REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİN

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • turboxx
    Junior Member
    • 20-02-2005
    • 15

    REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİN

    Değerli forum yöneticileri ve Redlie yetkilileri;

    Yaklaşık 6 aydır Redline13500 kullanıyorum bir türlü başımızı sorunlardan kurtaramadık. Donma sorunu, ısınma sorunu, güncelleme (update) gecikmesi sorunu vs. vs.

    Şimdi de Redline 13500 ün çıkardığı başka bir sorun var:
    Hiçbir olumsuz durum yokken gerek kablolamada gerekse çanaklarda yaklaşık bir haftadır sinyal yok uyarısı veriyor. Redline ı çıkarıp Yumatu 100 uü takıyorum sorun yok.
    Hatta komşunun evine götürüyorum onu çıkarıp Redline ı takıyorum cihaz yine sinyal yok diyor.
    Bizim komşu soruyor kaç paraya aldın bu cihazı 320 ytl demeye dilim varmıyor. Çünkü adamın yarı parasını vererek aldığı başka bir cihazda istemediğin kadar kanalı izleyebiliyorsun.
    Bu cihazı almayı düşünen veya elindeki başka bir cihazla takas etmeyi düşünen varsa ben hazırım beyler..
    Alacak olanlarada 2 düşünüp bir karar verin derim..
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

    bahsettiğiniz sorun her cihazda meydana gelebilecek teknik bir sorundur. büyük ihtimalle Tunerden kaynaklanıyor. garanti kapsamında servise götürünüz.

    Yorum

    • sirzadozgunes
      Member
      • 03-02-2005
      • 724

      #3
      Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

      evet cihazın tunerinin değişmesi gerekiyor. cihazınız garanti kapsamındadır. yakınınızda redline servisi yoksa, cihazın garanti belgesinde arka sayfada firmanın adresi bulunmaktadır. mng kargoyla alıcı ödemeli olarak bu adrese gönderin. sorununuz çözülüp size geri gönderilir. kargo ücreti dahil herhangi bir ücret ödemezsiniz. bilgilerinize....
      saygılar...

      Yorum

      • gözegirsuat
        Banned
        • 14-03-2004
        • 22

        #4
        Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

        teori ile pratiği bir yapın burda yazdıklarınızın arkasında durun arkadaşlar.

        Yorum

        • tivolitr
          Junior Member
          • 29-09-2005
          • 154

          #5
          Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

          sadece 13500 değil 14500 üde at çöpe gitsin

          Yorum

          • turboxx
            Junior Member
            • 20-02-2005
            • 15

            #6
            Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

            Evettt.. Denileni yaptım REDLİNE 13500 cihazımı Redline'e (DTS Elektronik) bende bir kargocu olmama rağmen başka bir kargo firması ile stupidprv ile gönderdim.
            Ücretsiz dediler ne yapacağımı şaşırdım tabii ama aklıma da; ''ucuz etin yahnisi meselesi'' gelmedi değil hani.
            Tam bir hafta oldu ses seda yok.Bu süreçte Redline firmasına 2 defa tel açtım. Telefona çıkan arkadaşlar şimdi yukarıda allah var ilgilendiler ama ellerinden geldiğince.. Cihaz testte imiş ve sorununun ne olduğunu ise teknisyen arkadaşlar bilirmiş.
            Ehh bize beklemek düşer elbette. Yeter ki dönüşü muhteşem olsunbeer . En azından gittiği gelmesinde... yeter ki geç kalsın.
            Şu REDLİNE da beni ve benim gibi düşünenleri utandırsın istiyorum. Ama kurtlar vadisini de artık net bir şekilde izlemek istiyorum..
            REDLİNEhelp1 REDLİNEhelp1

            Yorum

            • ozkandonmez
              Administrator
              • 30-12-2002
              • 47398

              #7
              Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

              Arızanın olmamasını beklemek cahilce bir tutum olmakla birlikte üretici firmanın sorunun kaynağına inip çözüm üretmesi o kadarda saygı duyulacak bir durumdur.

              At çöpe gitsin, yaramaz şeklindeki ifadelerinizin belli bir dayanağı var ise buyrun açıklayın, tek cihazı savunan bir forum olmadığımızdan yazılarınız üslubu çerçevesinde ise silinmez....

              Şimdi ben size en ünlü markalardan birinini en az 3 modelinin hiç bir işe yaramadığını ,çöpe bile atmanın yazık olduğunu mümkünse toprağa gömmenin en doğru karar olduğunu , avrupada aynı boardu kullanan başka markaların olduğunu ve oralarda yerden yere vurulan 1 modelinin türkiyede binbir reklamla bir numara gibi gösterildiğini...daha neler neler.....hepside kanıtlanmış ve ayrıntılarına inilmiş vaziyettedir.

