işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

    Richard Stallman

    Takma Adı:
    Yok

    Nasıl şöhret oldu ?
    Eski hacker'lardan Stallman, 1971'de MIT'in yapay zeka laboratuvarında işe girdi. O sıralarda Harvard Üniversitesi'nde öğreciydi. Geliştirdiği yazılımın, kişisel haklara saldırıda kullanıldığı görüldü. Stallman, daha sonraları Free Software Foundation'u (Bedava Yazılım Vakfı) kurdu.

    Bilgisayarla nasıl tanıştı ?
    1969 yılında, IBM'nin New York Bilim Merkezi'nde. O zamanlar, 16 yaşındaydı.

    İlginç notlar:
    Stallman, 1980'lerin başında MIT ile kadrolu olarak çalışmayı bıraktı; fakat oradaki bir ofiste çalışmalarını sürdürmeye devam etti. O sıralarda GNU adında yeni bir işletim sistemi geliştirdi.



    Dennis Ritchie ve Ken Thompson

    Takma adları:
    Dmr ve Ken

    Nasıl şöhret oldular?
    Bilgisayar bilimlerinin efsanevi kalesi olan Bell Laboratuvarları'nın yaratıcı gücü Ritchie ve Thompson, UNIX'i 1969 yılında yarattı. Küçük bilgisayarlarda, genel hesaplama, kelime işlemci ve ağ kurma (general computing, word processing and networking) için kullanılan bu program, daha sonra standart bir dil haline geldi.

    İlginç notlar:
    Thompson'un UNIX'inden yola çıkarak yine Bell Laboratuvarları'ndan Rob Pike, Plan 9 adlı yeni nesil işletim sistemini geliştirdi. Ritchie, her ne kadar C programlama dili yazarlarından olsa da; kendisinin en sevdiği dil Alef'ti. Thompson ise bir seferinde MiG-29 ile uçmak için Moskova'ya gitmiş amatör bir pilottu.

    John Draper

    Takma Adı:
    Kaptan Crunch

    Nasıl şöhret oldu ?
    Kaptan Crunch, 1970'lerde bir mısır gevreği kutusundan çıkan plastik düdükle yaptığı araçla bedava telefon görüşmesi yapmayı başardı. Telefon şebekesi, düdükten çıkan 2600 Hertz'lik sesi, sinyal olarak algılıyor ve bedava telefon görüşmesi yapılabiliyordu. Kaptan Crunch, interneti değil ama bugün onun bir parçası olan telefon hatlarını ilk hack eden isim olarak tarihe geçti.

    İlginç notlar:
    Silikon Vadisi'nde çalışan Draper, geçtiğimiz aylarda telefon hatlarını nasıl hack ettiğini anlatmak üzere İstanbul'a geldi.

    Mark Abene

    Takma adı:
    Phiber Optik

    Nasıl şöhret oldu?
    Masters of Deception adlı hacker grubunun kurucularından olan Phiber Optik, binlerce gencin Amerika'nın telefon sistemini konusunda "araştırmalar" yapmasına esin kaynağı oldu. Amerikan federal mahkemesi, ibret olsun diye Abene'yi, bir yıl hapse mahkum etti. Hapishanede, büyük bir ilgiyle karşılandı. New York Magazine ise, onu "New York şehrinin en zeki 100 kişisinden biri" olarak nitelendirdi.

    İlginç notlar:
    New York'ta annesinin çalıştığı şirketin elektronik deposunda takılırken ilk defa Apple II, Tmex Sinclair ve Commodore 64 ile tanıştı. Kendisine ait ilk bilgisayarı ise Radio Shack TRS-80 idi.
    Telefon alıcısı üzerine deneyler yapan Abene, alıcı üzerinde o kadar çok çalışma yaptı ki, aletin tellerinin bir arada durması için elektrik bandı ile sarılıp takviye edilmesi gerekti

    Robert Morris

    Takma adı:
    rtm

    Nasıl şöhret oldu ?
    Babası, Amerikan Ulusal Güvenlik Bölümü'ne bağlı Bilgisayar Güvenliği Merkezi'de şef olarak çalışan Morris'in 1988 yılında kazayla internet ortamına yayılan worm'u (solucan) birçok bilgisayara bulaştı ve kullanılmaz hale getirdi. Bu kaza sayesinde, daha önceden belli bir kesim tarafından bilinen "hacker" terimi kitlelerin diline dolandı.

    İlginç notlar :
    Bilgisayarla evde tanıştı. Daha ilk gençlik çağında Morris'in Bell Laboratuvarları'nın bilgisayar ağında hesabı ve hacker akımına ilk katılanlardan olduğu için ayrıcalıklı kullanıcı statüsü vardı. 1990'da Legion of Doom adlı bir hacker grubu üyesi olan Erik Bloodaxe'in evine baskın düzenleyen polis, yaptığı aramalarda Morris'in internet worm'unun kaynak kodunun bir kopyasını buldu.


