Dünya lideri Whirlpool, Türkiye’de gücünü Vestel ile birleştirdi

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • pc brederse
    Junior Member
    • 02-09-2005
    • 208

    Dünya lideri Whirlpool, Türkiye’de gücünü Vestel ile birleştirdi

    Dünya lideri Whirlpool, Türkiye’de gücünü Vestel ile birleştirdi


    Dünyanın bir numaralı ve Avrupa'nın lider beyaz eşya şirketi Whirlpool, Vestel'in gelişmiş dağıtım ağı ve gücüyle Türkiye pazarına girdi.



    Beyaz eşya sektöründe 19 milyar dolarlık cirosu ile dünya lideri olan ABD’li Whirlpool, Türkiye pazarına girmek için Vestel’i seçti. Sekiz yıl önce Türk pazarına giren ancak başarılı olamayan şirket, Vestel’le üretim, dağıtım ve ihracatı kapsayan çok yönlü bir işbirliği anlaşması imzaladı.

    Whirlpool Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Marc Bitzer, Türkiye’nin son yıllarda hem üretim, hem talep kaynağı olarak Avrupa’da çok önemli bir konuma yükseldiğini belirterek, “Ancak her pazarın kendine has özellikleri var. Bu nedenle sekiz yıl kadar önce Türk pazarına girmeye çalıştığımızda başarılı olamadık. Tek başımıza girmenin mantıklı olmayacağını görünce de en iyi iş ortağı olarak gördüğümüz Vestel’i seçtik” dedi.

    Vestel Şirketler Grubu Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, Whirlpool için iki-üç yıl içinde 250 milyon Euro’luk bir ciro hedeflediklerini belirterek, “Whirlpool’un Rusya’da fabrikası yok. Orada üretimi Vestel’e teslim ediyorlar. Ayrıca bu anlaşma Vestel City için de önemli bir ihracat kaynağı olacak” diye konuştu.

    Tüketicinin hayatını kolaylaştıracak ihtiyaçları öngörerek geliştirdiği ürünlerle dünyanın bir numaralı, Avrupa’nın lider beyaz eşya ve ev ürünleri markası olmayı başaran Whirlpool, Vestel konsept mağazalarında Türk tüketicisiyle buluşuyor. Whirlpool ile Vestel arasında 2005 yılı sonunda imzalan pazarlama ve dağıtım anlaşmasıyla başlayan hazırlık süreci tamamlanarak, Whirlpool’un ürünleri Türkiye genelindeki Vestel Konsept mağazalarında yerini aldı.

    Türkiye’nin lider yabancı markası olmayı hedefleyen Whirlpool’un, orta-üst ve üst segmentte yer alan buzdolabı, çamaşır makinası, fırın, bulaşık makinası, mikrodalga fırın ve tüm seri ankastre ürünleri Vestel mağazalarında satışa sunuldu.

    Üretim stratejisini “insanların hayatını kolaylaştıracak yönde farklılaşma” üzerine kuran Whirlpool, her ürününe mutlaka rakiplerinde olmayan bir fonksiyon ekleme ve bu sayede hayat boyu sadık müşteri kitlesi yaratmasıyla tanınıyor.

    8 yıl önce yalnız geldi, başaramadı

    Whirlpool –Vestel iş ortaklığının Türkiye lansmanı için 30 Mayıs 2006 Salı günü İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Vestel ve Whirlpool yöneticileri, işbirliğinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda konuşan Whirlpool Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Marc Bitzer, Türkiye’nin hem üretim hem hem talep kaynağı açısından önemli bir konuma yükseldiğini belirterek, “Ancak pazarın kendine has özellikleri var. Bu nedenle sekiz yıl kadar önce Türk pazarına girmeye çalıştığımızda başarılı olamadık. Tek başımıza girmenin mantıklı olmayacağını görünce de en iyi iş ortağı olarak Vestel’i seçtik” dedi.

