Receiver Secimi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • chap
    Junior Member
    • 26-06-2006
    • 18

    Receiver Secimi

    Arkadaşlar merhaba,
    Hazıra konmak gibi gorunuyor gibi olsa da okudugum seylerden karisan kafamı biraz toparlamak adına yardımlarınızı rica ediyorum.

    Oncelikle bir digiturk uyesiyim ve uyeligimi devam ettirmek istiyorum. Digiturk un Vestel OPTV 3900 receiverını kullanıyorum.

    Bugun itibari ile catıma Eutelsat3W - Turksat ve Hotbirde yonledirilmiş 3 adet anten tek bir kablodan evime gelecek şekilde kurulumu yapilmis vaziyette.

    Oncelikle elimdeki OPTV 3900 ile herhangi birsey yapabilirmiyim. Muhtemelen buna gelecek cevabın bu cihazla sadece Digiturk izleyebilecegim yonunde olacaktır. Ama genede sansimi denemek için sormak istedim.


    İkincisi yazilim destegi guclu oldugunu anladigim N.xt ya da Gol..ster cihazllrdan birini satin almak.

    Yapmak istediklerim sunlar.

    1. Digiturku yasal abone olarak izlemeye devam etmek (optv3900 kullanmadan tek bir receiver, TV nin altinda 50 tane cihaz olsun istemiyorum)
    2. Uzerinde yazilimlari kolayca bulunabilen EMU yuklu bir receiver ile kumanda ile verilen kodları girip belirli kanalların sifrelerini cozebilmek)
    3. OPUS kart (ya da baska bir kart ta olabilir) ile kart üzerine yazılım (herhalde bunun icin kart writer tarzi bir ek cihaz almak lazım) atıp bununla emu ile cozulemeyen kanalları izlemek.
    4.Bu kartı takabilmek için CI gerekiyor sanırım ve bu CI uzerine hangi CAM i almam gerekir. Istedigim yurtdısındaki kaliteli film ve x kanalları alabiliyor olmak.
    5. CI uzerine sanırım yasal olarak satılan CAM ve kartlarıda takılabiliyor.Dogrumudur?
    6. Pratşkte onerdiginiz cihaz üzerinde olması gereken yuva sayisi nedir.
    7. Embedded yuva ne olmalıdır. Ornegin digiturku yasal olarak izlemek istiyorum demiştim digiturk kartını dogrudan takabilecegim embedded sistem varmıdır. SKY mıdır? XCAM midir Matrix midir hangisi daha yaygındır.
    8. Boyle bir cihazın ortalama rakamı nedir uygun fiyata nereden alınır. Forumlardaki reklamlara mı yonelmeliyimdir, internette hepsiburada tarzı bir yerden mi almalıyımdır yoksa uydu tv ürünleri satan bir dükkana dalıp abi bu is nasıl olur diye kendimi teslim mi etmeliyimdir.
    9. Bunları minimum (200-300 YTL civarı) maliyetle yapmak isterimdir.
    10 (aklıma geldi) Cine5 hala analogmudur bu cihazların durumu nedir sadece analog uda destekledigini nasıl anlarım ( birde analog destekleyen bir cihaz almak hala mantikli bir seymidir)

    Olurda sorularımı uygun gorup onerdigi cihazı yazan bir arkadaslara tesekkuru bir borc bilirim..

    Sevgiler Saygılar
İşlem Yapılıyor
X