Federasyon yayın hakkını hediye etti

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • wallace2003
    Junior Member
    • 15-06-2005
    • 484

    Federasyon yayın hakkını hediye etti

    Türkiye'nin ikinci liginin isim ve yayın hakkını bu yıl 4.5 milyon YTL'ye Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) devralan Doğan Grubu, isim hakkını Türk Telekom'a devrederek yayınları bedavaya getirdi. Geçtiğimiz sezon "İddaa Lig A" adıyla oynanan Türkiye İkinci Lig A Kategorisi, bu sezon için 3 Ağustos'ta Doğan Grubu ile anlaştı. TFF ile yapılan anlaşmada Lig A'nın 2006- 2007 sezonu için isim ve yayın hakkını 4.5 milyon YTL'ye yayın hayatına yeni başlayacak olan D Spor Kanalı'na devretti. Doğan Grubu'nun bu ödemeyi 10 taksitte yapacağı açıklandı.

    BİR HAFTADA AMORTİ ETTİ
    Anlaşmadan bir hafta sonra Doğan Grubu, bu kez Türk Telekom'la bir anlaşma imzaladı. 10 Ağustos'la atılan imzayla Lig A'nın isim hakkı Türk Telekom'a devredildi. Böylece geçen sezon "İddaa Lig A" olan isim bu sezon için "Türk Telekom Lig A" oldu. Edinilen bilgiye göre isim ve yayın hakkını 4.5 milyon YTL'ye TFF'den devralan Doğan Grubu sadece isim hakkını Türk Telekom'a 3 milyon dolara (yaklaşık 4.5 milyon YTL) Türk Telekom'a devretti. Böylece TFF'den yayın ve isim hakkına 4.5 milyon YTL veren Doğan Grubu, isim hakkını 4.5 milyon YTL'ye satarak Lig A'nın yayın hakkını bedavaya getirmiş oldu. TFF daha önce Türkiye 1. Futbol Ligi için yayın ve isim hakkını ayrı ayrı satıp iki ayrı kanaldan para kazanmıştı. Süper lig isim hakkını 5 sezon boyunca sezonluk 10 milyon dolara Turkcell'e veren TFF, yayın hakkını da 114 milyon dolara Digitürk'e vermişti. Türkiye Kupası'nda ise isim hakkı ve yayın hakkı birlikte ihale edilmiş, ihaleyi 27 milyon dolara alan Digitürk isim hakkını 7.5 milyon dolara Fortis'e satmıştı. Bir başka tartışma ise Türk Telekom'un isim hakkını aldığı ligde, Türk Telekom adını taşıyan bir takımın da yer alması. Ligin diğer takımları bunun etik olarak doru olmadığını savunuyorlar.


    kaynak:www.sabah.com.tr
  • wallace2003
    Junior Member
    • 15-06-2005
    • 484

    #2
    Federasyonun açıklaması!

    FEDERASYON'DAN LİG A AÇIKLAMASI
    Futbol Federasyonu, ''Federasyon yayın hakkını hediye etti'' şeklinde medyada yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, federasyonun, Lig (A)'nın yayın ve ticari haklarının Doğan Medya Grubuna satılması sürecinde hiçbir kuruma ayrıcalık tanımadığı ve yasanın ön gördüğü kuralları yerine getirdiği belirtildi.

    2006-2007 sezonu başlamadan önce bütün yayın kuruluşlarına davet çıkarılarak, Lig (A) ile ilgili hakların devrine ilgi gösterip göstermediği sorulduğu ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''Bu süreçte Lig (A)'nın yayın ve ticari haklarıyla yalnızca bir kuruluş ilgilenmiş ve Doğan Medya Grubu dışında ilgi gösteren şifresiz yayın yapan TV kuruluşu olmamıştır. Futbol Federasyonu ile Doğan Medya Grubu yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda 2005-2006 futbol sezonunda 550 bin ABD Dolarına satılan Lig (A)'nın yayın ve ticari hakları yaklaşık 6 katı bir bedelle ve 3 milyon ABD Dolarına Doğan Medya Grubuna devredilmiştir. Bu anlaşmada Doğan Medya Grubu'nun Lig (A)'nın isim hakkını hangi fiyata sattığı federasyonun anlaşması gereği müdahil olması gereken bir konu değildir. Kaldı ki yaklaşık 6 kat bedelle Lig (A)'nın yayın ve ticari haklarını satmak da federasyonun yayın haklarını hediye etmesi değil, olsa olsa ticari başarısıdır.''
    Kaynak: tv8

    Yorum

    • delimanyak
      Banned
      • 14-03-2006
      • 507

      #3
      Konu: Federasyon yayın hakkını hediye etti

      burası türkiye herşeye alıştık artık

      Yorum

      • cimbomlu45
        Member
        • 21-07-2006
        • 1811

        #4
        Konu: Federasyon yayın hakkını hediye etti

        kendileri alsalarmış ihale açık madem bedavaya gelmiş atv veya kanal 1 alsaymış ihaleye girmiyorlar adam tek başına genede geçen senenin 6 katı fiyat vermiş

        Yorum

        • fiesta
          Member
          • 10-12-2005
          • 889

          #5
          Konu: Federasyon yayın hakkını hediye etti

          Millete dedi-kodu lazım ya. Bunlarda onu yapıyorlar. Ucuza gittiğini düşünüyorsan girip alsaydın kardeşim.
          Saygılar.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor