Yeni Türksat Ve Getirileri...!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • PowerVu
    Member
    • 12-04-2004
    • 2540

    Yeni Türksat Ve Getirileri...!

    Türksat 1C'nin yerini alacak yeni uydunun ihale süreci tamamlandı.

    2008'de uzaya fırlatılacak Türksat 3A, Türkiye'de telefon, internet, faks girmeyen hiçbir köy bırakmazken, iletişim maliyeti de düşecek

    Türkiye'nin yeni uydusu, telefon, internet ve faks gibi çağdaş iletişim araçlarından yoksun yer bırakmayacak.
    2008 yılında uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 3A, altyapı ve coğrafi koşullar nedeniyle telefon ve internet erişimi götürülemeyen bölgelere, okullara ve köylere uydu üzerinden düşük maliyetlerle telefon, internet ve faks gibi hizmetler sağlayacak.

    Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Osman Dur'un verdiği bilgiye göre, Türksat 1C'nin yerini alacak yeni uydunun tedariki ve fırlatılmasıyla ilgili ihale süreci tamamlandı.
    Yeni uydunun üretimi ve yörüngeye yerleştirilmesiyle ilgili sözleşme, Türksat A.Ş. ile Alcatel arasında imzalandı. Şartnamesi Türk mühendisler tarafından oluşturulan ihalede, Türksat 3A uydusunun Türkiye'nin ihtiyacını karşılayabilecek tüm teknik özelliklere sahip olması ve fiyat uygunluğu kriterleri esas alındı.

    Uydu ihalesinde Türkiye'ye teknolojik fayda sağlamak üzere yol haritası da çizildi. Teknoloji transferiyle birlikte Türksat 3A'nın yapımının üretici firma ve Türksat teknik uzmanlarının işbirliğiyle gerçekleştirilmesi için gerekli düzenlemeler sözleşmeye dahil edildi. Bu çerçevede belli sayıda teknik uzman, Türksat 3A'nın üretimi sırasında operasyonel amaçlarla yurtdışında görevlendirilecek. 22 kişilik ekip, uydunun yurtdışındaki tasarım, üretim, montaj, entegrasyon ve test çalışmalarına katılacak ve ardından Türkiye'ye dönerek, bir sonraki uydunun tasarım çalışmalarına başlayacak.


    Yüksek kaliteli yayın

    Mevcut uydulardaki doğu ve batı kapsama alanları arasında seçim sınırlaması bu uyduda olmayacak. Türksat 3A'dan verilecek TV ve radyo yayınları, Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'dan çok küçük çanak antenlerle bile yüksek kalitede izlenebilecek.

    Program kapsamında, hem uzman işgücünün yurtiçi ve yurtdışında yetiştirilmesi ve istihdamı, hem de yurtiçi ve yurtdışındaki bilim adamları ile uzmanların p***eye katkı yapmasının sağlanacağını belirten genel müdür Dur, "Amaç sadece yeni bir uydunun üretimi ve yörüngeye yerleştirilmesini sağlamak değil. Uzay araştırmalarında ülkemizin de etkin bir role sahip olmasını istiyoruz" diye konuştu. AA - ANKARA
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Yeni Türksat Ve Getirileri...!

    haber i ama yine ek masraf hiç kanal olmasa daha iyi..aslında enazından hiç bişey görmeyiz haberleşme olmaz.. ohh

    Yorum

    • mhakan78
      Junior Member
      • 30-03-2006
      • 196

      #3
      Konu: Yeni Türksat Ve Getirileri...!

      Originally posted by delphin
      haber i ama yine ek masraf hiç kanal olmasa daha iyi..aslında enazından hiç bişey görmeyiz haberleşme olmaz.. ohh
      Türksat 3A nın fırlatılma sebebi bi kere Türksat 2A nın yapım hatası nedeniyle 12 yakıt tüpünün kullanılmaz duruma gelmesidir.Eğer 2 yıl içinde yapılmazsa Türkiye oradaki uydu hakkını kaybedecek buda çok kötü bir şey. bash

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X