HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    #31
    Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

    Originally posted by herodot View Post
    HD ne demek yahu?


    High Definition Teknolojisi nedir?

    High Definition standart resim görüntüleme teknolojilerinin çok üzerinde kalitede resimleri saklayabilme ve görüntüleme imkanı sunar. HD, resimlerdeki piksel sayısını artırarak daha hızlı resim oluşturma ve ekran titreşimlerini engelleyebilmek için en iyi tarama yöntemlerini kullanmaktadır. Bu teknolojinin hedefi resimleri tüketiciye en yüksek kalitede gösterebilmektir.

    HD Video Standartları ilk defa televizyon piyasasında tanıtılmıştır. Aslında ilk HD teknolojisi kullanılan yayın 1989 yılında, Japonya’da gerçekleştirilmiştir. Üreticilerin bu yüksek teknolojiyi elektronik ürünlerde de tüketicilere sunma isteği, ancak teknisyenlerin standartlaştırma yönünde yıllarca süren çalışmalar sonucunda mümkün kılınmıştır.


    HD Görüntüleme nedir?

    HD Teknolojisi standartlaştırıldıktan sonra, High Definition kalitesiyle izleme imkanına sahip olmaları tüketiciye önerilmeye başlandı. HD Görüntüleme (veya HD-Uyumluluk) televizyon ve videolarda bu teknolojiyi sunmaktadır.


    BİR CİHAZI HD UYUMLU KILAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

    Üreticilerin HD standartlarına uygun cihaz üretebilmelerinde üç kriter vardır:

    Minimum 720 progressive (720p) veya 1800 interlaced (1080i) ekran görüntüleme formatı 720p ve 1080i gibi yüksek frekanslı tarama formatları yüksek resim kalitesi üretirler. Genel olarak bu yüksek çözünürlüklü formatlar yalnızca pikselleri ekrana aktarmakla kalmaz, aynı zamanda pikselleri daha yüksek kalitede sunarak parlak, belirgin resimler üretirler.
    16:9 görüntü oranı özelliği Görüntü oranı ekranda beliren genişlik ve yüksekliği tanımlar.

    Tipik bir 4:3 görüntü oranının kare görünümü yerine, geniş ekran tanımlı 16:9 oranı dikdörtgen görünür. Böylece görüntü alanını doldurur. Daha canlı ve gerçekçi bir görüntü sunar.

    Dolby Digital Ses Yayın, üretim ve/veya çıktısı dinletebilme özelliği Dolby® Digital, surround ses teknolojisinde en yüksek kaliteli formattır ve video özelliklerinden kalite yitirmeden belirgin çok kanallı audio özelliği sağlar. HD-DVD formatını bilgisayarınızda Dolby® Digital ile dinlemek evde Home-Theatre izlemekle aynı kalitede bir izleme keyfi sağlar. Progressive veya Interlaced Format Video kareleri ekrana yansıtılan bir çok enine hat içerir. Bu hatları tarama ve ekrana aktarma yöntemine tarama yöntemi adı verilir. HD teknolojisi için iki uyumlu formatı vardır: 720 progressive (720p) ve 1080 interlaced (1080i).

    Interlaced tarama yöntemi önce tek sayılardaki (1, 3, 5, 7 gibi) hatları ekrana yerleştirir ve akabinde çift sayılardakileri (2, 4, 6, 8 vb.) ekrana doldurmaya başlar. Bu yöntem 1080 adet hattın tamamı doldurulana kadar iki geçiş yapılmasını gerektirir.

    Progressive tarama yöntemi ise ardışık bir şekilde 720 enine hattı doldurarak bütün resmi bir anda görüntüler. Bu nedenle Progressive tarama Interlaced taramaya göre saniyede iki katı fazla kare görüntüleyerek aynı zaman içerisinde daha zengin görüntü sağlar. Bütün resim için yalnızca bir tarama işlemi yeterli olmaktadır, resimler daha belirgin ve parlak olabilmekte ve genellikle Interlaced tarama sistemlerine atfedilen görüntüde titreşim durumunu ortadan kaldırır.


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////


    HDTV yayın ve HDTV receiver nedir?

