SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • physiotens
    Junior Member
    • 11-12-2005
    • 101

    SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

    RTÜK uydu yayınlarına el atıyor 28.12.2005 18:10 - Bu haber 9764 kişi, Mynet Haber bugün 562.186 kişi tarafından okundu
    Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, çanak antenler aracılığıyla ile *****grafik, terör, irtica ve misyonerlik yayınlarının denetimsiz olarak evlerde izlenmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konuda yeni yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Akman, evraklarını tamamlayan yayın kuruluşlarının Ocak ayı içerisinde belirlenen lehçede yayına başlayabileceklerini bildirdi.


    RTÜK Başkanı Akman, RTÜK Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bin 500 tane özel televizyon ve radyo bulunduğuna dikkat çekerek, bunların denetiminin de çok güç ve sıkıntı verici olduğunu belirtti. Bu konuya çözüm bulmak için TÜBİTAK ile görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde bir protokol imzalayacaklarını belirten Akman, protokolle yerel, bölgesel ve ulusal yayınların RTÜK'e ulaşım, arşiv ve analiz imkanlarının sağlanacağını söyledi. Bu sayede bugüne kadar yayın ve yayıncılık sektöründe denetim noktasında yaşanan adaletsizliğin ortadan kaldırılacağını ifade eden Akman, bu etkin denetim sistemi sayesinde halihazırda 257 noktaya dağılmış tüm yayınların merkezden denetiminin sağlanacağını vurguladı. Akman, yayın içerikleri konusunda izleyicilerden gelen bilgilere son derece önem verdiklerine dikkat çekerek, "Üst Kurul, kamuoyunun radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili eğilimlerinin belirlenmesi amacıyla hizmet veren 178 Alo RTÜK Sistemi'nin revize edilmesini de acil gündem maddeleri arasına alındı. Türk Telekom ile yapılan görüşme sonrasında bu hattın ücretsiz olması konusunda çalışma yapıyoruz. Böylece Türkiye'nin her yerinden vatandaşların yayınlarla ilgili beğeni ve şikayetlerini Kurulumuza ulaştırmaları sağlanacaktır. Bugün itibariyle günde 100 dolayında başvuru sayısını bine çıkarmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.


    RTÜK Başkanı Akman, ayrıca yayın kuruluşlarının olumsuz yayınlarından dolayı sürekli ceza vermek yerine, Türkçe'yi güzel kullanan, çocuklar ve gençlerin olumsuz yayınlardan etkilenmemesini sağlayan yayın, kurum ve yayıncılara uzman jürinin tespitleri sonucunda, her yılın sonunda ödül vereceklerini söyledi. Akman, yayınların denetiminde de ihtisaslaşmaya önem verdiklerini, ancak denetimin cezalarla değil karşılıklı diyalog yoluyla ve de yayın kuruluşunun iç denetimi yoluyla çözüleceğini söyledi. Bu nedenle medya okur yazarlığı adı altında bir proje başlattıklarını belirten Akman, RTÜK'ün çocukların ve gençlerin zararlı yayınlardan korunmasına, onların televizyon programları arasında bilinçli seçimler yapmaları için Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu ile birlikte bir çalışma başlattıklarını anlattı. 2006 Eğitim döneminde başlayacak pilot proje sayesinde yayınların olumsuz etkilerinden kurtulmanın yollarının anlatılacağını belirten Akman, aynı amaçla Hollanda ile birlikte bir proje daha başlattıklarını belirterek, bu projeyle "Akıllı İşaretler" adlı koruyucu sembol sistemini biran önce uygulamaya başlayacaklarını kaydetti.

    "TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 5 MİLYON ÇANAK VAR"
    Akman, Telekomünikasyon Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 5 milyon çanak anten olduğuna dikkat çekerek, uydu kanalıyla iletilen ve çanak antenlerle alınabilen yurtdışı kaynaklı yüzlerce sakıncalı yayının evlere serbestçe ulaşabildiğini söyledi. Çanak antenlerin gelişmemiş yörelerde daha yaygın olarak kullanıldığını ve bu yayınların çoluk çocuk herkes tarafından izlendiğini ifade eden Akman, "Yalnızca ülkemizde yayın yapan radyo ve televizyonları denetlemekle görevli olan RTÜK'ün çanak antenlerle iletilen yurtdışı kaynaklı yayınları denetlemesi veya önlemesi hukuken ve teknik olarak mümkün değildir. Bu konuda gerekirse yeni yasal düzenleme kapsamında önlem alınması gerekir" şeklinde konuştu.


    Akman, toplantı sonrası gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine ise çanak antenlerle *****grafik, terör, irtica ve misyonerlik konusunda yayın yapan televizyonların evlere hiçbir denetimden geçmeden girmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Akman, yerel dilde yayın konusuna da değinerek, ulusal bazda yayın yapan kuruluşların yerel dilde yayın yapmaları için izin çıktığını ve TRT'nin yayına başladığını belirterek, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Evraklarını tamamlayan yayın kuruluşları Ocak ayı içerisinde belirlenen lehçede yayına başlayabilecekler" dedi.


    Akman, öte yandan yerel yayıncılığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesine önem verdiklerini belirterek, hükümetin de sorunların aşılması noktasında yerel televizyonlara teşvik vereceğini söyledi. Akman, TV yayınlarında izleyicilerin etkisini ölçmek bakımından özellikle İletişim Fakülteleri'ndeki araştırmaları da teşvik edeceklerini belirterek, bunun sonucunda 2 aylık periyotlar halinde izleyici beklentileri doğrultusunda sempozyum ve toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Akman, frekans bedelini nasıl tahsil edeceklerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:


    "Frekans konusu yasada açık bir şekilde yer alıyor. Haberleşme Yüksek Kurulu dijital yayınlardan dolayı ihale açmadı, ancak bu açmayacağı anlamına gelmez. Kanun ve yönetmelikle 15 yıl bedel ödemeden frekans kullanan kanallardan bedelinin alınacağı açıkça yer alıyor."


    Önceki RTÜK yönetiminin basın yayın kuruluşlarının sahiplik konusunda aldığı kararın yasaya aykırı olup olmadığının sorulması üzerine Akman, önceki yönetimin görevi devretmeden birkaç gün önce acelece finansal kuruluşlarla ilişkisi bulunun basın yayın kuruluşlarının bir ay içerisinde kapanacağı konusunda karar aldığını belirterek, "Ulusal yayın yapan kuruluşların yüzde 95'i bu durumdan etkilenecekti. Bu konuyu tekrar değerlendirdik ve kararın iptaline karar verdik. AB'ye uyum sürecinde yayın kuruluşlarının tamamını etkileyecek bir karar almanın doğru olmayacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu.


    Akman, sponsor kuruluşların reklam amaçlı kullanımıyla ilgili olarak ise yasaya göre sponsorlardan reklam payı almanın yanlış olacağı görüşünde birleşildiğini söyledi.

    ALINTIDIR..
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

    yakın zamanda internete de CİN gibi ısıtlama koyarlar.insanlar internetten pronografik veya irticai yayınları izliyorlar diye.

    şu ana kadar RTUK denen kuruluştan kim ne fayda gördğünü aslında öğrenmek isterim.

    Yorum

    • ahmet444
      Senior Member
      • 23-04-2005
      • 3136

      #3
      Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

      ya bunlar kafayı mı yemiş parasıyla değil mi kardeşim istersem 10 çanak dikerim her yayını izlerim manyak bunlar ya uyduya kısıtlama gelecekmiş önce işinizi yapın sonra milletin ne izlediği ile uğraşın madem kısıtlayacaklar uydularda üyelikli sistemi kaldırsınlarda görelim bütün kanallar şifresiz olsun millet bedava izlesin parasını devlet ödesin yapabiliyorlarsa önce bunu yapsınlar...

      Yorum

      • pehh
        Member
        • 12-12-2004
        • 711

        #4
        Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

        Türkiye'de demokrasi bir şekilde vardır ve hiç bir örümcek kafalı bunu yıkamayacaktır.

        Yorum

        • ahmet444
          Senior Member
          • 23-04-2005
          • 3136

          #5
          Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

          Originally posted by pehh
          Türkiye'de demokrasi bir şekilde vardır ve hiç bir örümcek kafalı bunu yıkamayacaktır.
          arkadaşım bu insanları anlamak çok zor dertleri pormo kanallar ise onlarında kolayı var kanal şifreleme denen bir yol var yap onu izlemesin kimse yada takma çanağı izlemesin kimse zorla izleten yok ki....

