Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • halilsu
    Junior Member
    • 14-08-2004
    • 235

    Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

    Bu nasıl bir mantıktır seyircinin suçu ne ben anlamadım...
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    #2
    Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

    Seyircinin suçu tabiiki yok dediğiniz gibi verilen ceza takıma ama seyirci kurunun yanında yaşta yanar sözündeki gibi dolaylı olarak cezalı duruma düşüyor.
    İhraç edilmekle bu ceza arasında bir fark yok zaten ayrıca isviçre milli takımı hiç bir ceza almadı mı? Bununla ilgili bir haber göremedim.

    """FIFA, Türkiye-İsviçre Dünya Kupası baraj maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye altı maç saha kapatma ve 200 bin frank para cezası verdi.
    FIFA Disiplin Kurulu, Türkiye-İsviçre Dünya Kupası baraj rövanş maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'nin sahasını altı maç kapattı ve 200 bin İsviçre Frangı para cezası verdi.
    Buna göre A Milli Takım cezalı olduğu altı karşılaşmayı Türkiye'den en az 500 kilometre uzaklıkta ve seyircisiz oynanacak.
    FIFA, görevinden istifa eden yardımcı antrenör Mehmet Özdilek'e 12 ay mahrumiyeti, milli futbolculardan Alpay'a altı ay, Emre'ye altı maç ve Serkan'a iki maç ceza verdi.
    UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, kararı, "ihracın eşiğinden döndük" sözleriyle değerlendirdi."""

    Yorum

    • catlaq
      Junior Member
      • 18-09-2005
      • 300

      #3
      Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

      FIFA, Türkiye-İsviçre Dünya Kupası baraj maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye altı resmi maçı seyircisiz ve tarafsız sahada oynama cezası verdi.

      FIFA Disiplin Kurulu, Türkiye-İsviçre Dünya Kupası baraj rövanş maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'nin sahasını altı maç kapattı ve 200 bin İsviçre Frangı para cezası verdi.

      Buna göre A Milli Takım Euro 2008 elemelerinde oynayacağı ilk altı karşılaşmayı Türkiye'den en az 500 kilometre uzaklıkta ve seyircisiz oynanacak.

      FIFA, görevinden istifa eden yardımcı antrenör Mehmet Özdilek'e 12 ay ve milli futbolcu Alpay Özalan'a altı ay hak mahrumiyeti, Emre Belözoğlu'na altı ve Serkan Balcı'ya iki maç ceza verdi.

      16 kasımda oynanan karşılaşmadan sonra soyunma odalarına yolunda çıkan kavgaya karışan isimlerden İsviçreli futbolcu Huggel ve İsviçre milli takımının fizyoterapisti de ikişer maçtan men edildi.
      UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, kararı, "ihracın eşiğinden döndük" sözleriyle değerlendirdi.
      Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şahin ise FIFA kararının "sportif değil siyasi bir karar ve kabul edilemez" olduğunu söyledi.

      Türkiye, 12 kasımda Bern'de 2-0 kaybettiği Dünya Kupası baraj rövanş maçının rövanşında İsviçre'yi 4-2 yenmesine rağmen elenmiş, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan rövanş maçının bitiminde milli takım yardımcı antrenörü Mehmet Özdilek'in İsviçreli futbolcuya tekme atmasıyla başlayan olaylarda soyunmda odası yolunda iki takımın futbolcuları arasında kavga çıkmıştı.
      Kaynak: CNN
      eee normal diyorum serefsiz FIFA baskanida isvicreli...
      +olayin üzerinden 24 saat gecmeden islemler baslatilmisti hatirlarsaniz

      Yorum

      • umina
        Member
        • 11-12-2005
        • 1699

        #4
        Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

        Bakan Şahin den başka tepi gösteren olmayacakmı bu işe yahu. yemin ediyorum sinirimden çatlayacağım. bi Allah' ın kulu bişey desin şu işe. olamaz böyle bişey.

