'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...


    TRT’de yayınlanan Sınırlar Arasında adlı programın, İsrail’in Kudüs’te inşa ettiği ve Filistin topraklarını nerdeyse ikiye bölen duvarı konu alan son bölümünün yayınlanmasının, İsrailli yetkilerin baskıları sonucunda askıya alındığı ileri sürüldü.
    Milli Gazetede yer alan iddiaya göre, TRT’de yayınlanan ‘Sınırlar Arasında’ adlı program, İsrail sansürüne maruz kaldı. İsrail’in ördüğü, Filistin topraklarını baştanbaşa bölen duvarı konu alan ‘Sınırlar Arasında’ programından rahatsız olan İsrailli yetkililer, TRT’ye ve Hükümet’e baskı yaptı. İsrail’in tepkisini dikkate alan TRT, programın tekrarlarını yayınlamayı durdurdu. Banu Avar’ın hazırlayıp sunduğu program, duvarın sebep olduğu dramları konu alıyordu.
    İsrail tarafından TRT ve Dışişleri Bakanlığı’na yapılan baskılar sonucunda programın tekrarlarının yayınlanmasının durdurulması, İsrail’in Türk medyası üzerindeki tekelleşme amaçlarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının kullanımı ile ilgili kuşkuları yeniden gündeme getirdi. TRT’de yaşanan bu gelişme, “Milletin kurumu neden İsrail’in sözcüsü kesiliyor?” sorularına yol açtı.

    Banu Avar tarafından hazırlanıp sunulan ve TRT’de yayınlanan Sınırlar Arasında adlı programın, İsrail’in Kudüs’te inşa ettiği ve Filistin topraklarını nerdeyse ikiye bölen duvarı konu alan son bölümünün yayınlanması, İsrailli yetkilerin baskıları sonucunda askıya alındı.

    TRT yetkilileri yorum yapmaktan kaçındı
    İsrail’in Dışişleri Bakanlığı ve TRT’ye baskı yapması üzerine yayından çıkarılan programın sunucusu Banu Avar, söz konusu sansürü Venezüella’da bir çekim sırasında öğrendi. TRT yetkilileri, “Müdahale söz konusu değil” demekle yetinirken, programın yayından çıkarılması ile ilgili yorum yapmaktansa kaçındılar. Ancak, daha önce tekrarı yayınlanacağı belirtilen program, duyurulan tarihlerde TRT ekranlarına gelmedi.

    Gerçekler İsrail’i korkuttu
    Banu Avar’ın hazırlayıp TRT’de sunduğu program, yıllardır sınırların ayırdığı hayatları, parçalanmışlıkları ve ülkelerin kamplaşması sonucu halkların yaşadıkları dramları konu alıyor. Yayından çıkarılan program da, İsrail’in ördüğü duvarın Filistin halkına yaşattığı yıkımları, sosyal faciaları ve parçalanmış Filistin ailelerinin durumunu anlatıyordu. Gerçeklerin yayınlanmasından korkan İsrail, Dışişleri Bakanlığı ve TRT’ye baskı yaptı. Bunun sonucunda, 14 Mart’ta TRT INT ve TRT TÜRK’te, 18 Mart’ta ise TRT 2’de yayınlanması beklenen Sınırlar Arasında adlı programın tekrar bölümleri yayın akışından çıkarıldı.
    (Milli Gazete)
  • nailarda
    Junior Member
    • 22-01-2006
    • 230

    #2
    Konu: 'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...

    herkez ektiğini biçer bizi arkadan vuran filistinliler değilmi din kardeşi ! dinin kardeşine raslamadım Türkün türkten başka dostu yok haklı olsalar ALLAH korurdu

    Yorum

    • emrebabayigit
      Junior Member
      • 09-03-2004
      • 115

      #3
      Konu: 'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...

      Originally posted by nailarda
      herkez ektiğini biçer bizi arkadan vuran filistinliler değilmi din kardeşi ! dinin kardeşine raslamadım Türkün türkten başka dostu yok haklı olsalar ALLAH korurdu
      bence soylediklerin çok yalnış...
      bu tutumunu kınıyorum....
      senin devletinin başındaki adamların yalnış tutumu veya geçmişlerinin yalnış davranışlari seni suçlu veya sorumlu yapabilirmi..

      orada ölen çocukların ne günahı vardı...onlarmı seni arkadan vurdu...
      bu dunya imtihan dunyasıdır... kimisi fakirlikle denenir kimi zenginlikle...
      kiminin kaderinde savaş zulum vardır kiminde ise refah ve huzur...

      biz kimizki masum olmasalardı allah bu duruma düşürmezdi diyebiliriz...
      allahın yazmış olduğu kaderi kendi düşüncelerimize göre yorumlarız...

      allah cc. onlarıda belki böyle imtihan ediyor... kaderlerinde belkide böyle yazılı belki sonunda büyük bir refah var...

      UNUTULMASIN Kİ ZAFER HER ZAMAN MÜSLUMANLARINDIR...

      ..::ALLAH HAKKI HAK BİLİP BATILA İNANMAYANLARI KORUSUN::..

      ALLAH DİRENİŞCİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETSİN İNŞALLAH

      Yorum

      • zeuxx
        Junior Member
        • 03-09-2005
        • 76

        #4
        Konu: 'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...

        merhaba arkadaşlar ben bu haberşi okuyorum daa bakıyorum düşünsenizee dünyada israil ne kadar sözünün geçtigini ne kadar sağlam baglanyıların oldugunu görüyorüz neyse ama ben emre arkadaşımızın tamamen aydı fikiride oldugumu dile getirmek isterim ve nailarda arkadaşımısın yorumunu çok kötü idi başta söylüyorum... allah yüce ve adil bir adaleti vardır. ve şüpe yoktur ki adalet eşit verir.. arkadaşlar o yüzden cümleleri biraz daha dikkatli seçersek veya dikkatli kullanırsak iyi olur kanısındayım
        saygılarımla

        Yorum

        • rubberman
          Member
          • 13-02-2006
          • 1992

          #5
          Konu: 'İsrail, TRT'ye baskı uyguladı'...

          Originally posted by nailarda
          herkez ektiğini biçer bizi arkadan vuran filistinliler değilmi din kardeşi ! dinin kardeşine raslamadım Türkün türkten başka dostu yok haklı olsalar ALLAH korurdu
          Madde 1: Filistinliler hiçbir tarihte Türkleri arkadan vurmamıştır,Arkadan vuran kalleşler , ingiliz casusu imam kılığındaki lawrance adlı köpeğin gazına gelen bir grup yemen bedevisidir.
          Madde2: Ektiğini biçmeye kalkılırsa zararlı biz çıkarız, Azeri kardeşlerimiz ,Ermeni köpekleri ile boğuşurken , Elçibey yaralıları taşımak için 3-4 tane helikopter göndermesini istediği demirel den azar işitmişti (bikaç sene önce) Oysa ki aynı tarihte ermeni katiller ülker bisküvileri ile besleniyordu...
          Madde3:Senin hangi dinden olduğunu bilmiyorum,ama ben müslümanım ve bizim inancımıza göre bütün müslümanlar kardeştir !
          Madde 4: Milliyetçi bir insan olmama rağmen şunu söylemeden geçemeyeceğim, senin gibi boş boş konuşan insanlar yüzünden "Türkün Türkten başka Dostu Yoktur " lafı sakız oldu, dejenere oldu.Ve artık bu söz maalesef geçerli değil,Tabi Türk derken neyin ve kimin kast edildiğine bağlı değişiyor.Eğer bu laf doğru olsa idi, şu an dünyaya büyük Türk dünyası hükmediyor olurdu, dost olmadığımız madde 2 den görülebilir.
          Madde5: Dünya imtihan dünyasıdır.Haklı olsalar Allah korumak zorunda değil, Kaderin tecellisidir , ama sende bunu anlayacak kapasite olduğuna inanmadığım için senin anlayacağın dilden yazacağım.17 ağustos depreminde ölen pek çok masum insan için cübbeli ahmet denilen soytarının söyledikleri ile senin bu sözün arasında fark yok.!
          İnsanların başlarına gelen savaş gibi hadiseler yada bazı afetler için hiçbir kimse, bunu hakettiler diye yorum yapma hakkına sahip değildir.Ben bu yazıyı yazarken gözümün önüne, o malum fotoğraf karesi geldi, TV de seyredenler olmuştur.Filistinli bir baba çatışmanın tam ortasında kalan çocuğunu korumak için saklanıyor ve kendini çocuğuna siper ediyordu,veee herkesin gözleri önünde önce fedakar baba sonrada o masum yavrucak kalleş israillilerin kurşunları ile son nefeslerini veriyordu.Şimdi senin suratına tüküresim geldi !Zalimden daha adi birşey varsa o da zalimi onaylayan , tasdik eden ve yardakçılık yapanlardır.
          Masum ve mazlum olan her kim ise , bizim inancımız o insanları korumayı emreder.Eğer mazlum durumda olan bir başka dinden biri de olaydı haksızlığa karşı çıkardık, İşte bizim inancımızın yüceliğini gör.
          Şu dakikalarda bile , filistinde nice masum çocuk , bebek, kadın ,erkek vahşice katlediliyorsa , ve sen buna seyirci kalıp birde onaylıyorsan YAZIKLAR OLSUN SANA
          Son Söz : Zulme rıza ZÜLÜMDÜR.Küfre rıza KÜFÜRDÜR.
          Forum üyelerini Orada Yaşanan Katliama karşı duyarlı olmaya davet eder, saygılar sunarım.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X