İftardan Sonra Yürüyüş Yapın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3696

    İftardan Sonra Yürüyüş Yapın

    Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Leyla Özgen ile Yrd. Doç. Dr. Melek Yaman, Gaziantep'te 18-58 yaş arası 180 kişi arasında Ramazan ayında besin tüketimi konulu bir araştırma yaptı.

    Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu’nun dergisi “Aile ve Toplum” da yer alan araştırmaya göre, kadınların yüzde 91.8'i, erkeklerin yüzde 92.9'u oruç tutuyor. Kadınların yüzde 68.3'ü, erkeklerin yüzde 64.6'sı sahura her zaman kalkıyor. Katılımcıların yüzde 92'si oruç tutma nedenini, "Dini yönden kendimi sorumlu hissediyorum" diye açıklıyor. "Sağlığım açısından yararlı olduğunu düşünüyorum" diyenlerin oranı yüzde 2.4 iken; yüzde 0.6'sı "Kilo vermeme yardımcı olduğunu düşünüyorum", yüzde 4.2'si ise, "Psikolojik yönden kendimi baskı altında hissediyorum" diyor.

    Oruç açmada kadınların yüzde 72.3'ü, erkeklerin yüzde 67.7'si suyu, kadınların yüzde 14.9'u, erkeklerin yüzde 21.5'i hurmayı tercih ediyor. Ramazan ayında bireylerin yüzde 80'i çorbayı, yüzde 78.3'ü peyniri, yüzde 75'i sebze yemeklerini ve yüzde 74.4'ü çay-kahveyi en çok tüketirken; Ramazan Bayramı'nda yüzde 55'i etli yemekleri, yüzde 47.8'i hamur tatlılarını, yüzde 34.4'ü sütlü tatlıları tüketiyor.

    Araştırma sonunda sağlıklı oruç tutabilmek için şu önerilere yer verildi:

    “-Asla kilo vermek için oruç tutulmamalı,
    -Oruç tutulacaksa sahura mutlaka kalkılmalı ve hafif kahvaltılık besinler tercih edilmeli,
    -İftarda hızlı ve çok yemek yenmemeli,
    -Yürüyüşle sindirim kolaylaştırılmalı,
    -Ramazan boyunca yoğurt ve süt tüketimine özen gösterilmeli.”

    Kaynak:ANKA
İşlem Yapılıyor
X