TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • çýnar
    Banned
    • 30-05-2004
    • 2231

    TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

    SELAM
    BAKIN YINE BIR HABER BULDUM Okuyun neden türkiyede petrol cikmadigini
    görün
    buradan cancertürk kardesimizi ve msxlab.com boardumuzu TSK
    Türkiye ve Maden Yatağı Gerçeği
    Türkiye de petrol olduğu biliniyor ama neden çıkarılmıyor ile ilgili bir yazı.
    MUTLAKA OKUYUNııııııı

    Devlet büyükleri de bu konuda bir şey yapmıyor diye eleştiriliyor.Eskiden savaş zamanlarındaki yapılan bir anlaşmayla "Türkiyenin bilmem kaç yılına kadar petrol çıkarma çalışması yapması yasak" maddeli bir anlaşmaya Türkiye imza atmış durumda.Bu yüzden devlet büyüklerimizde elleri kolları bağı duruyor ve bunu da halkımıza açıklayamıyor ve milletin gözünde vatanı satıyor yada hain gibi suçlamalara maruz kalıyorlar.Gazeteci Vedat Yenerer in yazısını aktarayım



    GAZETECI VEDAT YENERER'IN YAZISI.....
    Petrol yoksa cikartma ruhsati neden vermiyorsunuz..?
    Degerli okurlar,
    Gecenlerde Turkiye-Suriye sinirinda uydu verilerine gore petrol denizi oldugu iddiasini yazmistim. Yazi sonrasinda Silopi'de madencilik yapan Besir Yilmaz aradi. Yazacaklarimi lutfen iyi okuyunı!
    Besir Yilmaz telefonda :
    - Vedat bey, gelin Silopi'de Cudi eteklerine sizi gotureyim de petrolu kendi gozunuzle gorun..! diyerek feryat ediyordu.
    - Nasil yani..! diye sordugumda anlatmaya basladi :
    - Biz aileden madenciyiz. Irak sinirinda yaklasik 300 km ya da bir baska deyisle yaklasik 150 milyon ton asfaltit madeni buldum.. Bu madeni bir sure resmi olarak islettikten sonra devlet 1978 yilinda kamulastiriyoruz, diyerek el koydu. Rezervin de 50 milyon ton oldugu iddia edildi.
    Madem asfaltit rezervi az, neden el koyuyorsunuz.
    Dunyanin neresine giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin altinda petrol vardir. Silopi'nin alti da petrol denizidir. Yaz aylarinda etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil Cayiına karisir. Gelin gorun..! Sadece petrol degil, burada cok zengin uranyum ve nikel madeni de var..!
    - Nereden biliyorsunuz..?
    - Turkiye'deki analizlere guvenmedigim icin madenin her tarafindan ornekler alarak Almanya'ya bizzat goturdum ve analiz yaptirdim. Raporlari gonderdim size. Sonuclar elimde, Yatagan ve Tuncbilek'e gore iki misli rakamlar var. Dunyanin en onemli uranyum madenlerinden birisi buradadir ve aktif haldedir.
    Besir Yilmaz'in anlatacak o kadar çok seyi var ki makineli tufek gibi ardarda siraliyor. Ben de zaman zaman araya girip soru soruyorum :
    - Petrol oldugunu nereden biliyorsunuz..?
    - Bu bolgede Ingilizler 1967-87 de petrol aramislar. Acilan kuyulardan gokyuzune dogru 100 metre kadar petrol fiskirmis. Ardindan kapatmislar ve betonlamislar. Benim madenimin yaninda da bu kuyudan var ve vanasini gelin birlikte acalim, eger beton ve civa basip tikamadilarsa bakalim ne kadar petrol fiskiracak. Donemin koyluleri arasinda hala yasayan gorgu taniklari var ve petrolun 100 metre kadar fiskirdigini gorenler var.
