Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

    Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!
    Rtük istemesede çanak anten teknolojinin bir gereğidir ve hep varolacaktır.gelickte çanak kullanımı rtük istemese de artacaktır çünkü uyduya hep yeni tematik kişiselleştirilmiş kanallar gelicektir.(rtük istemese de!!!))::.
    işte güzel haber....(tebrikler aydın doğan!!!çanak anten yasağını engelliyeceksin bunu biliyoruz!!)))
    Günlük işlerimizde sürekli olarak verimliliğe odaklanırken, sektörün dünyadaki gelişimini takip etmekte ve başarılı uygulamaları ülkemizde de hayata geçirmek üzere çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda özellikle Avrupa’nın en önemli TV Yayıncısı grupları ile işbirliği içindeyiz. Birbirimizden sürekli öğreniyoruz.

    Doğan TV’nin uzun vadeli aksiyonları içinde yeni tematik kanallar, Interaktif Uygulamalar, Telepazarlama, yerli ve yabancı film dağıtımı (Home video) ve Internet Platformu üzerinden TV yayını alanında önemli projeler yer almaktadır.

    NEDEN YENİ KANALLAR ÜRETİYORUZ
    Tüm dünyada ve ülkemizde kanal sayılarında bir artış izlenmektedir. Özel ilgi alanlarına hitap eden bu kanallar, sadece reklam gelirlerine bağlı olarak izleyiciye sunulmaktadır. İngiltere’de faaliyet gösteren FreeSat ücretsiz uydu platformu buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Bu uygulamada, bir uydu alıcısı satın alan izleyici bu platformun tüm imkanlarından faydalabiliyor.

    Ülkemizde de benzer bir durum yaşanmaktadır. AC Nielsen’ın Mayıs 2006’da yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde ödemeye dayalı Platform’un abone sayısında pek bir değişiklik olmazken, uydu anteni ile ücretsiz TV seyreden ev sayısı 6 milyona ulaşmış durumda.. Ülkemizde 17 milyon hane olduğu düşünüldüğünde, ücretsiz çanak uydu anteni ile erişim penetrasyon oranı % 35’a çıkmış durumda.

    Üstelik bu oran nispeten geliri daha yüksek olan Batı ve Marmara bölgesinde % 40 oranına yaklaşmıştır. Reklam verenler çok yakında tematik kanalların ve bunları 6 milyona ulaştıran uydu alıcılarının farkına varacaklardır.

    Bu gelişmelerin hem farklı içerik isteyen izleyicilerimiz, hem de farklı konularla izleyiciye ulaşmak isteyen reklam verenlerimize hizmet verebilmemiz için yepyeni fırsatlar ortaya çıkardığının farkındayız. Biz halkımızın tercih ettiği özel istek alanlarını belirledik. Bunlar;
    doğa,
    seyahat,
    spor,
    çocuk,
    emlak,
    otomobil,
    turizm,
    sinema ve kültür olarak gruplandırılmıştır.

    KANAL D TEMATİK KANALLARIN SAYISI ARTIYOR
    Kanal D olarak müşteri memnuniyetini maksimum seviyede tutabilmek için tercihlere göre farklı konularda kanal üretmeye hızla devam edeceğiz.

    Müzik alanında son 5 yılda güçlü bir marka haline gelen Dream TV’den sonra Yerli Müzik’de de Dream Türk ile pazara girdik. Yeni kurduğumuz ve bugünlerde reklamlarını gördüğünüz D-Max dizi kanalı, Yerli Sinema alanında D-Yeşilcam, kültür ve stil alanında D-Plus, emlak alanında Emlak TV yayın hayatına başladılar.

    Türkiye’nin 2 büyük kulübü Fenerbahçe ve Beşiktaş TV ile stratejik işbirliklerimiz var ve ortak çalışmalar üretiyoruz. Galatasaray TV’nin de yayına başlaması için Galatasaray Kulübü ile görüşmeler yapmaktayız. Çok yakında D-Sinema Yabancı Film kanalı olarak izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.

    Seyahat, Doğa, Çocuk, Spor gibi diğer alanlarda da Kanal D gibi güçlü bir markanın altında yeni kanallarımızı birer birer duyuracağız. Bu kanallar ile hedefimiz, reklam vereni hedef kitlesi ile, izleyiciyi ise ilgi alanıyla buluşturmak. Bu kanalları uydu alıcısı olan 6 milyon hane ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu rakam küçümsenemeyecek bir kitleyi temsil ediyor.

    REKLAMVERENLERE YENİ ÜRÜNLER HAZIRLIYORUZ
    Reklamverenlere geleneksel spot reklam uygulamalarının ötesinde ürünler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Kanal D yeni ürünlerin gelişmesinde geçmişte advertorial reklamlarda olduğu gibi hep öncü çalışmalarıyla liderlik üstlenecektir. Son zamanlarda bazı stratejik reklam müşterilerimizin reklamları yer sıkıntısı olduğu için yayınlanamamaktadır.

    Bizi de rahatsız eden bu durumun normalleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene TV kanallarında yayınlanabilir reklam süreleri Avrupa Birliği’nin sınır ötesi TV yayıncılık direktiflerinde yer alan kıstaslar doğrultusunda sınırlandırıldı. Bu sınırlamalar reklam için ayrılacak süreleri azaltırken, izleyiciler açısından ise memnuniyetle kartşılandığı da göz ardı edilemez bir gerçek. Reklamverenler için ise, uzun reklam kuşakları arasında mesajların kaybolup gitme riskini azalttığı için, olumlu sonuçlar doğurduğu da söylenebilir.

    TV kanallarının kaliteli dizi, daha kaliteli film ve spor gibi içeriklerin maliyetlerinin reklam gelirlerinden çok daha hızlı arttığı yadsınamaz bir gerçek. Doğan TV’nin mali olarak başarısı reklam gelirlerinin yanısıra, reklam dışı gelirlerindeki artış, maliyetlerin kontrol altına alınması ve verimliliğimizi sürekli arttırmamızdan kaynaklanmaktadır.

    2006 yılının sonuna kadar stratejik reklam verenlerimize yeni tematik kanallar ile, mevzuat izin verdiği ölçüde sanal reklam ve interaktif reklam uygulamaları gibi yeni ürünler sunacağız.

    TV'DEN ALIŞ VERİŞ BAŞLIYOR
    2006 yılında telepazarlama alanında daha önce de açıkladığımız gibi Fransa’nın en büyük TV Grubu TF1 ile bir ortak girişim üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık. Henüz ülkemizde gelişmemiş olan bu iş modeli TV kanalları ile bir ürünün tanıtılıp, eve kadar teslimini içeren yeni bir perakende formatı yarattı. Telepazarlama, sadece TV yayıncılığı bakış açısı ile değil, perakendecilik bakış açısı ile yaklaşılması gereken bir faaliyettir.

    Bu nedenle telepazarlama alanında yüksek tecrübeli olan yabancı bir kuruluşla ortak bir girişimde bulunmayı, onların bilgi ve birikimini hemen ülkemize getirmeyi tercih ettik.

    KANALLARIMIZ İNTERNET ÜZERİNDEN YAYINA BAŞLADI
    İnternet TV konusundaki gelişmeleri ve Türk halkının İnternet'ten TV izleme alışkanlıklarını yakından takip etmekteyiz. Doğan TV olarak ilk etapta yurtdışında bulunan Türklerin internet üzerinden kanallarımıza ulaşıp, canlı veya arşivden içeriğimizi izleme imkanını sağlamayı tercih ettik.

    Bu amaçla Jump TV ile global bir anlaşma yaptık. Artık yurt dışında iken İnternet bağlantısı olan herkes DVD kalitesinde internet üzerinden yayınlarımızı izleyebilecek. Şimdi bu projenin benzerinin Turkiye dahilinde de kullanılması için çalışıyoruz. 2006 sonuna kadar etkileyici bir servisi hazırlayacağımızı inanıyorum.

    KANAL D 'HOME VİDEO' KISA SÜREDE ÖNEMLİ BİR MARKA HALİNE GELDİ
    2005 yılında önemli bir stratejik karar vererek, DVD penetrasyonunun çok süratle arttığı ülkemizde tüketiciye daha fazla tercih, kalite ve daha az maliyet vaadiyle ulaşmak için Kanal D ‘ Home Video’’yu kurduk. Kanal D Home Video, Gelibolu Belgeselini takiben geçen hafta piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi gibi önemli ürünlerin yanında, her ay 15’e yakın yerli ve yabancı yeni filmi tüketicinin beğenisine sunurak çok kısa bir sürede başarılı oldu. Bildiğiniz gibi Gelibolu filminin ulaştığı satış rakamları ve uyguladığımız yöntem bir çok yabancı medya şirketi için bile bir gösterge oldu.

    Diğer yandan Doğan TV internet üzerinden içerik satışı yani bir dizinin veya bir filmin satışı veya kiralanması gibi iş modellerine yatırım yapmaktadır. İki ay içinde ise Amerika’daki Netflix veya Ingiltere’deki ITV ‘nin DVD kiralama servisleri benzeri film kiralama servislerini hizmete açacağız. 2006 senesinin sonuna kadar, IPTV planımıza paralel olarak, on line sinema hizmetine başlamayı hedefliyoruz.

    MOBİL TV YAKINDA
    Mobil TV konusunda da kapsamlı bir çalışma yürütmekteyiz. CNN-Türk'ün podcast yayınına başladık. Türk mobil operatörlerinin bu konuda gerekli altyapıyı sağlamalarını beklemeden, yurtdışında, muhtemel olarak Almanya’da yaşayan Türkler için Mobil TV hizmetine kısa bir süre içinde başlayacağız. MTV Müzik kanalı sadece telefonlardan seyredilecek mobil TV yayınına başladı ve 2006 yılı WEF- Davos toplantılarında bu hizmetin ilk tanıtımını yaptı. Doğan TV olarak, Mobil TV alanındaki yenilikleri izliyoruz. Bu alanda yeni gelişmelerin olacağına inanıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
    kaynak http://www.e-kolay.net/haber/Haber.asp?PID=65&HID=4&HaberID=387054
    not:bu haberi ilk olarak ***********dan duydum.... oradaki üyenin katkıları habere ulaşmamı sağladı..... 2.bir kaynakta orası....
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    #2
    Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

    harika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    buradan çıkan sonuçlar!!!!
    1-RTÜK İSTEMESEDE ÇANAK ANTEN PİYASASI VE KANALLARI BÜYÜMEYE DEVAK EDİCEKTİR!RTÜK ESKİ KAFA İLE DÜŞÜNSE BİLE!!!!
    2-Doğan kanalları şifrelenmiyecek,hedef kitle free tv imiş.yani şifresiz.........
    3-benimde tahmin ettiğim gibi artık izleyici şifresiz uydu yayınlarına yönelirken paralı platform giderek bir düşüşe muhtemel olarak girecektir.......türk halkı tercihini free ücretsiz olarak yapmış zaten........
    4-çok istediğim maç,futbol spor kanalı kurulucak galiba............ama şu an için öncelik sinama kanalıymış.dizi tv belki sinama kanalı olabilir...