    Kevin Mitnick

    Takma adı:
    Condor

    Nasıl şöhret oldu?
    Mitnick, fotoğrafı FBI'in "En Çok Arananlar" listesinde yer alan ilk hacker olarak kayıtlara geçti ve neredeyse listeden hiç eksik olmadı. "İflah olmaz bir suçlu" olan çocuk ruhlu Mitnick "Sanal Dünya'nın Kayıp Çocuğu" olarak da tanındı. Büyük bir şirketi hack ederek milyonlarca dolara zarara uğrattığı için 5 yıl hapis cezası aldı.

    İlginç notlar:
    Bir bilgisayar almak için yeterli parası olmayan Mitnick, daha yeni yetme iken bir elektronik araç satan mağazalara takılır, orada sergilenen bilgisayar ve modemleri diğer bilgisayarlara bağlanmak için kullanırdı. FBI'dan üç yıllık kaçışı boyunca arkadaşları ile haberleşmek için IRC'yi kullandı. Mitnick, bir yargıcın kendisine koyduğu "bilgisayar bağımlılığı" teşhisinin tedavisi için 1 yıllığına rehabilitasyon merkezinde kaldı.


    Kevin Poulsen

    Takma adı:
    Dark Dante

    Nasıl şöhret oldu ?
    Poulsen, 1990 yılında Los Angeles'ta, o andan itibaren kendilerini arayan 102. kişiye Porsche marka bir araba vermeyi vaadeden bir yerel radyo istasyonun telefon hatlarını kontrolü altına aldı. Başkalarının aramasına fırsat vermeden kendisini 102. arayan kişi olarak gösteren Poulsen, emeğinin karşılığında gıcır gıcır bir Porsche 955 S2 kazandı.

    İlginç notlar:
    Ailesinin kendisi için aldığı TRS-80, onun ilk bilgisayarıydı. Poulsen'in telefon şirketinin treyler'ine girmek için bir takım çilingir seti vardı. Bir arkadaşı Poulsen'in telefon treyler'inin kapısındaki kilitleri açarken çekilmiş resmini, bir başka arkadaşına gösterince Poulsen yakalandı. Teşkilatın yürüttüğü gizli operasyonların adını öğrenmek için, FBI'nın sistemine girme iddiasıyla hakkında dava açıldı.


    Johan Helsingius

    Takma adı:
    Julf

    Nasıl şöhret oldu ?
    Penet.fi adında dünyanın en çok tutulan anonim remailer programını (gönderenin e-mail adresinin belli olmadığı bir sistem) yazdı. Fakat 1995 yılında Finlandiya'da Scientology Tarikatı'nın bu programı satın alan bir üyesinin, tarikatın sırlarını internet üzerinden yayınladığı tespit edildi. Finlandiya polisi bu olaydan dolayı ilgili kişinin kimliği açıklaması için Johan'la irtibata geçti; ama istediği cevaba ulaşamadı. Bunun ertesinde, Finlandiya mahkemesinden Johan'ın bu remailer programını kullanan kişilerin gerçek e-posta adreslerini açıklaması ile ilgili bir karar çıktı. Bu durumda Johan'ın yapabileceği tek şey kalmıştı: O da 1996'da programı kullanım dışı bıraktı.

    İlginç notlar:
    200 megabyte hard disk'li bir bilgisayarda, dünyanın en çok kullanılan ve en hızlı remailer programını çalıştırdı.

    ?

    Takma adı:
    Bilinmiyor

    Nasıl şöhret oldu?
    Rusya'nın St. Petersburg Üniversitesi'nden matematik diploması olan Levin, Citibank'ı internet sayesinde 10 milyon dolar dolandıran bir hacker grubunun lideri olduğu gerekçesi ile 1995 yılında Londra'da Interpol tarafından tutuklandı.

    İlginç notlar:
    Bilgisayarla nasıl tanıştığı bilinmiyor. St. Petersburg'da çalıştığı AO Saturn adlı şirketteki ofis bilgisayarı ile Citibank'ın sistemine girmekle suçlandı. Evinde arama yapan Rus polisi, Levin'in bilgisayarının, bilgisayar oyunlarının ve disketlerinin yanı sıra; video kamerasına, müzik hoparlörlerine ve televizyon setine de el koydu. Levin, kendisini savunmak için görevlendirilen tanınmış bir avukatın aslında FBI ajanı olduğu iddiasında bulundu.


    kaynak: Discovery Channel

    hazırlayan: delphin

    ünlü hacker lardır
    Son düzenleme delphin; 08-03-2006, 21:06.
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

