Kansere karşı yani silah: Herceptin

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • osaka
    Member
    • 07-01-2005
    • 1077

    Kansere karşı yani silah: Herceptin

    Kansere karşı yani silah: Herceptin

    Dünyanın dört bir tarafından 25 bin doktor, dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda gelen kanser hastalığına çare bulmak için ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen Amerikan Onkoloji Kongresi’nde bir araya geldi.

    Kanser araştırmalarının değerlendirildiği ve yeni tedavi yöntemlerinin tartışıldığı kongrede, Roche firmasının geliştirdiği Herceptin ve Bondronat adlı ilaçların göğüs ve kemik kanserinin tedavisindeki başarısı doktorlar tarafından anlatıldı.
    Doktorlar arasında yüzlerce toplantının düzenlendiği kongreye katılan Roche firması, meme kanserine yakalanan hastalar için geliştirilen Herceptin adlı ilacın elde ettiği başarıyı ve ilaç hakkındaki araştırmaları uzman doktorlarla paylaştı.

    Toplantıda, Avrupa’da kullanımı onaylanan, ABD’de de öncelikli inceleme listesine alınan Herceptin’İn kanser tedavisindeki başarılı uygulamaları anlatıldı.

    AKILI İLAÇ HERCEPTIN

    Dünyada her 10 kadından birinde görülen meme kanserinin daha önce ileri aşamalarında kullanılan Herceptin’in hastalığın erken evrelerinde de kullanılması, AB tarafından onaylandı. ’Akıllı ilaç’ olarak adlandırılan Herceptin kullanımı ile meme kanserinin tekrar etme riski yarı yarıya azalıyor ve hastalar yaklaşık yüzde 30 oranında daha fazla yaşıyor. HER2 adı verilen özel bir testin uygulanmasıyla başlayan tedavi, başarılı sonuçları nedeniyle tıp dünyasında ’devrim’ olarak niteleniyor.

    PROF. TOPUZ: ÇOK İYİ SONUÇ VERDİ

    Toplantıya katılan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz, Türk doktorların da kanser tedavi araştırmalarına önemli katkılar sağladığını belirtti. Topuz, "Bu kongrede beklediğimiz sonuçlardan en önemlisi, kanser hastasına zarar vermeden hedefe yönelik tedavi yöntemleri. Bunların sonuçlarını alacağız ve bunlar standart tedavi haline gelecek. Herceptin meme kanserinde bizim için çok önemli bir silahtı. Bunu yayılmış kanser vakalarında kullanıyorduk. Daha önce bu hastalar üzerinde uyguladığımız tedavi yöntemlerinde başarılı olamıyor ve bu hastaların büyük bir kısmını kaybediyorduk. Herceptin yayılmış kanser vakalarında çok iyi sonuçlar verdi. Şimdi Avrupa’da erken evrede kullanımının onaylanması bu hastaların yaşam süresini çok olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

    Hedefe yönelik tedavilerin doğrudan tümörlerin hedef alındığını belirten Prof. Topuz, yine Roche tarafından üretilen Tarcevo’nun akciğer kanserinin tedavisinde, Bondronat’ın ise kemik kanserinin tedavisinde büyük başarı sağladığını söyledi.


    Hürriyet
İşlem Yapılıyor