Bir ayda ne kadar büyür?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • maksudsahin
    Member
    • 08-07-2004
    • 2346

    Bir ayda ne kadar büyür?

    Bir ayda ne kadar büyür?

    Bebekler, yaklaşık 15 aylık olduklarında daha az yemeye başlarlar. Çünkü ilk yılında yaşadığı hızlı büyüme dönemi, artık biraz yavaşlamaya başlamıştır. Ortalama 3 kilo 300 gram doğan bebekler ilk yaşlarını bitirdiklerinde 10 kilo olurlar. Yani ilk yıllarında bebekler, yaklaşık 6-7 kilo alırlar. Bundan sonraki senelerde ise iki kilo alırlar. Yani bebeğiniz artık daha yavaş büyüyeceği için daha az yemeye başlar. Bebeğinizin yeterli yiyip yemediğini anlamak için, onu her ay düzenli olarak tartabilirsiniz. Çocuğunuzun ayda 150 gram kadar alması normaldir. Ancak çocuğunuz 150 gramdan çok daha fazla, daha az kilo alıyor ya da hiç kilo almıyorsa, çocuk doktorunuzla görüşmeniz gerekir. * Çocuğunuz sürekli olarak sizinle sofraya oturmalı ve mama sandalyesi masayla aynı seviyede olmalı.
    * Çocukların çok dikkatli olduklarını unutmayın. Yemekteyken onunla ilgilenin ve kendisini yabancı hissetmemesini sağlayın.
    * Yemek yenen ortamın sakin ve gürültüsüz olması gerekir.
    * Yemek masasında kavga etmeyin.
    * Televizyon devamlı kapalı olsun.
    * Çocuk yemek istemediğinde onu asla zorlamayın. Yemeği görünce kafasını çeviren çocuğa zorla yemek yedirmek mümkün değil.
    * Çocuk yemek yemeyince cezalandırılmamalı, yemek yediğinde ise ödüllendirilmemeli. Çocuk yemeğini yediğinde annesinin mutlu olduğunu hissederse, bunu bir koz olarak kullanabilir.
    * Çocukların damak tadı tahminlerinizden çok daha gelişmiştir. Oysa aileler lezzetli yiyeceklerin çocuklara ağır geldiğini varsayarak onlara tatsız tuzsuz yemekler hazırlarlar.
    * Yiyecekleri devamlı değişik sırayla verin. Çocuklar sürekli aynı şeyleri yemekten sıkılırlar. Yapılacak en büyük hatalardan biri çocuklara, sürekli hoşlarına giden bir yiyeceği vermektir.
İşlem Yapılıyor
X