    Yorum

    • stadyum
      Member
      • 24-09-2004
      • 548

      #3
      Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

      Ben trakyanın tam göbeğinde oturuyorum.....
      rtük başkanı istemese de çanaklara düşmanda olsa ki bir zamanlar bu zihniyet matbaaya da karşı çıkmıştı;
      artık her evde değil dijital alıcı tam 3 adet dijital uydu alıcı var.....ciddiyim.....bende 4 adet dijital free uydu alıcı var ama genelde insanların evinde en az 1 en fazla 3 adet şifresiz uydu alıcısı var.....kimsenin karasalla uğraşmaya niyeti bile yok...................
      dolayısıyla anlaşılıyorki rtük başkanı çanakğa gerek kalmıyacak çanaklar çöpe gidecek gibi olan kötü emellerine ulaşamıyacak..........
      Aydın DOĞAN buna izin vermiyecek!!!!
      çünkü bu bir özgürlüktür..............uyduda binlerce yerli ve yabancı şifresiz türk-yabancı kanal varken üstelik evime ekmek almakta zorlandığım çok güç bir türkiye şartlarında neden tv izleyeme para vereyimki?o bakımdan paralı platformların türkiyede pek tutacağını hiç zannetmemiştim ve bu düşündüklerim çıkıyor şimdi.......türkiyedeki şu an var olan paralı platformu kısa sürede kendini yenileyeceğini yani bir nevi küçüleceğini düşünüyorum?nasılmı?artık ulusal kanalları aktarıp paralı pakete sokmaktan onrlarda vazgeçicekler ve sadece lig tv vs gibi 3-5 kanal bırakıcıklar onuda kartlı yapacaklar tahminim....
      yani free yayınlara doğru çok büyük bir gidiş var!!!hatta dijitürk bile kendi kanallarını tamamen free yapabilir çünkü o da free pastadan reklam aülmak isteyecektir!!!
      diğer bir konuda uydudaki free kanallar böyle arttıkça insanlar karasal sayısal yayın gelse bile karasal yayına intiba göstermiyecektir!!!çünkü;karasal yayında sadece ulusal yayınlar olacak ve seçenek az olacaktır...........yani rtük başkanı hiçbir şekilde türkiyedeki çanak anten kullanımını engelleyemiyecektir!!!!amacına emeline ulaşamıyacak çanak antene olan ilgi artıcaktır!

      Yorum

      • rallicifurkan
        Banned
        • 20-01-2006
        • 255

        #4
        Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

        teşekkürler kanal d ailesi gerçektende büyüyor ve tam bir aile kanalı oluyor artık herkes dıjıturk tercih etmeyecek herkes kanal d seçecek. ama kanal yeşilçamda çok eski türk filmlerini kemal sunalı görmek istiyoruz buna bir el atın saygılar.

        Yorum

        • YuSuF ErGiN
          Senior Member
          • 23-01-2006
          • 10188

          #5
          Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

          Originally posted by stadyum
          Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!
          Rtük istemesede çanak anten teknolojinin bir gereğidir ve hep varolacaktır.gelickte çanak kullanımı rtük istemese de artacaktır çünkü uyduya hep yeni tematik kişiselleştirilmiş kanallar gelicektir.(rtük istemese de!!!))::.
          işte güzel haber....(tebrikler aydın doğan!!!çanak anten yasağını engelliyeceksin bunu biliyoruz!!)))
          Günlük işlerimizde sürekli olarak verimliliğe odaklanırken, sektörün dünyadaki gelişimini takip etmekte ve başarılı uygulamaları ülkemizde de hayata geçirmek üzere çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda özellikle Avrupa’nın en önemli TV Yayıncısı grupları ile işbirliği içindeyiz. Birbirimizden sürekli öğreniyoruz.

          Doğan TV’nin uzun vadeli aksiyonları içinde yeni tematik kanallar, Interaktif Uygulamalar, Telepazarlama, yerli ve yabancı film dağıtımı (Home video) ve Internet Platformu üzerinden TV yayını alanında önemli projeler yer almaktadır.

          NEDEN YENİ KANALLAR ÜRETİYORUZ
          Tüm dünyada ve ülkemizde kanal sayılarında bir artış izlenmektedir. Özel ilgi alanlarına hitap eden bu kanallar, sadece reklam gelirlerine bağlı olarak izleyiciye sunulmaktadır. İngiltere’de faaliyet gösteren FreeSat ücretsiz uydu platformu buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Bu uygulamada, bir uydu alıcısı satın alan izleyici bu platformun tüm imkanlarından faydalabiliyor.

          Ülkemizde de benzer bir durum yaşanmaktadır. AC Nielsen’ın Mayıs 2006’da yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde ödemeye dayalı Platform’un abone sayısında pek bir değişiklik olmazken, uydu anteni ile ücretsiz TV seyreden ev sayısı 6 milyona ulaşmış durumda.. Ülkemizde 17 milyon hane olduğu düşünüldüğünde, ücretsiz çanak uydu anteni ile erişim penetrasyon oranı % 35’a çıkmış durumda.

          Üstelik bu oran nispeten geliri daha yüksek olan Batı ve Marmara bölgesinde % 40 oranına yaklaşmıştır. Reklam verenler çok yakında tematik kanalların ve bunları 6 milyona ulaştıran uydu alıcılarının farkına varacaklardır.

          Bu gelişmelerin hem farklı içerik isteyen izleyicilerimiz, hem de farklı konularla izleyiciye ulaşmak isteyen reklam verenlerimize hizmet verebilmemiz için yepyeni fırsatlar ortaya çıkardığının farkındayız. Biz halkımızın tercih ettiği özel istek alanlarını belirledik. Bunlar;
          doğa,
          seyahat,
          spor,
          çocuk,
          emlak,
          otomobil,
          turizm,
          sinema ve kültür olarak gruplandırılmıştır.

          KANAL D TEMATİK KANALLARIN SAYISI ARTIYOR
          Kanal D olarak müşteri memnuniyetini maksimum seviyede tutabilmek için tercihlere göre farklı konularda kanal üretmeye hızla devam edeceğiz.

