AHMET ÇAKAR

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • SELÇUK KAYA
    Senior Member
    • 12-05-2005
    • 4809

    AHMET ÇAKAR

    Spor otoritelerinin fikri değişir mi?Ekranların ateşli spor programlarında ve köşelerinde boy gösteren yazarların söyledikleri güne-gün neden tutmuyor? Çakar'ın fikirlerinden vazgeçtiğini biliyor muydunuz?
    İşte Milliyet Gazetesi yazarı Nilay Yılmaz'ın bugünkü yazısı
    Eski hakemlerimizden doktor Ahmet Çakar, Kazım Kanat'ın "Tigana'yla olmaz bu işler" demeye başladığı zamanlarda Tigana'ya sahip çıkmış, Kanat'a da "Tigana'yı destekle" telkinlerinde bulunmuştu:

    5 Aralık 2005 - Santra: "Tigana hem iyi bir insan, hem de iyi bir antrenör.... Tigana öyle bir adam ki babasını tanımaz. Tümer'miş, Sergen'miş, İbrahim'miş, Ailton'muş, Yıldırım Demirören'miş, Kıvanç Oktay'mış... Hiçbir şeye girmeyen, hiç kimseye mavi boncuk dağıtmayan o, onurlu siyahi ırkın inatçılığını şahsiyetinde topluyor. Bir de üstelik adam Fransa Milli Takımı'nda oynamış, şampiyonluklar yaşamış. Beşiktaş, Tigana'yla iyi yolda. Allah aşkına Tigana'nın işine karışmayın, zaten isteseniz de karışamazsınız. Tekrar ediyorum Tigana Beşiktaş'ın bir numaralı patronudur..."
    Ancak Ahmet Çakar'ın, Beşiktaş'ın bu sezon 6 maçta 3 mağlubiyet almasından sonra duygu ve düşünceleri değişmiş olacak ki, Tigana'nın bavulunu bile hazırlamış:
    20 Eylül 2006, Sabah - Ölü Ozanlar Derneği: "...Gelelim Tigana'ya. Onun da neredeyse ülkede bir yılı doluyor. Avrupa vizyonuna bakıyoruz mesaj veremiyor. Oynattığı futbola bakıyoruz, sıkıntılı. Aldığı oyunculara bakıyoruz, soru işareti. Ama Tigana milyon dolarları alırken Rasim Kara'sı, Samet Aybaba'sı ve diğerleri şans bulamıyorlar... Derwall, Lucescu gibi hocalara hiçbir lafım yok. Başımızın üstünde yerleri var. Ama Gerets, Tigana, Daum, Pecze, Saffet Susiç gibi isimler uğruna Ahmetleri, Mehmetleri harcamayalım..."

    Devran dönünce
    Ancak Çakar'ın 180 derecelik dönüşü sadece bununla sınırlı değil sevgili okur. Daha hatıramızdadır, 2003-2004 sezonundaki olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçı. İşte o maçtan sonra yayınlanan Telegol'ün o zamanki yorumcularından biri de Ahmet Çakar'dı ve o programda Lucescu'yla Çakar, kelimenin tam anlamıyla fena kapışmıştı. Her teknik direktör için "O da hoca mı" demeyi adet edinen Çakar'ın bu sözlerinden Lucescu da nasibini almıştı elbette.
    Mesela, Ersun Yanal'ı Milli Takım'dan göndermek için yapılan kampanyanın artık iyice ses getirmeye başladığı günlerde şöyle buyurmuştu Çakar:
    27 Nisan 2005, Sabah - Lucescu da nereden çıktı?: "Son günlerde gazeteler yazıyor... Haziran ayından sonra Milli Takım'ın başına Beşiktaş'ın eski hocası Mircea Lucescu geçecekmiş. Ya kardeşim; Fatih Terim ve Mustafa Denizli'ye ne oldu? Ersun'u çok eleştiririm ama haziranda mı görevden alınır. Sonra Lucescu kim ki, Milli Takım'ın başına geçsin. Onu bir de Sinan Engin'e, Serdar Bilgili'ye, Hüsnü Güreli'ye sorun. Karakterini sorun, hocalığını sorun, Milli Takım'ın başında neler yapabileceğini sorun."
    Aradan 1.5 yıl geçince Çakar'ın Lucescu hakkındaki görüşleri de değişmiş:
    20 Eylül 2006, Sabah - "Ölü Ozanlar Derneği": "...Zaten yıllardır Türkiye'de 3 takımdan biri şampiyon oluyor. Üçünün başında da bir yabancı. Yabancıda amaç uluslararası arenada sıçrama yaptırabilmektir. Lucescu'nun kadrosu da mütevaziydi. Perezler, Fleurquinler, Bülent Akınlar büyük yıldızlar mı? Ama o takım büyük sıkıntılara rağmen Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı... Derwall, Lucescu gibi hocalara hiçbir lafım yok. Başımızın üstünde yerleri var..."
    Tamam, popüler deyimle "değişmeyen tek şey değişimdir". Çakar da değişebilir. Ama insan bir uçtan öbür uca savrulurken, "ben zamanında böyle demiştim ama yanılmışım" demeyi de bilmeli ama di mi?




    milliyet
  • kaplan111
    Junior Member
    • 02-07-2005
    • 270

    #2
    Konu: AHMET ÇAKAR

    valla ahmet hocama serdar ortactan bir sarki armagan edeyim(binlerce dansoz var) hahahahahaha

    Yorum

    • SELÇUK KAYA
      Senior Member
      • 12-05-2005
      • 4809

      #3
      Konu: AHMET ÇAKAR

      aslında daha iyi bir tabir vardır halk dilinde...herkez bilir...

      '' *ötü başı oynamak ''

      çakarın mevzularda buna benzemiş...hahohi hahohi

      Yorum

      • ferikler
        Member
        • 05-05-2006
        • 1114

        #4
        Konu: AHMET ÇAKAR

        Originally posted by MİDEKO View Post
        aslında daha iyi bir tabir vardır halk dilinde...herkez bilir...

        '' *ötü başı oynamak ''

        çakarın mevzularda buna benzemiş...hahohi hahohi
        dostum sana aynen katılıyorum yemin ediyorum seni tebrik ediyorum çok güzel yakalamışın haberi,çünkü bu herif şimdi ağzımı bozmak istemiyorum ramazan ramazan,bunun kadar daha muhalefet muhalif işine ğeldiği gibi konuşan herzaman insanlara futbolculara hocalara yöneticilere hakaret eden ve yemin ediyorum herzaman siyaha beyaz diyen,yağmura kar yağıyor diyen ve her konuşmada her cümlede insanların söylediğe şeye mazeret bulan,ya bundan herhalde 1 ay önce falandı herhalde yaw eski mhk başkanı bülent yavuza demediğine bırakmayan kazım kanata aynı öyle atv nin spikeri olan ersin düzendi sanırım bfndan sonra dostum değilsiniz gibi laflar,ama bülent yavuz bir iki söz bindirdi diye hemde yüzüne söyledi diye arkadaş alındı ve zoruna gitti programda birbirlerine girdiler ve ondan sonraki programara bülent yavuz u çıkarmadılar zaten,benim içinde çok karaktersiz biri oturduğu yerden ahkam kesiyor yani böyle seyredimde kahrolduğum programları çok olmuştur bir de ayrıca seviyesiz her yayında bir yerden tutturup gidiyor ben valla artık bakmıyorum bile daha güzel daha seviyeli spor programlarını tercih ediyorum mesela trt1,tv8,kanaltürk,samanyolu

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X