Doğan ile Gates internette anlaştı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Doğan ile Gates internette anlaştı...


    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan Microsoft Başkanı Bill Gates'le yaptığı görüşmede Microsoft ile Doğan Grubu'nun internet alanında işbirliğine gitme kararı alındı. İki şirket Türkiye'de bir internet arama motoru kurulması için ortaklık yapacak.
    Üç günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Microsoft Başkanı Bill Gates, Çırağan Sarayı'nda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Holding Yayın Holding Başkan Yardımcısı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan'la biraraya geldi.

    Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Emre Berkin, Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arıkan, Başkan yardımcısı Ali Faramawy ve Önder Sönmez'in de bulunduğu toplantıda Doğan, Gates'i Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

    Gates'in çağ değiştirdiğini söyleyen Doğan, "Çağı yeniden yaratan işadamıyla tanışmaktan mutluyum. Size iki konuda teşekkürümü iletmek istiyorum. Bir yıl içinde iki edfa Türkiye'ye gelerek ülkemize veridğiniz önemi gösteridiniz. Ayrıca sizi ve eşinizi sağlık alanında vakıflar aracılığıyla yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı da tebrik ediyorum. Son Davos toplantısı sırasında dünyada veremle mücadeleye yaptığınız katkıyı 900 milyon dolara çıkarmanızı taktirle izliyoruz." dedi.

    Doğan, "izim de toplumsal sorumluluk kampanyaları yapan bir vakfımız var. "Baba beni okula gönder" kamlpanyası çerçevesinde 25 kız öğrenci yurdu yaptırıyoruz." dedi.

    ABD'den örnek verip Türkiye'de gazete okuma oranlarıyla ilgili sorular soran Gates'i, Doğan, Haziran ayında Moskova'da yapılacak Dünya Gazeteler Birliği (WAN) kongresine davet etti.

    Toplantıya katılmaktan büyük onur duyacağını söyleyen Gates, ancak tarihin plan yapmak için çok yakın olduğunu belirterek programını ayarlamaya çalışacağını belirtti.

    Konuşmanın giriş bölümünde Doğan Gurubu hakkında bilgi vedren Hanzade Doğan: "Arama motoru ve internet üzerinden telefon konuşması konularında işbirliğine hazır olduklarını" söyledi ve şöyle devam etti:

    "Sizin öteki ülkelerde yaptıklarınızı da dikkatle izliyoruz. Türkiye'de yapacağınız faaliyetlerin, öteki gelimekte olan ülkelerden bir farkı var. Türkiye'de Doğan gurubu gibi güçlü bir medya kuruluşu var." dedi.

    Bill Gates bu durumun bilincinde olduklarını belirterek şunu söyledi:"Biz teknoloji alanında hizmet veren bir şirketiz. Doğan Gurubunun da güçlü bir içerik varlığı var. Arkadaşlarnımız derhal bir ortak çalışma gurubu oluştursunlar. Bu gurup en geç üç ay içinde faaliyete geçsin."

    Internet üzerinden televizyon yayıncılığında da ortaklığa gidilebileceğini ancak aciliyetin arama motoruyla ilgili ortaklıklarda olduğunu söyleyen Gates, "Bizim reklam verenlerle irtibatımız yok. Bu her iki taraf içinde kazan kazan stratejisi olabilir. İçerik bizim işimiz değil. Medya lideri olan bir kuruluşla ortaklığa gitmekten memnuniyet duyarız" diye konuştu.

    Aydın Doğan'ın Türkiye'yi nasıl bulduğunu sorması üzerine Gates, "Çok etkilendim. Türkiye'yi ben Avrupa'nın enerjik parçası olarak görüyorum. Bence harika bir ülke. Türkiye'nin gelişmesi dışarıda bilinmiyor. Türkiye anlatılmayan hikaye gibi" dedi.

    45 dakikalık görüşmenin sonunda Gates'i tekrar Türkiye'ye tatile çağıran Aydın Doğan, "Bu sefer tatilinizde medyanın yoğun ilgisinin olmamasını garanti ederim" diye de espri yaptı.
    HABER TÜRK
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    #2
    Konu: Doğan ile Gates internette anlaştı...

    Aydın doğan resmen yalakalık yapmış, oysa ondan istediği aramo motoru ve telefon altyapısı için Odtü ye yada orta ölçekte bir pc uzman kuruluşuna (türkiyede 100'lerce var) 'ndan isteseydi olurdu, yazık çok yazık , bari milletimizi küçük düşürmesin !

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X