    HDTV yayın, yüksek rezolüsyonlu wide-screen video sinyali ile birlikte dolby digital sesi bir arada sunmayı amaçlayan bir digital televizyon yayın standardıdır. Bu yayın standardının bazı parametreleri tam olarak netleşmemiş olup değişik yayın kuruluşlarınca değişik standartlar uygulanmaktadır. Amerikadaki ATSC kurumu (Advanced Television Systems Committe) HDTV yayınlar için standartları belirlemiştir. Kesinleşen standartlar şunlardır

    1-Yüksek rezolüsyonlu digital video datası: HDTV video standardı, yayıncı kuruluşun tercihine göre interlaced veya progressive scan olabilir.Eğer yayın interlaced olacak ise 1920iX1080i rezolüsyonunda olmalıdır. Progressive scan yayının rezolüsyonu ise 1280pX720p olmalıdır.
    2-Geniş ekran formatı (16:9)
    2-Dolby digital ses

    Buraya kadar belirlenen standartlar görüntü ve ses içindir. Dikkat edilirse HDTV standardında bu yayının hangi yoldan (kablo,uydu v.s) yapılacağına dair bir parametre yok. Yüksek rezolüsyonlu görüntü ve dolby digital ses datası bir arada, oldukça geniş bir bandı işgal etmektedir. Bu kadar geniş bandlı bir sinyali kablo ve uydu kanalları ile aktarabilmek oldukça külfetli olmaktadır. O yüzden yayıncı kuruluşlar HDTV sinyallerini değişik formatlarda sıkıştırarak aktarma yoluna gitmektedirler. Amerikadaki birçok yayın kuruluşları bu amaçla Mpeg2 sıkıştırma formatını kullanmaktadırlar. Bu formatla sıkıştırılan görüntü hem daha az bir band işgal etmekte, hemde kalitesinden çok fazla kaybetmemektedir. Dünyanın başka yerindeki başka bir yayıncı kuruluş ise HDTV sinyallerini mpeg4 sıkıştırma formatı kullanarak yayınlamayı tercih edebilir. Mpeg4 formatını kullanan yayıncı kuruluş HDTV sinyalini mpeg2'ye göre biraz daha fazla sıkıştırıp yayın kalitesinden biraz daha fedakarlık yapar, ancak sinyal band genişliğini düşürdüğü için bu sinyalleri daha kolaylıkla iletebilmiş olur. Bir şekilde sıkıştırılmış olan sinyal, çanak anten sayesinde uydudan alınıp HDTV receivera ulaştığında, uydu alıcı tarafından işlenmek zorundadır. Yani içindeki mpeg decoder tarafından tam tersi işlemden geçirilerek kodu çözümlenmelidir. Kodu çözümlenen sinyal HDTV uyumlu tv'ye aktarıldığında gerçek kalitesinde seyredilebilir.

    Gelelim HDTV uydu receiver ile mpeg sıkıştırma formatı arasındaki ilişkiye. Öncelikle HDTV yayın için yapılmış olan bir uydu receiver'ın olmazsa olmaz denebilecek özelliklerini yazalım: Bu özellikler HDTV yayın standardı için kabul edilmiş olan kesin standartları karşılayabilecek şekilde olmalıdır. Yani:

    1-HDTV receiver, progressive scan yayını alabilmek için mutlaka progressive scan olmalı ve 1280px720p rezolüsyonunu desteklemelidir.İnterlaced HDTV yayınlar için ise 1920ix1080i rezolüsyonu desteklemesi gerekir. Ayrıca bu sinyallerin HD-televizyona aktarılması için DVI ve/veya HDMI gibi yüksek kaliteli video bağlantısına ait çıkışları olmalıdır.

    2-HDTV receiver dolby digital ses için uyumlu olmali ve bu sinyal için optik ve koaksiyel digital ses çıkışları olmalı.

    3-İzlenecek yayınlara uygun olan Mpeg decoder'ı içinde bulundurmalı.(mpeg2 decoder ve/veya mpeg4 decoder v.s)

    Yukarıda 3 madde olarak saydığım özelliklerin tümü bir arada olmazsa bu receiver'a HDTV receiver denemez. Yani yalnızca mpeg decoder'ı olan bir receiver HDTV receiver değildir.

    HDTV yayın amerikada daha yaygındır. CBS,NBC,Warner Bros ve Sony gibi firmalar 1920ix1080i yayın standardını desteklerken ABC, Fox, Compaq,intel ve microsoft'ta 1280px720p yayını desteklemektedir. Avrupada ise bazı kanallar yeni yeni deneme yayınlarına başlamıştır. Ülkemizde ise yakın gelecekte HDTV yayına geçilebilme ihtimali yoktur. Avrupada HDTV yayınlar yaygınlaştıktan sonra yayıncı kuruluşlar yayınlarını kablo sistemi ile abonelik şeklinde veya uydudan şifreli olarak yayınlama yoluna gideceklerdir. Zira HDTV yayın için yapılan çok büyük yatırımlardan sonra, bu kanalların "free" olma ihtimali çok yüksek değildir.


    ///////////////////////////////////////////////////


    Uydu Alıcılar:
    Amerikadaki ATSC kurumu (Advanced Television Systems Committe) HDTV yayınlar için standartları belirlemiştir. Kesinleşen standartlar şunlardır:

    1-Yüksek çözünürlüklü digital video datası: HDTV video standardı, yayıncı kuruluşun tercihine göre interlaced veya progressive scan olabilir. Eğer yayın interlaced olacak ise 1920x1080i çözünürlüğünde olmalıdır. Progressive scan yayının çözünürlüğü ise 1280x720p olmalıdır.
    2-Geniş ekran formatı (16:9)
    3-Dolby digital çok kanallı ses

    Buraya kadar belirlenen standartlar görüntü ve ses içindir. Dikkat edilirse HDTV standardında bu yayının hangi yoldan (kablo,uydu v.s) yapılacağına dair bir parametre yok. Yüksek çözünürlüklü görüntü ve dolby digital ses datası bir arada, oldukça geniş bir bandı işgal etmektedir. Bu kadar geniş bandlı bir sinyali kablo ve uydu kanalları ile aktarabilmek oldukça külfetli olmaktadır. O yüzden yayıncı kuruluşlar HDTV sinyallerini değişik formatlarda sıkıştırarak aktarma yoluna gitmektedirler. Amerikadaki birçok yayın kuruluşları bu amaçla MPEG2 sıkıştırma formatını kullanmaktadırlar. Bu formatla sıkıştırılan görüntü hem daha az bir band işgal etmekte, hemde kalitesinden çok fazla kaybetmemektedir. Dünyanın başka yerindeki başka bir yayıncı kuruluş ise HDTV sinyallerini MPEG4 sıkıştırma formatı kullanarak yayınlamayı tercih edebilir. MPEG4 formatını kullanan yayıncı kuruluş HDTV sinyalini MPEG2'ye göre biraz daha fazla sıkıştırıp yayın kalitesinden biraz daha fedakarlık yapar, ancak sinyal band genişliğini düşürdüğü için bu sinyalleri daha kolaylıkla iletebilmiş olur. Bir şekilde sıkıştırılmış olan sinyal, çanak anten sayesinde uydudan alınıp HDTV receivera ulaştığında, uydu alıcı tarafından işlenmek zorundadır. Yani içindeki mpeg decoder tarafından tam tersi işlemden geçirilerek kodu çözümlenmelidir. Kodu çözümlenen sinyal HDTV uyumlu TV'ye aktarıldığında gerçek kalitesinde seyredilebilir.

    Gelelim HDTV uydu receiver ile mpeg sıkıştırma formatı arasındaki ilişkiye. Öncelikle HDTV yayın için yapılmış olan bir uydu receiver'ın olmazsa olmaz denebilecek özelliklerini yazalım: Bu özellikler HDTV yayın standardı için kabul edilmiş olan kesin standartları karşılayabilecek şekilde olmalıdır. Yani:

    1- HDTV receiver, progressive scan yayını alabilmek için mutlaka progressive scan olmalı ve 1280x720p çözünürlüğünü desteklemelidir. Interlaced HDTV yayınlar için ise 1920x1080i çözünürlüğünü desteklemesi gerekir. Ayrıca bu sinyallerin HD-televizyona aktarılması için DVI ve/veya HDMI gibi yüksek kaliteli video bağlantısına ait çıkışları olmalıdır.

