Kanal 1 B İ S S oldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cemkor70
    Junior Member
    • 17-03-2005
    • 24

    #76
    Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

    Daha önceki az sayıdaki mesajlarımda da yazdığımım gibi piss key olmadığı için malum kanalları izleyemediğimizden bahisle sıkıntılarımı anlatmıştım. Verilen cevaplarda türk platformlarına destek olmadığını söyeyen nbomber ( ki firma adına konuşmaktaydı) haklıydı... ama sanki üzerlerine görevmiş gibi zıplayan başka arkadaşlar aynı lafları söylemişlerdi. Bu arada cw veripte bunun hangi platforma ait olduğunu soran arkadaşa mt3742 (+ ben) marstamı yaşıyorsunuz diye lafta sokuldu. Türkiye'de satılan kaç milyon uydu alıcısı var acaba(5-6 milyon ?) peki redline alan kaç kişi var (500 bin atıyorum ) yani bunların sadece %10 redline ise onlar dışında herkes kanal 1'den malum key girerek seyrederek (key aramaya da gerek yok aç hürriyeti spor sayfasında vermiş -zaten oda kanal 1'den aldığını yazmış).Yeni kanal diyor ki gir keyi seyret bizimkiler ise kanalı fifa'ya şikayet ediyor. Vallahi anlamakta zorlanıyorum; uydu alıcısı firma böyle böyle yap seyret diyen firmayı fifaya şikayet ediyor. Ne kadar hassasız... Asphodel kardeşin dediği gibi yaptığınız katkı ? hakikaten görülmeye değer.

    Yorum

    • asc77
      Member
      • 01-08-2005
      • 1293

      #77
      Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

      slm arkadşlar ben bu konuyu açarak öncelikle redline
      cihazlarımızın biiss sistemini desdeklemediği ve bu konuda
      kullanıcılara yardımcı olup olmayacağıdır. Başka bir konu ise
      kanalın şifreleri verip alın izleyin demesi ama biz redline
      cıların yinede izleyeme mesi dir.Yapılan açıklama ve
      görüşlerde de destek verilip-verilmeyeceği konusunda
      hala bir açıklama veya yeşil ışık göremedim. Oysa bugün
      aldığımız güncelleme içinde Kanal 1 de olsa çok güzel
      olacaktı. Ne yapalım kader utansın. Bizlerde elin yabancı
      kanallarından izlemeye çalışırız srg paket te test4 ve
      test5 var 12399 frk. da. Madem öyle kanal 1 de srg ve diğer Türkiye'
      ye yayın yapan kuruluşları şikayet etsin olsun bitsin.


      İnşallah bu sorun en kısa zamanda ÇÖZÜMLENİR.

      Yorum

      • fahri83
        Junior Member
        • 09-01-2006
        • 42

        #78
        Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

        ya bir cevap yazın arkadasım ne yapılacak sorun cozulecekmı? ben kendı en iyi türk spikerlerim varken neden gidip yabancı spıkerınden mac ızlemek zorunda kalayım cözün şu sorunu da izleyelim şu macları kendi türk kanalımızdan

        Yorum

        • fahri83
          Junior Member
          • 09-01-2006
          • 42

          #79
          Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

          FTA yayın yapan kanallardan izleyen varsa bir soylesin suan japonya -hırvatıstan macını hıc bır sekılde ızleyemıyorum hotbırd den fta lı kanallar da acılmıyor kımsedende ses cıkmıyor redlıne dan

          Yorum

          • clostridium
            Junior Member
            • 20-02-2005
            • 189

            #80
            Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

            Sevgili Redline Ekibi:
            Öncelikle yerel Platform ne demektir bunu bir açıklayalım...Daha doğrusu yasal ve yasal olmayan işlemler.....
            Yerel platform, kurduğu sistemle kart ve receiver satarak kendi nezdindeki vb kanalların yayınıyla bu işten para kazanan, bu sistem kırıldığında da zarar edeceği için kırılması yasal olmayan platformdur.

            Şimdi TV8 e discovery e ve kanal1 e bakalım....piyasada bir kartları yok, şifreleme sisteminden bir gelirleri yok ve ayrıca bu kanallar karasal yayında yapıyor ve karasal yayınlarında da şifre uygulanmıyor.

            Bu bağlamda toparlayacak olursak aslında tek kırılması yasadışı olan yerel platform D!g!türktür.
            Kanal 1 Tv8 NTV vs... bu kanallar şifreleme sistemini sadece Uydudan avrupada izlendiği ve buradaki maçları vs. oranın kendi kanalları verdiği için o kanalları baltalamamak adına ve kanun gereği şifre uygulamaktadırlar.
            Hiç Kimse Kanal1i TV8 i veya NTV yi şifre kırarak izlerken yakalanması durumunda ceza almayacaktır çünkü bu kanalların hem şifresiz yayınları mevcuttur hemde şifre sisteminin kırılmasından dolayı zarara uğramayacaklardır.

            Sonuç olarak redline ekibinin yerel platform anlayışını bu şekilde düzeltmesi gerekmektedir ve yerel platform olarak tek bağlayıcı platform bulunduğunu (yani D!G!türk) idrak etmesi gerekmektedir.

            Bir redline fanatiği olarak kendim ve diğer arkadaşlarım adına bir an önce bu mentalite değişikliğini tüm arge ekibinden rica ediyorum...... saygılarımla....
            Son düzenleme clostridium; 19-06-2006, 00:46.

            Yorum

            • NBomber
              Member
              • 02-03-2005
              • 1743

              #81
              Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

              Farkında iseniz kanal 1 artık di gi paket içerisinde. Ayrıca bu güne kadar yerli platformların haklarını her zaman savunduk ve savunacağızda. İdarak edilmesi gereken yerli platform olmasından çok ülkemiz kanllarının bu tip hizmetleri yurtdılına veriyor olması. Bu gibi çok özel durum oluşmasa zaten bu konuda yazı bile yazmıyordum. Şuan bazı işlemler yapılıyor. En kısa süre içinde genel bilgi verilecektir. İyi geceler.
              Son düzenleme NBomber; 19-06-2006, 00:50.

              Yorum

              • ybæl©ik
                ADMINISTRATOR
                • 25-01-2003
                • 30775

                #82
                Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                Kanal 1 Tv8 NTV gibi yayınların şifrelenmesini ve insanların mağdur edilmesini her zaman eleştirdik.

                eğer bir yayın şifreleniyorsa bu yayının izlenebilmesi için bir çözüm olmalı, Abonelik sistemi olmalıdır.

                bilindiği gibi bu şifrelemeler Uluslararası anlaşmalar gereğidir.

                ancak Yasaların her zaman tam olarak uygulanamaması ve yasal yaptırımlardan çekinilmesi nedenleriyle bazı konularda riske girilmemektedir.

                Redline Ar-Ge ekibinin bu konudaki hassasiyeti aynı zamanda Forum Kuralları ile de paraleldir.

                ve her 2 olay da eleştiri konusu olmaktadır. ancak bizlerin üzerindeki sorumluluklar da Yasalar karşısında hesap verebilirlik ölçüsündedir.

                bizler bu gün keyleri açık alanda verdiğimizde ve yarın herhangi bir şekilde beklenmedik bir anda hakkımızda yasal takibat başlatılsa, burada bağıran hangi üye arkamızda olacaktır. ( bu konu forumda çok eleştirildiği içni açıklıyorum ) ilgili yayın kuruluşu kendi sitesinde neden 24 saat bu desteği vermiyor da bizler verelim.

                galiba Redline ekibinin bu konuda çalışmaları, bekleyelim.

                teşekkürler.

                Yorum

                • NBomber
                  Member
                  • 02-03-2005
                  • 1743

                  #83
                  Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                  Açıklamanız çok geniş ve anlışılır olmuş. Teşekkür ederim. Bu konuda gerekli açıklama zaten önümüzdeki en kısa zamanda yapılacaktır. Bazı insanların forumda sadece yazı silmek kişi banlamaktan başka bir şey yapmadığımızı söyelemeleri ve zannetmeleri inanın ki çok üzücü. Burda sorulan her sorunun arkasını araştırıyoruz ve çözüm üretmek için derhal çalışıyoruz.

                  Bu konuda da iki gündür yoğun bir çalışma yapmaktayız. Hem kimse mağdur olmasın diye uğraşıyoruz hemde kimse zarar görmesin diye. Hafta sonu olmasına rağmen hala bu saatde insanlara cevap vermemiz bile onlara ne kadar değer ve önem verdiğimizin göstergesi olmalı.

                  Bu gibi durumlarda her zaman olması gereken sağduyulu davranmak ve sukunetimizi korumak olmalıdır. Biz sizin sesinizi duyduk. Merak etmeyin en kısa zaman da her zaman ki gibi sizlerin mağduriyetini kaldıracağız. İyi geceler.

                  Yorum

                  • clostridium
                    Junior Member
                    • 20-02-2005
                    • 189

                    #84
                    Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                    kendi adıma gerçekten redline arge ekibinin çalışmalarından, forumdaki cevaplama hassasiyetlerinden ve daha birçok şeyden memnunum ancak malum b i s s sistemini kullanan kanalların şifreleme ile ilgili bir üyelik sistemleri yoktur ve bu şifrenin kırılmasının da bir yaptırımı olamayacaktır. hele ki kanal kendi keyini açıklıyorsa olay daha da garip bir hal almaktadır.
                    Digipakette olması konusunda ise zaten kanal digipaketteydi. aynı zamanda kablolu ve karasalda da şifreli değilken zaten digipakette b i s s e geçmesi de komik olurdu yani bu kanalın digiyle direk ilişkilendirilmemesi gerekmektedir. Şu andaki olay sadece bizi karasal anten kullanmaya zorlayan bir sistemdir. Ayrıca ben çok ciddi olarak Kanal 1 in şifre uygulamasını başlatış biçiminden dolayı yasal başvuruda bulunmayı hatta dava açmayı düşünmekteyim.
                    Herneyse.... sonuç olarak ben redline ekibine çok teşekkür ediyorum ancak dediğim gibi yerel platform tanımlamasında bir problem var... üyeliği kartı olmayan ama şifreli olan bir kanalın mantığı yoksa bu kanalın bu şifrenin kırılmasıyla uğrayacağı bir zarar olmayacağından(ki karasal olarak şifresizse) yerel platform kelimesininn yeniden adlandırılmasını rica ettim tekrar Nbomber başta olmak üzere teşekkür ediyorum, çalışmalarından ve forumdaki düzenli cevaplarından dolayı kutluyorum

                    P.S.: NBomber'a:Yukarıdaki değişmeyen konular bölümüne bonuslar ve güncellemeler ile bilgi koyma önerimi kabul etmiştiniz hatırlatmak istedim.
                    Son düzenleme clostridium; 19-06-2006, 01:49. Reason: ekleme

                    Yorum

                    • ronaldo82
                      Junior Member
                      • 19-06-2006
                      • 2

                      #85
                      Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                      11400 CMIDE KANAL 1 IZLIYEMIYORUM DATA PID KODUNU KAC GIRMEM GEREKIR BILEN VARMI

                      Yorum

                      • asc77
                        Member
                        • 01-08-2005
                        • 1293

                        #86
                        Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                        Evet yerli platform tanımlanması tekrar gözden geçirilmeli
                        arkadaşların da dediği gibi aboneliği olmayan şifreli
                        kanalların çözülmesi kimseye zarar vermez çünkü
                        karşılığında zararları yok kayıpları çok bence izlenme
                        oranları düşecek ve aşırı derecede tepki almaktadırlar
                        Redline CW ve BiiSS bölümüne desdek vermeyecekse
                        lütfen ilk güncellemede emudan bu bölümleri silsin
                        çünkü ikiside yerli platformu destekleyen şifreleme
                        sistemidir. Yada destek verilecekse biran önce
                        gereken yapılmalıdır.

                        ...........................Saygılarımla........... ............

                        Yorum

                        • YÜZBAÞI OÐULLARI
                          Diamond Group
                          • 01-04-2004
                          • 19785

                          #87
                          Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                          arkadaşlar bu konuda ısrarcı olmayınız.

                          sonuçta yasalarca korunan kanallardır her ne şekilde olursa olsun bizler bu konuda dikkat etmeliyiz.

                          Yorum

                          • YuSuF ErGiN
                            Senior Member
                            • 23-01-2006
                            • 10188

                            #88
                            Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                            Arkadaşlar yazacağımız ilgili, destek veren ve motive edici yazıların çoğalması ile yapılacak yeni çalışmaların bizlere ulaşmasındaki süreyi kısaltabiliriz. Yetkilileri ne kadar meşgul edersek, elimize geçecek yeniliklerdeki geçikmeler o kadar fazla olacaktır..

                            Bu yüzden motive edelim, yapıcı olalım ki AR-GE ekibi baskısız bir ortamda yeniliklerin peşinde koşsun ...

                            Herkese teşekkürler

                            Yorum

                            • fuat1905
                              Junior Member
                              • 02-11-2005
                              • 78

                              #89
                              Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                              Arkadaşlar gazetelerde yazanlar doğru mu şifre ile ilgili (vermişler bişeyler ama denemedim)

                              Yorum

                              • fuat1905
                                Junior Member
                                • 02-11-2005
                                • 78

                                #90
                                Konu: Kanal 1 B İ S S oldu

                                bol sıfırlı bişey

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X