          Yorum

          • pehh
            Member
            • 12-12-2004
            • 711

            #6
            Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

            Arkadaşlar, Zahid Akman'ı tanıyalım :







            Dr. A. Zahid Akman(RTÜK Başkanı):
            Dr. A. Zahid Akman, 1958 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1984 yılında mezun olan Akman, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo Televizyon Sinema Ana Bilim Dalında 1986-1987 yıllarında “TRT Televizyon Haberciliği” konusunda yüksek lisans ve 1987-1995 yıllarında “TV Yayınlarının Gecekondu Gençliğinin Eğitimine ve Toplumsallaşmasına Katkısı” konusunda doktora yaptı.
            1983-1988 yılları arasında çeşitli periyodik yayınlarda yöneticilik ve gazetecilik görevlerinde bulunan Akman, 1988-1992 yıllarında iletişim ve tanıtım hizmetleri üreten bir ajansın sahipliğini yaptı. Akman 1993-2000 yıllarında Kanal 7 Televizyonu Ankara Temsilciliği, ana haber sunuculuğu ve çeşitli haber programlarının yöneticiliği ile sunuculuğunu üstlendi. 2000-2003 yılları arasında Kanal 7 Televizyonu Washington Temsilciliği görevinde bulunan Dr. A. Zahid Akman, sarı basın kartı sahibi, evli ve beş çocuk babasıdır.



            Pek çok soru, cevap bulmuştur, sanırım.





            kaynak : http://www.rtuk.org.tr/Kuruluye.htm

            Yorum

            • ahmet444
              Senior Member
              • 23-04-2005
              • 3136

              #7
              Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

              yeterince açık anlamak isteyenlere eline sağlık kardeş...

              Yorum

              • bercenay
                Member
                • 05-04-2004
                • 1785

                #8
                Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                rtuk bunlarla ugrasacagına;
                kusum aydın,seda sayan,mehmet ali erbil vs gibilerin akıl saglıgına zararlı abuk subuk programlarıyla ugrassa ya.


                "TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 5 MİLYON ÇANAK VAR"
                Akman, Telekomünikasyon Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 5 milyon çanak anten olduğuna dikkat çekerek, uydu kanalıyla iletilen ve çanak antenlerle alınabilen yurtdışı kaynaklı yüzlerce sakıncalı yayının evlere serbestçe ulaşabildiğini söyledi. Çanak antenlerin gelişmemiş yörelerde daha yaygın olarak kullanıldığını ve bu yayınların çoluk çocuk herkes tarafından izlendiğini ifade eden Akman, "Yalnızca ülkemizde yayın yapan radyo ve televizyonları denetlemekle görevli olan RTÜK'ün çanak antenlerle iletilen yurtdışı kaynaklı yayınları denetlemesi veya önlemesi hukuken ve teknik olarak mümkün değildir. Bu konuda gerekirse yeni yasal düzenleme kapsamında önlem alınması gerekir" şeklinde konuştu.

                tabii,gavur uydularının canaklarını cevirelim.yada arasınlar telefonla "boyle yayın yapmayın kardesim" felan desinler.yahu bu ne sacmalıktır...

                Yorum

                • ahmet444
                  Senior Member
                  • 23-04-2005
                  • 3136

                  #9
                  Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                  böylelerin eline veriyorlar yetkiyi ya eline yüzüne bulaştırıyorlar yada saçmalıyorlar o zaman 5 milyon çanak anten kullanıcısının fikrini alsınlar. bunlar bu gidişle yakında televizyonda izlemeyin derler...

                  Yorum

                  • pehh
                    Member
                    • 12-12-2004
                    • 711

                    #10
                    Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                    Yaşasın NUR TV.

                    Herhalde, bunlar NUR TV ve türevleri formatında bir yayın istiyorlar.

                    Ya şimdi, diyeceğim birşeyleeeer, neyse........

                    Yorum

                    • ahmet444
                      Senior Member
                      • 23-04-2005
                      • 3136

                      #11
                      Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                      gelsin kapatsın bakalım kardeşim bütün ***** kanallarını izliyorum günahı bana değil mi gelsinlerde kapatsınlar yaşasın playboy yaşasın venüs yaşasın spice platinum vs...

