BEYOÐLU'NA ÇİN İŞKENCESİ

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • desinatör
    Junior Member
    • 09-11-2004
    • 227

    BEYOÐLU'NA ÇİN İŞKENCESİ





    Eğlence merkezi Beyoğlu'na ikinci bir ceza! 11 trilyonluk Çin taşları sökülecek, yerli taşlar döşenecek.

    Çin işkencesi son bulmuyor
    Beyoğlu'na kilit vuran İstiklal Caddesi'ndeki çalışmalar bitti. Ama kimse sevinemiyor. Çünkü, herkesi aylarca perişan ederek döşenen Çin malı granit yollar beğenilmedi. Eskiler çöpe atılarak, silbaştan bir p***e ile yerine Türk graniti döşenecek. Beyoğlu bir kez daha şantiyeye dönecek.

    El oğlu aya, Beyoğlu yaya
    İstiklal Caddesi'ne, çalışmalardan önce hafta sonları 1 milyonu aşkın ziyaretçi akıyordu. Bugün Beyoğlu'na gelen ziyaretçi sayısı yarıya düştü. İstanbul Belediye Başkanı Topbaş, ikinci çalışma için bitiş tarihi bile vermiyor, "Çalışmalar ben beğeninceye kadar sürecek" diyor!


    ***


    Çin işkencesi

    İstiklal Caddesi, eğlence değil işkence merkezine döndü Çin'den getirtilip özenle döşenen taşlar beğenilmeyince, esnaf ve vatandaşlara tekrar çileyle dolu yollar göründü.

    11 milyar YTL harcandı
    Son birkaç aydır İstanbul'daki İstiklal Caddesi, dozer sesleri, toz ve çamur arasında konuklarına adeta işkence yaşattı. Önce caddedeki ağaçlar söküldü, Çin'den getirtilen 8 santimetrelik granit taşlar, ara sokaklarla birlikte toplam 90 bin metrekareye döşendi. 11 Milyar YTL harcanan bu çalışma, halkın ayağını İstiklal Caddesi'nden keserken esnafı da kan ağlattı.

    YERLİ GRANİT DÖŞENECEK
    TAM "Çile bitti"
    derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taşları ve döşemeyi beğenmediğini belirterek acı haberi verdi: "İstiklal Caddesi ve çevresi baştan yapılacak" Topbaş, bunun için tekrar para ödenmeyeceğini ancak bu kez Türk graniti kullanılacağını belirtti. Esnaf ve vatandaşlar ise, aylar süren işkencenin boşa gidip, tekrar aynı sorunlarla karşılaşınca isyan etti.
İşlem Yapılıyor
X