RL 14500 hakkında

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • evangelis
    Junior Member
    • 31-03-2004
    • 120

    RL 14500 hakkında

    Forumlardan ve özellikle redline'ın kendi forumundan edindiğim izlenime göre bu cihaz potansiyel olarak çok şey vaad ediyor ama uygulamada pek bir şey yok. Ayrıca yazılımsal ve donanımsal olarak da bir sürü problemleri ve eksikleri var. Örneğin, Cihazın aşırı ısınması, kanal geçişlerinin yavaş olması, donmalar kırılmalar, inatla bazı şifreleme sistemlerine destek verilmemesi. MPEG4 destekli olduğunu söylemeleri ama bunun ne anlama geldiğini açıkça anlatmamaları (yani HDTV ile ilgisi olup olmadığı), güncellemelerde kanal bilgilerinin silinmesi, vb.

    Bunlar sadece forumlardan edindiğim izlenimler, kullanmadığım için daha fazla sorunları var mı? ya da bu bahsedilen şaeyler doğru mu? bilemiyorum. Ancak hakkında bu kadar çok olumsuz şey yazılıp çizilen bir cihazın pazarlama sorunları çekeceği inancındayım.

    Ben de cihazı almayı düşünüyordum, ancak internette kendi çapımda yaptığım bu araştırmadan sonra bu cihaz bana yazılımların beta versiyonlarını anımsattı ve oturmuş, stabil bir versiyonu çıkana kadar beklemeye karar verdim. Dediğim gibi potansiyeli bu kadar fazla olan bir cihazın piyasaya bu kadar eksiklik ve sorunla çıkarılması ve yazılım desteği konusunda kullanıcı isteklerine yeterince önem verilmemesi (özellikle şifreleme sistemi desteği (biskrem) konusunda) beni hayal kırıklığına uğrattı.

    Umarım ileriki dönemlerde potansiyelini sonuna kadar kullanacak yazılımlara piyasada yerini alır ve biz de vereceğimiz paranın karşılığını yeterince almanın keyfini çıkarırız.
  • modakartalý
    Member
    • 18-08-2005
    • 709

    #2
    Konu: RL 14500 hakkında

    atalarımız ne güzel demiş ne akadr ekmek okadar köfte diye bu paraya alanıbilecek en iyi cihaz bu daha iyisini isyen parayı basacak dreambox alacak ayırıca sorunları olsa iyi cihaz tam 3 arkaşıma aldırdım üçüde memnun cihaz fazla ısınsa ne oluyor hiç bende yalrdır açık 1 problem kanal geçişleri yavaş onuda bilerek alın.ama hergün diğer cihazlar şifre aramak ve key girmenin derdini bilmeyenlere bu cihaz zor gibi geliyor lütfen artık bu cihaz hakkında ,karalar gibi yorumlar gelmesin hele kullanıcı olmayanlardan hiç gelmesin. açtığı kanallar belli kontrol edin eğer sizin istedikleriniz yoksa onları içeren bir cihaz alın lütfen . buarada bence olan problemlerin çözülmesi en önemli mesele benim için favorits önemli değil ama çoğu insan için önemli o yüzden önce bu yapılmalı 2de bir kaybolma sorunu birde daha önce sözü verilenmi diyeyim(ki fuarda bizzat dendi) yoksa söz edilenmi diyeyim cihaza modül takımı konusunda çalışılmalı buradaki olumuz eleştirilerden bazen çalışanlarda alınıp işlerinde yeterince motive olamıyorlar eğer bu paralar içinde bundan daha iyisi varsa söyleyin bizde alalım yok eğer eş değerlerse herkez kendi bacağından asılsın.

    Yorum

    • evangelis
      Junior Member
      • 31-03-2004
      • 120

      #3
      Konu: RL 14500 hakkında

      Arkadaşım, öncelikle şunu söyleyeyim amacım cihazı karalamak değil. Mesajımda bahsettiğim şeylerin hapsi Redline'ın kendi forumunda var zaten. Benim anlatmaya çalıştığım şey şu: cihazın çok daha iyi hale gelmesi olanaklı, bu yönde çalışmalar yapıp hem cihazlrını daha kaliteli getirebilirler ki bu durumda fazla para vermekten kendi adıma hiç gocunmam. Diğer taraftan da hiç bir yerde hangi kanalları ya da şifreleme sistemlerini çözdüğü, şu meşhur ***** kanalları hariç, açıkça yazmıyor. Yukarıdaki mesajda ve burada yazdıklarımı dediğim gibi internette araştırma yaparak öğrendim, bunaları öğrenemeyecek bir sürü insan var. Başlarına ne geleceğini bu cihazları alacaklar, sonra da bu sorunlarla karşılaşacaklar. Ayrıca bunları yazmak için illede redline kullanıcısı olmam gerektiğine inanmıyorum. Cihazı almayı düşündüm, araştırdım ve karşıma böyle bir manzara çıktı. Bunu da burada dile getirdim. Hepsi bu.

      Yorum

      • sirzadozgunes
        Member
        • 03-02-2005
        • 724

        #4
        Konu: RL 14500 hakkında

        sayın evangelis eksik bilgilenme yanlış yorumlara ve sonuçlara götürür. bir çok yerde cihazın çok ısındığı konusunda şikayetler var ma bunun sonucunda herhangi bir, elle tutulur gözle görülür bir sorun yaşadığını belirten olmadı. yani cihazın çok ısınması evde hararet mi yapıyor yangınmı çıkartıyor, bu yüzden cihaz mı çalışmıyor. hayır tabii ki. herhangi bir sorun teşkil etmemesine rağmen insanlar nedense şikayetçi. olabilir saygı duyarız. ama şunu bilemkte fayda varki her türlü elektronik eşya ısınır. az veya çok. insanların asıl ilgilenmesi gereken yer bı ısınma soruna yol açıyormu. açmıyorsa bence bir sorun değildir. kaldıki cihazın kasası diğerlerine göre daha küçük olduğundan daha fazla ısınması normaldir. diğer söylediğnize gelirsek kanal geçişler bahsedildiği gibi yavaş değil. sadece kanal geçişleri sırasında ekran karararak geçtiği için daha yavaş geçtiği sanılmaktadır. tele satellite dergisinin yaptığı testlerde şifresiz kanal geçişlerinin 0,7 sn olduğu tespit edilmiştir. ve şunu da belirteyim ki çoğu cihazda kanal geçişi buna yakın değerdedir. ama fark şurda çoğu cihazda ekran donarak geçmektedir ve küçük bir göz yanılsamasıyla daha hızlı kanal geçişi sağlandığı hissi uyandırılmaktadır. donma kırılma olayı sadece arızalı cihazlarda mevcuttur. ayrıaca kırılma diye bir arıza da tespit edilememiştir bu günce kadar. ama şunu söylemek gerekirki çanağına kar yağıp görüntüsü giden vatandaş ilk olarak sorunu cihazda aramaktadır. çanağının ayarı bozulmuşsa buralarda cihazdan şikayetini dile getirmektdir. birde şunu belirtmekte fayda varki forum sayfalarını kullanan üyelerin büyük çoğunluğunun kendilerine göre bir sorunu vardır. ve bu sorunarı yazarak çözüm aranmaktadır. bizimde burda oluşumuzun sebebi bunlardan çözülebilir olanaları konusunda yol göstermektir veya yardımcı olmaktır. mpeg4 sistemiyle ilgili sorulan her türlü soru olabildiğince açık bir dille cevaplandırılmıştır. HDTV mpeg-4 farklı MPEG4 farklıdır. redline bunlardan mpeg4 formatındaki yayını destekleyebilmektedir. hd tv mpeg4'ü desteklemez. emu yazılımlarının yüklenmsei sonrası bazı favori gurupları kaybolmaktadır. ancak aslında kaybolmamaıştır. cihazınızın menüsünden tv yönetimine girip favori oluştur dediğiniz zaman silinmiş sandığınız kanallar geri gelmektedir. bu da emuyla bedava yayın seyretmenin cilvesi.
        yerli platformların izlenmesine dönük destek verilmeyeceği baştan beri söylenmektedir. bu konuda taviz yoktur. kimse kusura bakmasın.
        ayrıca cihazın hangi kanalları çözdüğünü kesin olarak belirtemeyiz. ğer bu söylenirse sanki garantili olarak çözülüyor gibi algılanır. o zaman kulalnıcılar derleki siz sattığınızda bunları çözüyor diye sattınız ama şimdi çözmüyor. emu yazılımlarının herhangi bir garantisi yoktur. bu gün çözülebilen kanal yarın çözülemeyebilir. bunun örenkleri çokutr.(polsatlar-animaux vs) o yüzden kimse kalkıp şunları çözüyor veya şunları çözecek şeklinde size bir taahhütte bulunamaz. bu yüzden bu konudaki bilgieri, kullanıcılardan öğrenin hangi uyduda hangi kanllar çözülebiliyor. arkadaşlar zaman ayırabilirlerse cevap versinler.
        bilgielrinize... saygılar...

        Yorum

        • evangelis
          Junior Member
          • 31-03-2004
          • 120

          #5
          Konu: RL 14500 hakkında

          Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Halen alıp almama konusunda karasızım. Çok güzel özellikleri olan bir cihaz ama karar veremiyorum. Biraz daha düşüneyim. Bu arada bahsi geçen şifreleme sistemini sadece Türkiye'de yayın yapan bir kanal kullanmamaktadır bunu da hatırlatmak isterim : ) .

          Saygılar.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X