CHP Darbeyle Yatıp Kalkar

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • desinatör
    Junior Member
    • 09-11-2004
    • 227

    CHP Darbeyle Yatıp Kalkar

    Baykal'ın, "Orduya karşı darbe girişimi" sözlerine karşı AKP'den tepkiler yükseliyor. AKP'den en sert tepkiyi Dengir Mir Mehmet Fırat verdi...

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Şemdinli olayları iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a yönelik ifadeleri, "Silahlı Kuvvetlere karşı bir girişim" olarak değerlendirmesine, "CHP, darbeyle yatıp kalktığı için normal... Çünkü akılları hep darbeye takılıdır" dedi.
    AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, "İddianameyle ilgili tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in bu konuda etraflı bir açıklama yaptığını, kendisinin de aynı kanıda olduğunu söyledi.
    "Baykal’ın, ’orduya karşı darbe girişimidir’ demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Fırat, "CHP hep darbeyle yatıp, darbeyle kalktığı için normal karşılıyorum. CHP ve Baykal anlamında normal... Çünkü akılları hep oraya, darbelere takılıdır. Fikstir. Fikri saplantıdır. Başka bir şey diyemem" karşılığını verdi. İddianamenin kabul edilmesiyle ilgili olarak Fırat, "İddianameyi görmedim, okumadım. Görmediğim bir şey hakkında fikir beyan edemem" dedi.
    Yargı süreci devam eden bir konuda Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Fırat, yargılama ile araştırmanın ayrı süreçler olduğunu söyledi. Fırat, "Bunu yargıya müdahale olarak algılamıyorum. Anayasa’nın Meclis’e verdiği haklardan biridir. Meclis, araştırabilir. Bu, yargı için sonuç veya hüküm doğurmuyor. O bir bilgidir. TBMM’ye karşı yapılacak bir bilgilendirmedir" diye konuştu.

    ÇİÇEK’İN SÖZLERİ
    Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yargıda süren bir konuyla ilgili olarak Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasının yargı bağımsızlığını etkileyeceği tartışmalarının hatırlatılması üzerine, "Geçmişte kurulmuş maalesef... Benim kanaatim; Anayasanın 138. maddesi olduğu sürece böyle bir komisyonunun kurulması tartışmalı bir konu. Ama geçmişte uygulamaları var. Geçmişte, gerçekten kamuoyunda vicdanen çok büyük rahatsızlıklar meydana getiren olaylarla ilgili komisyonlar kurulmuş. Bana göre doğru değil, ama kurulmuş" dedi.
    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Şemdinli olaylarını yerinde inceleyen alt komisyon üyesi AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, grup toplantısı öncesinde gazetecilerin iddianameyle ilgili sorularını yanıtlamak istemedi. Söylediklerinin basında abartılarak çıktığını belirten Ünsal, "Bu konu, Türkiye’nin önünde cereyan ediyor. Herkesin bir kanaati oluşacak. Herkes değerlendiriyor" diye konuştu

  • antobelli
    Banned
    • 24-05-2004
    • 532

    #2
    Konu: CHP Darbeyle Yatıp Kalkar

    Sn. Baykal'ın söylediklerine aynen katılıyorum çünkü ellerinde hiçbir belge olmadığı halde eli kanlı terör örgütü pkk ve hizbullahın destekçisi olduğu bilinen bir şahsın iddaalarını elinde hiçbir bilgi ve belge olmadan direk suçlar ise tepki görmesi gayet doğaldır. Hükümet ise işine geldiği zaman hak hukuktan bahseder gelmediği zaman tarafsız olmaktan bahseder. Bu gün Türkiye'de en güvenilir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak için çalışmaya devam edenler bilsinlerki bunu asla başaramayacaklar. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT'a saygılarımı sunuyorum ve Genelkurmay Başkanı olmasını hiç kimse engelleyemeyecektir.

    Yorum

    • behzat
      Junior Member
      • 03-06-2004
      • 153

      #3
      Konu: CHP Darbeyle Yatıp Kalkar

      ülkemizde bazı makamlar vardır ki o makama insan yetiştirmek yirmi yılı alır ve yirmi yılda yetiştirilmiş olan bir insanın hata yapma hele hele bariz hata yapma oranı milyarda birdir ve tam anlamıyla yaptıkları işin uzmanıdırlar kim ne derse desin türkiyede sayılı olan ve en güvenilir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerini ve sayın Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT'ın böyle bariz bi yanlış yapmayacağını vatandaş olarak biliyoruz

      saygılarımla

      Yorum

      İşlem Yapılıyor