DİGİTÜRK'E DEV ORTAK

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    DİGİTÜRK'E DEV ORTAK

    DİGİTURK'E HOLLYWOOD'DAN DEV ORTAK

    Çukurova Grubu ile Providence Equity Partnerts’ın ******** için el sıkıştığı belirtiliyor.
    [IMG]http://www.habervitrini.com/haber_resim/********.jpg[/IMG]
    Çukurova Grubu ile Providence Equity Partnerts’ın ******** için el sıkıştığı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Metro Goldwyn Mayer ve Sony’i alarak dikkatleri üzerine çeken Providence, Yapı Kredi Bankası’ndaki ******** hisselerini almak için 150 milyon dolar ödeyecek ve şirketin yüzde 40’ından fazlasına da sahip olacak.




    GÖRÜŞMELER SONUÇLANDI:


    Referans Gazetesi’nde yer alan habere göre, 9 milyar dolarlık bir fonu yöneten, 20 ülkede 80’den fazla şirkete yatırım yapan Providence ile Çukurova Grubu arasında yaklaşık 2.5 aydır devam eden görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın da birkaç gün içinde kamuoyuna açıklanması bekliyor. Edinilen bilgilere göre, Jonathan M. Nelson’un şirketi Providence Equity Partnerts, 150 milyon dolar ödeyip Yapı Kredi Bankası’ndan ******** hissesi satın alacak. Şirket yönetimi ise Çukurova Grubu’nda kalacak. İki grup şirketin bankaya ve Turkcell’e olan 250 milyon dolar borcunu da yeniden yapılandıracak.

    YAPI KREDİ BEKLENDİ:


    ******** hisselerinin Providence’a satışı ile ilgili görüşmelerde, iddialara göre Yapı Kredi Bankası’nın Koç Finansal Hizmetler’e devredilmesi beklendi. Çukurova Grubu çoğunluk hisseleri Yapı Kredi Bankası’nda olan ******** sorunu çözmek izin dört aylık bir opsiyon almıştı. Opsiyon süresi ocak ayı sonunda bitecek. Digital yayın yapan ve abone sistemiyle çalışan ********’te Yapı Kredi Bankası, Çukurova ve Fintur hisseleri bulunuyor. Nisan 2000’den bu yana uydu üzerinden dijital platform işletmeciliği yapan, Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs, Avrupa ve hatta Amerika’da üyeleri bulunduğu belirtilen ********’e ilişkin hisse satışı bir süredir beklenen bir konu. Hatta Amerikalı ortakla yapılack sözleşmede Mehmet Emin Karamehmet’in sattığı hisseleri belirli bir zaman dilimi içinde bedeli karşılığında geri alma hakkı bulunacağı da söyleniyordu.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: DİGİTÜRK'E DEV ORTAK

    eee DıGıTURK'e birilerinin desteği ve finansmanı şart. ( ama yenilik ve gelişme olmadığı sürece zarar edecek işletme idame ettirilemez. )

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X