Fenerbahçe T.D. Zico'nun basın toplantısı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • WolFM@N
    Junior Member
    • 11-07-2006
    • 72

    Fenerbahçe T.D. Zico'nun basın toplantısı

    FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ZİCO'NUN BASIN TOPLANTISI...
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli takıma gelmek isteyen tüm büyük futbolculara kapılarının açık olduğunu belirterek, transfer edilecek futbolcunun hem Fenerbahçe'ye hem de takım arkadaşlarına çok şey katması gerektiğini vurguladı. Brezilyalı teknik adam, Fransız yıldız Anelka'nın gitmek istediğini belirtti.


    Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sabah yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Metallurg Donetsk maçında oynanan futboldan memnun olduğunu söyleyen Zico, "Alex, dün çok iyi oynadı. Kendisinden maçta yaptıklarını tüm sezon tekrarlamasını istedim. Bu tip maçlar, takımlara ilaç gibi gelir. Göremediğimiz eksiklileri görme şansımız olur. Takımın istediğimi yapması, pozisyonlarda doğru yerlerde durmaları beni sevindirdi. Futbolcular, güzel bir performans gösteriyor. Bu performans giderek daha da artacak" diye konuştu.

    Bir basın mensubunun, 'Takımın sorunlu bölgesi neresidir?' sorusuna Brezilyalı teknik adam, "Takım bana göre birdir. Önemli olarak bunun bir bütün halinde değerlendirmek ve topun her zaman bizde kalmasını sağlamamız gerek. Bu yüzden böyle bir yorumda bulunmak yanlış olur" dedi.

    Fransız yıldız Anelka'nın gitmek istediğini belirten Zico, "Anelka ile görüştüğümde bana gitmek istediğini söyledi. Tekrar Fransa Milli Takımı'nda oynamak istiyormuş. Anelka profesyonelce bir karar verecek. Anelka'ya kendisiyle devam etmek istediğimi belirttim. Ben bu sorunu yönetimle kendisine bıraktım. Eğer kalmak isterse ben kendisinden sonuna kadar faydalanmak isterim" diye konuştu.

    Fenerbahçe'ye gelmek isteyen tüm büyük futbolculara kapılarının açık olduğunu kaydeden Zico, "Takıma transfer edilecek futbolcu, Fenerbahçe'ye çok şey katmalı ve Fenerbahçe'ye çok büyük faydaları olması gerekiyor. Bu oyuncu hem takıma hem de takım arkadaşlarına çok şeyler katmalı. Fenerbahçe'ye gelmek isteyen tüm büyük futbolculara kapımız açık. Lugano, Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu. Kendisi gelirse, Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri olacaktır. Carlos ve Campbell gibi büyük futbolculara kapımız açık" ifadelerini kullandı.

    Tümer ve Alex'in beraber oynayamayacakları şeklindeki görüşlere katılmadığını kaydeden Zico, ''Alex ve Tümer'in futbol karakterleri aynı. İkisi birlikte oynayamaz şeklindeki görüşe katılmıyorum. Zaman içinde maça birlikte de başlatabilirim ya da oyun esnasında beraber oynayabilirler. Sözünü ettiğiniz oyuncular üst düzey oyunculardır. Büyük futbolcular takımdaki her göreve ve pozisyona ayak uydururular'' diye konuştu.

    Fenerbahçe'nin forvet sıkıntısıyla ilgili bir soruya, Tuncay ve Semih'in çok kaliteli oyuncular olduğunu vurgulayarak cevap veren Zico, takımda şu anda sadece kale mevkiinde sorun olmadığını belirtti. Zico, ''Rüştü ve Volkan çok iyi kaleciler. Zaten 2 kaleci de milli takımın kalecileri. Diğer mevkiler için ise konuşmak erken. Takımı yeni yeni tanıyorum. Kasetleri izleyerek takımı daha iyi tanıyacağım'' değerlendirmesinde bulundu. Brezilyalı teknik adam, takımına oynattığı 4-3-1-2 sistemine sezon başına kadar hazır olmaya çalışacaklarını ve bu sistemin sezon ortasında artık tamamen benimseneceğini kaydetti.
İşlem Yapılıyor