    Virüs Babası Morris

    2 Kasım 1988’de Robert Tapan Morris, internete yaydığı bir virüsle her on bilgisayardan birini çökertmeyi başardı. Bu, 1988’de sınırlı sayıdaki online bilgisayardan 6 bininin felce uğraması anlamına geliyordu. Morris Virüsü diye anılan bu virüs saldırısının ardından siber terörizme karşı ilk devlet ekibi oluşturuldu. Kısa adı CERT (Computer Emergency Response Team) olan Acil Bilgisayar Müdahele Ekibi, ileride karşılaşılabilecek Morris Virüsleri’yle savaşmayı amaçlıyordu. Morris, virüsünü internette dolaşıma sokmadan aylar önce böyle bir virüs hazırladığı hakkında chat’leştiği için yakalanması da zor olmadı. ABD’de çıkartılan Bilgisayar Sahteciliği ve İstismarı Yasası’yla yargılanan ve suçlu bulunan ilk korsan olarak tarihe geçen Morris’in cezası pek ağır olmadı; Virüs, etkilediği bilgisayarlardaki verileri yoketmediği gerekçesiyle, Morris, küçük bir kefaletle ve kısa dönem kamu hizmeti mükellefliğiyle paçasını kurtardı. Yol açtığı 15 milyon dolar değerindeki zarar için de özür dileyip ve üzgün olduğunu belirtti. Morris, bilgisayar kullanıcılarının başına belalar açtığı dönemde babası da Ulusal Güvenlik Ajansı’nda bilgisayar güvenliği uzmanı olarak çalışıyordu.



    Belalı virüsler

    Yirminci yüzyılın en belalı iki virüsünün yaratıcıları ise sır olarak kalmayı başardı. Yüzbinlerce bilgisayarı tahrip eden "LoveBug" adıyla anılan "aşk virüsü"nün izi Filipinler’in başkenti Manila’ya kadar sürüldü ancak sonuç alınamadı. Yayınlandıktan bir kaç saat sonra 100 bin kadar e-mail kullanıcısı ve 300 büyük firmanın bilgisayar setemini felç eden Melissa virüsü konusunda da ele geçen sadece David Smith kod adı oldu.




    Büyük soygun

    1995’in bir diğer önemli olayı, Rusya’nın St. Petersburg Teknik Üniversitesi mezunu Vladimir Levin adlı bir korsanın Citibank’ın merkez bilgisayarına girerek müşteri hesaplarından topladığı 10 milyon doları kendi hesabına aktarması oldu. İnterpol’ün devreye girdiğ olayda Levin, İngiltere’nin Heatrow Havalimanı’nda yakalandı ve Citibank soyulan müşteri paralarının önemli bir kısmını geri aldı.

    hazırlayan : delphin

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

      evsiz hacker


      ABD'nin Philadelphia kentinde bir köprü altında yaşayan evsiz Adrian Lamo'yu geçen yılın Ocak ayına kimse tanımıyordu. Lamo birgün, ücretsiz internet bağlantısı sağlayan kamuya açık bir bilgisayar salonuna gitti ve internetin ünlü sitelerinden "Excite.com"un çok güvenli olduğu sanılan sisteminde bir açık buldu. Lamo, ertesi gün dünyanın en ünlü evsiz hacker'ı olarak tanınmaya başladı.


      Aradan bir yıl geçti ve bu süre içinde Adrian Lamo, Yahoo ve WorldCom gibi büyük sitelerin network'lerindeki güvenlik açıklarını tespit eden ve bunları sözkonusu şirketlere bildiren "iyi niyetli" bir hacker olarak tanındı.

      Hacker'ın sistemlerinde açıklarını bulduğu şirketlerin yöneticileri, Lamo'yu "zeki ve güvenlik açıkları konusunda çok yardımsever" ifadeleriyle tanımladı.

      Lamo en son, New York Times'ın abone kayıtlarının tutulduğu sisteme girerek, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 3 bin kişinin ev telefonu numaralarına ulaştı. Lamo bu bilgiyi kesinlikle kötü niyetli kullanmayacağını, sadece gazeteyi güvenlik konusunda uyarmak istediğini belirtti.

      Wired.com'da yayınlanan haberde, ABD'de hacker'lığın federal suç olarak tanımlandığı hatırlatılarak, iyi niyetli olduğunu söylemesine rağmen Lamo'nun 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor. Haberde Lamo hapse girerse, yıllar sonra ilk kez "kalacak bir yeri" olacağı ifade ediliyor.

      Genellikle köprü altlarında bazen de arkadaşlarının evinde kalan Lamo, şirketlerin güvenlik açıklarını çok kolay bulduğunu söylüyor. Şirketler çalışanları internete ulaşabilmeleri için "proxy server" denilen sunucuları kullanıyor. Eğer bu sunucular yeterince korunmuyorsa yalnız şirket çalışanı değil, internetteki herhangi biri de sisteme sızabiliyor. Lamo işte bu tür açıkları bularak şirketleri uyarıyor ve bunun karşılığında hiç para almadığını söylüyor

      kaynak: hürriyet gazetesi

      hazırlayan : delphin

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #4
        Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

        hacker lık suçmudur
        türk ceza kanunu

        Bilişim-İnternet Suçları başlıklı sunum iki ana bölümden ibaret olup ilk bölümde “bilişim suçları”,ikinci bölümde ise bilişim suçları ile alakası ve iletişim aracı olması yönünden “internet” konusu incelenmeye çalışılacaktır.

        Dosya Ektedir...!

        hazırlıyan:delphin
        Ekli Dosyalar
        Son düzenleme MentaL; 09-03-2006, 04:18.