    Besir Yilmaz konustukca pur dikkat dinlemeye devam ediyorum..
    - Vedat bey, asfaltit maddesi olan her yerde petrol vardir. Eger petrol yoksa bana neden petrol cikartma ruhsati vermiyorlar..?
    Musul ve Kerkuk'un rakimi 80-100 metre civarindadir. Cudi Dagi'ndaki petrolumuz resmen Irak'a dogru akiyor ve basta Ingilizler ve
    ABD bunu biliyor..
    Besir Yilmaz bugunlerde Silopi'ye bile zor gider hale gelmis. Devlet, kamulastirilacak diye el koydugu madeni simdi Turgay Ciner'in sahibi oldugu Park Holding'e devretmis. Durum boyle olunca, Yilmaz da dava ustune dava acmis ve yurutmeyi durdurma karari aldirmis. Eger tekrar el konulursa AIHM'ye basvuracakmis.
    Kisacasi madeninin pesini birakmiyor ama artik bolgedeki asiret agalari da onun pesini birakmaz hale getirilmis. Butun dava tutanaklari elimde okudukca dehsete kapiliyorum.
    Simdi sıkı durun... Besir Yilmaz, Basbakan Tayyip Erdogan'a bu durum uzerine basvurmus ve dilekce vermis. Dilekcede aynen soyle yaziyor :
    - Burokrasi ve ceteler milletin hak ve hukukunu aramaktan bezdirmistir. Televizyonda ve basindaki konusmalarinizda ;
    HORTUMCU CETELERIN VE BUROKRASININ USTUNE GIDILECEKTIR..! diyorsunuz. Millet buna cok seviniyor..
    25 yildir gasp edilen madenimiz cete ve burokratlarin, anayasa, kanunlar ve insan haklari hice sayilarak ihale yolu ile peskes cekiliyor. Allah'a ve sizin yuksek adaletinize siginiyorum. Besir Yilmaz, devlet tarafindan el konulan mallarini ve bunun karsiliginda
    devletin verdigi parayi yaziya eklemis :
    1- 35 km yol yaptim.
    2- 500 bin ton hazir cikarilmis komurum var.
    3- 3,5 milyon metrekup hafriyat yapilmis.
    4- Mazot tanklari.
    5- Dinamit ambari.
    6- Kantar ve kantar binasi.
    Resmi olarak bana ait olan ve vergisini odedigim madenimde bugune kadar yaptigim isler ve halen bulunan demirbas ve cikarilmis maden icinde. Kenarda da 5.800.8000 TL. (Buna resmen gasp ve devlet teroru denir!) Besir Yilmaz, Basbakan Erdogan'a yazdigi dilekcede devam ediyor :
    - Bu para halen bankada duruyor. Buna ragmen Turkiye Komur Isletmeleri ihaleyi adamlarina ve hortumculara peskes cekiyor..!
    Besir Yilmaz'in bu basvurusuna Basbakan Erdogan bugune kadar cevap vermemis. Besir Yilmaz'dan al ve ABD baglantili sirketlere ver. Uranyum konusu da bir baska skandal.
    Guneydogu resmen petrol denizi uzerinde ve Turkiye ABD Firmalarinin pesinde :
    - Bize petrol bul, diye yalvariyor...! Iddialar devam ediyor :
    - 6 Muhendisin kafalari kesildi.
    TPIK diye Turkiye Petrolleri'nin kurdugu bir kurum yurt disina petrol arama islerine giriyor ve bugune kadar milyar dolar zarar
    ediyor.
    Besir Yilmaz diyor ki :
    - Kimin hain kimin isbirlikci oldugunu anlamak cok kolay..! Eger bolgede petrol yok ise neden bana petrol cikartma ruhsati verilmiyor. Ruhsati verin 800 metreden petrolu cikartmazsam ben bu ulkeyi terk ederim.

    MTA yillar once sondaj yapti. 480 metrede su bulundu ve ardindan delici aletin ucu kirildigi icin sondaja son verildi. Herkes bilir, sudan sonra petrol gelir. Biz yerli teknoloji ile 1200 metreye kadar sondaj yapabiliriz kimseye ihtiyacimiz yok. Izni versinler siz gorun petrol nasil fiskiracak..! Bu gorusmemizden bir gun sonra Besir Yilmaz tekrar aradi ve Soma'da gorevli bir muhendis ile gorusmemi isteyerek telefon numarasini verdi.
    Adini burada yazmak istemiyorum.
    Muhendis ile gorusmemde daha da carpici gercekler cikti ortaya;Alti ay kadar once Cudi daglari eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne oldugunu bilip bilmedigimi sordu. Ben de :
    - Bilmiyorum, dedim. Muhendis ekledi :
    - Bu iskeletler 18 yil once Cudi Dagi'nda kaybolan 6 Turk Petrol Muhendisinin iskeletleri. Kafalari kesilerek oldurulmus..!
    Dondum kaldim. Ne diyeyim. Kendisi de muhendis oldugu icin yalan soylemiyordur diye dusundum.. Ardindan devam etti :
    - Vedat bey, Turkiye maden bakimindan dunyanin en zengin ulkesi.

    Siz Odemis yakinlarindaki Bozdag'in dunyanin en buyuk altin rezervi olan daglarindan biri oldugunu biliyor musunuz..?
    Ama bu madenleri kimse cikaramaz. Hatta bu konunun uzerine giden gazeteciler olduruldu. Ugur Mumcu ve Cetin Emec'in oldurulmeden kisa bir sure once bu madenler uzerine gittigini biliyorsunuz her halde...! Ilgiyle dinledim. O kadar carpici seyler anlatti ki, yazmaya sayfalar yetmez.
    Iddialarin hepsinin belgeli oldugunu soyleyen bu muhendis, gazete ve televizyon kanallarinda hicbir gazetecinin bu yonde bir haber
    yapamadigini ve milletin resmen uyutuldugunu orneklerle anlatti.
    Besir Yilmaz'a son sozum :
    - Bana anlattiklarinizi Genelkurmay'a anlatiniz mi..? oldu. Aldigim cevap da aynen soyle :
    - Vedat bey, her seyi belgeleriyle birlikte birkac kez askeri buyuklerimize anlattim ama bugune kadar bir arpa boyu ilerleme kaydedemedik..! Ne diyeyim, bu milleti korumaya yemin etmis olanlar utansin..!
    Son sozum :
    - AB ve ABD, PKK'yi bosu bosuna ozellikle bu bolgede guclendirip milletin basina bela etmedi. Bolgeye gelecek baris ortami Turkiye'yi ekonomik olarak ucuracak..!
  • çýnar
    Banned
    • 30-05-2004
    • 2231

    #2
    Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

    Vaybe gercekten insanı düşündüren çok şeyler varmış haberimiz bile yok
    yazık hemde çok yazık nereye kadar gidecek hep bunlar kanımızı içiyorlar
    ALLAH kimseye düşürmesin

    Yorum

    • cengiz tezcan
      Junior Member
      • 23-06-2004
      • 24

      #3
      Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

      ben siirt ve batmanda görev yaptım yöre halkıda aynı şeyleri söylüyordu.bilginize.

      Yorum

      • Uður_aykýn
        Member
        • 08-05-2004
        • 2012

        #4
        Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

        Arkadaşlar Türkiye Özgürlüğü Egemenligini Tam Saymayaz Hale Geliyor. Bence Türkiye Kimse Boyun Eymez Ama Diş Kaynaklar Zorluyor Bize Pesgeh Cekiyor Türkiye Bence Dünyanın Tüm Petrol Yakıt Karsilar... Ama Basımızdakiler Borlarimizla Enerjimi Kesilmez Yakıtımız Bordan Yakit Olarak Arabalara Bir Sistem Yapılabilir Türkler Bunu Cok İyi Biliyor Ve Hazirlar İlerde Süper Güc Türkiye Olacaz Ama Basimizdakiler.Bizim Gibi Düsünürse

        Yorum

        • Kadim
          Senior Member
          • 30-01-2004
          • 4782

          #5
          Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

          Japon imparatoru boşuna demedi Türkiye geleceğin süper gücüdür diye.Anlayan anlar.

          Yorum

          • Kadim
            Senior Member
            • 30-01-2004
            • 4782

            #6
            Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

            Bu tür olayların kanıtlandıktan sonra günümüz teknolojisi üzerinden insanların yorum yapacakları konuyu tartışacakları ortamlar hazırlamak gerekir.Heryere yayılmalı ve halk örgütletilmelidir.Gelecek Türkiye' nin.Elbette bu uğurda bir sürü vatan evladı şehit olacaktır.