          Müzik alanında son 5 yılda güçlü bir marka haline gelen Dream TV’den sonra Yerli Müzik’de de Dream Türk ile pazara girdik. Yeni kurduğumuz ve bugünlerde reklamlarını gördüğünüz D-Max dizi kanalı, Yerli Sinema alanında D-Yeşilcam, kültür ve stil alanında D-Plus, emlak alanında Emlak TV yayın hayatına başladılar.

          Türkiye’nin 2 büyük kulübü Fenerbahçe ve Beşiktaş TV ile stratejik işbirliklerimiz var ve ortak çalışmalar üretiyoruz. Galatasaray TV’nin de yayına başlaması için Galatasaray Kulübü ile görüşmeler yapmaktayız. Çok yakında D-Sinema Yabancı Film kanalı olarak izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.

          Seyahat, Doğa, Çocuk, Spor gibi diğer alanlarda da Kanal D gibi güçlü bir markanın altında yeni kanallarımızı birer birer duyuracağız. Bu kanallar ile hedefimiz, reklam vereni hedef kitlesi ile, izleyiciyi ise ilgi alanıyla buluşturmak. Bu kanalları uydu alıcısı olan 6 milyon hane ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu rakam küçümsenemeyecek bir kitleyi temsil ediyor.
          Buraya kadar okudum buraya kadar iyi
          burdan sonrasını okuyunca yorum yazarım
          teşekkürler paylaşım için

          Yorum

          • stadyum
            Member
            • 24-09-2004
            • 548

            #6
            Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

            işte bir zamanlar matbaaya karşı çıkan zihniyet şimdi çanağa nasıl düşman kesildi;okuyun,
            Gene sayısal karasal yayın tartışması
            Gene rtük ün yasakçı ve sansürcü zihniyeti!!!!!




            RTÜK’ün düzenlediği Sayısal Karasal Yayın Paneli üzerine basında çıkan bazı yazılar bu geçişin değişik bir yönünü de gündeme taşıdı. Hürriyet Gazetesi’nde Mehmet Yılmaz RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın açılış konuşmasında dile getirdiği çanak antenlerin yasaklanması düşüncesini ele almış.



            Yılmaz, yazısında şöyle diyor:

            “Düşündüm, çanak antenleri yasaklayan başka kaç tane ülke var diye. Aklıma sadece İran ve Kuzey Kore geldi. Önceki akşam İran’dan dönen Mustafa Denizli ile karşılaştığımda aklımda bu konu olduğu için "çanak anten yasağının" ne alemde olduğunu sordum. Bana "Mehmet Ali Birand, İran’da buradan daha çok tanınır" diye yanıt verdi. Demek ki o baskıcı ve kapalı rejimlerde bile çanak anten yasağı, uygulanamayan ve kimsenin takmadığı bir yasak. RTÜK’e önerim, dünya sayısal (dijital) yayıncılık konusunda almış başını giderken yasaklarla uğraşmaması. Ellerini çabuk tutup, bu işi de frekans tahsisine çevirmesinler. Ötesini Türk halkı kendi başına halledebilir. Neyi seyredip, neyi seyretmeyeceğine kendisi karar verebilir.”

            Ben de Mehmet Yılmaz gibi RTÜK Başkanı’nın bu cümlesinin "amacını aşan” bir ifade olabileceğini düşünüyorum. Çünkü olacak iş değil ama - tutun çanaklar yasaklandı, internet üzerinden TV yayınları başladı (Gerçi şu anda kalitesi biraz düşük ama üç on vakte kadar bu da gelişecek) Bazı ülkelerde IPTV diye adlandırılan internet üzerinden TV lisansları verilmeye başlandı bile. Broadband’in gelmesi ile bu da Türkiye’de yaygınlaşacak.

            Haydi internet Çin’deki gibi kontrol altına alındı diyelim. Telefon üzerinden G3, G$ formatlarında yapılacak yayınlar ne olacak? Şu anda dünya kupası sırasında Almanya’da maçların oynanacağı kentlerde telefonunuzla sadece maçın skorunu değil, atılacak birbirinden şahane golleri de izleme olanağı bulacaksınız.



            Ana fikrin ana fikri: Korkunun ecele faydası yok!
            PKK 1995’te ilk TV yayınlarına başladığında, devletin çok önemli görevlerinden birinde olan bir tanıdığım beni telaşla arayarak bu yayınları nasıl parazitleyebileceğini sormuştu. Dostum hala Soğuk Savaş’ın radyo günlerinde kalmıştı. O çağda Doğu ile Batı birbirleri aleyhine propaganda yapmak için çok kuvvetli vericilerden yayın yapan radyo istasyonları kuruyordu. Karşılıklı olarak birbirlerinin yayınlarını bozmak, izlenemez hale getirmek için de birbirlerinden daha güçlü vericiler kurup, aynı frekanstan yayın yapıyor, bu şekilde de karşı tarafın yayınını engellemeye çalışıyorlardı. Ne birinin ne diğerinin çabası sonuç verdi. Tarih bildiği gibi aktı. Çağa ayak uyduramayan, baskıcı yöntemleri tercih eden doğunun rejimi yıkıldı gitti.

            O dönemde dostuma PKK ile en iyi mücadele yönteminin PKK’nın televizyonundan daha çok izlenecek ve popüler hale gelecek, daha kaliteli bir Kürtçe kanal kurarak izleyiciye onu izletmek olduğunu söylemiştim. 10 yıl kadar önce bu fikirler sadece çok aykırı değil, çok da tehlikeli idi. Bugün hayli yol aldık. Çeşitli direnişlere rağmen Kopenhag Kriterleri’ne uyum sağlamak için RTÜK cesurca bir adım atarak Kürtçe yayın lisansları vermeye başladı. Gerçi bu hala bazı sınırlamalar taşıyor ama gene de doğru yönde atılmış, sağlıklı bir adım.