        Yorum

        • rubberman
          Member
          • 13-02-2006
          • 1992

          #5
          Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

          hacker lık suçmudur


          Teşekkürler bu yazınız için ancak biraz açıklamalı ve yorumlu eklemeler olsaydı daha memnun olurduk.
          Son düzenleme MentaL; 09-03-2006, 04:12.

          Yorum

          • MentaL
            *Security

            • 01-03-2004
            • 8134

            #6
            Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

            Sayfa bütünlüğünü korumak açısından biraz düzenlemeler yaptım ellerinize sağlık...

            Yorum

            • adresnet
              Banned
              • 22-10-2005
              • 442

              #7
              Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

              nerden buluyon bunları (delphin) kardeş sen demi hecker olacan yoksa senden korkulur ) hihihihiiihiihhhhhhhh

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #8
                Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                hacker zeka işidir bazı şeyleri aşmak lazım

                bence hackerlık kafayı olmaz işlere degil olur işlere baglamak bunu herkes basarsa dünyada dünya internet savaşı olurdu?!?

                Yorum

                • djexcellency
                  Junior Member
                  • 08-10-2005
                  • 20

                  #9
                  Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                  bu kaynak icin tesekkur ederiz neler warmis haberimiz yoq
                  delphin arkadasımızın dedigi gibi 'hacker zeka işidir bazı şeyleri aşmak lazım'

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #10
                    Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                    hackelar ve hackerçikler adına bir makale

                    Hangi Türk sitesini gezseniz sürekli bir tartışmadır gidiyor. Hacker budur, şudur, bunu yapar, bunu yapmaz, hacker dediğin gözünden belli olur falan gibi muhabbetler geçiyor. Çok kullanılan bu deyimlere bir açıklık getirmekte fayda olacağı kanaatindeyim. Bu tanımlarımı ciddiye almamak serberst.

                    CRACKER: Öncelikle crackerdan bahsedelim. Efendim cracker kötü hackermış. Bence sallama bir tanım... Özellikle ağ güvenliğinin teorik kısmıyla ilgilenen tayfada bu tanım kabul görüyormuş. Geriye kalan hack camiası ise "cracker"ı, yazılım korumalarını kıran kişilerdir olarak tanımlıyor. Hani winzip'e felan para vermeden registerli bir şekilde kullanmanızı sağlayan, warez dünyasının arka plandaki kahramanları, işte onlara cracker denir.

                    PHREAKER: Soyları gittikçe azalan bu grup, telefon hatları ve santralleri üzerindeki açıklarından yararlanan kişilerdir. Santral sistemleri dijitale geçmeden önce blue box, red box ve benzeri cihazlarla ücretsiz konuşma, ücretsiz telekonferans gibi kulağa hoş gelen işler yaparlardı. Bu boxlar, istenilen frekansta sinyal üreticilerdir (detaya girip bilmediğim denizlerde boğulmayayım Zamanımızda çok azaldılar ve telekominikasyondaki dijital teknolojinin gelişmesi ile de, "phreaking" yavaş yavaş yok olmaya başladı.

                    LAMER: O kadar çok kullanıyoruz ki, artık öz Türkçe oldu. 2001
                    doğumlulara göbek adı olarak "lamer" verilmesi meclis gündemine gelecekmiş. Lame, bilgisayarla ilgli teknik dökümanlarda da geçen ve bire bir olmasa da, "çok büyük hata, gaflet" olarak çevirilebilen bir kelimedir. Belki biraz hayal gücüyle "aptallık, aptalca davranmak" olarak da çevirebiliriz. Ama hackerlar arasında lame, taklit, basit, özenti işler ve bu işleri yapma eylemidir. Lamer de, bu tip işler yapan, yani "hacker"lara özenti, basit taktiklerle kendini olduğundan daha iyiymiş gibi gösteren kişilere denir. Mesela size "x siteyi" hacklediğini söyler, nasıl diyince "sendmail de açık buldum", sonra telnetledim falan gibi ucuz fantazilerle olayı süsler. Bilmeyen biri için olay oldukça mantıklıdır ama aslında lamerler sadece kulak dolgunluyla isabetli atışlar yapmaktadır. Lamerler tüm zamanlarını mail bomb atmak, nuke sallamak gibi işlerle uğraşırlar (Kapasite meselesi).

                    Bir "Lamer" zamanla, büyüyüp serpilip "hacker" olur mu? Olmaz diyemeyiz ama çoğu hackerla, lamer arası kategoride kalırlar. Bu kategoridekilere "script kiddy" denir.

                    SCRIPT KIDDY: Nedense bizde kullanılmayan, ama yabancılarda çok kullanılan bir sözdür. Bunun neden bizde kullanılmadığını yazının sonunda ayrıntılı olarak anlatacağım (bazılarının kalbi kırılacak). Script kiddyler, güvenlik, ağ ve protokollerle ilgili teorik bilgisi çok az olan (hatta olmayan), bir iki aktüel ve popüler güvenlik açığını öğrenmiş kişilerdir. Bunlar genelde netde sürekli arama yapıp, bildikleri açıklarla kırabilecekleri siteleri bulurlar. Sonrada açığı kullanarak siteyi hacklerler. Yani ellerindeki tehlikeli oyuncaklarla oynamaktan başka iş yapmazlar. Genelde bir çok exploit, açığı kullanmak için gerekli scriptlerle yayınlandığından, açığı anlamadan sadece scripti kullanan bu kesime, "script kiddy" adı verilmiştir.

