İnternette Kendi Televizyonunu Kur

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armonill
    Banned
    • 21-06-2005
    • 1909

    İnternette Kendi Televizyonunu Kur

    İnternette Kendi Televizyonunu KurTelevizyona çıkamıyor musunuz? O zaman siz de internete çıkın... Yani kendi sanal televizyonunuzu kurun. Buna internette "vlog" yani "sanal TV" diyorlar..
    ABD'de yaşayan 'Genç Türk' Cenk Uygur da öyle yaptı. Her öğleden sonra o ve arkadaşları Ben Mankiewicz ile Jill Pike, üç saat boyunca politika ve popüler kültüre dair ne varsa konuşuyorlar.
    ABD'nin Washington kentinde avukatlık yapan Uygur, Ben Mankiewicz ve Jill Pike ile bir araya geldikten sonra 2002'de ilk radyo programlarını yapmışlar. Ancak televizyona çıkmaları konusundaki dinleyici baskıları yerine ulaşmamış; hiçbir televizyon kanalı bu üçlünün sohbet programına yer vermemiş. Bunun üzerine Uygur'un aklına internet üzerinde yayın yapmak gelmiş. Aralık ayından bu yana www.theyoungturks.com isimli sitede canlı yayımlanan 'Genç Türkler' kiralık bir stüdyoda dört kamerayla çekiliyor. Radyo yayını olarak da takip edilebilen programı her gün ortalama 11 bin kişi web sitesinden ve 100 bin kişi ise radyodan izliyor.

    'Teknolojiden de anlamam'
    "Aslında teknolojiden fazla anlamam, hâlâ bir iPod'um yok" diyen Uygur ve arkadaşlarının girişimi, bu alandaki öncülerden. 'Genç Türkler' programı, gündemin 'muhafazakârlar tarafından işgal edildiğini' düşünen birçok ABD'li liberale de benzer şekilde 'TV kurmak için örnek olmuş.
    'Genç Türkler' bu zamana kadar bazı hatırı sayılır başarılar da kazanmış. Örneğin Irak'taki Ebu Garib hapisanesindeki mahkûmlara yapılanların fotoğraflarını (Avusturya televizyonları tarafından ele geçirilmişti) yayımlayan sayılı Amerikan medya organı arasında yer almışlar.
    Sanal günce diye de bilinen blog'lardan sonra vlog adıyla ortaya çıkan bu kişisel görüntülü yayın yapan web siteleri televizyona alternatif oluşturuyor. Bu sayede programınızın yayın yönetim kurulunun sınavından geçmesi veya yayına girmesi için sezonun bitmesini beklemek gerekmiyor. 'vlogmap.com'da sadece ABD'deki 450 vlog yer alıyor. (Los Angeles Times)
İşlem Yapılıyor