            Ama bence PKK propagandasına en iyi cevap, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Tilbe gibi sanatçıların Kürtçe şarkı ve türküleri ile insanları coşturan eğlence programları; Yabancı Damat, Aliye, Hırsız Polis kalitesinde Kürtçe diziler, ekonomisi her geçen gün düzelen ve AB’ye katılma yolunda önemli kazançlar sağlayan Türkiye’nin bu coğrafyada yaşayan insanlara neler getireceğini anlatan tartışma programları ile insanları ekrana bağlayacak kaliteli ve düzgün bir TV kanalı ile verilebilir.

            Böyle bir TV kanalının, çok sevilen deyimle “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü”ne sağlayacağı kazançları görmemek çok dar bakıyor olmakla mümkün.

            İnanın bu, “Karşı tarafı nasıl engellerim?” düşüncesinden çok daha olumlu sonuçlar doğuracak ve Türkiye için çok daha kazançlı olacaktır

            http://www.ekocerceve.com/yazarlarDe...90&yazarID=309
            Zaten sayısal karasal biraz daha gecikirse kablonun başına gelen karasal sayısalın başına gelecek ve bu dağıtım sistemi de güdük kalacak. Oysa hükümetin politikası uydudan izlemeyi mümkün olduğu kadar aza indirip yayın izlemede ağırlığı karasala yönlendirebilmek. Bunun için hızla hareket ediliyor.
            http://www.ekocerceve.com/basindanDe...50&yazarID=309
            BU İŞ ÇANAK ANTEN YASAKLAMAKLA OLMAZ

            RTÜK, çanak antenlere karşı savaş açmaya hazırlanıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çatı antenleriyle başta ROJ TV olmak üzere, ***** kanalları dahil "zararlı" görülen yayınların izlenmesinin engellenmesine çalışılacak. Herne kadar RTÜK Başkanı bunun "görüldüğü yerde çanak anten avlama" anlamına gelmeyeceğini açıklamış olsa dahi, yine de amaç çanak'ları devre dışı bırakmak olacak.

            Bu sorun geçmişte bir çok ülkenin başına dert olmuştur. Örneğin, soğuk savaş döneminde Ruslar, Batı propagandasını engelleyebilmek için, büyük paralar harcayıp yayınları bozan sistemler kurmuşlardı. O dönemde fazla uydu olmadığı için nispeten de başarılı oldular.

            Ancak en son ve kötü örnek İran'dır.

            İran, İslam'a aykırı diye, bırakın ***** yayınları bizim Show TV'nin dahi izlenmemesi için çanak antenleri tümüyle yasaklamıştı. Yasak hala da geçerli. Çanak anten kullanan hapse atılıyor ve çok ağır cezalandırılıyor.

            Ancak başarılı olamadılar.

            İzlemek isteyenler ne yapıyor, ediyor ve yine de çanağını izliyor.

            Bugün teknolojinin geldiği aşamada Güneydoğu'yu dışardan gelen yayınlara tümüyle kapatmak imkansızdır.

            ROJ TV'yi susturamazsınız, ancak ROJ TV gibilerinin daha az izlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yolu da, Kürtçe yayın yapan farklı kanalları teşvik etmektir. TRT'nin günlük 45 dakikalık ve resmi müsamerelere benzeyen yayınlarından değil. Bölge halkını cezbedecek yayınlardan söz ediyorum. Bölge halkı kendi dilinde şarkı dinlemek, tartışma izlemek istiyor.

            PKK işte bu boşluğu veya ihtiyacı görmüş ve ROJ TV ile bunu doldurmuş, araya da kendi propagandasını eklemiştir.

            Çanak avına çıkacağımıza, bizde aynı şekilde hareket edelim. Ateşi yeniden keşfetmeye gerek var mı?

            kaynak:
            http://www.milliyet.com.tr/2006/05/2...r/zbirand.html
            karasal yayınla türk halkı aldatılıyor!!!
            bunun altında rtük ün çanak antene olan düşmanlığı yatıyor........
            karasal yayın gelse bile uydudaki tüm kanalları karasal yayında izleyemezsiniz......örnek:skytürk,habertürk vs...
            rtük ün düşüncesi daha çok sansür amaçlıdır..........
            karasal yayın gelse bile uydudan daha iyi görüntü kalitesine sahip olması imkansızdır.......
            en iyi tv izleme metodu uydu dur...............
            çanak antenlerin yasaklanmasına izin vermeyin............
            çanak antene sansür demek özgürlüklerin kısıtlanması demetir........
            buna özgür bir ülke olan türkiye de izin vermiyiz.......bu düşünce tarzı ancak iran vs gibi ülkelerde geçerlidir...
            hala okumuyan arkadaşlarımız varsa ayrıntılı bilgi habertürk ün analiz sayfasındadır,işte orada yazılanlar,
            TÜRK MEDYASI BÜYÜK VE SİNSİ BİR SANSÜR SALDIRISI İLE KARŞIKARŞIYA

            Ankara'daki bu sinsi sansür gelişmelerine şimdi RTÜK'ün çanak anten düşmanlığı da eklendi.

            Oysa çanak anten özgürlüktür. Nerede çanak anten varsa orada özgürlük vardır. Nerede yasaksa orada da komünizm , faşizm vardır. Kuzey Kore, İran örnek.

            Neymiş, PKK yayın yapıyormuş.. Git durdur onu eğer gerçekten güçlü bir devletsen. Benim haklarımı neden elimden alıyorsun?

            Ya da neymiş? Çanak antenler apartmanların ön cephelerini işgal ederek ''görüntü kirliliği yaratıyormuş''

            YALAN.

