KABLOLU YAYINCILARA GÖRE SORUN TÜRKSAT’TA !

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TECHNOVA
    Junior Member
    • 03-11-2004
    • 390

    KABLOLU YAYINCILARA GÖRE SORUN TÜRKSAT’TA !

    Kablolu yayın şirketlerinden ortak açıklama: “Sektördeki aksaklıkların ana nedeni Türksat !”

    Kablonet, İnteraktif, Topaz A.Ş. ve Ultra Kablo ortak açıklamayla, son günlerde kablolu hizmetlerde yaşanan aksaklıkların Türksat'ın ehliyetsiz kişi ve firmaları taşeron olarak seçmesinden kaynaklandığını bildirdiler.

    Kablonet'ten yapılan açıklamada, son günlerde kablolu hizmetlerde yaşanan aksaklıkların basında sık sık yer aldığı belirtilerek,”Konuyla ilgili yazılarda taraflardan görüşler alınırken Türksat A.Ş.’nin sürekli olarak kablolu hizmetler firmalarını suçlayıcı tavırları benimsediği dikkatleri çekiyor. Sabotaj iddialarına kadar varan bu haksız suçlamalar karşısında, hizmet ruhsatı almış firmalar olarak, sektörde yaşanan durumu kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.” denildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kablonet, İnteraktif ve Ultra Kablo firmaları, uzun süren bir bekleyişin ardından 24 Nisan 2006 tarihinde Telekomünikasyon Kurumu’ndan ruhsat almışlardır. Sektöre önemli açılımlar kazandırması beklenen bu lisanslamayla, firmalarımızın daha kaliteli hizmetleri, adil rekabet koşulları içinde daha uygun fiyatlarla sunacağına inanıyor, bu yönde çalışmalarımızı hızlandırıyorduk. Bu süreç içinde firmalarımızla Türk Telekom/Türksat arasında imzalanan gelir paylaşım esaslı sözleşmenin 25. maddesinde belirtildiği gibi, ruhsat aldıktan sonra Türksat ile hesaplarımızı kesip, şebekelerden devralacağımız kısım için gerekli ödemeleri yaparak kendi şebeke ve müşterilerimiz ile yolumuza devam etme kararı almış bulunmaktaydık.

    Fakat Türksat, firmalarımızın ruhsat aldıkları anda sözleşmenin sona erdiğini belirterek tüm şebeke ve müşterilerimizi kendisine teslim etmemizi istemiştir. Üstelik firmalarımız 24 Nisan 2006 tarihinde ruhsatı aldıktan sonra sözleşmeleri gereği hesap kesimi sonuçlanıncaya kadar hizmet vermeye devam etmiştir. Ancak, Türksat bu hizmetler karşılığında hiç bir ödeme yapmayarak bizleri zor duruma düşürmüştür. Diğer bir deyişle Türksat bir yandan firmalarımızın faaliyetlerine zarar vermeye çalışırken, öte yandan da verilen hizmetlerin karşılığını tarafımıza ödememiştir.

    Daha sonra Türksat, Ankara mahkemelerinde firmalarımızın işletmesini durdurmaya yönelik davalar açmış ve başarılı olamamıştır. Sadece yoğun bir çabadan sonra Kablonet firması için ihtiyati tedbir kararı aldırabilmiştir. Tedbir davaları reddedildiği için Türksat’ın kablo TV şebekelerine dokunma yetkisi yoktur ve şebekelerdeki ekipmanlar firmaların mülkiyetindedir. Buna rağmen Türksat usulsüz bir biçimde şebekelerimize el koymaktadır. Ana davalar ise halen devam etmektedir.

    Yukarıda da belirtildiği gibi Türksat, firmalarımızın verdiği hizmetler karşılığında tarafımıza herhangi bir ücret ödememiştir. Bu nedenle özellikle Kablonet ve İnteraktif firmaları, TMSF’ye yapmaları gereken ödemeleri gerçekleştirememişlerdir. TMSF de bu alacağını tahsil edemediği için firmalar tarafından satın alınan malzemelere haciz koymuş, haczedilen şebeke aktif ve pasif malzemeleri yediemine teslim etmiştir. TMSF tarafından atanan yedieminler, sahada 3. şahıslarca şebekelere yapılan müdahaleleri tutanak altına alıp Cumhuriyet Savcılıklarına vermektedirler.

    Ardından Türksat, 13 Temmuz 2006 tarihinde ihale açarak Kablonet ve İnteraktif firmalarının hizmet verdiği bölgelere taşeronlar görevlendirmiştir. Türksat’ın ehil olmayan bu taşeronları 7 Ağustos 2006 tarihinde firmaların bölgelerindeki kablo TV şebekelerine müdahale etmeye başlamışlardır. Kablo TV gibi yaşayan bir şebeke üzerindeki hakimiyetin kaybolması ve bu taşeronların bilgi, beceri, deneyim, eleman sayısı, organizasyon ve ekipman yetersizlikleri nedeniyle, sıradan arızaların dahi giderilmesinde sıkıntı yaşanmaktadır. Bu nedenle sistemde arızalar sürekli olarak artmakta ve abone memnuniyetsizliğine yol açmaktadır.

    Tüm bu olumsuzlukların giderilmesine yönelik çalışma yapılması gerekirken, müşteri şikayetleri karşısında Kablonet ve İnteraktif firmalarının şebekeleri sabote ettikleri şeklinde haksız ithamlarda bulunulmuştur.

    Her türlü engellemeye ve haksızlığa karşın hizmet vermeye çalışan firmalar olarak bu isnatları reddediyor, sorunların Türksat’ın ehliyetsiz kişi ve firmaları taşeron olarak seçmesinden kaynaklandığını değerli basın mensuplarının ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz. Ayrıca Türksat A.Ş.’nin sebep olduğu ve kablo TV ve kablo İnternet müşterilerinin memnuniyetini göz ardı ederek sürdürdüğü uygulamaların önlenmesi için Telekomünikasyon Kurumu’nu, Rekabet Kurulu’nu ve ilgili yargı organlarını göreve davet ediyoruz.
İşlem Yapılıyor
X