                    VE, HACKER: Hackerlar bilgisayar sistemlerine giren, ağ güvenliğini kıran, ağ uygulamalarında güvenlik açıkları bulan kişilere denir.

                    Şimdi buraya kadar tamam da, bundan sonra kaos başlıyor. Şu tip muhabbetleri eminimki duymuşsunuzdur:

                    - Hackerın felsefesi vardır oluuum! Adam bilgi özgürlüğü için çalışır!
                    - Hacker nuke atmaz, tro jan kullanmaz, yemeez içmez!
                    - Sen hacker olamazsın... çünkü... çünkü seen masum bir insanın bilgisayarına girdin!
                    - Hacker dediğin NASA’yı kırar hatta o yetmmez bir mouse tıkıyla masayı kırar!
                    - Hacker dediğin istediği makinaya girer! - Hackerı ne anası babası ne de kız arkadaşşı bilir!

                    Bunların sonu gelmez, ben şimdilik şu üste yazdığım abuk sabuk düşüncelere teker teker açıklama getireyim. Birincisi hackerlık, bir meziyettir. İyi resim çizmek, iyi program yazmak fAlan gibi. Hacker, hacker olduğu için her hangi bir kişiliğe bürünmek, her hangi bir klana mensup olmak, sabit bir müzik dinlemek zorunda değildir. İyide olabilir kötüde. Paylaşılmayan bilginin peşinde koşmak, onu alıp robin hood misali olmayanlara vermek güzelde, bunu her hacker yapacak diye bir şey yok ki. Hacker olanlar hacker yemini mi ediyor? Ben sadece internetin özgürlüğüne çalışacağıma vs vs.... Yok böyle bir şey! Olsa duyardık. O yemini bizzat ederdim babında söylemiyorum. Eden birilerinden duyardık. mpg formatında 99 hacking mezunlarının yemin töreni dağıtılırdı. Hacker deyince aklınıza bir bilgi birikimi, belirgin bir yetenek gelmeli. Aziz Antanyo'nun hayali değil.

                    Hacker nuke atmazmış. Yahu diyelim bir makinaya remote olarak backdoor yerleştirdi. deamon'un sisteme yüklenmesi için reboot gerekiyor. Ne yapacak? "Allah'ım bana bir reboot ihsan eyle yarabbim" diyecek diyorsanız, siz zaten bu dünyayı hacklediniz demektir. Sizin için ne gökte ne yerde sorun yok. Ama elin gavuru "may Lord give me a reboot!" derse bence bu iş olmaz. Gerekirse bir D.o.S saldırısı yapıp makinanın resetlemesini sağlayacak, yada d.o.s saldırı yüzünden ağırlaşan makinaya adminin reset atmasını sağlayacak. Bu mantıklı bir neden. Ama mantıksız bir nedenlede saldırı yapabilir. İnsanın her yaptığı mantıklı mı olmak zorunda? Adamın canı birine sıkılır basar nuke'ü. Sorun nedir yani? Sisteminize girip bütün dosyaları silince büyük hacker, d.o.s. saldırısı yapınca lamer. Adamın paso işi gücü irc'ye girip nuke atmaksa zaten, o bu zaman kaybıyla bir yere gelemez, hacker falan olamaz. Ama bu hackerların hayatları boyunca nuke felan atmayacaklarını göstermez. Tro aan'a gelince, özellikle NT makinalarda tro jan kullanmak gerekli olabilir. l0pht'un (ki en önemli hacker gruplarından biridir) elemanlarında DilDog'un yazdığı tro janı bilmeyen var mı? BO! Evet BO bir hacker tarafından, hackerlar kullansın diye yazıldı.

                    Hacker adamın makinasına girmez, girse girse ISPlere girer. web host şirketinin serverına girer vs. geyiğinide anlamak mümkün değil. Adamda iyi veya kötü kullanabileceği bir bilgi var, bunu sana kullanmaması için senin aldığın önlemse çok basit. "Hacker benim makinaya girmez. Ne işi olacak benim makinada?" Oh ne ala ne ala. Adam otobana tırla çıkıp önüne gelen mercedesi bmw'yi ezmiş, anadolu görünce korna çalacak... Aman bunu ezmek bana yakışmaz diye!

                    Biri hakkında bu adam hacker lafı edilirse hemen herkesin kafasına anlamsız bir soru gelir. "NASAyı kıracak kadar iyi mi?". Yahu zamanında güvenlik konuları bu kadar iyi değilken adı sanı hatırlanmayan biri, rivayete göre bu lanet siteyi kırmış. Kırdıysa kırdı kardeşim! Her hacker aynı derece de iyi olmak zorunda mı? İyi hacker, acemi hacker gibi tanımlamalar kulağa hoş geliyor da, neden mantığa hoş gelmiyor?