    Vestel’le yaptıkları iş ortaklığı anlaşmasının dünyada iki veya üçüncü büyük anlaşma olduğuna işaret eden Bitzer, “Neden tek başınıza gelmediniz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye Whirlpool’un dünya haritasında önemli bir yer kaplıyordu. Yaklaşık 10 yıldır pazara girmek için araştırmalar yapmaya başladık. Ve sekiz yıl önce biraz denedik. Ama başarılı olamadık. Çünkü Türkiye pazarı kendine has özellikleri olan bir Pazar. Küçük dağıtım kanallarınızın, iyi taksitlendirme sistemininizin olması gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı Türk pazarına tek başımıza girmenin çok mantıklı olmadığına karar verdik. Vestel’e 1.5 yıldır görüşüyoruz. Sonunda Türkiye’ye girerken en iyi iş ortağının Vestel olduğuna karar verdik. Dünya çapında bu büyüklükte iki-üç anlaşmamız var.”

    Anlaşmanın üç önemli ayağı olduğunu dile getiren Bitzer, bunlardan ilkinin Türkiye’de
    Whirlpool ürünlerinin satılması, ikincisinin Vestel’in Whirlpool’un Avrupa pazarı için beyaz eşya üretmesi, üçüncüsünün de Rusya pazarında ortak çalışmalar olarak özetledi. Bitzer, “Bu anlaşmanın 250 milyon dolarlık bir değeri var. O nedenle birkaç yıllığına yapılmış bir anlaşma değil, uzun yıllar devam edecek bir işbirliği yaptık” dedi.

    Hatay: Bu sadece bir dağıtım değil, uzun vadeli işbirliği anlaşması

    Vestel Şirketler Grubu Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Levent hatay ise, iki-üç yıl içindeki hedeflerinin, Türkiye’deki en
    büyük Avrupa markası kadar pay almak olduğunu söyledi. Vestel’in, mağazalarında dünyanın en iyilerine yer verdiğini kaydeden Hatay, “Bu anlaşmaya sadece bir dağıtım anlaşması olarak bakmak doğru olmaz. Her iki taraf da bunu uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşması olarak görüyor. Whirlpool’un Rusya’da fabrikası yok. Orada üretimi Vestel’e teslim ediyorlar. Ayrıca bu anlaşma Vestel City açısından da önemli bir ihracat kaynağı olacak” diye konuştu


    Levent Hatay, hedef kitle ve fiyat aralığı olarak Whirlpool’un, en kolay ulaşılabilir marka olarak konumlandığını söyledi. Ürünlerin fiyatlarının Vestel’den biraz daha yurakıda, ithal ürünlerden biraz aşağıda olacağını kaydeden Hatay, son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın işbirliğini etkileyip etkilemediğine ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şirketlerin stratejik kararları günlük olaylarla ertelenemez. Burada önemli olan 20 milyar dolarlık bir dünya devinin Türkiye’ye gelmiş olması. Hem Vestel’in hem de Whirlpool’un bu tür dalgalanmaları kaldıracak gücü var.”

    “Vestel mağazalarında satılan dünya devi markalara bir yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimize daha fazla seçenek sunmak amacıyla Whirlpool ile anlaştık. İlk yıl için 100 Vestel Mağazası’nda “shop in shop” kurgusu ile Whirlpool ürünlerini satışa sunacağız ve pazar payı hedefimiz de yüzde 5. İlk 5 yıl içinde ise Türkiye genelinde 500 noktada Whirlpool ürünleri satışa sunulacak. Birbiriyle bütünleşen markaları mağazalarımızda bulundurma stratejimiz paralelinde, kendi alanlarında dünyanın en iyileri olan JVC, Tefal, Moulinex, Rowenta, Motorola, Samsung, HP, Nokia, Philips ve Palm gibi markalar ile sürdürdüğümüz iş ortaklıklarına bir yenisini daha ekledik. Kurulduğumuzdan bu yana sürdürdüğümüz istikrarlı ve hızlı büyümemize paralel olarak pazarlama alanındaki modern ve farklı uygulamalarımız ile liderliğimizi devam ettiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iş ortaklıklarımız ile Türkiye çapında 1.300 münhasır bayimiz ve 700’ü aşkın teknik servisimiz ile müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz.”