                      Yorum

                      • pehh
                        Member
                        • 12-12-2004
                        • 711

                        #12
                        Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                        kişilerin özgürlüklerini kısmak isteyenler, gün gelir bu kısıntının kurbanı olurlar.

                        Yarın oburgün çıkar başkası da derki arkadaş ben şöyle şöyle böyle kanalları sakıncalı buluyorum kapanması lazım der. O zaman anlarlar yaptıklarını.

                        Yorum

                        • aphrodisiac
                          Member
                          • 01-03-2005
                          • 1517

                          #13
                          Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                          yakında çanakları yasallaştırmak için 5 ytl isterlerse şaşırmayın,cep telefonlarında olduğu gibi

                          Yorum

                          • ahmet444
                            Senior Member
                            • 23-04-2005
                            • 3136

                            #14
                            Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                            bu cümlen herşeyi açıklıyor kardeş...başka söze ne hacet

                            Yorum

                            • pehh
                              Member
                              • 12-12-2004
                              • 711

                              #15
                              Konu: SONUNDA BU DA OLDU..RTÜK UYDU YAYINLIRINA DA EL ATIYOR

                              Arkadaşlar, gerçekten şu Türksat'dan 100 küsür kanal çıkıyor adam gibi 6-7 kanal ya çıkar ya çıkmaz, yanlış anlaşılmamak için isim vermek istemiyorum, ama siz okuyunca anlarsınız.

                              Aptal aptal, sanki beyin özürlüler için uyarlanmış içi boş dışı boş abuk sabuk benim bile daha inandırıcı rol yapacağım diziler kol geziyor. 1- 1.5 saat izliyorsun, içi tam takır. Ne verdi size, şiddet, şehvet, para hırsı.

                              Acaip tarzda dini diziler türedi hemen hemen her kanalda (şu insanın başına acaip tuhaf şeyler gelen diziler) yok mu ! O kadar yıldır yaşıyorum, gördüm ki Allah kullarına mantık çerçevesinde sebepler yaratarak yardım ediyor, yok para ağacıymış, yok bilmem neymiş, dini bilgisi zayıf olanları dinden çıkarır bu programlar.Kim sıkıştığı zaman rüyasında para ağacı görmüşde, ertesi gün rastgele bu ağacı gerçekten bulup, dolar toplamış. Yuhh be o kadar mı SALAK sanıyorlar bu milleti? İnsan ne zaman sıkışırsa, yüce Allah mantık dairesinde sebepler yaratarak, yardım etmiştir.

                              Bazı kanallarda, fal bakmaya başladı, o kadar aciz insanlarımız varki (bunlara Avrupa da yaramamış çünkü Almanya'dan arıyorlar) o tuhaf adamdan bir şeyler umuyorlar. Kardeşim Allah'a yalvarsana, dua etsene.

                              Ahmet'in Mehmet'in kurduğu ve kendi zihniyetlerine hizmet eden, sabah akşam, habire kendilerinin kurdukları kanallarda kendilerini görmekten bıktık.

                              Herhalde yukarıdakilerin toplamı 50 kanal etmiştir.

                              Ve hiçbirinde işe yarar bir şey bulmuyorum. Diyorum ya reklam yapmak istemiyorum ama yazmadan edemeyeceğim, Dijitürk'de National Geographic ve Discovery Channel birer harikadır. İzlemeye doyamıyorum. Niye bu kanallar Türksat'a gelmiyor. Rtük o kadar hasssas ise, o kadar milletini düşünüyorsa, bastırsın parayı, koysun bu kanalları Türksat'a. O zaman anlarım ki rtük bu milleti düşünüyor, onu kapat bunu kapat, kapat kapat,kapat. Peki, kapatmaktan başka işi yok mu bu rtük'ün ?

                              Diyelim ki National Geographic ve Discovery channel Dijitürk'de, o zaman şu Terranova ve Ushuaia kanallarını Türkçe'leştirsin ve Türksat'a koysun.

                              Herneyse arkadaşlar, Allah'dan gücüm yetiyorda, Dijitürk'ü izleyebiliyorum. Onlarda şu film kanallarındaki resim kalitesini bir artırsalar, 2005 yapımı filmler sanki düşük veri oranlı mpeg dosyalar gibi. Bir kaç kez söyledim, bana kartın üstünü sil diye cevap veriyorlar.....: )

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X