            Canak Antenler beyaz laleler gibi açtı yurdun dört bir yanında. Evlere neşe geldi. İsteyen istediği kanalı seyretmeye başladı.
            çanak anten yasağına medyada tepki giderik yükseliyor............
            daha önce medyatava.medyakafe de gördüğümüz ilgi diğer sitelere de sıçradı......
            bu konunun önceleri konuşulması bile komikti ama rtük başkanımızın sayısal yayıncılık panelinde yaptığı -evinize çanak sokmayın aman ha! konuşması medyada da tepki yarattı.........bende birçok gazeteye bu konuda mail attım....işte internetten bulduğum bu konuyla ilgili linkler,teşekkürler medya,çanakların sansürlenmesine kimse sessiz kalmamalıydı zaten,
            http://www.digimedya.com/default.asp?NID=122978
            http://www.haberturk.com/newengine.p...haber&@=228883
            http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=102339
            http://www.jurnalturk.com/detay.gur?@=270359&c_id=200
            niye hep yasaklarla uğraşıyoruz?niçin sasür uygulanmak isteniyor çanaklara!
            çanaklar birilerinin gözünemi batıyor???
            of offffffff...insan sıkılıyor böyle saçmalıklardan!!!
            offfffffffffffffffff!!!!!!!!!!
            niye böyle boş işlerle uğraşırki rtük?
            sonuçta
            1-burası iran değil!!!!!
            şeriata göre yönetilmediğine göre isteyen insanların istedği kadar çanak takma ve istedikleri kadar ister ***** ister morno yayın izleme hakkı var....
            2-uydudan yayın yapan kanallar bunun uydu parasını vererek bu yolu seçmiş..bunun nesi haksız rekabet oluyor?
            ben uydu yoluyla trakyada oturmama rahmen erzurum kanalını,izmir kanalını,karadeniz antalya kanalını izliyebiliyorsam bunun kötü yanı ne?bağsedilen yerel kanallarda çok izlenmek istiyorsa bastırsın parayı alsın uydudan frekansını onlarda çok izlensin!!!!!!bu iş böyle..çağ değişti artık!!!neden bağsediyorlar ki????

            özgürlükler kısıtlanamaz,çanaklar balkonlardan inmez
            --------------------

            konunun özü,
            doğan gurubu bugün yaptığı bu açıklayala türkiyede artık çanak anten kullanımının ne derece önemli olduğunu teyid etmiştir........
            gelicekte uyduya yeni kanallar çakıcağını söylüyerek adeta rtük ün çanak yasağına izin vermiyeceğini bir nevi açıklamıştır.........
            buda gösteriyorki çanak anten teknolojinin bir gereğidir.........
            karasal yayını zorla dayatmak isteyenlerin bu davranış şekli sadece faşist ve komünüst rejimlerde sadece iranda k.korede vardır!!!!
            çanak anten SONSUZA DEK VAR OLUCAKTIR!

            Yorum

            • stadyum
              Member
              • 24-09-2004
              • 548

              #7
              Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

              İngiltere’de faaliyet gösteren FreeSat ücretsiz uydu platformu buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Bu uygulamada, bir uydu alıcısı satın alan izleyici bu platformun tüm imkanlarından faydalabiliyor.

              Ülkemizde de benzer bir durum yaşanmaktadır. AC Nielsen’ın Mayıs 2006’da yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde ödemeye dayalı Platform’un abone sayısında pek bir değişiklik olmazken, uydu anteni ile ücretsiz TV seyreden ev sayısı 6 milyona ulaşmış durumda.. Ülkemizde 17 milyon hane olduğu düşünüldüğünde, ücretsiz çanak uydu anteni ile erişim penetrasyon oranı % 35’a çıkmış durumda. .(rtük başkanı istemese de,çanaklara düşman olsa da!))))

              Üstelik bu oran nispeten geliri daha yüksek olan Batı ve Marmara bölgesinde % 40 oranına yaklaşmıştır. Reklam verenler çok yakında tematik kanalların ve bunları 6 milyona ulaştıran uydu alıcılarının farkına varacaklardır.(rtük başkanı istemese de,çanaklara düşman olsa da!)
              Türkiye’nin 2 büyük kulübü Fenerbahçe ve Beşiktaş TV ile stratejik işbirliklerimiz var ve ortak çalışmalar üretiyoruz. Galatasaray TV’nin de yayına başlaması için Galatasaray Kulübü ile görüşmeler yapmaktayız. Çok yakında D-Sinema Yabancı Film kanalı olarak izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.

              Seyahat, Doğa, Çocuk, Spor gibi diğer alanlarda da Kanal D gibi güçlü bir markanın altında yeni kanallarımızı birer birer duyuracağız. Bu kanallar ile hedefimiz, reklam vereni hedef kitlesi ile, izleyiciyi ise ilgi alanıyla buluşturmak. Bu kanalları uydu alıcısı olan 6 milyon hane ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu rakam küçümsenemeyecek bir kitleyi temsil ediyor.(rtük ve rtükçülerin stratejisi bu kitleyi yok edip halkı karasala dayatma planları için de olsa da,kaynak, http://www.ekocerceve.com/basindanDe...50&yazarID=309 http://www.ekocerceve.com/yazarlarDe...90&yazarID=309
              http://www.digimedya.com/default.asp?NID=122978 http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=102339 http://www.jurnalturk.com/detay.gur?@=270359&c_id=200 ))


              paragrafta ingilteredeki bir free tv dijital platformunun son derece izlenilir olduğunu ve tuttuğunu yazmış..........
              bu konuda bilgisi olan varmı?hangi platform bu,hangi kanallar var.........
              free olduğuna göre bizde alabiliriz tabii çanağımız büyükse...........
              galiba dünyada tekrar free ye yani şifresize doğru bir gidiş hat var.yeniden.....
              türkiyede son 3 yıldır zaten izleyiciler şifreliden şifresize zaten kayıyorlardı......bu kayma işlemide 1-2 yıl içinde tamamlanır ve türkiyede tüm platformlar free ye döner benim tahminim.........
              süreç bunu gerektiriyor çünkü...