                    Hackerlar hakkında yapılan geyik usulü muhabbet, "Hacker dediğin istediği makinaya girer!" cümlesinde doruğa ulaşıyor. Adamın elinde paylaşımı açık hiç bir dizini olmayan, hiç bir servis vermeyen, dialup bağlantılı (ath0 özürlü olmayan) bir w95 makina var. Hadi buyur gir buna! Neyine gireceksin? Floppy sürücüsüne mi? Bu tip bir makina, tro jan yollanmadan ele geçirilebilir mi? Hacklemeye müsait hiç bir servis yok ki adamda. Ancak nuke atarsın, flood yaparsın hattan düşürürsün.

                    Bu mantıksızlık yanında bir de hacker denen adamı kimse tanımaz kardeşim muhabbeti var. Ben tanıyorum. Biliyorum adamı. Adam dünyaca ünlü hacker. Kevin Mitnick den bahsetmiyorum, akıllara hemen "O tanındı ve yakalandı" düşüncesi gelir. Benim kastetdiğim Mudge. O yetmez diyorsanız alın size başka örnek: Mnemonix... Bu adamların kimlikleride belli, çalıştıkları yerler, yaşadıkları yerler belli. Alın size l0pth'un Mudge'u! Aşşağıda resmini bile koydum. Yolda görürseniz polise ihbar edersiniz. İşte buyrun yakalayın! Hayır sadece iki isim saydım diye, bunlar iki istisna sanmayım. Bilen bilir, bu iki kişi sektörün en önde gelen isimlerinden! Daha bunlar gibi pek çoğu var.



                    Bütün bunlar white-hat, black-hat mantığını anlamamaktan geliyor. Bazı hackerlar white-hat bazıları ise black-hat saflarındadır ( redhat in konumuzla alakası yok . White-hat'ler açıkları bulur. Bulduklarını kendi sitelerinde veya diğer güvenlik sitelerinde yayınlanlar. Black-hat'ler ise açıkları bulur veya hack/güvenlik sitelerinden öğrenir, bunları kendi isteklerine göre kullanır. İyi huylu programcı ile kötü huylu programcı gibi. Yin ve yan gibi. Herşeyde iyi ve kötü vardır. Zıtlık olmadan varoluş olmaz (hayda pat diye evrenin sırrını açıkladım). CIH virüsünü yazan coder mı iyi bir coderdır yoksa minesweeper'ı yazan coder mı iyi coderdır? Bir coderın branşında çok iyi olması, onun iyi kalpli nur yüzlü bir insan olmasını gerektirmez. Silkinin ve uyanın! İyi hackerlarda olur kötü hackerlarda olur.

                    Gelelim script kiddy muhabbetinin bizim dilimize neden girmediğine! Bu script kiddy tanımlamasını iyi okuduysanız şu an Türk piyasasında hacker olarak dolaşan kişiler hemen gözünüzün önüne gelmiştir. (Çek kardeşim beni gözünün önünden, ben kolay yolu seçtim security specialist olacağım). İşte bu yüzdendir bu script kiddy'ler kendilerine hacker yakıştırması yaparlar ve aslında oldukları hali kabul etmezler. Anlamsız hack geyiklerinde, bu sözcük o yüzden hiç geçmez. Adam ne desin ki? Ben script kiddy'im dese, karizma felan altüst olur. Bu açıklamam, "Türkiye'de hacker var mıdır?" sorusunu aklınıza getirebilir. Var tabi! Tabiki Türkiye'de hacker var ama teknolojiyi bu kadar geriden takip eden bir ülkenin bir elin parmakları sayısı kadar hackerı olmasından daha doğal ne olabilir ki? O yüzden piyasa lamerlerle, script kiddylerle dolu. Bizde bunlar var, yabancılar ak kaşık düşünceside yanlış. Adam akıllı hack/güvenlik sitelerine bakın. Hacker geçinen kaç sitenin yüzde kaçı iyi? Yabancı ülkelerde bu oran %5-10 u geçiyor mu? Bizde de yüzlerce hack sitesi olunca, 5-10 tanede kaliteli "hacker" sitesi olacaktır.

                    Umarım bu anlamsız hacker/cracker/lamer kaos'unun, sizin için aydınlanmasını sağlayabilmişimdir.


                    kaynak: anonim


                    hazırlayan: delphin
                    Son düzenleme delphin; 09-03-2006, 23:54.

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      #11
                      Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                      hackerlerin neleri yapabileceklerine dair bir haber

                      Cep telefonunu hacklediler



                      Paris Hilton’ın cep telefonunun adres defterini hackleyen korsanlar birçok ünlünün özel telefon numaralarını internette yayınladı. Hükümet kaynakları FBI’ın olayla ilgili soruşturma açtığını bildirdi.
                      Telefonları ve özel e-mail adresleri yayınlanan ünlüler arasında Eminem, Lindsay Lohan, Christina Aguilera, Andy Roddick, Ashlee Simpson, Victoria Gotti, Vin Diesel, Anna Kournikova gibi isimler var. İsmi açıklanmayan bir ünlü ‘Miami’de karşılaştığımızda ona numaramı vermiştim. Ama bu salağın cep telefonunda tutacağını ne bileyim!’ diyerek Paris’e öfkesini dile getirdi. Telefon numaralarının yayınlandığı web sitesinde de, ‘Üzgünüm fahişe. Hacklendin!’ notu yazılı.

                      not: sakın delphin telefon numaralarını neden yazmadın demeyin? abi telefonları çoktan denize atmışlardır! (bu sadece hackerların artık neler yababileceklerine dahi bir örnek)
                      kaynak: hürriyet gazetesi

                      hazırlıyan: delphin




                      Son düzenleme delphin; 10-03-2006, 00:18.