            Yorum

            • Uður_aykýn
              Member
              • 08-05-2004
              • 2012

              #7
              Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

              Bu Vatan İcin Tüm İnsanlar Canını Verir.. Verildide Vermeye Hazirlarda

              Yorum

              • leventtut
                Junior Member
                • 01-11-2004
                • 41

                #8
                Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                aşağıda kendi ünversitemden bir hocamızın konuyla ilgili bir açıklamasını ekledim. tartışmaya birde bu bilimsel açıklamalar açısından bakmakta yarar var.



                Türkiye' de bugune kadar 4000 e yakin petrol kuyusu acilmistir. Biz
                Petrol Bolumu olarak 1990 yılından once tum bu kuyularin Petrol
                İşleri Genel Mudurlugunde olan dosyalarini inceledik, calismadaki
                amac elektronik olarak bilgileri saklayacak bir sistemin kurulmasi
                idi. . Bu calisma sirasinda ekonomik petrolu olupta kapatilmis kuyu
                tesbit etmedik (Kuyular terk edilirken cimento tapa ile kapatilir.
                İleride olabilecek kazalari bertaraf etmek icin. Cıva basildigi
                ifadesi de yanlistir)

                Petrol aramacılığı gelisen teknolojileri kullanan bir sektordur.
                Bu nedenle 40 yil once kullanilan sondaj ve olcum teknikleri simdi cok
                daha gelismis ve veri degerlendirmede ona paralel ilerlemistir.
                Dunyada pek cok saha tekrar degerlendirme sonunda uretime uygun
                bulunmus ve tekrar yapilan sondajlarla gelistirilmistir. Turkiye' deki
                Karakus sahasininda oyle bir saha oldugunu hatirliyorum.

                Dunyada petrol aramaciligi artik zor bulunan sahalara yonlenmis
                durumda, kutup bolgeleri, derin denizler araniyor. Ancak bu gunku
                bilgilerle Turkiye de ekonomik buyuk rezervlerin bulundugu ama kasitli
                olarak kapatildigi gorusune katilmiyorum. Bilimsel olarak bunun
                aksini ortaya koyabilecek herkese Turkiye minnettar olacaktir. Ancak
                Türkiye' nin hala daha aranmamis bolgeleri oldugu gorusune
                katiliyorum. Petrol aramaciliginin cok pahali oldugunu, acilan her
                10-15 kuyudan birinin petrollu olma olasiliginin yuksek oldugunu
                dusunursek yapilacak cok is var daha.

                Asfaltit yataklarinin altinda petrol yataklarinin bulundugu konusunda
                genel bir kurali ben duymadim. Guney Doğu Anadoludaki asfaltit
                yataklarinin petrol kokenli olup olmadigi da tartisma konusu idi.

                Petrol ve doğal gaz bildiginiz gibi jeolojik formasyonlarda süngersi
                yapisi olan ( gozenekleri mikron boyutunda) kayaclar icinde bulunur.
                Petrol denizi kavrami da bu nedenle yanlistir. Her petrol ve dogal gaz
                rezervuari kapanlanmis olmasi gerekir ki yuzyillar boyunca o yatakta
                kalabilmis olsun. Yüzeye sizan petrol veya gaz rezervuar
                mühendisligi acisindan istenmeyen bir durumdur, zira petrol yataginin
                itim kaynagi olan cozunmus gazinin ve basincinin az oldugunu gosterir.
                Ancak o bolgede petrol olma olasiligini gosterdigi icin onemlidir.

                Petrol veya gazin kapanlanmis olmasi geregi bizim topraklarimizdan
                Irak' a petrolün akmasi kavraminin yanlis oldugunu gostermektedir.
                Ancak bir petrol yataginin uzanimi her ulke topraklarinda olabilir.
                Ancak bu da jeoloji ve jeofijik calismalari ile ortaya konabilir ve
                uretim safhasinda da elde edilen verilerle ispat edilebilir.

