Temsili çatışma’ya soruşturma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    Temsili çatışma’ya soruşturma


    Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü dün düzenlenen törenlerle kutlandı. Ancak Cumhuriyet Savcılığı, milis kuvvetlerinin temsili çatışmalar sırasında ateşli silah kullanması üzerine soruşturma başlattı.


    Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü dün yapılan törenlerle kutlandı. Alışılageldiği üzere, törenlerde temsili düşman kuvvetleri ile temsili Türk kuvvetleri de görev aldı.

    Ancak temsili çatışmalar sırasında ateşli silah kullanılması savcının dikkatini çekti. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine temsili kuvvetlerde görev alan silahlı kişiler “ateşli silahlar kanununa muhalefet” ve “kin ve panik oluşturmaya teşvik” suçlamasıyla karakola çağrıldı. Karakoldan sonra ifade vermek için bugün de savcılığa gittiler.
    23 kişinin Ermeni komitacı, 37 kişinin de Türk milis kuvveti olarak görev aldığı temsilden sonra, ifadelerine başvurulması temsili kuvvetler komutanı Adem Tekdemir’in tepkisine yol açtı.

    Tekdemir, “Kutlamalarda kutlama komitesi başkanı, vali ve belediye başkanının sunduğu imkanlar çerçevesinde kuru sıkı tabanca ve tüfeklerle atış yapmamızdan dolayı bizlere reva görülen bu davranışı hak etmediğimize inanıyoruz. Bundan sonraki kutlamalarda artık ne Ermeni komitacısı, ne de Türk milis kuvveti askeri olarak kesinlikle bayramlara katılmayacağız” dedi.
İşlem Yapılıyor
X