Kalp Yaşınıza Dikkat Edin

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member

    • 26-01-2004
    • 3696

    Kalp Yaşınıza Dikkat Edin

    Kalbinizin yaşı, normal yaşınızın üzerinde olabilir. Ve yaşlı kalp çok tehlikeli. İşte kalbinizin hep genç kalması için dört öneri.
    Türk Kardiyoloji Derneği, "24 Eylül Dünya Kalp Günü" nedeniyle insanların kalp yaşını belirlemek için "Kalbiniz ne kadar genç?" sloganıyla bir tarama çalışması başlattı. Bu kapsamda, 10 yıl içinde kalp krizi geçirme ve inme riskini belirleyen, kalp yaşını hesaplayan testler yapılacak. Testlerin ilki, cumartesi günkü Trabzonspor-Galatasaray maçında şeref ve basın tribünlerinde yapılacak. Risk ölçümü Avrasya maratonunda da tekrarlanacak.

    KARDİYOLOJİ derneğinin başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, dernek merkezinde dün yapılan basın toplantısında ülkemizde her yıl 170 bin kişinin kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Erol, "Kalbinizi ne kadar iyi korursanız o kadar genç kalır. Kalbin yaşı biyolojik yaştan farklı olabilir. Her gün düzenli yapılan egzersizle kalp hastalıkları yüzde 25, inme riski ise yüzde 40 düşüyor" dedi.

    Kalbinizin hep genç kalması için

    Düşük kalorili ve dengeli beslenin.
    Düzenli egzersiz yapın, günde yarım saat tempolu yürüyün.
    Sigara içmeyin.
    Beslenmenizde bol miktarda sebze, meyve, tam tahıllı ürünler, yağsız et, balık, düşük yağlı ya da yağsız ürünler, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü gibi sıvı yağları kullanın
    __________________
İşlem Yapılıyor