        Yorum

        • mancukya
          Junior Member
          • 07-10-2005
          • 235

          #5
          Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

          Bu nasil mantik diye bir sey yok cünkü önce adam olucaz
          1) adamlar türkleri stada almamak icin cekilis yapacaz dedi fedarasyon spor bakanligi dis isleri ses etmedi
          2) bunu bir italya ispanyaya yapamazlardi cekilis hikayesini
          3) milli takim 1 hafta ne isi vardi kari kiz bakmaya otelin kaplicasinda hava basmayami geldi maca 24 saat önceden gidilir bilemedin 48 saat hadi bunlar sizin bizim vergilerimiz neticede
          3) istiklal marsinda pislik yaptilar terime hareket cekdi isvicreli futbolcu almanca kufur ettiler buda cabasi ve bunlar gayet dogal neden dünya kupasina gitmek istiyorlardi senin sinirini bozdular oyuna gelmiyeceksin
          Şimdi biz ne yaptik
          1 hava alaninda calisan dangalaklar adamlar daha ucakdan inmeden artislige kalkdi bunu yapamassin arkadas buna hakkin yok
          2 adamlari bekletipde size karsilik verdik diyemesin bunada hakkin yok
          adam gibi pasaport kontrolunü yaparsın yetkili birisi gelir ihbar aldik terör güvenlik yabanci madda vs vs özür dileriz beklemeniz lazim der yapacagini yaparsin adamlari saatlerce bekletirsin bııyk altindan gülersin ama bunu showa dönüstürmessin
          3 bilmem ne otelinde istanbul emniyet müdürü ve teknik dirökterin görüsüpde isvicrelilerin burnundan getirin diye ulu orta konusupda bu olaylar aciga cikmaz diyede dusunmeyeceksin adamlar tespit ettirdi bunu
          4 otobuse yumurta atmak vs vs sacmaliklari hem geldiklerinde hemde stad önünde bunuda yapamassin
          Arkadaslar burnundan getirmek istiyorsan korkutmak istiyorsan bunlar profesyenelce olur ingiltere polanya macinda polanya takimi 8 saat bekletilip nakat lari dahi kontrol edilmis ama ilgiltere teknik dirokteri cikipda salak salak konusmadi habersiz davrandi sizce haberi yokmudu ?
          terim konusdu ama bilgic bilgic yok karsılık verdikde yok onlarda bize yapti
          da onlar sana bir haftada en ufak sarkıntılık yapmadı ne yaptilarsa macda yaptilar artikı sevilen sayılan birisin sen isvicrede terim
          stad atmosferi mukenmeldi olay olmadi olayida onlar baslatti mac sonrasi mehmet özdilek oyuna geldi ve o hareketle start verdi bunlara biz türk milleti olarak bazi konularda ne zaman oyunu kuralına göre oynarsak ozaman bunlari yasamayiz
          gelelim hakeme hakem ben fener macinda 2 kirmizi kart verdim gitmek istemiyorum diyor baskasi veriliyor iyi ozaman her kart veren bir daha o ülkeye gitmeyecekse hakem bulunmaz bu islerde sesin neden cikmadi kura cekiminden önce türkiyenin rakibi belliydi isvicre neden hesap sormadin klasmanda sen ispanyadan öndeken onlardan arka sırada gözükdün
          terimin tutarsiz hareketleri federasyonun pasifligi ve bizi yönetenlerin acemilikleri bu cezaya sebeb oldu isvicrede 1 hafta yatan kisilerin sayesindede 4 sene daha dunya kupasi bekleriz gitmeyi
          ilk önce profesyenel olmayi uyanik davranmayi ögrenecez sonra serefsiz basinin olmayacak italyada roma liverpol macinda 2 kisi bicaklandi 1 si öldü duydunuzmu hayir cünkü onlairin medyasi aptal degil
          biz gs leeds macinda ölmüs adamin kafasinda sopa kirilirken bunu uluslarasi basina vererek bizi ne zor durumda
          birakti medyamiz hatirlarsaniz (benim dedigim olayda ledds macindan 1 yil önceki olaydi)
          birde yok kendine guvenemiyorsan ya adam olucaksin fifa baskani isvicreli ondan oldu demeden evvel fifada kac ulke oldugunu ve baskanin tek yetkisinin olmadigini bileceksin fedarasyonun futbolcun yöneticin ayri ayri biribini suclamayacak birilerine camur atmayacaksin uzun oldu biraz ama
          bazilarinizda belki kizacak ama bence gercekler böyle biz isi bilmedigimiz icin dunya kupasina gidemedik ceza aldik onlar ise oyunu tamemen kurallariyla uyanik sekilde oynadi bizde o noktaya gelirsek gunun birinde bunlari yasamayiz bunun para yada pullada alakasi yok onlarin zengin ülke olmasiyla haksız duruma düsmedik bizi sapsallar bu duruma soktu ama umarim bazilari gereken dersleri alır
          Son düzenleme mancukya; 08-02-2006, 21:38.

          Yorum

          • jimbeam
            Banned
            • 04-10-2005
            • 106

            #6
            Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

            Originally posted by umina
            Bakan Şahin den başka tepi gösteren olmayacakmı bu işe yahu. yemin ediyorum sinirimden çatlayacağım. bi Allah' ın kulu bişey desin şu işe. olamaz böyle bişey.
            size aynen katılıyorum ve ekliyorum,o dönemde futbolla ilgili bütün sorumluların gitmesi lazım ,seçim oldu,federasyon başkanı gitti,ama bakıyoruz dediğiniz gibi bakan yerli yerinde oturuyor,yardımcı antranör gidiyor,ama diğerleri yerlerinde duruyor (bu ne perhiz ne lahana turşusu)
            saygılar....