    Baggiani: “Lider yabancı marka olmayı hedefliyoruz”

    Whirlpool Avrupa Güneydoğu ve Gelişmekte Olan Piyasalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Claduio Baggiani ise, Whirlpool'un piyasadaki diğer markalar ile rekabete girmeyeceğini, üretim ve satış felsefelerinin Whirlpool'u zaten piyasada rakiplerinden çok farklı bir konuma yerleştirdiğini vurguladı. Baggiani konuşmasında şunları kaydetti:

    "Ürünlerimizi tüketici ihtiyaçlarını mükemmel olarak karşılayacak şekilde üretiyoruz. Whirlpool, patenti kendisine ait olan "6.His" teknolojisi ile akılı ev aletleri üretiyor. Bu teknoloji sayesinde ürünler, bulundukları ortamlara ve değişken çalışma şartlarına uyum sağlayarak, tüketiciye özel çalışıyor. Whirlpool patentli "6.His" teknolojisi, Whirlpool'un dünya lideri olmasına çok önemli katkıda bulunmuştur. Türk tüketicilerinin ilgisi ve takdirini de kazanacağımıza inanıyoruz. Türkiye pazarına girerken sınıfının en iyisi olan Vestel'i seçtik. Vestel, yenilikçi ve dinamik yapısı ile Türk pazarın lideri. Bu ortaklığa olan güvenimiz çok derin ve güçlü. Vestel'in dağıtım ağı ve satış sonrası müşteri hizmetleri, ortaklığımızı daha da güçlendiriyor. Bu sebeplerden dolayı Vestel’in, kendimize ortak olarak seçebileceğimiz en iyi şirket olduğuna inanıyoruz. Bugün, Vestel ile imzalayacağımız ortaklık anlaşması ile dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden birine giriyoruz. İş ortaklığımız, pazarın lideri Vestel'in yenilikçi ve kazanma ruhu ile güçlü ve iki taraflı bir gelişim içinde olacaktır."

    Whirlpool Hakkında:
    Whirlpool Avrupa, tamamıyla Whirlpool Şirketine ait bir bağlı şirkettir. Whirlpool Şirketi, belli başlı ev aletlerinin, 19 milyar doların üzerinde yıllık satışıyla, 80,000’in üzerinde çalışanıyla ve dünya çapında 60’ın üzerinde üretim ve teknoloji araştırma merkezleriyle, dünyanın önde gelen üreticisi ve pazarlayıcısıdır. Şirket, Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht ve diğer önemli markaları, neredeyse dünyadaki her ülkede, tüketicilere pazarlamaktadır.
    Şirket hakkında ilave bilgi http://www.whirlpoolcorp.com adresinde bulunabilir.

    Vestel Hakkında:
    Vestel Şirketler Grubu 1984’ten bu yana tüketici elektroniği, beyaz eşya ve dijital ürünler alanında ürün geliştirsme, üretim ve iç-dış pazarlara satışı konularında faaliyet göstermektedir.
    Vestel, dünyadaki 3. Orjinal Ekipman Üreticisi (OEM); Türkiye ve Avrupa’nın en büyük renkli televizyon üreticisidir. Ürettiği ürünleri Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika, Amerika ve Avustralya olmak üzere dünyanın toplam 110 ülkesine satmaktadır.
    Vestel Türkiye’deki 1.300 bayisi ve 700’ü aşkın teknik servisi ile televizyondan ev aletlerine, klimadan bilgisayara kadar farklı ürünleri tüketicilere sunmaktadır.
    Bir Zorlu Grubu şirketi olan Vestel, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile dünya standardındaki en yeni teknolojili ürünleri tüketicileri ile buluşturur. Vestel’in dünya çapında üretim yaptığı merkezler: Vestel City Manisa, İzmir ve Rusya’da Alexandrov’dur.
    Vestel son 7 yıldır Türkiye’de ihracat şampiyonu olmaktadır. 2004 verilerine göre net satış rakamları 3.3 milyar USD’dir. Vestel Elektronik İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sında (IMKB) işlem görmektedir. Daha detaylı bilgi için www.vestel.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • sat70
    Junior Member
    • 03-09-2005
    • 198

    #2
    Konu: Dünya lideri Whirlpool, Türkiye’de gücünü Vestel ile birleştirdi

    Yerli markalar çoğalıp güçleneceğine yabancılar piyasayı ele geçiriyor. Ben bu gidişatı beğenmiyorum.

    Yorum

    • MentaL
      *Security

      • 01-03-2004
      • 8134

      #3
      Konu: Dünya lideri Whirlpool, Türkiye’de gücünü Vestel ile birleştirdi

      İşin içinde olan biri olduğum için yorum yok...!

      Yorum

      İşlem Yapılıyor