                Cudi Daginda Amoco petrol sirketi ile TPAO' nun ortak bir arama
                programi vardi. Sanirim jeolojik bir calisma da yapildi. Ancak ulasim
                zorlugu, gereken sondaj malzemesinin tasinmasindaki zorluklar,
                ekonomik olarak hemen bir sondajin yapilmasina imkan vermedi. O
                bolgede calismis uzmanlar daha genis bilgi verebileceklerdir.

                TPAO' nun Bati Karadeniz' deki (Akcakoca aciklari) sondajinda (Doğu
                Karadeniz ifadesi yanlis, zira Dogu Karadenizdeki sondaj halen
                surmekte) olan son kazaya gelince: Bu sahada acilan ilk arama
                kuyusunda dogal gaz mevcudiyeti tesbit edildi. (Sahadaki rezervin
                Turkiye' nin tum enerji ihtiyacini karsilayacak kadar fazla oldugunu
                tahmin etmiyorum.) Sondajlar bir gemi uzerinden yapiliyor. Bu sahada
                karar verilen uretim kuyulari tamamlandiktan sonra gemi hareket etmis
                ancak bu operasyon sırasında teknik nedenlerle kuyunun deniz icinde
                olan kismi kırılmış ve kuyu kaybedilmis. Yeni bir kuyunun
                acilmasina da baslandigini duydum. Gazete haberindeki 3 sondaj
                platformu taniminin dogru olmadigini belirtmek isterim. Bu ifade
                resimlerde veya filmlerde gordugumuz buyuk petrol platformlarini
                cagristiriyor ama dogru degil.

                Bu konuyu petrol camiasi biliyordu, ancak gazeteciler sansasyonel
                haber olduguna ancak karar vermisler herhalde.

                Sordugunuz sorulara bilebildigim kadari ile cevap verdim. Bir hususu
                daha belirtmek istiyorum, her Türk vatandasinin bilgi edinme yasasi
                geregi ilgili kurumlara resmen basvurup istedigi bilgiyi isteme hakki
                var. Guneydogu Anadoludaki vatandaslarimizin da bu hakki
                kullanmalarini oneriyorum. Gercek olmayan , dedikodulara dayanan her
                haber bence ulkemize zarar veriyor.

                Saglicakla kalin.

                Prof. Dr. Ender Okandan
                ODTÜ

                Petrol ve Doğal Gaz Muhendisligi Bolumu

                Yorum

                • @kdeniz
                  Member
                  • 15-07-2004
                  • 596

                  #9
                  Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                  Arkadaşlar yahudiler sürekli güneydoğudan toprak almaktalar bizim aklıbaşında yöneticilerimizde ülkeye döviz giriyor diye satmaya devam ettiler şimdi maden ve petrol e gelince nekadar saçma bir şey değilmi çevremizde heryerde petrol var iran ırak suriye hazar bunların ortasında biz ve petrol yok.
                  şu çok tartışılan altın madeni ne yazıkki satıldı biz türkiye olarak oradan hiçbir gelir elde edemiyeceğiz sadece orada çalışan işcilerimiz maaşlarını alacaklar.
                  arkadaşlar nasıl bir ülkede yaşıyoruzki bizi yönetenler bizleri hergün satmaktalar ve biz hala uyumaya devam ediyoruz.televoleler ve galatasaray fenerbahçe kavgasıyla günlerimizi geçiriyoruz.bizim milletimiz tabiri caizse biraz aptal gibime geliyor gününü kurtarmaya çalışıyor.Sanırım bir Atatürk gibisi daha şart

                  Yorum

                  • kaiserx
                    Member
                    • 04-09-2004
                    • 916

                    #10
                    Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                    ben şahsen inanıyorum arkadaşlar petrol üstünde yüzdüğümüze
                    hatta bizi yedek depo olarak kullanacaklar diye de düşünmüyor değilim rezervler 70 yıl sonra yok ama Türkiyenin hiçö ellenmemiş petrolleri olacak kanaatindeyim

                    Yorum

                    • @kdeniz
                      Member
                      • 15-07-2004
                      • 596

                      #11
                      Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                      leventtut arkadaşım hocanız kendisi bile çelişkilere düşmüş işte ispatı
                      Dunyada petrol aramaciligi artik zor bulunan sahalara yonlenmis
                      durumda, kutup bolgeleri, derin denizler araniyor
                      .