            Yorum

            • SERGEN10
              Member
              • 10-09-2004
              • 642

              #7
              Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

              arkadaşlar söyledikleriniz güzel ve de d oğruluğu olan şeyler ama Fatih terim in gitmesi söz konusu olursa milli takım de bir şey kalmaz..
              olanlara bakıyorsunuz maç öncesinde fatih terim , TÜRK miilli takımı göklerde, maçdan sonra yerin dibinde,, ee bu oyuna he beraber gelmedik mi??
              yapılan ilk yanlış milli takımın uyum adı altında 1 hafta önceden İsviçre ye gitmesi idi.. ordakiler de ne kadra prof olursa olsun insan. alıp mutlaka " ulan bunlar ne yazmış " die mutlaka bakarlar tv seyrederler ve neticesinde ortam içten içe gerilir.. adamlar evet bunu yaptılar ,, gayette kuralına uygun..

              amaa ben dahil inanıyorum ki tüm TÜRKİYE o stada gidip sesim kısılana kadar küfür etmek istedim ( bilet bulamadım) elime onlardan birini geçirsem herhalde o anda öldürrüdüm abartısız.. bu arada ben de bir prof antrenörüm..

              şunu kimse unutmasın biz avrupalı değiliz olamayız da .. bizim duygularımız,, değer yargılarımız ,, ve milliyetçiliğimiz çok farklıdır.. inanın bana bu maça ben tamamen milli bir dava olarak baktım ve benim çevremde öyle..

              o an gene gelsin gene böyle bakarım... beni en çok üzen yukarda arkadaşda söylemiş bizim ŞEREFSİZ OÐLU ŞEREFSİZ , YÜZÜNE TÜKÜRDÜÐÐÜM BASIN VARYA ( basınımız demiyorum) o basın varya ne diyim...
              hele o star tv deki şerefsiz SERHAT ULUEREN denen şerefsiz..

              FATİH TERİM fifa ya verdiği ifadeden sonra bir basın toplantısı yaptı ve ne dedi biliyor musunuz?? beni o , bu şu değil de kendi basınımızın özel olarak çekip , özel olarak FİFA'ya gönderdiği çekimlerle sorguladılar... işte bu beni derinden yaraladı dedi.... bu sözden sonra ne denir..???

              sözün özü Bence bu işe devlet biraz daha elini atmalıdır... çok pasip kaldık.. Federasyon değişikliği yerinde bir karar ( tabi gelen ne derece doğru onu bilemem) ve kesinlikle ve kesinlikle FATİH TERİM 'e kimse laf uzatmasın arkadaşlar... o bu ülkenin inanın bana geleceğidir. o milli takkımın geleceğidir.. bunu ondan başkası yapamaz...

              Yorum

              • mancukya
                Junior Member
                • 07-10-2005
                • 235

                #8
                Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

                valla arkadas bir haftada turk milli takimina en ufak taciz pislik ahlaksizlik yapilmadi macdan evvel onu gecsin herkez yenilmeyi hazmedemedi terim staddaki olaylarida tasiyacaksin yok öyle kanim sicakda vs vs de bagir cagir stadta küfür et adam top almaya geldimi kornere taca ingilteredeki gibi dövecekmis gibi korkut herseyi yap ama salakca yok havalimani calisaniyla yok yumurta ile yok kuru erkeklik dayilikla zevkine beklettik intikam almak icin yaptikla olmaz bu isler yukardada dedim olaylair terim baslatti 1 ci macta turk milli takimini yakti rakibi kucuk gördükü o takim fransayi rezil etmisdi hazmedemedi ve sakin olamadi
                pekala reha muhtar can tanriyer vs vsvs butun basin serefsiz hangisi iyiki sadece serhatmi kötü soyunma odasinda ki görüntüleri hangi kani bozuk türk verdi tvlere hangi kani bozuk adiler mehmetin celmesini gösterdi gerek varmiydi höggelin tekmesinden dolayi basladi diye lanse etmek varken eldekileir saklamak varkene

                Yorum

                • halilsu
                  Junior Member
                  • 14-08-2004
                  • 235

                  #9
                  Konu: Türkiye 6 Maç seyircisiz oynama cezasını hak ettimi sizce?

                  Valla arkadaşlar ne diyeyim bilemiyorum. Bu topiğe bile çok az kişi yazdı. Demekki esasen pekte ilgi ve tepki yok diye değerlendiriyorum.
                  Hava alanındaki sözüm ona görevli kişilerin (en azından üzerlerindeki iş elbiselerinden belli) tacizleri utanç verici. Çünkü bu durum arkalarında onları çalıştıran yönetimlerinin hatta THY gibi ulusal bir kurumun olduğu izlenimi veriyor. Üstelik bende böyle hissediyorum dahada kötüsü sanki bu ortamı yöneticiler oluşturdu gibi hissettiriyor bana.. Peki ya onlara ne hissettiriyor dersiniz...
                  Tabi günler önce yöneticilerin televizyonlardaki açıklamaları ve kışkırtmaları...
                  Ama ben herşeye rağmen sahada gördüğüm seyircimizi alkışlıyorum.
                  Benzer olayları başka maçlarda gördüğümüzde acaba aynı cezalar verilecekmi görüceğiz...

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X