Erol Aksoy Cine5'i geri alıyor!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • lazona
    Junior Member
    • 11-11-2004
    • 79

    Erol Aksoy Cine5'i geri alıyor!

    Bir dönemin en önemli medya patronlarından Erol Aksoy, zor günlerin ardından tüm şirketlerine bugün kavuşuyor!
    Metin Münir, Milliyet'teki köşesinde haberi şöyle duyurdu...

    TMSF, Erol Aksoy'la protokol imzalıyor

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy arasında bugün imzalanacak bir borç protokolu ile Aksoy iş hayatına geri dönecek.

    Protokol uyarınca TMSF ilk defa bankasına el konulmuş bir işadamına, borçlarını ödeyebilmesi için, varlıklarının yönetimini iade edecek.

    TMSF'den üst düzey bir yetkili, 'Erol Aksoy'la bugün anlaşma imzalıyoruz. Anlaşmanın temeli Aksoy'un sahip olduğu varlıkların günlük yönetiminin kendisine devredilmesi, bizim de sözkonusu şirketlerin yönetiminde etkin bir rol oynamamız' dedi.

    TMSF'nin önemli konularda veto yetkisi olacak. Şirketler canlanıp piyasada değer kazanınca devlet, hisselerini satıp çıkacak. Aksoy borcunu bu vasıtayla ödemiş olacak.

    950 milyon dolar
    Show TV ve Cine 5 ile medya sektörüne girinceye kadar Türkiye'nin en parlak bankacılarından olan Harvard eğitimli Aksoy'un sahibi olduğu İktisat Bankası'na, 2000 krizinden sonra devlet el koydu.

    Aksoy'un devlete 950 milyon dolar civarında borcu var.
    Yönetimi Aksoy'a devredilecek şirketler arasında İstanbul ve Ankara'ya kablolu televizyon hizmeti veren Kablo Net ve İnteraktif adlı şirketler, Cine 5 ve radyolar var. Başka ülkelerde büyük cirolara ulaşan kablolu televizyon, devlet eliyle yönetildiği için bugüne kadar Türkiye'de güdük kaldı.

    TMSF yetkilisinin verdiği bilgiye göre, canlanması beklenen bu sektörde Doğan, Koç ve Çukurova'nın da kablolu televizyon ruhsatı var.

    Bütün oyuncuların ortak olacağı bir model üzerinde çalışılıyor. Aksoy'un yabancı ortaklar veya finansörler bularak yönetimi kendisine devredilecek olan şirketleri canlandırması bekleniyor. Başarılı olmaması halinde TMSF şirketleri geri alabilecek.

    TMSF'de konuştuğumuz kaynak, 'Başarılı olacağına inanıyorum. Uluslararası deneyimi ve kontakları var. Şirketler de büyüme potansiyeli olan sektörlerde' dedi.
    Anlaşmanın imzalanmasıyla Aksoy aleyhindeki hukuk davaları askıya alınacak, ceza davaları ise devam edecekhttp://www.medyafaresi.com/article_view.php?aid=98
İşlem Yapılıyor
X