              Bu nedenle, çöpe at gitsinin karşılığında sebebinide yazmanız gerekir, yanıltıcı bir mesaj yazmada bugün bana yarın sana mantığını unutmamak gerekir...

              Daha çok şey var yazacak ama neyse....
              Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



              HAYDI IPTV YAPALIM

              TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

              LÜTFEN OKUYUN

              Yorum

              • turboxx
                Junior Member
                • 20-02-2005
                • 15

                #8
                Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                Sayın ozkandonmez;
                Son cümlenize kesinlikle katılıyorum gerçekten aslında yazacak çok şey var...
                Bunların bir kısmını da şimdi yazayım bakalım.. Sayın ozkandonmez;
                şahsım adına ben yazmış olduğum tüm cümlelerin arkasındayım zira ben, ne bir forum yöneticisi, ne herhangi bir markanın bayisi, ne de sadece suyu bulandırmak adına ortaya birtakım şeyleri yazıp kenara çekilen basit bir insanım. Basit bir insanım derken sakın üzerinize alınmayın forum yöneticisi veya bir bayii olabilirsiniz ben basitliği son atıfta bulunduğum insan tipleri için ima ediyorum.
                Şimdi bakın sevgili arkadaşım; ekonominin 2 temel kanunu vardır arz-talep. Eğer benim gibi sıradan tüketiciler olmasa ne bu forum olur ne sattıkları ürünlerden ekmek yiyen bayiler ne de cihaz üreten veya sağlayan firmalar. Eğer tüketicinin talebi ile ortaya sunulan arzların sahipleri verdikleri güvenin arkasında duramıyorsa veya tüketiciyi madur eden ürünler sunuyorsa serbest piyasa koşulları gereğince bir diğeri çıkıp kendince bişeyler yapacaktır. Yapmalıdır,, yapıyorlarda..
                İşte tüm bu süreçler içerisinde tüketici de halkayı oluşturan zincirin ilk ve son halkası olarak kendisine hak edinmiştir ki bunları da takip etmektedir. Zira tüketilen hep tüketici olacaktır.

                Şimdi geleyim konuya. Yazılarıma dikkat ederseniz kullanmış olduğum cihazın sağlayıcısına (Redline) aleni ve aşağılayıcı bir atıf yoktur. Eger elektronik cihazların yapısını çözümleyip bizlere artısını eksisini sunduğunuz kadar yazınsal metinleri de çözümleyebilirseniz yazdıklarımın edebi manada inceden inceye bir taşlama olduğunu göreceksiniz. Hatta ve hatta yazılanlar konusunda firmanın bizi utandırmasını da istemekte olduğum önceki yazılarımdan anlaşılmaktadır. İnsan yapımı hiçbirşeyin 4x4 lük olma ihtimali nasıl ki her zaman %100 değilse bu tür serzenişler de her daim olacaktır. Burada önemli olan bu taşlamaları yemeden veya en aza indirgeyerek olumsuz durumu telafi etmektir. Ben cihazımı arızasından dolayı hakkımı kullanarak Redline firmasına arızasının giderilmesi için gönderdim cihazın tamirde olması gereken süre her ne ise o kadar orada kalır ve gereği yapılır.
                Ancakkkk.. AT ÇÖPE GİTSİN dedirten sürecide bu firma düşünmeli değil mi? Allah aşkına gidin bakın gerek Redline ın kendi web sayfasına gerek, ozmena içinde, gerekse de diğer forumlara 3 aşağı 5 yukarı hep aynı sorun. Haaa Redline da bunlar olurken diğer cihaz kullanıcıları çok mu rahat şu da var 1000 cihazda 1 sorunda çıkabilir 1000 cihazda 10 veya 100 her ne ise her kullanıcı kullanmış olduğu cihazı sağlayandan hakkını aramak durumundadır. Öyle ''bu işler bildiğiniz gibi değil oldukça zor v.s'' gibi açıklamalarla bu gemi yürümez eger yürürse de tabir-i caizse tüketiciyi bir defa yolarlar iknciye......
                Daha öncede belirttiğim gibi yazdıklarım iyice tahlil edildiğinde sadece bir serzenişten ibaret olduğu görülcektir. Belki size konu başlığının radikal olması bu tip bir yargıya gitmenize neden olmuştur. Ama unutulmaması gereken birşey var..Tüketici konumunda olan bizlere de;Redline ın satış için reklamlarda kullanmış olduğu ve daha sonra arkasında öyle bilindiği gibi kolay değil diyerek duramadığı (belki biz tüketiciler yanlış anladık) radikal ve oldukçada albenisi yüksek reklam kampayaları bu ürünü tercih etmemize neden oldu.
                Eeee zahmet olmazsa artık bu kadar serzenişe de razı olsunlar nasıl ki bizler tüm, kilitlenme,donma,günceleme v.s sorunlara razı olduysak..
                Unutulmaması gereken diğer bir konu her tüketici sizler gibi bu işin ehli olan insanlar değil..
                İnsanlar herhangi bir cihazı seçerken (bu cihaz x-y-z- olabilir.) tek amaç vardır. O da, akşam evine geldiğinde istediği tv kanalını istediği görüntü kalitesinde rahatça seyredilmesidir.
                İşte firmalarda asıl amaç olan bunun yanına albeniyi kuvvetlendirmek için diğer bazı özellikleri de ekliyorlar iyide olmuyor degil ama asıl amaçtan ne kadar uzaklaşırsan diğer bir ifade ile kaş yapayım derken göz çıkarırsan bu tür yazılarada maruz kalırsın.

