’ Top böyle oynanır ’

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    ’ Top böyle oynanır ’


    Spor dünyası, önceki gece oynanan Chelsea-Barcelona maçında sergilenen baş döndürücü hızdaki futbolu tartışıyor.

    Chelsea - Barcelona maçı bitti ama tadı unutulmadı... Dünyanın en iyi iki takımı, doruk noktasını yaşattıkları futbolun adeta tanımını yaptı.

    Şampiyonlar Ligi ikinci turunda eşleşen dünyanın en iyi takımları Chelsea ve Barcelona'nın Stamford Bridge'teki ilk maçı, tüm futbolseverleri büyüledi. Tempo, mücadele, taktik savaş, güzel çalımlar ve sert şutlar gibi futbolda olması gereken her güzellik sahadaydı. Nefesleri kesen karşılaşma bir anlamda futbolun doruk noktasıydı. Geçen sezonki maçlarında da aynı zevki yaşatan Mourinho ile Rijkaard'ın öğrencilerinin Çarşamba gecesi verdikleri resitalden sonra insanların futbola bakışı aynı olmayacak. Çünkü futbol tarihinde milat olan 22 Şubat'ın ardından, bazı sahalarda oynanan şeyin adı bize futbol diye yutturulamayacak.


    Rijkaard'a rağmen Barça

    MUSTAFA DENİZLİ'NİN GÖZÜYLE

    Rİjkaard, Barcelona'yı safdışı bırakmak için her şeyi yaptı.

    1- Kırmızı kart ki ağır bir karardı; onu kullanamadı. 2- Chelsea'nin golü takımı hücuma sevk etti.

    Yoksa beraberliğe razıydı. Ama kendisinin yapamadığını, Motta'yı sakatlayarak rakip yaptı. Rijkaard takımın taşıdığı antrenör tipine en iyi örneklerden biri... Avrupa'daki futbol anlayışı; tempo ve oyun kalitesi olarak bizim futbolumuzun çok üzerinde. En büyük sorunumuz da top kaybı. Yaklaşık yüzde 30-40 daha fazla top kaybediyoruz. Bizim teknik değerlendirmemiz yanlış, teknik kapasitemiz yanlış. Türk futbolu başarılarını fizikle kazanmıştır. Bozan takımlarla başarılı olduk ama yapmayı beceremedik.

    Ne dediler?

    Bizimkiler 'topçu'

    Bu maçı seyrettikten sonra bizim ligimizdeki oyunun adının futbol olmadığı, futbolcularımızın da sadece 'topçu' oldukları ortaya çıktı. Bizi kandırıyorlar; biz de bu oyuna geliyoruz. Yıldızın ne olduğunu, nasıl oynaması gerektiğini, bir teknik direktörün maçı nasıl yöneteceğini ve tribünlerin maçı nasıl yaşadığını daha net gördük. Umarım Türkiye'de de bu maçı seyreden futbolcular ve teknik adamlar da nerede kaldıklarını anlamışlardır. GÜRCAN BİLGİÇ

    Tek fark sahada

    Chelsea-Barcelona maçındaki futbola şaşmadık. Çünkü dünyanın en pahalı yıldızlarının gösterisiydi. Mücadeleye ve tempoya imrendik çünkü generallerin de asker olabildiğini kanıtladılar. "Bizim çok önümüzdeler" dedikten sonra Mourinho'nun hakemi, Barcelona'yı ve Messi'yi eleştiren, onlarla alay eden demeçleri ve İngilizler'in "Mourinho çok defansif oynatıyor" eleştirileriyle gerçeğe döndük: Futbol keyif veren bir oyun olduğunda bile, önce ve sadece kazanmak için oynanıyor.
İşlem Yapılıyor
X