içinde bekleyen Batalla’nın önüne aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda kaleye giden topa, Manisaspor defansı son anda müdahale ederek kornere attı.

    Bursaspor penaltı golüyle öne geçti

    45. dakikada Bursa atağında rakip ceza sahası içinde, Burak'ın müdahalesiyle Ali Tandoğan yerde kaldı... Hakem penaltı noktasını gösterdi.
    46. dakikada Ivankov penaltıyı kullandı. Bursaspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. Ivankov bu sezonki 2. golünü atmış oldu.

    İlk yarı Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    İkinci yarı

    Karşılaşmanın ikinci yarısı, daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Orta alanda iyi baskı yapıp Bursaspor’un hücum organizasyonlarını kesmeyi başaran Manisaspor, zaman zaman hızlı hücumlarla atak geliştirmeye çalıştı.
    Bursaspor, 1-0’lık skoru tehlikeye sokmama adına ikinci yarıda fazla risk almadı. Kanatları da istediği gibi kullanamayan yeşil-beyazlı takım, arzuladığı pozisyonları da üretemedi.
    49. dakikada Bursaspor’un sol kanattan kazandığı korner atışını kullanan Ozan İpek, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden
    Turgay’ın kafa vuruşunda, top kaleci İlker’de kaldı.
    73. dakikadaki Manisaspor atağında sağ kanattan hareketlenen İsmail, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Isaac’ın kafa vuruşunda top, kaleci Ivankov’da kaldı.
    78. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Ali Tandoğan, topu arka direğe doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Ozan İpek’in kafa vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

    Bursaspor farkı 2'ye çıkardı

    Bursaspor, kendisini rahatlatacak golü 89. dakikada buldu. Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Ali Tandoğan, topu arka direğe doğru ortaladı. İyi yükselen Ömer Erdoğan’ın kafa vuruşunda top, filelere gitti: 2-0
    90. dakikada Manisaspor atağında sağ kanattan hareketlenen İsmail, topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Isaac’ın yerden vuruşunda Ivankov, topa iki hamlede sahip oldu.
    Bursaspor, maçı 2-0 kazandı.

    Stat: Atatürk
    Hakemler: İlker Meral, Şahan Yılmaz, Gökhan Memişoğlu
    Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, İbrahim, Mustafa, Hüseyin, Ergiç, Batalla, Ozan İpek, Turgay, Sercan
    Manisaspor: İlker, Ferhat, Kalabane, Burak, Eren, Güven, Mehmet Nas, Yiğit, Mehmet Güven, Simpson, Isaac
    Gol: Dk. 45 Ivankov (Penaltıdan) (Bursaspor)
    Sarı kartlar: Dk. 31 Hüseyin (Bursaspor), Dk. 34 Kalabane (Manisaspor)

    BURSASPOR’DA 3 PUAN MUTLULUÐU

    Turkcell Süper Lig’de Manisaspor’u her iki yarının son bölümlerinde bulduğu gollerle 2-0 yenerek şampiyonluk yolunda önemli
    bir virajı daha geçen Bursaspor’da, maç sonrası büyük bir sevinç yaşandı.
    Kaleci Ivankov’un penaltı, kaptan Ömer Erdoğan’ın da kafa golüyle sahadan 2-0’lık skor ve 3 puanla galip ayrılan yeşil-beyazlı futbolcular, hakemin 90 dakikanın bittiğine ilişkin düdüğünün çalmasıyla saha içinde sevinç yumağı oluşturdu.
    Önce Manisasporlu futbolcuların tebriklerini kabul eden Bursasporlu futbolcular, daha sonra mutluluklarını taraftarlarla paylaştılar. Tribünleri ayrı ayrı gezen futbolcular, formalarını da taraftarlara armağan etti.
    Daha sonra sahanın ortasına gelen futbolcular, taraftarlarla birlikte "Övünmekte çok haklıyız" tezahüratını birlikte söyledi.

    Tribünler tıklım tıklım

    Turkcell Süper Lig’de Bursaspor’un Manisaspor ile karşılaştığı maça, yeşil-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
    Şampiyonluk hesapları yapan takımlarını yalnız bırakmayan yeşil-beyazlı taraftarlar, Bursa Atatürk Stadı’nı maçın başlamasına 1 saat kala tamamen doldurdu.
    Bursaspor taraftarları, başlattıkları "Küfüre Hayır" kampanyası çerçevesinde, içinde küfür barındıran tezahüratlar kullanmadı. Atkı şovlarla tribünleri adeta karnaval alanına çeviren taraftarlar, şampiyonluk şarkıları
    söyledi.
    Bursa Atatürk Stadı’nın hemen yanındaki yüksek bir binaya, 20 metreye 10 metre ebatlarında altında "Hedefe Doğru" yazılı yeşil-beyazlı bayrak asılırken, kapalı kale arkası tribündeki taraftarların açtığı dev Türk Bayrağı, stattaki tüm taraftarlarca uzun süre ayakta alkışlandı.
    Taraftarların coşkusu, Bursasporlu futbolcuların ısınmak için sahaya çıkmalarıyla daha da arttı. Taraftarlar, her zaman olduğu gibi tüm futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak alkışladı.
    Bursasporlu futbolcuların maç için sahaya çıkmasıyla kapalı tribününün alt kısmından yeşil-beyazlı balonlar salındı. Maraton tribünde, 50 metre genişliğinde Bursaspor bayrağı açıldı.
    Taraftarların tezahüratlardaki coşkusu, tribünlere asılan pankartlara da yansıdı. "O Sene Bu Sene", "Seni Annem Gibi Sevdim", "Kalpteki Emanet Senden İbaret" pankartları tribünlerde yer alırken, açık kale arkasına açılan "Bursa
    2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Bursa’da yapılmasına hazır" pankartı da dikkatlerden kaçmadı.
    Bu arada maç öncesi Bursaspor taraftarları, Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan ile Manisaspor Takım Kaptanı Güven Varol’u tribünlere çağırarak çiçek verdi.
İşlem Yapılıyor
X