Erotik kanalları kapatan film!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • maksudsahin
    Member
    • 08-07-2004
    • 2346

    Erotik kanalları kapatan film!

    ******** paketi içinde şifreli yayınlanan Adult Channel, Exotica, Playboy ve Rouge TV'nin kapatılması başta dış basın olmak üzere büyük eleştiri aldı.Peki bu kanalları kapatan sebep ne?

    Özellikle de 2-3 yıldır yayınlanan kanalların kapatılmasına neden şimdi karar verildiği ve bu kararda hükümetten gelen bir talebin etkili olup olmadığı soruluyor. VATAN'a konuşan RTÜK Başkanı Fatih Karaca, erotik kanalların kapatılması konusunda hiçbir baskı ya da talebin olmadığını söyledi. Karaca'ya göre bu kanalların başını yakan Parçala Behçet türü eski Türk ***** filmleri!

    * Bu kanallar 2-3 yıldır yayın yapıyor. Niye şimdi yasakladınız?

    Durum şu; "********'te ***** yayın yapılıyor" diye şikayetler geldi. Konuya müdahil olduğumuzda şifreli olarak yayın yapan kanallar üzerinde RTÜK uzmanları yoğunlaştı. ******** içinde en çok şikayete sebep olan kanal aslında SinemaTürk isimli şifresiz olarak yayın yapan kanal. Türk yapımı, bir dönemin çok tartışılan, gerçekten hiçbir estetik tarafı olmayan, kalitesiz ***** filmlerinin şifresiz yer aldığı uzmanlarımızca belirlendi. ***** yayın noktası, aslına bakarsanız SinemaTürk kanalı ile ilgili.

    * Peki şikayet Sinematürk'e geldiyse erotik kanallar neden kapatıldı?

    Gece belli bir saatten sonra herkesin izleyebileceği şekilde yayın yapan SinemaTürk incelenirken RTÜK uzmanları bu dört kanalı da incelemeye aldı. Öbür taraftan da 6 aydır Üst Kurul, uydu yayınlarının içindeki tüm kanalların değerlendirmesini yapıyordu. Bu kanallar incelendiğinde 4 kanalın yurtdışı yayın olarak gösterildiği tespit edildi. Oysa SinemaTürk, Neptün Anonim Şirketi olarak kayıtlarda var ve 3984 sayılı yasaya göre yayın yapıyor. Denetimimizdeki bir şirket. Bu 4 kanal ise BBC Prime ve CNN International gibi yayın yapan kanallar arasında. Elbette Avrupa Sınır Ötesi Yayın Sözleşmesi'ndeki yayının müstehcen olmamasıyla ilgili madde bu aşamada gündeme geliyor.

    Hem abone hem şikayetçi

    Karar nasıl alındı?

    Yayın içeriklerini inceleyen uzmanlarımız bu kanalların sayısal buketten çıkarılması ile ilgili karar verdiler ve Üst Kurul da oy çokluğu ile buketten çıkarılmasını onayladı. Burada başka şekilde davranma yetkimiz yok. İlgili platforma "içeriği değiştirin" deyip bir ara madde uygulama imkanımız da yok. Bizim yapabileceğimiz sadece ve sadece ilgili kuruluşa "Yayın buketinden çıkar" demek. Başka bir yetkimiz yok. Tüm dünyada *****grafi yayınlarının yasaklandığı gerçek. Bu yayınların tamamen bu içerikte olduğuna dair uzmanlarımızın tespiti var. Ve yabancı yayın olduğu için ilgili kuruluşa "kaldırın" diyoruz.

    * SinemaTürk'ü aboneler izliyor...



    Evet. Hem abone oluyor hem şikayet ediyor, bu bir paradoks. "******** içinde ***** oynatıyorlar" dendiği zaman SinemaTürk ve bu 4 kanal gündeme geliyor...

    * Yani bu 4 kanalı SinemaTürk yaktı...




    Evet, doğru. Bu kanalları bir anlamda yakan SinemaTürk oldu.

    Çocuklar şifreyi kırıyor

    * Ailelerden çok şikayet var diyorsunuz?



