ve juventus küme düşmesi kesinleşti!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yusufocuk
    Banned
    • 06-01-2005
    • 2598

    ve juventus küme düşmesi kesinleşti!

    İtalya'da yaşanan futbol skandalına adı karışan kulüplerden FC Juventus, SS Lazio ve AFC Fiorentina, 2. Lig'e düşürüldü, AC Milan ise, Birinci Lig'de kalırken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edildi.

    Roma'daki Dei Principi Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan kararlar doğrultusunda FC Juventus, ACF Fiorentina ve SS Lazio, 2. Lig'e düşürüldü. Ayrıca FC Juventus'un, son iki sezonda elde ettiği şampiyonluk unvanları geri alınırken, söz konusu 3 kulüpten FC Juventus'un 30, ACF Fiorentina'nın 12, SS Lazio'nun ise 7 puanı silindi. Skandala adı karışan kulüplerden AC Milan ise, Birinci Lig'de kalırken, Kırmızı-siyahlılar, yeni sezona 15 ceza puanı ile başlayacak. AC Milan ayrıca, bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan da men edildi. Bu arada, basın toplantısının düzenlendiği otel etrafında toplanan SS Laziolu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

    Öte yandan, karar sonucunda suçlu bulunan kulüpler ve kişilerin, 5 gün içinde karara itiraz ederek temyiz başvurusunda bulunabilecekleri öğrenildi.
İşlem Yapılıyor