TMSF'DEN KABLO TV TEKLİFİ!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    TMSF'DEN KABLO TV TEKLİFİ!


    KABLO TV’de Türksat ile 4 işletmeci arasında yaşanan ’altyapı kimin’ kavgası sürerken, Erol Aksoy’dan alacakları nedeniyle Kablo Net ve İnteraktif’in de sahibi durumuna gelen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), sorunun çözümü için yeni bir formül geliştirdi.

    KABLO TV’de Türksat ile 4 işletmeci arasında yaşanan ’altyapı kimin’ kavgası sürerken, Erol Aksoy’dan alacakları nedeniyle Kablo Net ve İnteraktif’in de sahibi durumuna gelen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), sorunun çözümü için yeni bir formül geliştirdi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türksat yönetimine yeni bir teklif götürdük. Bizim elimizde kaynak var. Elimizdeki iki kablo TV şirketi için altyapı yatırımını biz yapalım. Böylece dijital yayına geçebiliriz ve abonelere 200 TV kanalı izletebiliriz" dedi. Ertürk, daha önce yaptığı açıklamada, Türksat’ın 4 aydır hizmet aldığı halde para öemediğini, bunun da TMSF’nin alacak tahsilatını aksattığını söylemişti.

    15 YILLIK GEÇMİŞİ VAR:

    Türkiye’de kablo TV yayınları 1991 yılında PTT tarafından dokuz büyük ilde başlatılmış ve kısa sürede yoğun ilgi görmüştü. Önceleri 22 televizyon kanalı, 4 radyo istasyonu ile yayınına başlayan kablo TV, kısa sürede televizyon kanalı sayısını 35’e çıkarmıştı. Bugün 22 ilde, 55 kadar televizyon kanalı kablo TV sisteminde bulunuyor.

    KABLO TV’DEKİ SORUN:

    10 yıl önce Türk Telekom ile yaptıkları sözleşme ile kablolu yayın altyapısı kurma ve dağıtım hakkına sahip olan, aralarında TMSF bünyesindeki Kablonet ve İnteraktif’in de bulunduğu 4 şirket, bu yılın nisan ayında Telekomünikasyon Kurumu’ndan kablolu yayın lisansı aldı. Altyapı yatırımları şirketlerin mülkiyetinde görünürken, lisans alan şirketler de Türksat’tan aylık olarak para tahsil ediyordu. Ancak Türksat, şebeke mülkiyeti konusunda şirketlerle anlaşmazlığa düşmesi üzerine şirketlere para ödememeye başladı. 1 milyon 300 bin kadar abonenin bulunduğu sektörde TMSF’nin, en fazla aboneye sahip ve kurulduğunda altyapı yatırımlarını İktisat Bankası’ndan aldıkları krediyle gerçekleştiren Kablonet’ten ve İnteraktif’ten toplam 65 milyon dolar alacağı var. TMSF bu alacaklarını tahsil edebilmek için kablo TV’de yaşanan krize bir baskınla el koymuştu.

    TMSF HACZE GİTTİ:

    TMSF, yönetimi geçtiğimiz hafta cuma günü mahkeme kararıyla kendisinde olmasına rağmen altyapısını Türksat’ın yönetmeye başladığı İnteraktif şirketinin Ankara’daki merkezine hacizli mallarının alınması için gitti. Ancak TMSF yetkilileri içeri alınmayınca polisle işlem tekrarlandı. TMSF avukatları müşteri bilgilerini içeren şifreleri kırdı ve elektronik malları alacağa karşılık haczetti. Türksat ise altyapının Erol Aksoy’a değil devlete ait olduğunu belirterek işleme itiraz etti. Pazarda faaliyet gösteren Kablonet ve İnteraktif şirketleri Aksoy Grubu tarafından kurulurken Ultra, Doğan ve Koç Holding ortaklığında faaliyet gösteriyor. Topaz A.Ş. ise Çukurova Grubu bünyesinde.

    Ucuz hizmet engelleniyor

    ÇUKUROVA Grubu şirketlerinden Topaz Telekom Reklamcılık Sanayi Ticaret A.Ş. Teknik Koordinatörü Ümit Karadeniz de şebekeleri işlettiklerini ancak Türksat’ın karşılığını kendilerine ödemediğini ifade etti. Karadeniz, teknik olarak ehil olmayan kişilerin taşeronluk yaptığını belirterek "Ucuza internet ve kaliteli televizyon hizmetleri alınmasına engel olunuyor" dedi. Karadeniz, Türksat’tan alacaklarını tahsil edemediği için TMSF’ye alacaklarını ödeyemeyen Kablonet’in, sahadaki ekipmanlarına TMSF’nin haciz koyduğunu da hatırlatarak "Çok büyük belirsizlikler var. Bu belirsizliklerin çözümü için ortak masaya oturulması lazım" diye konuştu.
  • mhakan78
    Junior Member
    • 30-03-2006
    • 196

    #2
    Konu: TMSF'DEN KABLO TV TEKLİFİ!

    boşverin kablo tvyi napacanız en iyisi türksat

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X