    Evet, gelen şikayetler arasında çocukların dört sıfır ile istediği filmi seçebilmesi var. Burada da bazı ailelerin kendi haberleri olmadan evde çocuklarını dört sıfır şifresi ile girip bu tür kanalları izlediği şikayetini aldık. Aile buna müdahale edemiyor sadece faturada görebiliyor. Bir başka tehdit daha var: Kapalı olduğu kesin ama öbür taraftan ******** içinde abone olmayan herkes gezinti yaparken bu kanalların isimlerini ve bir kutu içindeki görüntülerini görebiliyor. Çok kişi tarafından tespit edildiği, hatta bazen çocukların bu kanalla ilgili sorular sordukları da bize gelenler arasında. Bu kanallara üye olmadan, kanalların içindeki kutucukları herkesin seyredebilme imkanı var. Bu bir ilgi doğuruyor. Bu kanalların tanıtımı da ********'ün kendi tanıtım kanalı içinde sıkça yapılıyor. Dolasıyla bu kanala yetişme çağındaki çocukların ilgi duymaması mümkün değil ve sorumlu yayıncılıktan uzak bir yaklaşım sözkonusu. Herkesin seyrettiği açık yayınlarda bu kanalların reklamları sürekli dönüyor.

    Tebligat önümüzdeki hafta

    * Gelen şikayetlerin sayısal verileri var mı?



    Evet ancak hafta sonu olduğu için size şu anda veremiyorum. Bir noktayı daha açıklığa kavuşturmak isterim. Zaten herşeyden önce bu durum RTÜK'ün ilkelerine ve yönetmeliklerine aykırı bir durum. Tespit edildiğinde şikayete bağlı kalmadan da zaten kendi kararını ortaya koyar. RTÜK'ün rutin araştırma çalışmaları içinde de yönetmeliklere aykırı durumlar ortaya çıkarılıp karar veriliyor. Ama hem abone olup hem de şikayetlerin geldiği de doğru. Dediğim gibi en çok şikayet SinemaTürk ile ilgili olmuştur.

    * Erotik kanallar ne zaman kapatılacak?

    Uzmanlarımız bunları raporlara yansıttı. Hukukçularımız kararı yazıyorlar. Gelecek hafta tebligat gönderilecek.

    * Artık şifreli olarak erotik yayın da yok. İsteyen nasıl izleyecek?



    Artık bunu Kurul Başkanı olarak ben düşünecek değilim. Kendi yönetmeliğimizde bizim bunu tolore etmemiz mümkün değildir ve bunun altında kimse birşey aramasın.

    Hükümetten eleştiri ya da uyarı gelmedi

    * Erotik kanalların kapatılmasını hükümet istedi deniyor...

    Kesinlikle böyle birşey yok. Bu noktada bize ne hükümetten ne de herhangi bir kurumdan bir şikayet ve uyarı geldi. Bunlar doğru değil. Üst Kurul belli konuları araştırmadan, hukuki boyutlarını incelemeleden hemen karar almayacak kadar düzgün ve düzenli prosedür ile çalışmaktadır. Yurtdışından yayın yapan kanallarla ilgili zaten geniş
    bir araştırmayı 6 aydır yürütüyoruz.

    Hızlı karar verdik

    SinemaTürk kanalındaki *****grafik yayın şikayetleri ve çokça başvuru açıkçası hızlı bir şekilde karar vermemizi sağladı. Sinematürk'ün ******** içinde ilk başta yerli içerikli bir kanal olduğu bilinmiyordu. ********'ün kendi içinde bir çok kanal var biliyorsunuz. Discovery, BBC, CNN. Ama bu belli bir prosedür içinde incelendi. Tekrar ediyorum bunun altında hiçbirşey yok.

    Deniz GÜÇER /vatan
  • PAÞA
    Junior Member
    • 17-05-2004
    • 432

    #2
    Konu: Erotik kanalları kapatan film!

    Kimse darılmasın ama tam bir APTALLık olmuş.Adamlar parayı veripte izliyor.Zorla Adamın yakasına yapışıpta izleyeceksin diye bir kural yok.Ama bizimkiler Türk Aile yapısını etkiliyor diye kapatıyor.Tam bir cahillik.Biz daha çok kendimizi yırtalım bizi ab alın diye.Yavaş yavaş ülke içinde değişmeler oluyor.Bu demek ki en yakın zamanda herşey olabilir.1980 yıllarında olduğu gibi.

    Yorum

    • drturgut
      Member
      • 16-09-2004
      • 1562

      #3
      Konu: Erotik kanalları kapatan film!

