Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sedattascý
    Member
    • 28-06-2005
    • 700

    #16
    Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

    arkadaslar bu iş oyle oldubittiye getirilemeyecek
    kadar büyük onlarca üretici firma var çanak reciver üreten
    bunlar ürünlerini kime satacak yayıncı kuruluş maçları
    abonelerine nasıl iletecek bu yayınlar sadece uyduyla izleniyor.
    çok zor olacak bukadar insanın hürriyetini kısıtlamaya kimin ne hakkı var
    istemeyen sakıncalı kanalları izlemesin.

    Yorum

    • OfThELoRd
      Member
      • 17-07-2004
      • 2830

      #17
      Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

      "Karasal sayısal yayın" başlıyor



      Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonun yanı sıra yayın kalitesi ve yayıncılığa getirdiği ekonomik çözümler nedeniyle uygulamaya konulması hedeflenen “karasal sayısal yayın”, 2006'nın Ocak ayından itibaren deneme niteliğinde başlayacak.

      ABD'de tüm yayın kuruluşlarının kullandığı ve Avrupa'da son 10 yılda yaygınlaşmaya başlayan “karasal dijital” sistemin Türkiye'de de hayata geçirilmesi için 1998 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.
      RTÜK'ün başkanlığında TRT ve özel yayın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan çalışma grubunun ortak görüşüyle Ocak ayından itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de deneme yayınları yapılacak.
      RTÜK Üyesi Taha Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç yıl öncesinde yayına hazırlık bölümlerinde dijitale geçişin sağlandığını, bunun da teknolojinin daha kaliteli ve ekonomik yayın yapmanın gereği olduğunu belirtti.
      Dağıtım yöntemlerinde sayısala geçişin ise çeşitli aşamalardan oluştuğunu anlatan Yücel, bunlardan biri olan uydu üzerinden sayısala geçişin tamamlandığını söyledi. Yücel, en son gelişen teknolojiyle birlikte Avrupa ve ABD'de uygulanmaya başlanan karasal ortamda sayısala geçişin kısıtlı frekans spektrumunda verimlilik sağladığını ifade etti. Dijital yayında “tek frekanslı ağ” denilen yöntemle büyük yerleşim yerlerinde önemli kolaylıklar sağlandığını anlatan Yücel, dijital yayıncılığın, milli kaynak olarak gösterilen kısıtlı frekans spektrumunu maksimum verimlilik ve kaliteli şekilde kullanmaya olanak sağladığını söyledi.

      DENEME YAYINI

      Türkiye'de başlatılacak deneme yayınlarının zaman paylaşımlı yapılacağını dile getiren Yücel, şunları kaydetti:
      “Deneme yayınlarıyla aynı frekanstan 6 tane yayının alınıp alınamayacağını deneyeceğiz. İstanbul'un coğrafi ve fiziki durumunda tek frekanslı ağın çalışıp çalışmayacağını deneyeceğiz.
      Bunun sonunda yaklaşık 6-7 aylık süreçte deneme amaçlı sayısal yayına geçiş tamamlanacak. Daha sonra, yayıncıların katkısıyla tüm illerde nihai yayına geçilmesine start verilecek. Tüm yayınlar analog ve dijital olarak yapılacak. Dijital yayına geçiş, gecekondulaşmadan planlı yerleşime geçişe benziyor. Aynı anda analog yayın yapan kuruluşlara dijital yayın yapma imkanı sağlayacağız. İnsanlar, gecekondularını yıkmadan apartmanlarda yaşamaya başlayacak.”
      Yücel, bu sürecin zorlu geçeceğini, izleyicilerin de ilgi ve tepkisinin bu konuda önemli olduğunu vurgulayarak, “RTÜK ve yayıncılardan önce tüketicilerin bu uygulamayı benimsemesi önemli. Analog yayınların dijitale geçmesine bir noktadan sonra izleyici karar veriyor” dedi.

      “ESKİ TELEVİZYONLARA ÇÖZÜMLEYİCİ KUTU İLAVE EDİLECEK”

      Yücel, analog televizyonların dijital teknolojide kullanılacağını, ancak, buna şu anda 50-60 dolar olan “çözümleyici kutu” ilave edileceğini belirtti.
      Yücel, yayıncılar için sayısal yayına geçiş maliyetinin çok yüksek olmayacağını, çünkü, analog ve dijital vericilerin aynı fiyatlarda olduğunu anlattı.
      alıntıdır

      Yorum

      • OfThELoRd
        Member
        • 17-07-2004
        • 2830

        #18
        Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

        galiba anlatılmak istenilen karasal yayındır

        Yorum

        • MentaL
          *Security
          • 01-03-2004
          • 8134

          #19
          Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

          zorbeyakın acıklamasını okudum az once demekki bir nevi benim haber alma özğürlüğüm kısıtlanıyor oldu olacak bakanlıkdan birer koruma görevlisi tv lerin yanında beklesin aileye dahil olsun hiç bir özel kalmasın yurdum iyi ye gideceğine daha çok dibe hey allahım yaaa

          Yorum

          • kasapcan
            Junior Member
            • 24-10-2004
            • 109

            #20
            Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

            yani artik devlet iice artik insanlarin neyaptigina ne izledigine ne duşundugune bakacak oolemi peki bu turk aile yapisinin bi siniri belli yazili kurallari varmi yani en nihayetinde bu işi devlet yaptiracak peki hangi yasaya gora belirlenecek herkesin deger yargilari degişik kime gore veya hengi bolgeye gore yayinlara yasak gelecek.sayin bakan isterse her evi teknolojiyle buluştursun birde kamera koysun tam olsun kim ne yapiyo ne yiyo ne içiyo.. valla adamlara helal olsun yavaş yavaş irana yetişiyoruz ama bu hizla onlarida geçeriz

            Yorum

            • Kadim
              Senior Member
              • 30-01-2004
              • 4782

              #21
              Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

              Ula şu andaki millet vekilleri Fullxleri isterken böyle bir şeyi yapmak hehe ne diyim yani...

              Yorum

              • zorbeyak
                Member
                • 06-03-2004
                • 1494

                #22
                Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                Malesef 12 Eylül ve sonrasında dünyadaki tüm ülkeler başta A.B.D olmak üzere kendi halklarını yanlış eğittiğini onları kontrol altında tutmadıklarını özgürlük denen şeyin bazen ne kadar tehlikeli olduğunu gördü.A.B.D bundan bir kaç gün önce daha yeni öğrendi tüm telefonlarının dinlendiğini daha ne ler öğrenecekler bu neki tüm yazışmalarına kadar her şeyleri inceleniyor kendi halkına güvenmeyen dünya jandarması diğer ülkelerede baskı yapıyor diyor ki bana bakın arkadaş yurtdaşına sahip çık eğer bana senin milletinden bir kişi zarar vermeye çalışırsa örneklerini gördüğün Afganistan ve Irak'a benzersin hangi ülkesini seven yönetici halkını korumaz bu heriflerden korkuyorlar.Ben bu yapılanlar doğrudur haklılar demek istemiyorum her türlü özgürlüğün muhakkak ki bir ölçüsü vardır zaten herşeyin özgür olduğu bir dünya olamaz ama bu iş televizyon yayınlarına kadar da düşmemesi gerekiyor bu konuda sizlerle hem fikirim.

                Fakat artık tehditler o kadar değişik ki bebek televizyonu dediğin yerde bile senin neslini ve aile yapını bozucu faliyet içeren görsel işaretler kullanarak daha augu bugu demeyi bilmeyen çocuğun zihnine işleyer dini inancına müdahale ediyorlar.Devlet işte bunları tespit edip muhakkak el koyacak devlet devletliğini yapmalık kı halkının gözünde bir değeri olsun eğer buna önlem almayıp ne biliyim atıyorum arkadaşlar tv de bomba kursu eğitimide var çocuklar canlı bomba olmak istiyorsa olsun ne yapalım bu ülke özgür istemey n izlemesin mi desin yoksa elini masaya vurup siz benim neslimi ben anlamadan zaten 40 senedir bozdunuz benim bu gençlerimi ben zaten geri getiremem en azından yeni yetişeceklere bişey yapmam lazım bu herifler benim ülkemi eğitim ve kültürel anlamda zaten yok etmiş ben şimdi geçde olsa müdahale etmeliyim hazır böyle bir fırsat çıktı Dünya jandarması herkesi dinleyin herkesi engelleyin.Çok daha fazla bişeyler anlatmak istemiyorum bu konularda zaten çok doluyum.

