TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

    Telekom internetteki arıza için seferberDeniz altındaki optik kablolarda yaşanan arızalardan sonra, alternatif hat güzergahında da arıza çıkması üzerine Türk Telekom alarma geçti.



    Geçen hafta deniz altındaki optik kablolarda yaşanan arızadan sonra, alternatif hat güzergahında da bu gün bir arıza meydana geldiği için Internet durma noktasına geldi. Türk Telekom, arızanın giderilmesi ve ek kapasite eklenmesi için çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini açıkladı.

    TÜRK TELEKOM’DAN AÇIKLAMA

    TÜRK TELEKOM’UN YURTDIŞI INTERNET BAÐLANTILARINI SAÐLAYAN FİBER OPTİK KABLO SİSTEMLERİNDEN BİRİSİ OLAN MEDTÜRK DENİZALTI FİBER OPTİK KABLOSUNDA GEÇEN HAFTA ARIZA MEYDANA GELMİŞ, YEDEK KAPASİTELERİN DEVREYE SOKULMASIYLA YURTDIŞI İNTERNET ÇIKIŞLARIMIZDAKİ SORUN GİDERİLMİŞTİ. SÖZKONUSU FİBER OPTİK KABLONUN ÇANAKKALE BOÐAZI GİRİŞİNDE KOPAN KISMININ ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞ VE SON AŞAMASINA GELİNMİŞTİR.
    AYRICA BUGÜN SAAT 17:00 CİVARINDA ALTERNATİF FİBER OPTİK KABLO GÜZERGAHLARIMIZDAN BİRİNDE, TÜRKİYE SINIRLARI DIŞINDA BAŞKA BİR ARIZA DAHA MEYDANA GELMİŞTİR. BU ARIZANIN DA ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLAMAKLA BİRLİKTE 9 GBPS’E DÜŞEN YURTDIŞI İNTERNET BAÐLANTI KAPASİTEMİZ İHTİYAÇ DUYULAN KAPASİTEYİ KISMEN KARŞILAMAKTADIR. YENİ ALTERNATİF KAPASİTELERİN SAÐLANMASI VE ARIZANIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ YOÐUN OLARAK SÜRMEKTE OLUP GELİŞMELERDEN KAMUOYU SÜREKLİ OLARAK BİLGİLENDİRİLECEKTİR.
    KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

    Haberx
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    #2
    Konu: TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

    bunlar beceremezler hocam. bi tarafı yaparken diğer taraf bozuluyor. o kadar parayı bu kötü alt yapıya harcıyolar heralde. bi de utanmadan açıklama yapıyolar.

    Yorum

    • sarslan724
      Senior Member
      • 28-03-2005
      • 7947

      #3
      Konu: TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

      TT’nin internet çıkışında sorun
      İtalya’da karasal kablodaki kopma, Türkiye’nin yurt dışı internet bağlantılarında Perşembe günü öğle saatlerinden sonra aksaklık meydana getirdi.

      Türkiye’nin Trakya, Çanakkale Boğazı ve Marmaris üzerinden üç yurt dışı hattı bulunduğunu vurgulayan Candan, sorunun karasal Trakya hattında gerçekleştiğini ve çıkışların diğer hatlara yüklendiğini dile getirdi.

      Kablodaki kopma nedeninin tespit etmelerinin çok zor olduğun vurgulayan Candan, kopmanın gerçekleştiği noktanın günboyu süren lokasyon testleri ve işortağı ülkelerle telefon trafiği sonucunda ancak akşam saatlerinde belirlenebildiğini söyledi.

      NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Candan, “Sorun yurt içinde olsa idi, daha çabuk müdahale ederdik, ancak yurt dışında olunca tespit çalışması uzun sürüyor, kopmanın yerini belirlemeden de açıklama yapamıyoruz” diye konuştu.

      ÇAPA ATAN GEMİLER VE TROLCÜLER
      Tabanı uluslararası kablo ağı ile örülmüş olan Akdeniz’de jeolojik yer hareketleri zaman zaman kablo hatlarını koparabiliyor. Bunun yanı sıra demirlemek için çapa taraması yapan gemiler veya trolcü balıkçılar kabloları zedeleyebiliyor.

      Trolcülerin internet hatlarına zarar vermesi ve bunun için Türkiye’nin ne yaptığı sorusu ise Candan, “Bu sorun Fransa’nın da başına sıkça geliyor, daha önce seyre çıkan tüm gemilere kablo hatlarının noktaları bildiriliyor ve dikkatli olmaları isteniyor. Ayrıca, Akdeniz’de kabloları tamir edebilecek sadece üç gemi var, Türkiye gibi Fransa da aynı gemilerden yardım istiyor” şeklinde yanıtladı.
      İSTANBUL - NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Toros, arızanın giderilmesi için İtalya’daki yetkililerle birlikte çalışıldığını ifade etti. Karasal fiber optik kablodaki kopmanın Türkiye ile aynı kanalı paylaşan İtalya ve Yunanistan’ı da etkilediğini belirten Candan, kabloyu döşeyen şirketin operatörlerinin kopmanın olduğu bölgeye giderek çalışmalara başladığını, sorunun çözüleceğini söyledi.

      En son güncel haberler NTV Haber'de! Dünya ve Türkiye'den yeni haberleri, flaş haberleri ve bugünkü haberleri ntv.com.tr ile günlük takip edin!

      Yorum

      • RcA
        Member
        • 07-11-2005
        • 1199

        #4
        Konu: TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

        inşallah düzeltirlerde msn açabilirim o kadar yavaşladıki bugün msn bile açılmıyor....zaten düzeltselerde bişe olacağı yokya bu alt yapı 2 gün sonra yine arıza çıkaracaktır....bi geçmediler uydu bağlantısına gitti

        Yorum

        • rubberman
          Member
          • 13-02-2006
          • 1992

          #5
          Konu: TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

          İtalya , Fransa yada Yunanistan bizden çok daha ucuza internete bağlanıyor ve çok daha hızlı (Burada üstelik gerçek yani aldatmacasız hızdan bahsediyoruz) sonuç olarak TT madem interneti bu kadar yavaş ve bu kadar yüksek fiyata bizlere pazarlıyor ( ki işletme maliyeti nerdeyse sıfır olan bir sektördür bu) o zaman gerekirse gidip ulaştırma bakanı bizzat denize dalıp tamir etsin kabloyu, o kadar kazık fiyat alıyorlarki verilen hizmete oranla, uydu bile fırlatsalar sırf bu bağlantıyı sağlamak için 5 tane uydu atabilirler her sene, kısacası , bu bağlantı kopması yüzünden benim ettiğim zararı bunlar mı karşılayacak HAYIR o zaman parasınımı almayacaklar hizmetteki eksikliğin HAYIR mademki bunları yapmıyorlar o zaman konuşmasınlarda , yok efendim yurt dışındaymışta yok 3 gemi varmışta,
          gemiyide ben mi alıcam, 1 gemi inşa edin yada ettirin o zaman 4 olsun , bu benim sorunum değil, çünkü ben ve diğer türk vatandaşları yüksek internet faturalarını senelerdir tıkıııır tıııkıııır ödüyoruz...

          Yorum

          • SERGEN10
            Member
            • 10-09-2004
            • 642

            #6
            Konu: TELEKOM SEFERBER OLDU AMA HALA BECEREMEDİ

            ben modeme gıcık oluyordum zaten ve sinirli bir anımda asus4 port modemimi kırdım . meğer hatlarda sorun varmış ama olsun .. yoksa içimde patlayacaktı.. )
            bu telekom ne zman doğru bir iş yapacak.. bilmiyorum

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X