goldmaster 7400 cım yardım pls

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mkurum43
    Junior Member
    • 29-07-2004
    • 144

    goldmaster 7400 cım yardım pls

    arkadaşlar bnedegoldmaster 7400 cım var özelleikleri şu
    açılışta L 2.12 yazıyo
    AT-1030 DCI-SKYZ
    LAST UPDATE OCT 05 2004
    S/W V02.00.05
    H/W V12.03.A5
    LODER V2.1.2
    C.A 2.2.2
    Bu cihaza versiyon atmam lgerekiyo ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz ilginizew şimdiden teşekkürler
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group

    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: goldmaster 7400 cım yardım pls

    arkadaşım next ye 2005 yada kaon 911 dciz atabilirsin ve gerekli dosyaları buradan bulabilirsin http://www.ozmena.com/showthread.php?t=16905


    KAON TAPANLI CİHAZLARA YAZILIM YÜKLENMESİ

    Bu işlemler için aşağıdaki sırayı takip ediniz:

    1 ) İlk önce cihazınızı arkadaki anahtardan kapatınız.

    2 ) Cihaz ile bilgisayarınız arasındaki veri aktarımı için kullanacağınız veri aktarım kablosunun ( rs232 kablosu) iki ucundan birini cihazınıza, diğer ucunu ise bilgisayarınızın com portlarından birine bağlayınız.( Daha çok com1 kullanılır.)

    3 ) Cihazınızın fişini prize takınız.

    4 ) Kup230ep programını çalıştırınız.

    5 ) File Open a tıklayarak, cihazınızla aynı donanım versiyonuna (H/W ye) sahip olan yükleyeceğiniz orijinal veya emulu yazılımı seçiniz, program içindeki en aşağıda bulunan yazının altına mouse ile tıklayınız ve klavyeden boşluk tuşuna basınız

    6 ) Engineer Mode yazısını görünüz.

    7 ) İlgili com ayarınızı kontrol ediniz ve cihazınızı arkasındaki anahtarından açınız. Yükleme işlemi başlayacaktır. Bu esnada bilgisayarınıza herhangi bir müdahale yapmayınız.

    8 ) Kup230ep programında üstte Disconnect yazısı çıkana kadar bekleyiniz ve daha sonra Kup230ep programını kapatınız. Cihazınızı resetleyiniz.

    Not: Resetleme işlemi cihazı arkadan kapama olayı değildir. İki şekilde yapılır:

    a ) Cihaz televizyona bağlı halde iken menü tuşuna basılır. Karşımıza çıkan ekranda sistem kurma okeylenir. Ekranda ikiye bölünmüş şekilde başka bir menü açılır. Sol tarafta aşağıda yer alan cihazı resetleme nin üzerine gelinir ve okeylenir.Karşımıza çıkan soruya da okey cevabı verildikten sonra beklenir ve cihaz resetlenmiş olur.

    b ) Bu yol daha pratiktir ve cihazın televizyona bağlı olması zorunluluğu yoktur, yazılım atıldıktan sonra bu yol izlenirse işlem daha çabuk olur. Bunun için ise ilk önce cihazın üzerindeki exit düğmesine 3 kez basılır ve hemen arkasından da cihazın uzaktan kumandasında bulunan 1 tuşuna basılır ve beklenir.

    9 ) Daha sonra kumanda üzerinden menü tuşuna basınız ve sistem kurma üzerine gelerek kumanda üzerinden ok düğmesine basınız.Tv ekranına sağ ve sol olmak üzere ikiye bölünmüş halde yeni bir menü gelecek, sol tarafta aşağılarda kanal kilitli diye bir yazı göreceksiniz, bunun üzerine gelin ve sağ tarafa geçerek açık hale getirin ve exit ile çıkın.

    10 ) Kumanda üzerinden sıra ile sarı-mavi-yeşil-menü tuşlarına basınız, karşınıza key menüsü gelecek. Sarı düğmeye (Load default) tekrar basın ve karşınıza çıkacak olan soruya ok düğmesine basarak cevap verin, bunu yaptıktan sonrada exit ile çıkın.

    11 ) Diseq ayarlarınızı da kontrol ettikten sonra, yayınlarını izlediğiniz uydulardan kanal arama işlemine başlayabilirsiniz..
    KABLO BAÐLANTISI İÇİN 2-3 3-2 5-5 7-8 8-7...



    KAON-DİGİX-SUNNY-ORA-TÜRÜ CİHAZLARA YAZILIM SONRASI TALİMATI


    1.-Cihazının kurulumu standart olarak; Türksat Lnb1’e bağlı ise cihazda DİSEqC A olarak, Hotbird Lnb2’ye bağlı ise cihazda DİSEqC B şeklinde ayarlanmıştır.Cihaz ayarlarında başka bir ayara gerek yoktur. Siz ayarlarınızı çanak antenizde mevcut Lnb-swice kurulumuna göre düzenleyiniz.
    Bu aşamada mutlaka cihazın kullanım kılavuzunu okumalısınız.

    2.-Cihazınızı resetleme orijinal ayarlara dönme ihtiyacı hisederseniz şifre çözücü sistem (emulatör) kapanır.
    Açmak için kumandadan menü, sistem kurma, OK, (fabrika çıkış şifresi) 0000,siz bunu değiştirebilirsiniz), dört adet kilit sisteminden KANAL KİLİTLİ yi AÇIK duruma getirmelisiniz.