                Yasaklamak istiyorlarmı yasaklasınlar fakat önce uydu üzerindeki yayınlardan değil hergün izleyerek bizleri ve türk toplum ve aile yapısına gerçekten zarar veren televoleci zihniyetleri.yurdum gençleri ne biliyor tarih ejdat savaş adama soruyorsun bir savaş çıksa ne yaparsın bacak kadar çocuğun verdiği cevap; ben evde beklerim ne olsa A.B.D kazanır dışarı ne çıkıcam bizi bir haftaya kalmadan kurtarırlar.Arkadaşlar bu söylediğim espri değil emin olun bunu ben kullaklarımla duydum ve ağladım yazıklar olsun bize yazıklar olsun bu vatanı bu hale getirenlere ben çocukken savaş çıkarsa şu kadar adam öldürüm derdim yeni nesile bak pehhhhhh

                Bırakalım artık arkadaşlar bu tip yok porna yasaklanacak yok çanak sökülecek bizler önce kendi yayınlarımıza bakalım.Her şey vatan için eğer bu memleket bu yayınların kesilmesiyle kurtulacaksa kessinler gitsin

                Yorum

                • iþgüzar
                  Junior Member
                  • 27-10-2004
                  • 50

                  #23
                  Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                  bundan 2 yıl önce almanya sayısal karasal yayını başlatmak için harekete geçmiş.Onlar da çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğinden rahatsız olmuşlardı.Yayınları da yapmak için şehirlerin bazı bölgelerine yerleştirecekleri yansıtıcılarla bu işi halletmeye çalışıyorlardı.maliyetin biraz yüksek olacağını söylüyorlardı.son durumdan ise haberim yok

                  Yorum

                  • kaplan111
                    Junior Member
                    • 02-07-2005
                    • 270

                    #24
                    Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                    arkadaslar kimse kimseye dayatarak bu yayinlari izletmiyor.. ben hollandadan yaziyorum... biz turk milleti olarak her daim birilerinin istedigi gibi yasamaya mecburmuyuz sanki su anda gosterilen kanallar turk aile yapisini bozmuyormus gibi.. once su kaynana gelin ...yada kadinin sesi gibi sacma sapan programlari kaldirsinlar... ama kaldirmazlar demi neden cunki halkimiz ona dalinca etrafta donen dalevaralari gormuyor.... ama artik ne turk milleti koyundur nede bunlar efendi...o yasak bu yasak... ne oluyoruz be oldu olacak yatak odamizda karsisinlar ve o iside onlarin isteklerine gore yapalim... bir arkadasiminda dedigi gibi birilerine rant kazandirmak adina boyle birsey olursa(ki ben sanamam; sadece ortam germektir) o zaman yav halimize bir arkadasimda avrupada elektironige duzenli vrgi aliniyor yazamis o arkadasim sanirim yanilmis oyle birsey yok cunki

                    Yorum

                    • kaplan111
                      Junior Member
                      • 02-07-2005
                      • 270

                      #25
                      Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                      10_1_20 arkadaslar kimse kimseye dayatarak bu yayinlari izletmiyor.. ben hollandadan yaziyorum... biz turk milleti olarak her daim birilerinin istedigi gibi yasamaya mecburmuyuz sanki su anda gosterilen kanallar turk aile yapisini bozmuyormus gibi.. once su kaynana gelin ...yada kadinin sesi gibi sacma sapan programlari kaldirsinlar... ama kaldirmazlar demi neden cunki halkimiz ona dalinca etrafta donen dalevaralari gormuyor.... ama artik ne turk milleti koyundur nede bunlar efendi...o yasak bu yasak... ne oluyoruz be oldu olacak yatak odamizda karsisinlar ve o iside onlarin isteklerine gore yapalim... bir arkadasiminda dedigi gibi birilerine rant kazandirmak adina boyle birsey olursa(ki ben sanamam; sadece ortam germektir) o zaman yav halimize bir arkadasimda avrupada elektironige duzenli vrgi aliniyor yazamis o arkadasim sanirim yanilmis oyle birsey yok cunki NE MUTLU TURKUM DIYENE

                      Yorum

                      • iþgüzar
                        Junior Member
                        • 27-10-2004
                        • 50

                        #26
                        Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                        rahmetli cumhurbaşkanı t.özal japonyaya gider.japon teknolojisin gelişmişliğini ve japon gençlerinin kültürüne nasıl bağlı kaldıklarını sorduğunda;"biz 10-12 yaşına gelen çocuklarımızı önce hızlı trene bindirip sonra hiroşimaya götürürüz ve derizki:çalışıp,dürüst olur benliğine sahip çıkarsan daha hızlı trene biner ve daha rahat yaşarsın.yok kültürüne ve ülkene sahip çıkmazsan güçsüz kalır tepene atom bombarını yersin ve işte bu sonuçları görürsün.demiş.T.özal da "bizim ne hızlı trenimiz ne de gösterecek hiroşimamız yok dediğinde ise karşısındaki imparator acıyarak bakmış ve demişki:"sizde değil japon gençliğinin tüm dünyanın hayran kaldığı ve belki bir daha böyle bir kahramanlığın gösterilemeyeceği"ÇANAKKALE DESTANI var demiş.siz sadece çanakkale destanını anlatsanız yeter de artar bile" demiş.

                        Yorum

                        • iþgüzar
                          Junior Member
                          • 27-10-2004
                          • 50

                          #27
                          Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                          "Asım'ın nesli çanakkalede kaldı" deniyor.bunun doğru olup olmadığını bizler ve bizim çocuklarımız gösterecek.Ya amerikanın mandası yada özgür ve güçlü bir ülke olacağız.karar bizim...

                          Yorum

                          • Sat_boy
                            Junior Member
                            • 29-07-2005
                            • 296

                            #28
                            Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                            Bencede Ugur arkadasımın dediği gibi yasak veya baska bir sistem otuttururlar. Dt Yayınlarına gelincede onlarıda merkezden eger kablolu olursa paket secimi verirler Dt izlemek isteyene Dt yayınlarınıda acarlar ama ben yinede bu sistem dedikleri gibi bi 10 yılda ancak oturur. Hiç bir zorluk bana Çanagımı ve sistemimi söktüremez gerekirse parasını veririz yahu. AVrupada millet vermiyormu bizde veririz.

                            Yorum

                            • sedattascý
                              Member
                              • 28-06-2005
                              • 700

                              #29
                              Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                              hay ağzina sağlık işgüzar arkadasım çok güzel yazdın bu yobaz zihniyet
                              belki bu yazılanlardan kendine bir paye çıkarır.

                              Yorum

                              • hotbird
                                Junior Member
                                • 30-08-2004
                                • 28

                                #30
                                Konu: Bakanlık, ***** yayınların izlenmesi engelleyecek

                                yahu az bi durun daha bu iş yeni denemeye alındı. ayrıca avrupa entegrasyonu dediğiniz zaman fransa bu birliğin başı çekenlerinden ve yaptıkları yayınlar halen çanak ile izlenebiliyor.demekki ab için böyle bir gerekçe yok ayrıca siz milyonlarca kişinin ''haa evet gelinde benim çanağıda alın götürün!'' diyeceğine inanıyormusunuz. bence var olan çanaklar yerli yerinde kalacak ancak halen bu işe bulaşmamış olanlar yeni sistem üzerinden bu yayınları izleyebilecekler.Zaten çanak sadece bizim evimizde seyretmemiz için kullanılmıyor farklı uydular üzerinden ticaret yapanlar var örneğin bankalar.Bu durumdan gereksiz korkmayın teknolojide çareler tükenmez.Her sistemin vardır bir çözümü.Hepinize iyi seyirler

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X