              Türkiyenin tartışmasız en kaliteli kanalı KANALTÜRK Türksattan şifresiz ücretsiz dijital yayına başlamıştır KANALTÜRK FREKANS:11739 H 3125 özgürlükler kısıtlanamaz,çanaklar balkonlardan inmez!uydu izlemek anayasal bir haktır!türkiye özgür bir ülkedir!
              Son düzenleme stadyum; 29-05-2006, 19:59.

              Yorum

              • cerkezoglu
                Junior Member
                • 01-02-2006
                • 35

                #8
                Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                YAŞA BE USTA ZATEN BU KONUYA EL ATILMASININ ZAMANI DA GELMİŞTİ



                beer

                Yorum

                • newsatelitman
                  Junior Member
                  • 06-09-2005
                  • 59

                  #9
                  Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                  Arkadaşlar aylardır bu tartışmalar sürüyor. Çok değerli arkadaşlar görüşlerini
                  yazıyorlar. Gerçekten güzel yaklaşımlar , düşünceler. Yasağa karşı olmak,özgürlüğü savunmak vs. çok güzel. Benim naçizhane bir sorum olacak, bütün bu konuşulanların içersinde anlamadığım, hiç bir durumla kıyaslayamadığım bir soru var. Bugüne kadar pekçok şey yasaklanmış, bunu bizler özellikle 40 yaş üzeri insanlar görmüşüz. Kitaplar yasaklandı, şarkılar , şiirler, sanatçılar yasaklandı, sanatçılar yasaktan nasibini aldı vs. vs. vs.
                  Bu yasakların tamamı, insanların taleplerinin karşılanmaması şeklindeydi. Yani, bir kitap yazdım yayınlayamadım, şarkıyı tv de söyleyemedim ya da ekrana çıkamadım. 12 eylül döneminde evde bazı kitapların bulunması suç teşkil ederdi ve o dönem cunta dönemiydi.
                  Çanak anten ile bunları bağdaştıramıyorum. Tamam cunta dönemi olsa kabul gelip söktürüler zorla. Ama şu dönemde üstelik (kandırmaca da olsa) AB ye giriş sürecinde kim gelip benim,senin ,onun çanak antenini hangi gerekçeyle sökebilir ve bunu anlatabilir. Bu, arabayı, televizyonu, çamaşır asmayı, vs. yasaklamak gibi birşey...sadece kişiyi ilgilendiren şeyler. 3. şahısları etkilemiyor. Özel yaşam. Bu nedenle bu tartışmaları çıkartan sayın büyükler, gündemi saptırmaya yönelik olarak bunları yapıyorlar gibi geliyor bana. Bence bu oyunlara düşüp moralimizi , zamanımızı harcamayalım.
                  Hepinize sevgi ve saygılar.

                  Yorum

                  • truva34can
                    Junior Member
                    • 26-10-2004
                    • 115

                    #10
                    Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                    rutuk e bır canak kuralım arkdaslar herseye maydonaz oluyorlar kemal sunal fılımlerını kesıyorlar pazarazılerde baldır bacak ortada bırsey yok pes yanı

                    Yorum

                    • YuSuF ErGiN
                      Senior Member
                      • 23-01-2006
                      • 10188

                      #11
                      Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                      Originally posted by truva34can
                      rutuk e bır canak kuralım arkdaslar herseye maydonaz oluyorlar kemal sunal fılımlerını kesıyorlar pazarazılerde baldır bacak ortada bırsey yok pes yanı
                      kemal sunal'ın o eş......oğlu.... sözünü artık duyamıyoruz filmlerde
                      birde şöyle bakın olaya, orjinal altyazılı filmlerde küfürden geçilmiyor, sadece altyazıda küfürsüz çevriliyor. bu neiş, ben küfür ettiklerini anlıyorum ama ??

                      Yorum

                      • stadyum
                        Member
                        • 24-09-2004
                        • 548

                        #12
                        Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                        ifadelerinden şifresiz uydu piyasasından reklam pastası almak istedikleri ayrıca türkiye ve dünyada yeniden şifresize doğru bir dönüş olduğu ortada..........
                        Tüm dünyada ve ülkemizde kanal sayılarında bir artış izlenmektedir. Özel ilgi alanlarına hitap eden bu kanallar, sadece reklam gelirlerine bağlı olarak izleyiciye sunulmaktadır. İngiltere’de faaliyet gösteren FreeSat ücretsiz uydu platformu buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Bu uygulamada, bir uydu alıcısı satın alan izleyici bu platformun tüm imkanlarından faydalabiliyor.

                        Ülkemizde de benzer bir durum yaşanmaktadır. AC Nielsen’ın Mayıs 2006’da yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde ödemeye dayalı Platform’un abone sayısında pek bir değişiklik olmazken, uydu anteni ile ücretsiz TV seyreden ev sayısı 6 milyona ulaşmış durumda.. Ülkemizde 17 milyon hane olduğu düşünüldüğünde, ücretsiz çanak uydu anteni ile erişim penetrasyon oranı % 35’a çıkmış durumda.

                        Üstelik bu oran nispeten geliri daha yüksek olan Batı ve Marmara bölgesinde % 40 oranına yaklaşmıştır. Reklam verenler çok yakında tematik kanalların ve bunları 6 milyona ulaştıran uydu alıcılarının farkına varacaklardır.

                        Bu gelişmelerin hem farklı içerik isteyen izleyicilerimiz, hem de farklı konularla izleyiciye ulaşmak isteyen reklam verenlerimize hizmet verebilmemiz için yepyeni fırsatlar ortaya çıkardığının farkındayız

                        buradan şu anlam çıkıyor.türkiyede izleyici artı şifresiz uydu yayınınıtercih etmiş durumda ve gelicekte buna yönelik yatırımlar yapılacaktır.........dolayısıyla şifreli platformunda yayın politikasında bir değişiklik şifresize doğru onunda yöhelmesi beklentiler arasında...........
                        görünnen o ki artık uyduda free yayınlar giderek artıcak.mantık ve görünen o...............izleyicilerin tercihi hem türkiyede hem avrupada o yönde...............gidişhat free şifresiz uydu kanallarının artacağını şifreliden şifresize büyük bir dönüşümün gelicekte yaşanacağını gösteriyor..........
                        görünen köy klavuz istemez.............benimde tahmin ettiğim gibi artık izleyici şifresiz uydu yayınlarına yönelirken paralı platform giderek bir düşüşe muhtemel olarak girecektir.......türk halkı tercihini free ücretsiz olarak yapmış zaten........ reklamverende zaten tercihini 6 milyon free uydu yayırlarının girdiği evlere yapmaya başladı bile...........
                        --------------
                        Seyahat, Doğa, Çocuk, Spor gibi diğer alanlarda da Kanal D gibi güçlü bir markanın altında yeni kanallarımızı birer birer duyuracağız. Bu kanallar ile hedefimiz, reklam vereni hedef kitlesi ile, izleyiciyi ise ilgi alanıyla buluşturmak. Bu kanalları uydu alıcısı olan 6 milyon hane ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu rakam küçümsenemeyecek bir kitleyi temsil ediyor.

                        REKLAMVERENLERE YENİ ÜRÜNLER HAZIRLIYORUZ
                        Reklamverenlere geleneksel spot reklam uygulamalarının ötesinde ürünler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Kanal D yeni ürünlerin gelişmesinde geçmişte advertorial reklamlarda olduğu gibi hep öncü çalışmalarıyla liderlik üstlenecektir. Son zamanlarda bazı stratejik reklam müşterilerimizin reklamları yer sıkıntısı olduğu için yayınlanamamaktadır.

                        Bizi de rahatsız eden bu durumun normalleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene TV kanallarında yayınlanabilir reklam süreleri Avrupa Birliği’nin sınır ötesi TV yayıncılık direktiflerinde yer alan kıstaslar doğrultusunda sınırlandırıldı. Bu sınırlamalar reklam için ayrılacak süreleri azaltırken, izleyiciler açısından ise memnuniyetle kartşılandığı da göz ardı edilemez bir gerçek. Reklamverenler için ise, uzun reklam kuşakları arasında mesajların kaybolup gitme riskini azalttığı için, olumlu sonuçlar doğurduğu da söylenebilir.

                        TV kanallarının kaliteli dizi, daha kaliteli film ve spor gibi içeriklerin maliyetlerinin reklam gelirlerinden çok daha hızlı arttığı yadsınamaz bir gerçek. Doğan TV’nin mali olarak başarısı reklam gelirlerinin yanısıra, reklam dışı gelirlerindeki artış, maliyetlerin kontrol altına alınması ve verimliliğimizi sürekli arttırmamızdan kaynaklanmaktadır.

                        2006 yılının sonuna kadar stratejik reklam verenlerimize yeni tematik kanallar ile, mevzuat izin verdiği ölçüde sanal reklam ve interaktif reklam uygulamaları gibi yeni ürünler sunacağız
                        -------------------
                        konuyu en açıklayıcı cümleler şunlar olmuş;
                        http://www.medyatava.com/haber.asp?id=28695
                        Özel ilgi alanlarına hitap eden bu kanallar, sadece reklam gelirlerine bağlı olarak izleyiciye sunuluyor. AC Nielsen’ın araştırmasına göre ülkemizde ödemeye dayalı platformun abone sayısı değişmezken uydu anteni ile bedava TV seyreden ev sayısı 6 milyona ulaşmış. Bedava çanak uydu anteni ile erişim penetrasyon oranı yüzde 35’e çıkmış. Bu oran Marmara bölgesinde yüzde 40’a yaklaşmış. Reklamverenler çok yakında tematik kanalların ve uydu alıcılarının farkına varacak. Bu gelişmelerin hem farklı içerik isteyen izleyicilerimiz, hem de farklı konularla izleyiciye ulaşmak isteyen reklamverenlerimize hizmet verebilmemiz için yepyeni fırsatlar ortaya çıkardığının farkındayız.
                        buda gösteriyorki artık gidişhat şifresiz fta uydu yayınlarına yöneldi..........reklam veren 6 milyon şifresiz yayınları izleyen uyduseveri artık görmeye başlıyacak.yeni yatırımlar free kanallara olacak.........bu bizim için oldukça güzel bir gelişme........uydudaki free kanalların artıcağının ve gelicekte parasız da olsa çok fazla yayının izlenebileceğinin bir göstergesi.....
                        Son düzenleme stadyum; 30-05-2006, 14:34.

                        Yorum

                        • osaka
                          Member
                          • 07-01-2005
                          • 1077

                          #13
                          Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                          UYGUNSUZ BULSUN BAKALIM bu ülkede 5 milyon işssiz var..!!!!
                          önce bunlara bir çare lütfen....

                          Yorum

                          • euronews.net
                            Member
                            • 01-03-2006
                            • 1687

                            #14
                            Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                            evet bu zihniyet matbaa'yıda sakıncalı bulmuştu....

                            Yorum

                            • can83
                              Junior Member
                              • 31-03-2006
                              • 181

                              #15
                              Konu: Rtük çanağı ahlaksız buluyor ama doğan gurubu uyduya yeni kanallar çıkaracak!

                              aydın dogan iyi yapıyor devamını beklıyoruz.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X