"BOP" NEDİR ?...

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • kutludað
    Junior Member
    • 07-01-2006
    • 130

    "BOP" NEDİR ?...

    :confused: Büyük Ortadoğu p***esi nedir?pint

    BÜYÜK Ortadoğu P***esi, önümüzdeki yıllarda Türk dış politikasının yönünü belirleyecek. Sovyet sonrası Kafkaslar ve Orta Asya'ya yönelik arayışlar, şimdilerde Ortadoğu ile bütünleştirilerek bütün İslam dünyasını Anglo-Amerikan hegemonya tezlerine uygun biçimde dönüştürmeyi amaçlayan kapsamlı bir p***eye dönüştürüldü. Kuzey Afrika'dan Kafkaslar'a, Orta Asya'dan Güney Asya'ya uzanan geniş coğrafya şimdi "Büyük Ortadoğu" adı altında ortaya sürülüyor. ABD'nin kontrol altına almaya çalıştığı, yeni küresel düzeni belirleyecek güç mücadelesine sahne olan, dünya ticaret yollarını ve zengin enerji kaynaklarını barındıran bu büyük coğrafya, artık İslam coğrafyası değil, "Büyük Ortadoğu". Daha şimdiden birçoklarının hararetle savunmaya başladığı ve "Türkiye'nin gelecek vizyonu" olarak pazarladığı bu tezin gerçekte Türkiye için ne anlama geldiğine dair ciddi ve sağlıklı bir sorgulama yapılması gerekiyor. Bu plana Diyarbakır başkent gibi gösterilirken, GAP bölgesi de bu planın bir parçası oluyor.

    Yayılma p***esi crashs

    "BÜYÜK Ortadoğu" p***esi etrafında şekillenecek p***e ile Ortadoğu, Kafkaslar/Orta Asya, Güney Asya'dan sonra Kuzey Afrika'yı da AB'nin etki alanından çıkarmaya çalışan Washington ile Brüksel arasında önümüzdeki dönemde şiddetli tartışmalar yaşanacak.

    Söz konusu p***eyle ilgili en net bilgiler Washington Post gazetesinde yayınlandı. Aktarılan bilgiler, Pentagon merkezli p***enin, ABD'nin son üç yıldır dünyayı askeri kamplara dönüştüren hegemonya çalışması için üretilen yeni bir slogan olma özelliğine işaret ediyor. Güya Ortadoğu'ya, yani bütün İslam coğrafyasına "demokrasi ve özgürlük" getirmeyi hedefleyen p***e, özellikle "bu amaçla" Arap ve Güney Asya ülkelerinde köklü siyasi ve ekonomik reformlar içerdiği belirtiliyor. Söz konusu coğrafyada hedeflenen dönüşümün sağlanması için Batı'nın yardımları artıracağı, bu ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliklerine de yardım edileceği ve Amerikan yönetiminin ''Büyük Ortadoğu" girişiminin, haziran ayında yapılacak G-8 zirve toplantısında ilan edileceği, ABD'nin Avrupa ile bu konuda pazarlıklara başladığı belirtiliyor.

    İsrail yönlendirdi bash

    ASLINDA daha 1990'larda İsrail'in yönlendirmesiyle başlayan "Büyük Ortadoğu" tartışması, şimdilerde ABD'nin yıpranan yüzünü kamufle etmek için kullanılıyor. "Yeni Amerikan Yüzyılı" mimarları,
    "American Enterprise Institute" şebekesi-siyonist Yahudi koalisyonu", dünyayı İslam'a karşı genel seferberliğe çağıran Richard Perle, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld'le sembolleşen küresel yağma çetesi, şimdi "Büyük Ortadoğu" p***esi ile Türkiye'ye yeni bir gelecek tayin ediyorlar.

    Ortadoğu'yu Amerika ile Avrupa arasındaki paylaşımda yeni stratejik merkez olarak gören, bütün yolların Kudüs'e çıktığı ABD-İsrail önceliklerine göre bir Ortadoğu kurgulayan çevreler, Türkiye'yi bir çatışma alanı olarak sahneye sürmeye hazırlanıyor. Türkiye için bir şeyler üretmesi gereken bu kadronun tezlerini kanıksamış görünüyorlar. Bununla da kalmayıp, sanki kendi p***eleri imiş gibi sahipleniyor, Türkiye için büyük bir açılım olarak gösteriyorlar.

    3 temel husus badprv

    BÜYÜK Ortadoğu P***esi'nde öne çıkan üç temel husus vardır:

    1) Kuzeyden, batıdan ve doğudan sınırları genişletilmiş Ortadoğu, Mağrip'ten Afganistan'a, Kafkaslar'dan Yemen'e kadar uzanır.

    2) Bölge yeniden yapılandırılırken temel toplumsal çelişkiler olduğu gibi korunmakta, sivil siyasal talepler görmezlikten gelinmekte ve mesela Filistin gibi kanayan bir yara şifa verici bir çözüme kavuşturulmadan İsrail'in öngörüleri doğrultusunda korunmak veya bastırılmak istenmektedir.

    3) Eğer söz konusu p***e başarıyla sonuçlanacak olursa, palyatif sayılabilecek birkaç müdahale dışında, bölge olduğu gibi ABD'nin hegemonyası altında bir bütünlüğe kavuşturulacaktır.
    Tarık TAVADOÐLU
  • ibocugum
    Member
    • 29-12-2004
    • 613

    #2
    Konu: "BOP" NEDİR ..

    yeni model sömürgeciliğin bahanesi: demokrasi inşa etmek

    Yorum

    • kutludað
      Junior Member
      • 07-01-2006
      • 130

      #3
      Konu: "BOP" NEDİR ..

      Aynen öyle.Ben varsam demokrasi ve insan hakları vardır,ben yoksam yoktur.
      Zavallı yaşlı dünya.Zalimlerin ağır zulmünü nasıl taşıyor ..
      Zulme uğrayanlar akıllarını kullanmadıkça,birlikte hareket etmedikçe zalimler bekçilik yapmağa,adalet isteyen dünyaya hükmetmeğe devam edeceklerdir.
      Saygılarımla.

      Yorum

      • derde
        Junior Member
        • 19-12-2006
        • 2

        #4
        Konu: "BOP" NEDİR ..

        ABD yi durdurabilecek güç şuanda dünyada yok. Hedefte islam ülkeleri var. Sıra irana geldi. Ondan sonra suriye, lipya cezayir diye liste uzuyor.. Sanırım türkiyede bu listenin son satırlarında :(

        Yorum

        • TA2CCC
          Banned
          • 03-06-2004
          • 8304

          #5
          Konu: "BOP" NEDİR ..

          Originally posted by derde View Post
          ABD yi durdurabilecek güç şuanda dünyada yok. Hedefte islam ülkeleri var. Sıra irana geldi. Ondan sonra suriye, lipya cezayir diye liste uzuyor.. Sanırım türkiyede bu listenin son satırlarında :(
          Arkadaşım 2 sene evvel açılmış bir konuyu neden kaşıyorsunki?
          Sonra lipya diye bir devlet yoktur LİBYA vardır.:confused:

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X