    2- HDTV receiver dolby digital ses için uyumlu olmalı ve bu sinyal için optik ve koaksiyel digital ses çıkışları olmalı.

    3- İzlenecek yayınlara uygun olan mpeg decoder'ı içinde bulundurmalı.(MPEG2 decoder ve/veya MPEG4 decoder v.s)

    Yukarıda 3 madde olarak saydığım özelliklerin tümü bir arada olmazsa bu receiver'a HDTV receiver denemez. Yani yalnızca mpeg decoder'ı olan bir receiver HDTV receiver değildir.

    HDTV yayın amerikada daha yaygındır. CBS, NBC, Warner Bros ve Sony gibi firmalar 1920x1080i yayın standardını desteklerken ABC, Fox, Compaq, Intel ve Microsoft'ta 1280x720p yayını desteklemektedir.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






    Yorum

    • HIAMOVI
      satélite de expertos
      • 22-12-2004
      • 14236

      #32
      Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

      Astra 1D, 23.5°E

      -SES Astra: Astra HD Promo yayında 12032.00MHz, pol.H SR:27500 FEC:3/4 SID:6241 PID:512!hd!mpeg4/513 (sifresiz).

      "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
      Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






      Yorum

      • herodot
        Member
        • 11-03-2006
        • 1182

        #33
        Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

        bilgi için teşekkürler erdoganeng...

        Yorum

        • HIAMOVI
          satélite de expertos
          • 22-12-2004
          • 14236

          #34
          Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

          Originally posted by herodot View Post
          bilgi için teşekkürler erdoganeng...
          önemli değil.

          "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
          Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






          Yorum

          • serdars07
            Junior Member
            • 22-04-2007
            • 35

            #35
            Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

            Crea u1000 ve xcam modül ile Hotbird üzerinde şifresini açabileceğim yayın var mı üstadlar ?

            Yorum

            • HIAMOVI
              satélite de expertos
              • 22-12-2004
              • 14236

              #36
              Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

              Astra 1D, 23.5°E

              -HD 1 (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1 PID:307[MPEG-4] /255 Ingılızce).

              -EXQI Europe (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:2 PID:34 [MPEG-4]/35 Ingılızce).

              -HD 1 (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1081 PID:308 /256 Ingılızce).

              "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
              Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






              Yorum

              • HIAMOVI
                satélite de expertos
                • 22-12-2004
                • 14236

                #37
                Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                Express AM1, 40°E


                - New SID for HD Test on 10980.00MHz, pol.V FEC:7/8 SR:44950: SID:21 ( PID:541[MPEG-4] /740 Ingılızce - sifresiz).

                "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                Yorum

                • HIAMOVI
                  satélite de expertos
                  • 22-12-2004
                  • 14236

                  #38
                  Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                  Astra 1D, 23.5°E

                  - HD 1 is now encrypted in Irdeto 2 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1 PID:307[MPEG-4] /255 Ingılızce).

                  - EXQI Europe is now encrypted in Irdeto 2 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:2 PID:34 [MPEG-4]/35 Ingılızce).

                  - HD 1 is now encrypted in Irdeto 2 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1081 PID:308 /256 Ingılızce).

                  "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                  Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                  Yorum

                  • HIAMOVI
                    satélite de expertos
                    • 22-12-2004
                    • 14236

                    #39
                    Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                    Astra 1D, 23.5°E

                    - HD 1 (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1 PID:307[MPEG-4] /255 Ingılızce).

                    - EXQI Europe (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:2 PID:34 [MPEG-4]/35 Ingılızce).

                    - HD 1 (Belçika) is now transmitted Free To Air (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1081 PID:308 /256 Ingılızce).


                    ara sıra şifresiz olmaktadırlar

                    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                    Yorum

                    • HIAMOVI
                      satélite de expertos
                      • 22-12-2004
                      • 14236

                      #40
                      Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                      Astra 1H, 19.2°E

                      -New frequency for Astra HD Promo: 11914.50MHz, pol.H (DVB-S2 SR:27500 FEC:9/10 SID:131 PID:1279[MPEG-4] /1283- sifresiz).

                      "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                      Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                      Yorum

                      • HIAMOVI
                        satélite de expertos
                        • 22-12-2004
                        • 14236

                        #41
                        Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                        Turksat 2A, 42°E


                        -D HDTV has left 11990.00MHz, pol.H (DVB-S2 SID:1 PID:308 [MPEG-4]/256 Türkçe), it is no longer transmitted by satellite in Europe (Ku Band)

                        "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                        Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                        Yorum

                        • HIAMOVI
                          satélite de expertos
                          • 22-12-2004
                          • 14236

                          #42
                          Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                          Astra 1D, 23.5°E

                          -Canal Digitaal & Euro1080: PID have changed for HD 1: PID:255[MPEG-4] /307 Ingılızce SID:1 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 - Irdeto 2 & Mediaguard 2).


                          -Canal Digitaal & Euro1080: EXQI Europe is now encrypted in Irdeto 2 & Mediaguard 2 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:2 PID:34 [MPEG-4]/35 Ingılızce).


                          -Canal Digitaal & EURO1080: HD 1 is now encrypted in Irdeto 2 & Mediaguard 2 (10758.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:7/8 SID:1081 PID:308 /256 Ingılızce).

                          "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                          Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                          Yorum

                          • HIAMOVI
                            satélite de expertos
                            • 22-12-2004
                            • 14236

                            #43
                            Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                            Astra 1G, 19.2°E - CanalSat: A new channel has started in DVB-S2: Cinecinema Premier HD (Fransa) on 12581.00MHz, pol.V SR:22000 FEC:2/3 SID:9301 PID:160[MPEG-4] /80 Fransızca,81 original audio - Mediaguard 2.

                            "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                            Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                            Yorum

                            • HIAMOVI
                              satélite de expertos
                              • 22-12-2004
                              • 14236

                              #44
                              Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                              Astra 2B, 28.2°E

                              - Sky Digital: New SR for Sky HD Promo on 12324.00MHz, pol.V: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3801 PID:512 [MPEG-4]/640 Ingılızce,680 Ingılızce - VideoGuard). 9h-22h CET

                              - Sky Digital: New SR for Discovery HD UK on 12324.00MHz, pol.V: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3803 PID:514 [MPEG-4]/642 Ingılızce,682 Ingılızce - VideoGuard)
                              .
                              - Sky Digital: New SR for Sky Box Office on 12324.00MHz, pol.V: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3811 PID:512 [MPEG-4]/640 Ingılızce,680 Ingılızce - VideoGuard).
                              22h-9h CET

                              - Sky Digital: New SR for Sky Arts on 12324.00MHz, pol.V: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3863 PID:513 [MPEG-4]/641 Ingılızce,681 Ingılızce - VideoGuard).

                              - Sky Digital: New SR for Sky Box Office on 12344.00MHz, pol.H: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3834 PID:514 [MPEG-4]/642 Ingılızce,682 Ingılızce - VideoGuard). HD 1
                              - Sky Digital: New SR for Sky One on 12344.00MHz, pol.H: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3861 PID:512 [MPEG-4]/640 Ingılızce,680 Ingılızce - VideoGuard).

                              - Sky Digital: New SR for Sky Movies HD2 on 12344.00MHz, pol.H: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3862 PID:513 [MPEG-4]/641 Ingılızce,661 Ingılızce - VideoGuard)
                              . 13h-5h CET

                              - Sky Digital: New SR for Sky Anytime HD2 on 12344.00MHz, pol.H: SR:29500 ( FEC:3/4 SID:3897 PID:513 [MPEG-4]/641 Ingılızce,661 Ingılızce - VideoGuard). 5h-13h CET

                              "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                              Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                              Yorum

                              • HIAMOVI
                                satélite de expertos
                                • 22-12-2004
                                • 14236

                                #45
                                Konu: HD yayın yapan kanallar tüm liste(uydu uydu)

                                Thor 2, 0.8°W


                                - Canal Digital Nordic: A new channel has started in DVB-S2: TV4 HD (İsveç) on 11421.00MHz, pol.H SR:25000 FEC:2/3 SID:1405 PID:513[MPEG-4] /645 İsveçce - Conax.

                                - Canal Digital Nordic: Canal+ Film HD Scandinavia has left 11421.00MHz, pol.H (DVB-S2 SID:3306 PID:513 [MPEG-4]/644 İsveçce), it is no longer transmitted by satellite in Europe (Ku Band)

                                "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                                Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X