    3.-Cihazınıza atılan yazılım; modüllü cihazlarda veya haricen modüllerde Funkart’a gerek kalmadan kullanılacak şekilde hazırlandığından, funkartınızı kesinlikle cihazınıza takmayın. Aksi takdirde problem çıkartabilir. Funkart’a yüklettiğiniz şifreler cihazınızda mevcuttur. Funkart’ın auto özelliği bulunmadığından günde birkaç kez değişen Polsat kanallarını izlemek mümkün değildir.

    4.-Cihazınıza Polsat kanallarını (12322 H 27500-12360 H 27500) çözmek için auto yazılım atılmıştır.Toplam 23 civarında kanaldır.Animal Planet, Discovery, Playboy, Fox Kids ve diğerleri;sıralamada birbirlerine yakındırlar, başka sırada bulunan Animal Planet, Discovery ya da Fox Kids i açamazsınız, şifre sistemi farklıdır, henüz çözülememiştir.
    Bu kanalların şifresi yayıncı kuruluş tarafından günde birkaç kez değiştirilmektedir. Cihazınızı açtığınızda sinyal geliyor, [info (mavi tuş) ile sinyal seviyesi görülür] görüntü gelmiyorsa ve sağ üst köşede üzerinde bulunduğunuz kanalın şifreleme sistemi yanıp sönüyorsa kanal şifresi açık değildir, bazen de geç açılır.
    Çözümü: POLSAT2 kanalının üzerine gelin ve 20 sn.-1 dk arası hiçbir işlem yapmadan beklerken ön panelde bir hareketlenme sonrası kanal açılacaktır. Aynı TP’e dahil diğer 23 kanalı üzerinde beklemeye gerek kalmadan izleyebileceksiniz.

    5.- Polsat kanallarının haricinde kanalların şifreleri mevcut sisteme göre manuel olarak emuya girilir. Cihazınızda emulatörü görebilmek, değişen şifreleri güncellemek, eklemek ya da silmek için; ana ekran boşken kumandadan sırasıyla, sarı-mavi-yeşil-menü yü arda arda tuşladığınızda şifre bölümlerini görebileceksiniz.
    Şimdi buraya bir dikkat!. Eğer cihaza ilk defa yazılım atmışsanız ya da yazılımı yenilemişseniz yeni key girmeden, silmeden veya güncelleme yapmadan önce kumandadan sarı tuşa (LOAD) + OK yapıyorsunuz. Böylelikle yazılımcı firmanın gizlediği bazı kanalları buluyoruz ve keyler otomatikmen güncellenmiş oluyor. Şayet yazılım sonrası değişen key varsa onları ekliyoruz veya değiştiriyoruz. Eğer LOAD'ı keyleri güncelledikten sonra yaparsanız, yüklediğiniz yazılımın güncel keylerine döner, girdiğiniz keyleri tekrardan girmek zorunda kalırsınız. O nedenle yazılım sonrası nasıl cihazı resetliyorsunuz, keyleri de LOAD yaparak resetliyeceksiniz.
    Konu hakkında bilgiye sahip değilseniz kesinlikle şifreleri değiştirmeyin,silmeyin. Aksi takdirde bazen bir şifre hatası asgari on-otuz(bu sayı pakete göre değişkendir) kanalın açılmasına mani olmaktadır.

    Böyle bir değişiklik ihtiyacınız olduğunda servise ya da bilgisinden emin olduğunuz kişilere başvurun.


    Servis arşivinden alıntıdır.

    Son düzenleme YÜZBAŞI OĞULLARI; 12-04-2005, 11:34.

    Yorum

    • mkurum43
      Junior Member
      • 29-07-2004
      • 144

      #3
      Konu: goldmaster 7400 cım yardım pls

      arkadaş cihaz sunny 1030 versiyon atılmamış düzenine dönmüş yani sarı menü var kafam karıştı buna sunny 1030 un versiyoınunu atablirmiyiz.loderde düşük 2.12 bunu yükseltmem gerekiyormuöğrenmek istediğim bu yardımın için teşekkürler

      Yorum

      • YÜZBAÞI OÐULLARI
        Diamond Group

        • 01-04-2004
        • 19785

        #4
        Konu: goldmaster 7400 cım yardım pls

        loderini 6.18 yükseltebilirsin aynı cihaz bende var ben yaptım harika, sunny 1030 yada kaon yzılımı farketmiyo bence kaon 911 at 12.03.a5 ise aynı menü görüntüsü güzel al sana son yazılımda burada

        DSC-911AZ_SKY-HW12_1_.03.A5.zip
        Son düzenleme YÜZBAŞI OĞULLARI; 12-04-2005, 11:27.

        Yorum

        • mkurum43
          Junior Member
          • 29-07-2004
          • 144

          #5
          Konu: goldmaster 7400 cım yardım pls

          arkadaş gerçekten ilgine teşekkür ederim sen olmasaydık valla müşteriye rezil olmuştum.işlem ok.ben şu an beyaz eşyacıda çalışıyom.sağol ilgine

          Yorum

          • YÜZBAÞI OÐULLARI
            Diamond Group

            • 01-04-2004
            • 19785

            #6
            Konu: goldmaster 7400 cım yardım pls

            sende sağol arkadaşım bizler bunun için buradayız.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor