Çanakkale Savaşi Dizi Oluyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Çanakkale Savaşi Dizi Oluyor

    Sayısız belgesele konu olan Çanakkale Zaferi ile ilgili ilk kez bir dizi film çekiliyor. Senaryosu şehit mektupları okunarak yazılan 'Kınalı Kuzular' adlı dizi, yakın tarihimize ışık tutuyor.

    Yakın tarihimizde bir dönüm noktası niteliği taşıyan Çanakkale Zaferi'nin iç yüzü çok yakında 13 bölümlük bir diziyle gözler önüne serilecek. Senaryo konseptini tarihçi-gazeteci Ömer Erbil'in belirlediği, yapımcılığını ise tiyatro ve televizyon dünyasının tanıdık yüzü Ahmet Yenilmez'in üstlendiği 'Kınalı Kuzular' adlı diziyi Tunç Davut yönetecek.

    ÇANAKKALE EVİNİZE GELECEK

    '70 milyonu Çanakkale'ye götüremiyorsak, Çanakkale'yi 70 milyona getiririz' düşüncesiyle hayata geçirilen projenin senaryosu, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen 13 askere ait mektuplardan hareketle kaleme alındı. 15 Kasım'dan itibaren TRT ekranlarında yayınlanmaya başlanacak olan dizinin her bölümünde ayrı bir şehidin hikayesi anlatılacak. Kınalı Hasan'ın öyküsüyle başlayıp, Piyade Alayı komutanlarının dilinden Atatürk döneminin anlatımıyla son bulacak olan dizinin her bölümü 65 dakika sürecek.

    250 KİŞİ GÖREV ALACAK

    Çekimleri önümüzdeki günlerde Yalova'da oluşturulan 10 hektarlık dev platoda gerçekleştirilecek olan dizi filmde, Türkiye'de ilk kez uygulanacak birçok özel animasyon tekniği kullanılacak. Dizinin her bölümünde teknik ekip ve figüranlarla birlikte yaklaşık 250 kişi görev alacak. Dizide, Genelkurmay Başkanlığı'nın desteğiyle temin edilen top, tüfek ve mermilerin yanı sıra, savaşa ait gerçek görüntüler de kullanılacak.

    BİR İLK OLACAK

    Dizide hem dönemin şehitlerinin hikayesinin hem de Osmanlı halkının sosyal durumunun gözler önüne serileceğini belirten Ömer Erbil, "Belgesel değil, drama yapıyoruz. Gerçek bir mektubu alıp kendi hayal dünyamızı da kullanarak hikayeler yazdık. İzleyicilere zaferin hangi şartlarda kazanıldığını göstereceğiz. Çanakkale Savaşı'nın öyküsü ilk kez bir dizi film halinde ekranlara yansıyacak" diye konuşuyor. Ömer Erbil, Çanakkale'deki fiziki koşulların elverişsizliği nedeniyle bu kentte plato kuramadıklarını ve bu nedenle dizinin çekimlerini Yalova'da yapma kararı aldıklarını dile getiriyor.

    Sabah

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






  • ümitk
    Junior Member
    • 23-07-2006
    • 165

    #2
    Konu: Çanakkale Savaşi Dizi Oluyor

    harika bir olay bu....biraz geç oldu ama.........
    ...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X