      Sorun DT kanallarında değil, RTÜK de ... RTÜK gibi kurumlar kaldırılmalı ... 2005 yılında yaşıyoruz ve şifreli yayın yapan bir platformun kanalını kapatıyorsunuz. Bu yayın ulusal çıkarlarımıza aykırı bir yayın yapıyorsa evet ama aksi halde gerekçeleri bile komik .. İzlemek istemeyen abone aboneliğini sonlandırsın ... RTÜK de ne demekmiş yaw ... KOMİK !! Geri kalmış ülkenin geri kalmış sansür kurumu ne olacak :(

      Yorum

      • ferdinec
        Junior Member
        • 27-06-2004
        • 23

        #4
        Konu: Erotik kanalları kapatan film!

        teknolojide çaremi yok milletde yabancı uydudan seyreder ama bu rtük ve hükümetin cahilliği yanına kar kalır daha öncede bunu benzerleri oldu teknolojiyi günah diye türk halkından mahrum bıraktılar bırakın kim ne yaparsa yapsın sen onu kapatırsın ben açarım hotbirt ve astrayı ***** seyrederim varmı engeli ne bu cahillik ayıp

        Yorum

        • ikdam
          Member
          • 28-01-2005
          • 644

          #5
          Konu: Erotik kanalları kapatan film!

          yaptıkları manyaklık isteyen istdiğini izler gelsin bakalım bizim rütük uydudaki pornaları kapatsın

          Yorum

          • angoloz
            Member
            • 01-06-2004
            • 896

            #6
            Konu: Erotik kanalları kapatan film!

            Eğitim Şart..

            Yorum

            • wickerman
              Junior Member
              • 27-02-2004
              • 306

              #7
              Konu: Erotik kanalları kapatan film!

              Uydudan yabancı kanalların yayınları izleyenler için de bir çare düşünmüşler mi? Çanakları toplamak gibi...

              Yorum

              • xwayzet
                Junior Member
                • 26-01-2004
                • 109

                #8
                Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                Bundan 2o gün önce izmirde otomobilde çanakların toplatılacagına dair bir haber duymuştum.
                sebep:Uçakların radarlarını kilitliyormuş....
                sebep hazır bile....

                Yorum

                • tomser
                  Junior Member
                  • 18-12-2004
                  • 45

                  #9
                  Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                  allah sonumuzu hayır etsin.. gerçekten eğitim şart

                  Yorum

                  • sefalý
                    Junior Member
                    • 09-07-2004
                    • 238

                    #10
                    Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                    beyler biz neleri konuşuyoruz elalem neler yapıyor bir düşünün bakalım türkiyede kaçtane özel tv kanalı var ve bunlardan kaç tanesi tmsf yani devletin kontrolünde yani türkçesi devletin kaç tv kanalı var nasıl sağlıklı haber alıp olan biteni bileceğiz boşverin türkler cahil kalsın hiçbirşey öğrenmesin mentığıyla çalışan yöneticilerimiz göreve getirildiği sürece bu böyle devam eder gider

                    Yorum


                    • #11
                      Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                      Arkadaşlar bende gazetede buna benzer bir yazı okumuştum uçakları etkilediği için uyduların toplanması söz konusuymuş(ne alakaysa)özellikle F16'ların radar sistemini etkiliyormuş hadi hayırlısı

                      Yorum

                      • chk63
                        Junior Member
                        • 15-02-2005
                        • 126

                        #12
                        Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                        Arkadaş sinema turk erotik yayın yapıyorsa dünyanın en kaliteli erotik kanalı playboy tv nin suçu ne? Rtük çok ilginç bir kurum. Sinema türk ün erotik yayınlarını kapat, şifreyi değişik değişik rakamlı yap yani her üyeye farklı şifre verin de olsun bitsin yazık gerçekten yazık geriye mi? ileriye mi? gidiyoruz belli degil.

                        Yorum

                        • ALEX JOAN
                          Senior Member
                          • 27-05-2004
                          • 6030

                          #13
                          Konu: Erotik kanalları kapatan film!

                          arkadaşlar size bir tavsiyem var yanlış anlamayın ama 1 hazirandan sonra konuştuğunuz ve söylediklerinize çok dikkat edin bence. bazı arkadaşların yazdıkları en az 1 yıldan başlıyor. sizin savunduğunuz kanalların türklerin olduğunu mu zannediyorsunuz her ne kadar bunlar şifreli ve paralı olsada neye hizmet ediyorlar.dünyada en çok bu tip kanallara para harcayan milletin biz türkler olduğunu biliyor musunuz? şahıs olarak para ödenmesi önemli değil. bu paralar biriktiğinde oluşan meblayı bir düşünün. bu millet kaynanalar, bbg ler ve abuk sabuk bilgi vermeyen milleti düşünmekten yoksunlaştıran programlarla dolu. biz bunlardan şikayet edip daha kaliteli yayınlar daha bilgilendirici yayınlar isteyeceğimize ***** kanalların peşine düşüyoruz.bir devleti yıkmak için üç şeyiyle oynarsın . din, eğitim ve kültürü. türk aile yapısının korunması için devletin yaptığı bu hareketin gerekliliğini bir düşünün.

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X