                Diğer bir konu ise bu ve benzeri forum aracılığı ile benim gibi cahil insanları bu tür konularda bilgilendiren veya yardımcı olan insanlarla hiç kimsenin bir alıp veremediği olamaz olmamalı da..

                Bilmeyerek Sürc-i lisan eyledi isem veya kasdımı aşan ifadeler kullanı isem affola diyorum.
                Saygılar.....
                NOT:Tüm ifadeler herhangi bir kurumu veya markayı kötülemek adına değil tüketici olarak acizane şahsi görüşümdür. Gelen cevaplardan gördüğüm kadarı ile de haksız olmadığımı görüyorum.

                Yorum

                • ozkandonmez
                  Administrator
                  • 30-12-2002
                  • 47398

                  #9
                  Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                  Selam,

                  Şahsım ne bir cihazın bayisi nede servisiyim, sizin gibi 4 yıl önce son kullanıcı iken, piyasayı görüp böyle bir mekanı açma kararı vermem sonucunda bugünkü yerimizdeyiz.

                  Şayet forumu ön yargısız dolaşırsanız hemen hemen her marka ve modeli için "yazılım nerde kaldı" "sorunlar çözülmedi" "aldığıma pişmanım" türünden mesajlara rastlayabilirsiniz, tüm samimiyeti ile yazanlar dışında bunu başka bir grubun yazılarıda olabilmekte bunlarda zaten tesbit edilir edilmez gereken cevap verilmektedir.

                  Unutmayınızki, şayet bu EMU mevzuları gündemde olmasaydı bugün tüm forumlarda daha düzeyli daha ateşli daha yoğun bir şekilde ;
                  • Cihazın renk kalitesi
                  • ses çıkışı
                  • görüntü kalitesi
                  • CI slotları
                  • ısınması
                  • motorlu antenleri ile uyumluluğu
                  • Uzaktan kumandası
                  • garanti süresi
                  • software inde kullanıcı rahatlığı için gelişmeler ve arge çalışmaları
                  • Hangi modülle uyumlu / uyumsuz
                  • Kasasının rengi
                  • Kayıt yeteneği
                  • uydu güncellemesi
                  v.s v.s.

                  Bugün bunların kaç tanesi konuşuluyor, temin ederim konuşulması gereken yukarıda hemen aklıma gelenler yerine sadece EMU konuşuluyor, master kodu ne ?? emu ya nasıl geçilir??? emu nasıl atılır ?? emu ile kaç kanal izlenir....daha neler neler....

                  Hiçbir ticari markayı ürettiği cihazlarını HANGİ FİRMA olursa olsun kötülenmesine izin vermediğimiz gibi forumlarda ciddiyetle destek veren ve kullanıcının faydalanması yolunda çalışmalar yapan TÜM FİRMA larında arkasında dururuz...

                  Sn. turboxx,

                  Açmış olduğunuz konu başlığını daha farklı bir şekilde açmış olsanız, bu kadar yazı yazmayada gerek kalmayacaktı, dört dörtlük hiç bir cihaz yoktur, örneğin yıllar önce echostar cihazların software leri üzerinde çalışmalar yaparken, amacımız emu olmasından dolayı değildir, sadece ve sadece yukarıda saydığım maddelerden dolayı idi, bugün adamların yıllar önce çıkarmış olduğu softeware lerinde olan özellikler bugün hangi marka receiverde var, bilenler echostar ı anlatsın....

                  Günümüzdeki cihazlardan emu yu çıkartın bakalım arkada ne kalabilecek, emu dosyası hazırlanacak diye, cihazın yapabileceği bir çok şeyler gözardı edilerek sadece kullanıcının istediği yönde kullanıma sunuluyor...

                  Bildiğiniz üzere yazılımların çıkartılmasını sadece board üreticileri yapmakta ve belli bir anlaşma süresinden sonra onlardan dosya bilgi belge almaları oldukça zorlaşıyor ve yüksek paralar ödeniyor üretici firmalar tarafından...

                  Yazılımların (EMU) oluşturulması , yeni public olan yada olacak kanalların emu ya yerleştirilmesi, tabiki zaman alıyor tabiki emek istiyor..

                  Bu kapsamda bazı firmalar erken diğerleri ise ufak nüans farklarıyla birbirlerini takip ediyorlar....Bundan ötürüde firmları yazılımları geç çıkardılar diye bu tarzda kötülemek biraz erken davranıldığının göstergesidir.

                  Umarım ne anlatmak istidiğim yada ne yapmak istediğimizi anlatabilmişimdir.

                  Gelin tüm cihazlarda yukarıda saydığım maddeleri konuşalım, bırakalım emuyu modüllere dönelim.

                  Son kullanıcı olarak bizler cihazlarımızda EMU istedikçe, kartsız modülsüz cihaz istediğimiz sürece, kötü ve kalitesiz cihazları almak zorunda kalacağız.


                  Sevgiyle kalın...
                  Son düzenleme ozkandonmez; 14-10-2005, 22:47.
                  Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                  HAYDI IPTV YAPALIM

                  TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                  LÜTFEN OKUYUN

                  Yorum

                  • ybæl©ik
                    ADMINISTRATOR
                    • 25-01-2003
                    • 30775

                    #10
                    Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                    yazınızda yanlış anlaşılacak bir durum yok arkadaşım.

                    tüketici olarak beklentilerinizi ve serzenişlerinizi aktarmaya çalışmışsınız.

                    sizin elinizde bu gibi imkanlar var ve değerlendirebiliyorsunuz. ( internet gibi ) ancak cihazlar hakkında hiçbir bilgisi olmayan vatandaşlarımız var. bazı bilgisiz ve bilinçsiz satıcılar tarafından da bu tüketiciler kandırılabiliyor ve cihazlar asılsız şekilde tanıtılıyorlar.

                    cihaza yazılım yüklendiğini dahi bilmeyen insanlar var. burada kullanılan birçok terimden haberi olmayan insanlar var.

                    amacımız toplumu, insanları, tüketicileri, elimizden geldiğince bilinçlendirmektir.

                    eğer verilen paraya acımıyorsanız, cihazı öpe atıp başka bir cihaz alabilirsiniz. bu konuda kimse sizi etkileyemez.

                    bir cihazın kullanımı nerede sorun yaratır ? elbette ki kendisinden beklenen amacına uygun ekonomik verim alınamadığı anda.

                    şimdi bu noktada, takip ettiğim kadarıyla Redline firması tanıtımını ve reklamını yaptığı, vaadettiği birçok özelliği kullanıma sunmuştur.

                    ilk başta uydudan yazılım ve key güncellemesi. serverın İstanbul'a alınması ve bu konuda maddi olarak büyük miktarlarda yatırım yapılması ve çalışmaların son aşamalarına gelmesi, verilen süreyi aşması kullanıcılarda sabırsızlığa yol açmıştır. burada kullanıcılar bir anlamda haklı olabilirler. ( işler her zaman öngörüldüğü çerçevede yürümeyebilir, sorunlar yaşanabilir, anlayışla karşılamak gerekir )

                    ama biraz da madalyonun öteki tarafına bakarak Redline firmasının bu çalışmaları neden yaptığını, bu külfete neden katlandığını, tüm bu tepkileri neden göze aldığını sorgulamak gerekir.

                    son olarak da 14500 cihazlara CI Slot aparatı Fuardan önce kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. artık cihazlarda harici modül de kullanılabilecektir.

                    umuyorum ki, sabırla bekleyen kullanıcılar sonuçta fazlasıyla tatmin olacaklardır.

                    ayrıca geçici olarak uydudan yazılım güncellemesi olmadığı süre içerisinde gerekli açıklamalar yapılarak link verilmiş ve yazılımın PC'den yüklenebileceği de ifade edilmiştir.

                    insan ihtiyaçları sınırsızdır. tatmin etmek mümkün değildir. ama kaynaklar ve imkanlar da sınırlıdır.

                    ayrıca birçok yazımda değindiğim ve tekrar değinmek istediğim diğer bir konu da

                    emu yazılımın, firmalar tarafından sağlanması gereken bir hizmet olmadığı gerçeğidir. bir çok kullanıcı maalesef firmaların emu yazılım desteği vermek zorunda olduğunu düşünmektedir. bunun hiçbir yasal dayanağı olmadığı gibi illegal olarak da nitelendirilebilir.

                    birçok cihaz Türkiye piyasasına girerken haksız rekabetle ve olmayan özelliklerin tanıtımıyla reklam yaptılar. bunların bir kısmı haksız rekabetten dolayı cezalandırıldılar. bu cihazlar tüketicilerden hiç de beklenilen tepkiyi görmediler.

                    sonuç olarak

                    tüketicilerin istekleri sınırsız ve doyumsuzdur. ancak firmalar da vaad ettiklerini yasal çerçeveler içerisinde tüketiciye sunmak durumundadırlar. burada yasallığı iyi irdelemek ve doğru anlamak gerekir.

                    burada aktaramadığım, firmanın özverili çalışmaları yakında sonuçlanacaktır.

                    umarım herkes beklentilerine kavuşur.

                    teşekkürler.

                    Yorum

                    • ybæl©ik
                      ADMINISTRATOR
                      • 25-01-2003
                      • 30775

                      #11
                      Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                      evet, cihazların kalitesinin ve konuşulması gereken donanımsal özelliklerinin önüne maalesef EMU illeti geçmiştir.

                      emu yazılım desteği tamamen kalktığı anda acaba bu kadar insan ne yapacak, çok merak ediyorum.

                      nerde kalite ?

                      Yorum

                      • wwwshadow
                        Junior Member
                        • 29-09-2005
                        • 4

                        #12
                        Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                        13500REDLİNE sorunlarını bende yaşadım sonuç olarak bayiler 65 ytl karşılıgında 14500 le deyiştiriyorlar farkı öderseniz sorun bitiyor.

                        Yorum

                        • powerx
                          Junior Member
                          • 13-12-2004
                          • 371

                          #13
                          Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                          Redline 13500 ve 14500 kasaları küçük oldugu için ısıyı daha fazla iletiyor dışarıyı.Yani hacim olark küçüklügünden oluyor.Fakat onemli bir konu olarak gercektende bu cihazlarda bir sorun var.kasayı bir yana bırakıyorum aşırı ısınma gercektende soz konu.Bir sistem sorunu olarak goruyorum.en onemliside bazı arkadaslar hatta servisler.cihazın içine pervaneli fan takmışlar.Boyle birsey olabilirmi?Hangi receverda pervaneli fan var sasıyorum dogrusu.Bence firma bu konuda Fransa ile gorusmesi gerekiyor.

                          Yorum

                          • ybæl©ik
                            ADMINISTRATOR
                            • 25-01-2003
                            • 30775

                            #14
                            Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                            powerx

                            bu konuda yapılan testler daha önce forumda yazılmıştı.

                            bu kasayı sadece Redline kullanmamaktadır, bu Redline'ın bir problemi değildir. aslında bu bir problem değildir. Fransız Neotion tabanlı olan ve bu patentle üretilen bu cihazlar Avrupa standartlarındadır ve mühendislik açısından her türlü teste tabi tutularak piyasaya sürülmüşlerdir.

                            içerisine FUN takılan uydu alıcıları vardır. kasaları büyük olmasına rağmen.

                            oysa ki Redline'ın kapağı açılarak değişik yöntemlerle cihazın soğutulması sonucunda cihaz çalışmaz hale gelmiştir. yani cihazın verimli çalışabilmesi için belirli bir sıcaklığa ulaşması gerekmektedir.

                            Isınma problemi için Redline Desteğine Teşekkürler

                            Yorum

                            • d3mirbil3k
                              Junior Member
                              • 12-10-2005
                              • 9

                              #15
                              Konu: REDLİNE 13500 mü AT ÇÖPE GİTSİNN

                              Originally posted by ozkandonmez
                              Şimdi ben size en ünlü markalardan birinini en az 3 modelinin hiç bir işe yaramadığını ,çöpe bile atmanın yazık olduğunu mümkünse toprağa gömmenin en doğru karar olduğunu , avrupada aynı boardu kullanan başka markaların olduğunu ve oralarda yerden yere vurulan 1 modelinin türkiyede binbir reklamla bir numara gibi gösterildiğini...daha neler neler.....hepside kanıtlanmış ve ayrıntılarına inilmiş vaziyettedir.
                              Yeni bir uydu alıcısı almak üzereyim, bu cümleniz üzerine merakta kaldım. Bu modelleri veya board markasını acaba bizimle paylaşmanız mümkün mü?
                              Teşekkür ederim.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X