                      Yorum

                      • MentaL
                        *Security

                        • 01-03-2004
                        • 8134

                        #12
                        Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                        yaw geçen sene hacklendı bu hatunun teli bende var kayıtları vereyım mı he he ee

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #13
                          Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                          peki insanlar yani biz neden hacker olamayız çünki biz zeki insanlarız basit düşünmeyip olmuyacak işleri düşünürüz nasıl mı mesela hacker olmak için ilk önce program dilleri bilmedigimizden yakınır oy oyyy

                          oysaki: hacker olanlar basit düşünürler bi nevi aptal dırlar (keşke bende aptal olsam) nasılmı basit düşünecegiz ilk önce elimizdekilerle yetinmemiz ve bunu tam anlamıyla bilmemiz gerekir

                          mesela: acın abi windows dosyalarını bırkalayın bazı programları bırkalayın dos ayarlarını windows ayarlarını oynayıp bozun tabi sonra yapın

                          örnek: geçen biri geldi yaa arkadaşım bu 'ip' adresinden nasıl bilgisayara girerle ya hiç kafama yatmıyor basmıyor işte kafam diyor (bu arkadaş hacker olmak istiyor) yaa arkadaşım uzak düşünme ilk önce network işe bak bu bilgiler heryerde var zaten her bilgisayarda uzak bilgisayara bağlanmak var zaten elinin altında şöyle bi arkadaşınla uygulayın şu uzak bilgisayara baglanma işini(bu işlemde pc nize yapacagınız ufak ayalar var okadar.

                          ee sonra ilk bşta yazdıgım gibi biz çok büyük düşünüyoruz işin eli aptal olmak belki başta hackerlara bunu yazdıgımda kızmıştınız şimdi anlamaya başladıgınızı umarım

                          zamanla bi bakmışınız işe aşmış ve emu key yazmaya başlamışınız..
                          Son düzenleme delphin; 11-03-2006, 21:02.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #14
                            Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                            peki dos komutları nedirmi diyorsunuz buyurun abi

                            DIR: Dos un en önemli komutudur.İçinde bulunulan dizindeki tüm dizin ve dosyaları gösterir. Örnek C:\WINDOWS>DIR

                            DIR/S: İçinde olduğumuz dizinde iç dizinlerde dahil olmak üzere istenilen dosyayı arar C:\>DIR/S OKU.TXT

                            DIR/P: İçinde olduğumuz dizinde dosya ve dizinleri sayfalar halinde listeler. İstenilen bir sayfaya sığmaz ise bir tuşa basılınca devam eder. Öbür sayfaya geçer.

                            DIR/AH: İçinde olduğumuz dizin içindeki gizli dosyaları ve dizinleri gösterir.

                            DIR/AD: İçinde olduğumuz dizin içinden sadece dizinleri gösterir

                            DIR/W: Dizinleri ve dosyaları yatay sekilde gösterir.
                            DIR/AR: İçinde olduğumuz dizin içindeki okunur dosyaları görüntüler.

                            DIR/AA: İçinde olduğumuz dizinde arşiv niteliği taşıyan dosyaları görüntüler

                            DIR/AS: İçinde olduğumuz dizinde sistem dosyalarını gösterir.

                            DIR/ON: Gösterilen dizin ve dosyaları harflere göre sıralar.

                            DIR/OE: Gösterilen dizin ve dosyaları uzantıya göre sıralar.

                            DIR/OS: Gösterilen dizin ve dosyaları boyutlarına göre küçükten büyüğe sıralar.

                            DIR/L: Gösterilen dizin ve dosyaları küçük harfle listeler.
                            DIR/OD: Gösterilen dizin ve dosyaları oluşturuldukları ya da değiştirildikleri tarihe göre listeler.

                            CD: Bu komut içinde olduğumuz dizinden başka bir dizine geçişi sağlar

                            CDIZIN ADI C:\>CD MIRC komutu ile mirc dosyasına gireriz.

                            CD\: Ana dizine çıkışı sağlar.Örnek mirc'ten çıkar ana dizine döner.

                            CD.. Bu komut içinde olduğumuz dizinden bir üst dizine geçişi sağlar

                            DEL: Bu komut dosya silmeye yarar.Örnek:C:\>DEL README.TXT

                            DEL *.*: İçinde olduğumuz dizindeki tüm dosyaları silmeye yarar

                            UNDELETE: DOS 6,22 ve önceki sürümlerinde kullanılabilir.Silinen bir dosyanın üzerine başka bir kayıt yapılmadıysa kurtarır.