                      bunu diyen hoca cudi dağı içinse şunu kullanıyor

                      Cudi Daginda Amoco petrol sirketi ile TPAO' nun ortak bir arama
                      programi vardi. Sanirim jeolojik bir calisma da yapildi. Ancak ulasim

                      zorlugu, gereken sondaj malzemesinin tasinmasindaki zorluklar,
                      ekonomik olarak hemen bir sondajin yapilmasina imkan vermedi

                      şimdi düşünün kutuplar ve denizin binlerce metre altına inmeyi başaranlar cudi dağına mı çıkamamışlar günümüzde ulaşım o kadar ileriki düşünürseniz eğer uçakla bir yerden başka bir yere tank bile gönderip indirebiliyorsunuz burda bir gariplik yokmu

                      akçakocaya gelince yine saçmalık değilmi benim elimde para var sonra elimdeyken düşürecem yere düştü diye almıyacağım kayboldu diyeceğim bu nasıl mantık
                      arkadaşlar bilinmeyenler çok bizim se aklımız ermez bu meselelere

                      Yorum

                      • ay57
                        Junior Member
                        • 16-06-2005
                        • 64

                        #12
                        Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                        Türkiye gerçekten yeraltı madenleri bakımından zengin ama yukarıdaki nedenlerden dolayı petrolü çıkaramıyor. Benim bulunduğum bölgede de 15 -20 yıl önce TPAO petrol aradı ve birkaç yerde buldu daha sonra bu kuyular kapatıldı.

                        Yorum

                        • can83
                          Junior Member
                          • 31-03-2006
                          • 181

                          #13
                          Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                          arkadaslar TÜRKİYE de petrol var ozellikle dogu da o yuzden kurak ve agac fazla yok.

                          Yorum

                          • MenGene
                            Junior Member
                            • 18-02-2006
                            • 86

                            #14
                            Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                            Originally posted by @kdeniz
                            leventtut arkadaşım hocanız kendisi bile çelişkilere düşmüş işte ispatı
                            Dunyada petrol aramaciligi artik zor bulunan sahalara yonlenmis
                            durumda, kutup bolgeleri, derin denizler araniyor
                            .


                            bunu diyen hoca cudi dağı içinse şunu kullanıyor

                            Cudi Daginda Amoco petrol sirketi ile TPAO' nun ortak bir arama
                            programi vardi. Sanirim jeolojik bir calisma da yapildi. Ancak ulasim

                            zorlugu, gereken sondaj malzemesinin tasinmasindaki zorluklar,
                            ekonomik olarak hemen bir sondajin yapilmasina imkan vermedi

                            şimdi düşünün kutuplar ve denizin binlerce metre altına inmeyi başaranlar cudi dağına mı çıkamamışlar günümüzde ulaşım o kadar ileriki düşünürseniz eğer uçakla bir yerden başka bir yere tank bile gönderip indirebiliyorsunuz burda bir gariplik yokmu

                            akçakocaya gelince yine saçmalık değilmi benim elimde para var sonra elimdeyken düşürecem yere düştü diye almıyacağım kayboldu diyeceğim bu nasıl mantık
                            arkadaşlar bilinmeyenler çok bizim se aklımız ermez bu meselelere
                            arkadasım sana bravo ayrıntılarda gizli olan seytanı bulmussun yüzlerce satılık prof var ve bunlar maksatlı olarak mekale yayınlarlar hadi satılık demiyelim aptal prof lar var bunun gibi kutuplarda aranacakta cudi dagında aranması zor buna gülerler seni bi kez daha tebrik ediyorum

                            Yorum

                            • enricom
                              Junior Member
                              • 01-11-2005
                              • 135

                              #15
                              Konu: TÜRKIYEDEKI PETROL okuyun mutlaka okuyun

                              bizde profesörler sadece ünv.telerde yöneticilik yapmak ve yabancı kaynaklardan çevrilmiş kitaplardan ders notu vermekten başka ne işe yararlar.Kaç tane bilim adamımız var işe yarayan istisnalar hariç!! Maaşlarını alsınlar yeter ne icat ettiler bugüne kadar ????

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X