Altay ile Sakaryaspor, 24 Mayıs'ta 19 Mayıs Stadı'nda Süper Lig için kapışacak.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    Altay ile Sakaryaspor, 24 Mayıs'ta 19 Mayıs Stadı'nda Süper Lig için kapışacak.

    Son gülen Sakarya: 7-5

    Yeşil-siyahlı takım, uzatma dakikaları nefesleri kesen maçta İstanbulspor'u penaltı atışları sonunda devirip, finalde Altay'ın rakibi oldu. 24 Mayıs'taki dev randevuyu kazanan Süper Lig biletini kapacak



    Sakaryaspor, İstanbulspor'u zor da olsa geçip, adını finale yazdırdı. Maçın ilk yarısı İstanbulspor'un üstünlüğünde geçti. Sarı-siyahlılar, Mehmet Yıldız ve Ferdi'yle girilen pozisyonları değerlendiremedi. Mehmet'in kafayla ağlara gönderdiği bir top, faul gerekçesiyle gol olarak geçerli sayılmadı.
    İkinci yarıya Hakan ve Kabango ile başlayan Sakaryaspor oyunda eşitliği sağladı, ancak golü bulamadı.
    Uzatma bölümünde 92'de Kabango'nun golü dengeyi bozdu. Oyuna yeni giren Birol, 95'te eşitliği sağladı. Sakarya, Serdal'ın harika frikiği ile yine öne geçti. Ancak Boğa, rakibine Mehmet Yıldız ile cevap verdi.
    Penaltılara geçilirken, Serdal, Deniz, Ramazan, Volkan ve Taner ile bütün atışları değerlendiren yeşil-siyahlılar Altay'ın rakibi oldu. İstanbulspor'da Birol, Serdar ve Pinto ağları havalandırırken, ilk atışı kullanan İsmet'in vuruşunu kurtaran Sakarya kalecisi Recep takımına zaferi getirdi. Altay ile Sakaryaspor, 24 Mayıs'ta 19 Mayıs Stadı'nda Süper Lig için kapışacak.

    Kaleci farkı

    KRİTİK / Necmi Kepçetutan

    34 haftalık yorucu maratonun ardından Süper Lig biletinin iki 90 dakikaya kalması baskı oluşturuyor doğal olarak. Kolay değil bu baskı altında oynamak. Hele güç dengeleri birbirine bu kadar yakınsa.
    Ekiplerin garanti oyuna yönelmesi, rakibin açığını beklemesi, bu yüzden anlayışla karşılanabilir. İstanbulspor-Sakaryaspor maçı, bu düşüncenin sahaya yansıyan bir fotokopisiydi adeta. Dört takım içinde "en yaşlı ekip" yakıştırması yapılan İstanbulspor'un, 20 dakikalık çabasını çıkarırsak, 90 dakika için yavan bir mücadele izledik. İki tarafta da Süper Lig havasını yıllarca solumuş birçok isim vardı. Ama sahadaki futbol Altay'ın performansının çok altında kaldı.
    İlk yarıda biraz olsun oynamaya çalışan İstanbulspor'du. Mehmet Yıldız ve Ferdi ile pozisyonlar harcadılar. Bu bölümde kaleci Recep Sakarya'yı ayakta tutan isimdi.
    İkinci yarıda beklenen oldu. İstanbulspor'un temposu düştü, Sakarya oyuna biraz daha girdi. Ancak bir-iki uzaktan şut dışında pozisyon üretemedi yeşil-siyahlılar. İki takım da maçın uzatmaya gitmesini istiyor gibiydi. İstedikleri de oldu.
    Uzatma bölümünde ise bambaşka bir tablo çıktı ortaya. İki taraf da canını dişine taktı. Maç boyu uyuyan Sakarya attı önce. Oyuna yeni giren Birol eşitliği sağladı. Serdal yaklaşık 25 metreden kaleci Haluk'u avladı. Bu golle gardı düşmesi beklenen İstanbulspor pes etmedi, beş dakika sonra golcüsü Mehmet Yıldız'la yine skora denge getirdi.
    İki tarafın da 90 dakika boyunca yapamadıklarını 30 dakikaya sığdırdığı mücadele penaltılara gitti. Kaleci Recep, İsmet'in penaltısında yaptığı kurtarışla bir kez daha takımının kaderini değiştirdi, Sakaryaspor taraftarlarını da kendisinden geçirtti.

    Maçın karnesi
    HAKEMLER: Bülent Demirlek, Baki Tuncay Akkın, Adil Sinem
    İSTANBULSPOR: Haluk (4) - Mahmut (5)(Hamza Dk.81 (5), Mehmet Çolak (5), Mustafa (5), Ersin (5)(Birol Dk.93 6) - Barış (5)(Pinto Dk.62 (6), Ferdi (5), İsmet (6), İlhan (5) - Mehmet Yıldız (6), Serdar (6)
    SAKARYASPOR: Recep (7) - Mehmet Budak (6), Volkan (6), Savaş (6), Ramazan (6) - Deniz (5), Mehmet Ayaz (5)(Hakan Dk.46 (5), M'Bayo (5)(Serdal Dk.106 (7), Rasim (5)(Kabango Dk.46 (6) - Murat Bölükbaş (5), Taner Demirbaş (5)
    GOLLER: Kabango (Dk.92), Birol (Dk.95), Serdal (Dk.110), Mehmet Yıldız (Dk.115)
    SARI KARTLAR: İsmet (İstanbulspor), Volkan, Hakan (Sakarya)
  • muse
    Junior Member
    • 29-10-2004
    • 35

    #2
    Konu: Altay ile Sakaryaspor, 24 Mayıs'ta 19 Mayıs Stadı'nda Süper Lig için kapışacak.

    koca izmirden bir takım olsun artık...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X