                            COPY: Bir dosyayı bulunduğu dizinden başka bir yere kopyalamak için kullanılır.Örnek:C:\>COPY C:\BENIOKU.TXT C:\MIRC\

                            XCOPY: :Kullanımı copy komutu ile aynı olmasına rağmen COPY komutundan farklı işlevleri vardır.xcopy'de parametre kullanabiliriz.

                            /S: :Bu parametre belirtilen dizini ve içindeki tüm alt dizinleri hedefe kopyalar.

                            /H: Bu parametre belirtilen dizini ve içindeki gizli dosyalarıda kopyalar.

                            /P: Bu parametre her kopyalamada onay ister.
                            /Y: Bu parametreyle kopyalanacak dosya dizinde varsa sormadan doğrudan kopyalar.

                            COPY CON: Bu komut yeni bir dosya yaratılmasını ve içine yazı yazılmasını sağlar.

                            MD: Yçi boş olan bir dizin yaratyr.ÖrnekC:\>MD BARIS
                            RD: Yçi boş olan bir dizini siler.ÖrnekC:\>RD BARIS

                            TYPE: Gösterilen dosyanın içinde ne tür kayıtların bulunduğunu bize gösterir.Örnek:C:\>TYPE README.TXT

                            PROMPT: Bu komut DOS un C:\> şeklinde olan standart promptunu değiştirmeye yarar.Örnek:C:\>PROMPT BARIS:

                            MEM: Bu komut sayesinde DOS un o anda ki bellek durumunu öğrenebilirsiniz.

                            FORMAT: Bu komut disk veya disket sürücülerinin içindeki tüm kayıtları siler.Yedeklenmemiş dosyalrınızı kaybedebilirsiniz.O yüzden dikkatli olun.Örnek:C:\>FORMAT C/PARAMETRE

                            /S: Bu parametreyi kullanarak diske format attıktan sonra başlangıç dosyalarının diske tekrar kaydedilmesini sağlarsınız.Bu sayede disk bilgisayarı açabilir.

                            /Q: Quick(hızlı) format atar.Normal formattan hızlıdır ama disklere zarar verebilir.

                            /C: Format atılırken bad sector(kötü,bozuk sektör) leri tarar.Bozuk alanı kurtarmaya çalışır, yeni bulduklarını ekler.

                            UNFORMAT: DOS 6,22 ve önceki sürümlerinde kullanılabilir.Güvenilir değildir, dikkatli olun.

                            REN: Dosyalaryn ve dizinlerin ismini değiştirmeye yarar. Örnek: C:\>REN README.TXT BENIOKU.TXT

                            FDISK: Bu komutla harddiskinizi kaldırabilir veya yeniden oluşturabilirsiniz. Ayrıca sabitdiskinizi 2 veya 3 parçaya bölebilirsiniz.Kullanımda tüm bilgiler silinir ve diske zarar verebilir.O yüzden uzman biri yapmalıdır.

                            CHECKDSK: Harddisk hakkında bilgi verir ve checkup yapar.
                            SCANDISK: Hardiskteki hataları denetler ve onarır.
                            DEFRAG: Windostaki defragment ile aynıdır.DOS altından dosyaları birleştirir ve programların hızlanmasını sağlar.
                            EDIT: Bu komutla arabirim penceresi açılır ve dosyalar üzerinde değişiklik yapılmasını sağlar.
                            DOSKEY: Bu komut ile DOS a yeni işlevler eklenebilir. Bir kere kullanılmasını yeterlidir.
                            ATTRIB: Dosyaların özelliklerini değiştirmeye yarar.Ya da yeni dosyanın özelliğini belirler.Örnek:C:\>ATTRIB DOSYAADI/PARAMETRE

                            +H: Bu komut dosyayı gizli hale getirir.C:\>ATTRIB BARIS.TXT +H
                            -H: Bu komut dosyanın gizliliğini kaldırır.
                            +R: Bu komut dosyayı salt okunur hale getirir.
                            -R: Bu komut dosyanın salt okunur halini değiştirir.
                            +A: Bu komut dosyayı arşiv haline getirir
                            -A: Bu komut dosyanın arşiv halini kaldırır.
                            +S: Bu komut dosyayı sistem dosyası haline getirir.
                            -S: Bu komut dosyanın sistem dosyası halini kaldırır

                            Yorum

                            • ozkandonmez
                              Administrator

                              • 30-12-2002
                              • 47324

                              #15
                              Konu: işimiz haclemiş olaylar (emu gibi) peki bunları yapan kimler ?

                              bu gün birçok bilgisayarı biliyorum diyenler yukarıdaki komutları bilmezler, nerde msdos windows çıktı mertlik bozuldu.
                              Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız

                              Yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
                              Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.
                              Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan veriler, görüş ve bilgi arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu yorum/görüş/bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan www.ozmena.net web sitesi ve/veya yöneticileri sorumlu tutulmaz.

                              HAYDI IPTV YAPALIM

                              TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                              LÜTFEN OKUYUN

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor