dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    ilginç olaylar

    Acı Kuvveti Kulaklarında..!
    23 yaşındaki Gürcü, kulaklarıyla minibüsü 48 metre çekti. Kulaklarına özel penseler takan genç adam, 1,5 tonluk minibüsü Tiflis'te yüzlerce kişinin gözü önünde çekmeyi başardı. Tiflisli genç, bu yetmezmiş gibi, kulaklarıyla 52 kiloluk ağırlığı da kaldırarak dünya rekoru kırdı. Delikanlı, bundan sonraki hedefinin kulaklarıyla kamyon, hatta tren çekmek olduğunu söyledi.

    Çorbadaki Kaput..!
    Arkadaşlarıyla lokantaya giden 48 yaşındaki Amerikalı kadının çorbasından prezervatif çıktı. Deniz ürünleri çorbasını kaşıklarken ağzında gıcırdayan şeyin kaput olduğunu gören kadın, lokantayı mahkemeye verdi. Davacı kadın, bu olay yüzünden **** ve yemek zevkini yitirdiğini, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, manevi tazminat talebinde bulundu.

    İşgüzar Radar..!
    İngiltere'de bir kadın sürücü, tam 768 km hızla giderken radara yakalandı! 28 yaşındaki sürücünün şaşkınlığı, ceza faturasını görünce daha da arttı. Zira roket hızıyla gittiği öne sürülen otomobil, 145 euroya satın aldığı hurdaydı ve 100 km hız yapınca bile her tarafı zangırdıyordu. Boş zamanlarında eski arabanın bakımını üstlenen genç kadının felsefeci kocası, 768 km'lik hızı görünce, "NASA'nın, roket motorlarının ayarı için beni çağırmasını bekliyorum..." dedi.

    Düşteki Adalet..!
    Pretoria temyiz mahkemesi, bir tanığın "rüyası"na dayanılarak otomobil hırsızlığından hüküm giyen ve beş yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren Güney Afrikalıyı serbest bıraktı. Tanık, ifadesinde hırsızların yüzünü olay sırasında görmediğini, duruşmaya gelmeden önce sanığı rüyasında teşhis ettiğini bildirmişti. Temyiz mahkemesi, mahkumiyet kararının mantıksız olduğunu ve bunun tartışmaya bile değmeyeceğini bildirdi.

    Saldırgan Kanape..!
    Almanya'da bir adam, evindeki kanapenin hışmına uğradı. Yatağı kaldırıp alttaki çekmeceden bir şey almak isterken bir anda üzerine inen kanapenin altında sıkışıp kalan Adam, saatler sonra çığlıklarını duyan komşularının ihbarıyla gelen polis tarafından kurtarıldı ve derhal hastaneye kaldırıldı.

    Yaş Yetmiş, İş Bitmiş..!
    İtalya'da 85 ve 74 yaşlarındaki iki aşık, sokakta otomobilde sevişirken yakalanınca "ahlaka mugayyir davranıştan" mahkum oldu. Lanciano kasabasında, bir okulun hemen yanıbaşına park edilen otomobilde sevişirken öğrencilerin ihbarı üzerine basılan çılgın aşıklar, 50'şer gün hapis cezasına çarptırıldı, ancak aşıkların cezası tecil edildi.

    Aristokrat Kedi..!
    Londra'da bir sokak kedisine 497 bin euroluk ev miras kaldı. Kimi kimsesi olmayan Londralı kadın, ölürken evini "Tinker" adlı kediye miras bıraktı. Kadın, vasiyetinde, kedinin bakımı için ayırdığı 142 bin euroyu komşularının kullanmasını istedi ve 21 yıl sonra, hayvan ölmüş ya da başka bir eve gitmişse evin komşularına kalacağını belirtti.

    Minik Yaramaz..!
    Almanya'da 2 yaşındaki kız çocuğu, rahat rahat TV seyredebilmek için annesini yatak odasına kilitledi. Minik afacan, annesi odaya girer girmez arkasından anahtarı çeviriverdi. Odadan çıkamadığını gören kadın, pencereden komşularını uyarmayı başardı. Komşuların ihbarıyla eve polis geldi. Anahtar bulunamayınca anneyi kurtarmak için çilingir çağrıldı. Minik yaramazın bu "suçtan" ne ceza aldığı bilinmiyor.

    Geveze Oyuncak Bebekler..!
    Berlin'de oyuncak bebekler konuşmaya başladı... "Teşekkür ederim", "Eh, güzel..." gibi laflar eden bebekler, halkın dikkatini "eğlenceli şekilde" temizlik konusuna çekmek amacıyla üretildi. Güneş enerjisiyle çalışan ve üzerinde ses sistemi bulunan bebekleri, istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz.

    Korkunç Eylem..!
    Tayland'da iktidar partisi, esaslı bir tartışmayla çalkalanıyor: Milletvekilleri sadık eşler olmalı mı? Ya siyaset, ya evlilik dışı ilişki... Parti yönetiminin, evliliğinde sadık davranmayanların milletvekili adayı yapılmamasını istemesine itiraz eden partililer, "Bu uygulama halinde gelecek seçimlerde aday bulunamaz..." dediler.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      ilginç olay

      Tarihin Büyük Yalanları'ndan
      Aykırı Yayınları'nın okurlarla buluşturduğu "Tarihin Büyük Yalanları" adlı kitabı, Richard Shenkman kaleme aldı.

      Shenkman kitabında tarihteki ünlü kişilere ait bilgilerin yanlış ve eksik olduğunu belirterek, "doğru"larını açıklıyor.

      Antoinet'in Sözü Değil
      Kitapta, Fransız Kraliçesi Marie Antoinette'e ait olduğu sanılan ünlü "Ekmek yoksa pasta yesinler" sözünün genç bir prensesin söylediği belirtiliyor.

      Bu sözün kaynağını bulmak isteyen araştırmacıların yıllarca uğraştığı kaydedilen kitapta, sonunda bir araştırmacının, bu sözü ünlü yazar Jean-Jacques Rousseau'nun "İtiraflar" adlı kitabında "genç bir prensese mal ettiğini" tespit ettiği bildirildi.

      Büyük Katherina, Sophia Adlı Bir Almandı
      Richard Shenkman'ın araştırmasına göre, Rusların en ünlü yöneticilerinden biri olarak bilinen Büyük Katherina da aslında Rus değil "Sophia" adlı bir Almandı.

      Kocası 3. Peter'i hapse attırdıktan sonra tahta geçtiği belirtilen Katherina, 34 yıl tahtta kaldı. Avrupa'da "aydın despot" olarak nitelendirilen Katherina, Diderot'un yoksulluktan kurtulmasına yardım etmiş, Voltaire ile yıllarca yazışmıştı.

      Napolyon'un Boyu
      Kitapta, Napolyon'u "bütün dünyayı yönetme kompleksine" sürüklediği iddia edilen kısa boyuna ilişkin bilgilerin de "tarihin büyük yalanlarından" biri olduğu öne sürüldü.

      Napolyon'un 1.60 olarak bilinen boyunun "Kralın adımları" diye bilinen eski Fransız ölçüm sistemine göre hesaplandığı, bu rakamın günümüz ölçüm hesaplarına vurulduğunda ise boyunun aslında 1.80'in biraz daha üstünde olduğu bildirildi.

      Kleopatro Yunanlı
      Kitaptaki bilgilere göre, tarihin en ünlü kadınlarından Kleopatra sanıldığı gibi Mısırlı değil, Yunanlıydı. Böyle sanılmasının nedeni, ailesinin 300 yıl kadar Mısır'da yaşamasından kaynaklanıyordu. Ayrıca Kleopatra, bazı filmlere konu olduğu gibi güzel bir kadın da değildi. Kleopatra'nın "kanca gibi çirkin bir burun ve tombul bir surata" sahip olduğu, Antonius'un onuruna bastırdığı Roma sikkelerinden de belirlenebiliyordu.

      Neron, Roma'yı Yakmadı
      Roma'yı yaktığı söylenen Neron'un ise kitaba göre, bu yangınla hiçbir ilgisi yoktu. Roma yanarken 25 kilometre uzakta bulunan Neron, yangından sonra evsiz-barksız kalanlara barınaklar yaptırdı, mısırın fiyatını düşürdü ve diğer bölgelerden yiyecek getirtti.

      Kazıklı Voyvoda'dan Drakula'ya
      Kitaba göre, korku filmlerinin ünlü vampiri "Drakula" da sadece hayal ürünü bir yaratık değildi, gerçek olan yanları vardı.

      Yazar Bram Stoker bütün hikayeyi uydurmamıştı. Transilvanya'da bir şatoda yaşayan ve insanları öldürmekten hoşlanan Drakula'nın asıl adı Voyvoda Tepeş'ti. Halkın "Kazıklı Voyvoda" adını verdiği Tepeş'i, arkadaşları "Drakula" olarak adlandırıyordu. Drakula asıl ününe, 24 bin Türk'ü öldürdüğü söylenen 1460'lı yılların başında ulaşmıştı.

      İskoç Eteğinin Yaratıcısı İngiliz
      Yazar Shenkman'ın araştırmasına göre, İskoçların geleneksel giysisi olarak bilinen ekose etek ise bir İngiliz icadıydı.

      İskoç erkekler, geleneksel ekose etekleri 18. yüzyıldan itibaren giymeye başladı. Bundan önce de ekose giydiler ama bu etek şeklinde değil, ortadan kemerli dizlere kadar inen ekose gömlek şeklindeydi.

      Ekose etek ise 1727 yılında "kiraladığı oduncuların giydikleri elbiselerden dolayı rahat hareket edemediklerini farkeden" İngiliz sanayici Thomas Rawlinson tarafından icat edildi.

      İngiliz parlamentosu, İngiliz yaşam tarzı için bir tehdit oluşturduğu inancına kapılarak ekose eteği 1745'te yasakladı. Bunun üzerine neredeyse bir gecede ekose etek, İskoçların saygın "ulusal kostümü" haline geldi.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        ilginç olay

        "ALO BEBEĞİMİN ALTINI NASIL TEMİZLERİM?"
        Meraklarını gidermek, dertlerine ortak bulmak isteyenler, Türk Telekom'un en fazla kullanılan 118 servisinde çare arıyor.
        Bir çalışanın günde ortalama 700 telefona yanıt vermek zorunda kaldığı 118 Bilinmeyen Numaralar Servisi'ne, "Kör İlyas", "Topal Ahmet", "Encüklerin Mehmet" gibi lakaplarıyla kişilerin telefon numaraları istenirken, adres sorulduğunda "yoğurtçunun yanında", "caminin dibinde" gibi pratik adresler de veriliyor.
        Nerede oturduğu sorulan abonelerden "nerede oturduğunu bilsem sana sorar mıyım" serzenişinde bulunanlar olurken, soruyu anlamayanlar arasında "şu anda sandalyede oturuyorum kızım" yanıtı da alınabiliyor.
        118 bilinmeyen numaralar servisini arayan bir aboneye "o isim geçmiyor" yanıtını veren memureyi, aradan kısa bir süre geçtikten sonra yeniden arayan aboneden, "o isim geçmeye başladı mı" şeklinde ilginç bir soru gelebiliyor.
        Bir memure, meslek yaşamında kendisinden "çocuğunun altını nasıl temizleyeceğini" öğrenmek isteyen yeni doğum yapmış bir anne ile karşılaştığını belirtirken, bir başka memure Ramazan ayında sahur vakti ilacını almayı unutan yaşlı bir kadının "ezan okunduktan sonra ilaç almanın orucunu bozup bozmayacağını" öğrenmek istediğini sorduğunu söyledi.

        "YA ÖLÜLERİMİZİ ÇALARLARSA"

        Kurban Bayramı'nın ilk günü gelen telefonlardan biri ise mezarlık bekçisinin numarasını öğrenmek içindi. Bu numarayı arayıp, bulamayan abone yeniden 118'i arayrk, mezarlık bekçisinin yanıt vermediğini söyleyince görevli memure bir şey yapamayacağını söyler. Aboneden gelen yanıt ise oldukça ilginçtir, "ya ölülerimizi çalarlarsa biz ne yaparız?"...
        118 görevlilerini en fazla rahatsız eden grupların başında ise sarhoşlar geliyor. Ses tonundan çok alkollü olduğu anlaşılan bir kişi Ruknettin Zırzilli'nin telefon numarasını öğrenmek ister. Memureden "bu isime kayıtlı telefon numarası yok, hem çok alkollüsünüz herhalde" şeklinde karşılık alan kişi, "sizin Ruknettin Zırzilli gibi bir isminiz olsaydı benim gibi içmez miydiniz" diyerek, kendine kayıtlı numaranın olup olmadığını öğrenmek istemiş.
        Servis çalışanları iş yoğunluğunun cehalet nedeniyle daha da artmasına karşın, fıkra gibi olayların kendilerine yıllarca unutamayacakları anılar kazandırdığını söylüyorlar.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          ilginç olay

          DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLARIN KOMİK LAKAPLARI
          Ünlüler de herkes gibi bir zamanlar arkadaşları tarafından fiziksel kusurları nedeniyle yerden yere vuruluyor, bazen üzen, bazen de güldüren isimlerle çağrılıyordu. People dergisinin internet sitesinde yer alan derlemeye göre, beyazperdenin en güzel aktrisleri arasında gösterilen Cameron Diaz, okul sıralarındayken "He-Man" çizgi filminin tüyler ürpertici karakteri "İskeletor" ile adaştı! Okuldaki arkadaşlarının, inanılmaz zayıflığı nedeniyle bu ismi taktığı Diaz'ın bugün "İskeletor" ile benzeşen tek yönü, "Charlie'nin Melekleri"ndeki gibi rakiplerini altetmeyi çok iyi bilmesi... "Titanic" filminin güzel yıldızı Kate Winslet ise gittiği tiyatro okulundaki arkadaşlarınca "yağ tulumu" diye çağrılıyordu. Her ne kadar hayatının hiçbir döneminde çok zayıf olamasa da "balık etli" oyuncu, eşi yönetmen ve küçük kızıyla çok mutlu, kariyerinde de başarılı. Müziğin güçlü sesi Whitney Houston da küçüklüğünde ilginç bir lakaba sahipti: "Buz gibi". Houston'ın babası, hastayken bile battaniyesini üzerinden atan ve bir anda soğukta kalakalan kızına "buz gibi" lakabını uygun. En güzel mankenlerden Rebecca Rojmin Stamos da acımasız arkadaşlarının gazabına uğrayanlardan. Lisedeyken çok çelimsiz olan "X-Men" filminin güzel oyuncusunun lakabı, "büyük dev jöle" idi. Kate Moss'un en büyük rakibi top model Gisele Bündchen ise okuldaki çocuklar tarafından "zeytinyağı" diye çağrılıyordu. Ünlü aktör Hugh Grant'ın takma ismi ise epey güncel. Geçen yıl vizyona giren "Mickey Blue Eyes" filminde tecrübeli aktör James Caan ile rol alan sanatçı, o gün bugündür "süs köpeği" diye anılıyor.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

            EĞER ÜNLÜ OLMASALARDI

            Internet sitesi "Mr. Showbiz"in hazırladığı star tanıtım kartlarındaki bilgilere göre, işte şöhret yolunun kilometre taşları:
            Jim Carrey: Beyazperdenin "komik adamı", başarısız olunca liseden atıldı. Buna babasının işini kaybetmesi eklenince Carrey, 14 yaşında ailesiyle beraber lastik fabrikasında bekçilik yaptı.
            Cindy Crawford: Ünlü top model, ailesinin mısır tarlasında çalışıp, hafta sonunda kasabaya inerek ürünü satıyordu. Yerel bir gazetede fotoğrafı çıkınca ünlü oldu.
            Aidan Quinn: "İhtiras Rüzgarları"nın yıldızı, şöhrete zor ulaştı. Ünlü olana dek bulaşıkçılık, marangozluk, otobüs muavinliği ve kütüphane bekçiliği yaptı.
            Bruce Willis: Yıldızı "Mavi Ay" dizisiyle parlayan Willis, şöhrete ulaşmadan önce kamyon şoförü ve güvenlik görevlisiydi.
            Gary Oldman: Beyazperdenin "binbir yüzlü" aktörü, bir spor mağazasında tezgahtardı.
            Lucy Lawless (Zeyna): İlkçağların kadın savaşçısı, Ren Nehri kıyılarında üzüm topladı ve altın madeninde çalıştı.
            Elle McPherson: Güzel model, uzun yıllar ailesinin çiftliğinde çalıştı.
            Johnny Depp, Russell Crowe, Dennis Quaid: Üç ünlü aktörün ortak yanı, eskiden rock şarkıcısı olmaları.
            Mark Wahlberg: Şöhrete rap şarkıcısı olarak "merhaba" diyen Wahlberg, 14 yaşında okuldan atıldı. Yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı yapan Wahlberg, bugün "Perfect Storm" ve "Three Kings" filmlerinin ünlü yıldızı.
            Tom Cruise: Kalabalık bir aileden gelen Cruise, rahip olmak için yola çıktı, ama şöhret oldu.
            Tom Hanks: Nasıl şöhret olduğunu asla unutmayan mütevazı yıldız, otelde komiydi.
            Sean Connery: Sinemanın en tanınan James Bond'u, şöhrete kolay ulaşmadı. Önce cankurtaranlık yapan Connery, duvarcı ustası, tabut parlatıcısı oldu. Connery, şöhrete çeyrek kala sanat okullarında çıplak modellik yaptı ve sonra şans yüzüne güldü.
            Denzel Washington: Siyahi aktörün asıl işi berberlikti.
            Ralph Fiennes: Duygusal aktör, her yönüyle bir sanatçı. Çünkü, Fiennes, aynı zamanda ressam...
            Kevin Spacey: Oscarlı aktör, stand-up komedyeniydi.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              ABD'deki raylarin genisligi 4 feet, 8,5 inc'tir.

              Bu oldukca ilginc bir mesafe. Neden acaba tam olarak bu olcude? Cunku Ingiltere'de bu sekilde ve raylar ilk defa Ingilizler tarafindan yapilmis.

              Peki neden Ingilizler bu genisligi kullaniyorlarmis?
              Cunku ilk tren raylarini yapanlar eski tramvaylari yapan kisilermis ve bu genislik de onlarin kullanmis olduklari genislikmis.

              Neden acaba ozellikle bu uzunlugu kullaniyormis bu adamlar?
              Cunku bu adamlar, tekerlekler arasindaki bu mesafeyi eskiden beri at arabalarini yaparken dikkate aliyor ve tramvaylari yaparken de ayni sase genisligi ve arac gerecleri kullaniyorlarmis.

              Guzel. O zaman, at arabalarinda tekerlekler arasinda neden bu ilginc olcuyu dikkate aliyorlarmis?
              Cunku diger bir olcu kullandiklarinda eski bir Ingiliz yolunda araba bozulmaktaymis ve bu yüzden yol izleri arasindaki mesafeye uyacak sekilde olcuyu tutturmak zorundaymislar.

              Iyi de acaba kim bu eski yollari yol izlerini boyle olusturacak sekilde yapiyormus?
              Avrupa'daki (ve Ingiltere'deki) ilk uzun mesafeli yollar Roma Imparatorlugu tarafindan kendi savascilari icin yapilmis ve o zamandan beri kullanilagelmekteymis.

              Bu yol izleri neden bu sekildeymis?
              Roma Imparatorlugu'nun ilk savascilarinin arabalari bu ilk tekerlek izlerini olusturmuslar ve digerleri de arabalarinin tekerleklerinin zarar gormesinden korktuklarindan, bu izlerin uzerinde gitmesini saglayacak sekilde iki teklek arasindaki mesafeyi taklit etmek zorunda kalmislar. Iste bu nedenle, Roma Imparatorlugu icin ya da Roma Imparatorlugu tarafindan yapilan at arabalarinin hepsi, tekerlekler arasindaki bu mesafeyi koruyacak sekilde ayni olculerdeymis.

              ABD'deki standart ray genisligi olan 4 feet, 8,5 inc olcusu Roma Imparatorlugu savas-arabalarinin yapilis kurallarindan turemis gelmistir.

              Kurallar öteden beri varolmustur.

              Bazen size bazi kurallari hatirlattiklarinda, siz bu kurallarin kimin k..cinin altindan ciktigini sorarsaniz, degil mi?
              Tam dogru yoldasiniz, Roma Imparatorlugu'nda savas arabalari, arabanin eni, tam olarak iki atin k..cinin arasindaki mesafeye esit olacak sekilde yapilmistir.

              Simdi de baglantili baska bir konu...
              Yine atlarin kici ve yolun genisligi ile baglanti kuran baska bir ilginc hikaye.

              Uzay araci firlatma rampasina baktigimizda, asil yakittankinin her iki yaninda iki buyuk fuzenin yer aldigi dikkatimizi ceker. Bunlar SRB (Solid Rocket Boosters) olarak adlandirilir ve Thiokol sirketi tarafindan Utah'taki fabrikasinda uretilir.

              Aslinda bunlari tasarlayan muhendisler daha fazla genislikte yapmayi istemisler, ama SRB ler fabrikadan firlatma rampasina trenle gonderilmek zorunda oldugundan ve tren yolu dagdaki bir tunelden gectiginden bu istekleri gerceklesememis.

              Yani sonuc olarak, dunyanin en gelismis ulasim sisteminin firlatma fuzelerinin dizayni, iki bin kusur yil once bir atin kıçının genisligi ile belirlenmistir.

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                Nasa'nin Yillardir CevaplayamadiĞi Soru

                Bilimadamlarının yüzyıllardır çözemediği bir sır var: Ay yanılsaması! Ay'la ilgili hemen hemen herşey biliniyor ama bu soruya cevap bulunamadı. İşte teoriler:

                Dolunay, ufukta kocaman görünürken, yükseldikçe küçülüyor. Uzmanlar ise hâlâ bunun nedenini araştırıyor

                Uzayın fethi yolunda göz kamaştırıcı adımlar atan, Ay'a ayak basan, Mars'a uzay aracı gönderen insanoğlu, dünyanın uydusuyla ilgili basit gibi gözüken bir sırrı hâlâ çözemedi. Bilim adamlarının kafalarını asırlardır meşgul eden soru şu:
                Dolunay neden ufuk çizgisindeyken, göğün en tepesinde olduğu andaki halinden daha büyük görünür? Ay neden farklı konumlarda farklı büyüklükte algılanır? Ayın 1987'den bu yana ilk kez yatay görüş çizgisine bu kadar yakın olması, bu sonuçsuz kalan tartışmayı yeniden alevlendirdi.

                İşte 2 teori

                1913'te Mario Ponzo tarafından ileri sürülen 'Ponzo İlüzyonu' teorisi. Buna göre, insan beyni boyut algılamasını arka planla karşılaştırarak yapıyor. Bu mantıkla Ay, ufuk çizgisindeyken yerdeki bina ve ağaç siluetleri referans olarak alındığında, çok büyük olarak algılanıyor. Bu teori, böyle referans noktaları olmayan pilotların Ay'ı büyük görme nedenini açıklamıyor.

                İkinci teori, beynin gökyüzünü küre şeklinde değil, düzleşmiş bir kubbe olarak algıladığı varsayımına dayanıyor. Başımızın üzerindeki nesneler, mesela tepemizdeki bir kuş aynı uzaklıkta olsa da ufukta uçana göre yakın gözüküyor. Ay ufukta olunca da beynimiz, büyüklük ve uzaklığını yanlış hesaplıyor.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  işte 2005 yılının ilginçlikleri

                  Kan ve gözyaşının eksik olmadığı 2005 yılında bir nebze de olsa tebessüm ettiren, bazen acaba dedirten bazen de başımıza daha neler gelecek diye düşündüren olaylar meydana geldi.

                  • Tarih boyunca trajedi ve komediyi birarada yaşayan insanoğlu 2005'te de bunlara tanık oldu. İşte duyup da kulaklarımıza inanamayacağımız, görüp de ayık olduğumuzdan şüpheleneceğimiz olaylardan bir demet:

                  • Almanya'da bir mucit, tabuta cep telefonu monte edilerek geride kalanların gidenlerle hasret gidermesi fikrini ortaya attı.

                  • Japonya'da trafik kazası sonrası yolun tıkanması üzerine bir öğrencinin çok önemli bir sınava geç kaldığını öğrenen polis, öğrenciye eskortluk ederek 10 dakika içinde sınava yetişmesini sağladı.

                  • Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stipe Mesic'e hediye edilen tablonun yerel bir sergiden çalındığı ortaya çıktı.

                  • İsrail'de eşiyle para konusunda tartışan adam, evdeki kasadan 680 bin doları alıp bahçede yaktı.

                  • Japonya'da bir bayan, evli olan sevgilisinin hamile olan eşini öldürtmek için 136 bin dolar karşılığında kiralık katil tuttu. Ancak kiralık katil, üstlendiği işte başarılı olamadı. Bunun üzerine bayan, polise giderek kiralık katil hakkında şikayetçi oldu.

                  • Ay'da arsa satan ABD merkezli Ay Elçiliği adlı sözde emlak şirketi, başarılı uzay çalışmaları yapan Çin'de 8. bürosunu açtı. Ay'daki arsanın dönümünü yaklaşık 10 dolara satışa sunuldu.

                  • ABD'de taksicilik yapan Afganistanlı bir kişi, yolcunun takside unuttuğu 350 bin doları polise teslim etti.

                  • Danimarka'da, hapishane görevlilerini atlatarak mahkumların arasına karışan ve gönüllü olarak 1 geceyi içeride geçiren 43 yaşındaki Per Thorbjoern Lonka, ertesi gün yakayı ele verince 2 ay hapse mahkum edildi. Mahkemede, eşek şakası yaptığını söylemesine rağmen ceza almaktan kurtulamayan Per Thorbjoern Lonka bu sefer zorunlu olarak, hem de 2 ay içeride kalacak.

                  • İsviçre'de Zürih Mahkemesi, küçük arabası olanların indirimli park cezası ödemesine karar verdi. Kararın gerekçesinde 2 küçük otomobilin ancak 1 büyük otomobil kadar yer kapladığı belirtildi.

                  • Almanya'nın batısında bulunan Monheim şehrinde sarhoş halde araba sürerken lastiği patlayan 31 yaşındaki bir adam telefon edip tamirci yerine polis çağırınca yakayı ele verdi. Sarhoş memur, yanlışlıkla karşısına çıkan polise, "Aracım arızalandı, gelip tamir edin. Elinizi çabuk tutsanız iyi olur; çünkü şu anda oldukça alkollüyüm ve ehliyetim de yok. Her an bir polis otomobili geçebilir" dedi.

                  EŞEKLERE TATİL

                  • İngiltere'nin Bournemouth şehrinde görevli polisler araçlarına çarpan otomobilin içinde sadece 3 yaşında bir erkek çocuk görünce oldukça şaşırdı. Daily Telegraph Gazetesi'nin haberine göre 3 yaşındaki Oliver Willment-Coster'ın babası Jeffrey oğlunu yanındaki koltuğa oturttuktan sonra emniyet kemerini bağlayıp kendisine çikolata almak için mağazaya gitti. Bu esnada boş durmayarak el frenini indiren meraklı afacan, vites koluna ve direksiyona yapışarak aracın yokuş aşağı hareket etmesine sebep oldu. Proton marka beyaz araba, 100 metre ötedeki devriye gezen polis aracına çarparak durdu.

                  • İskoçya'da farklı suçlardan aynı hapishanede yatan ikiz kardeşlerden biri yanlışlıkla diğerinin yerine tahliye edildi. Hapishane idaresi, cezası dolan ve tahliyesini isteyen asıl kişiyi de serbest bırakmak zorunda kaldı.

                  • İngiltere'de 11 yaşındaki David Dyas adlı öğrenci, yediği elmanın artığını yere attığı gerekçesiyle 50 sterlin (117 YTL) para cezasına çarptırıldı. Doncaster şehrinde okul çıkışı hızlı adımlarla evine gitmekte olan David Dyas, cebinden yanlışlıkla yere düşürdüğü elma artığını ikaz edildikten sonra almasına rağmen evine gelen 50 sterlin ceza makbuzunu görünce gözyaşlarına boğuldu. David Dyas 35 sterlini annesinden geri kalanı da yılbaşında toplayacağı harçlıktan biriktirerek cezasını ödeyecek.

                  • Çek Cumhuriyeti'nde taksicilerin taksimetrenin ayarıyla oynayarak müşterilerden çok fazla para aldığı şikayetlerinin artması üzerine, Prag Belediye Başkanı, İtalyan turist kılığına girerek bindiği takside taksimetrenin 6 kat daha fazla para yazdığını görünce neye uğradığına şaşırdı. Belediye Başkanı, "Taksimetrenin fazla yazmasını bekliyordum; ama bu kadarına da pes doğrusu" dedi.

                  İngiltere'de turistik kasaba olan Blackpool'da belediye meclis üyeleri, eşeklerin çalışma sürelerini belirledi. Buna göre, sahil boyunca turistleri taşıyan eşekler, mesai saatleri dışında çalıştırılamayacak ve haftada 1 gün izin kullanabilecek.

                  • Almanya'da yanlışlıkla öldü diye kaydedilen bir kadına, yerel idare gerçekten yaşadığını belgelerle ispatlamasını istedi.

                  • Tayland'da askere giriş sınavında ayakkabılarına gizledikleri cep telefonlarıyla kopya çekmeye çalışan 46 öğrenci, ömür boyu askerlik görevinden men edildi.

                  • Almanya'da genç bir kadın, eski sevgilisiyle birlikte olan yakın arkadaşının şampuanına tüy dökücü epilasyon kremi koyduğu için 'yaralamaya kast' suçundan 6 ay hafif hapis cezasına çarptırıldı.

                  • Güney Asya ülkelerinden Myanmar'ın başkenti Yangon'da bir kadın kaplan yavrularını emzirince küçük yavruların ikisi de canlarından oldu.

                  • Kenya'da bir köpek, terk edilmiş bir bebeği bularak kendi yavrularının yanına götürdü. Daha sonra bulunan bebek hastanede tedavi altına alındı.

                  • İngiltere'de seyir halindeyken rayda aniden karşısına çıkan keçiyi ezen bir makinist, olayın etkisiyle sürekli kabus gördüğünü belirterek sorumlular hakkında tazminat davası açtı. Davayı kazanan makiniste 66 bin dolar tazminat ödendi.

                  • İngiltere'de bir postacı çantasına koyduğu zarflardan birinin hareket ettiğini fark edince zarfı açmaya karar verir. Zarfı açan postacı hamster diye bilinen canlı bir tür fareyle karşılaştı.

                  • Türkiye hapishanelerinden birinde yan yana hücrelerde kalan bir erkek ve bir kadın mahkûm duvarda delik açarak, cinsel ilişkiye girmeyi ve çocuk sahibi olmayı başardı. mahkûmlar, kamu malına zarar vermekten dört ay ilave hapis cezasına çarptırıldı. (Olay, 2003'te mahkûm kadının doğum yapmasıyla patlak verdi, dava 2005'te karara bağlandı).

                  • Avustralya Newcastle'da polis, evlerin çatılarına hızla çarpan çok sayıda donmuş tavuk bulunduğunu rapor etti. Polis, güçlü bir mancınık kullanan bu şakacıyı bulamadı.

                  • Bir Alman postanesindeki postacılar, ellerindeki paket titremeye ve garip sesler çıkarmaya başlayınca, bomba zannederek paniğe kapıldı. Sonunda pakette bir **** oyuncağı olduğu ortaya çıktı.

                  • Doğu Afrika ülkelerinden Mali'de, kendisini görünmez yapacağına inandığı büyüleri uygulayarak banka soygunu yapmaya hazırlanan bir adam, bankayı koruyan polislerin 'aklından geçenleri tahmin etmesi' üzerine vurularak yaralı olarak yakalandı.

                  • İsviçre'de turizm yetkilileri, yazın erimemesi için bir buzulu PVC köpüğüyle kapladı.

                  • Chicago'da bir otoyoldaki istinat duvarında ortaya çıkan lekenin Bakire Meryem'i temsil ettiğini düşünen Hıristiyanlar otoyola akın etti. Bir grafiti sanatçısının lekenin üzerine 'büyük yalan' yazmasının ardından tüm duvar boyandı.

                  • Danimarka da bir papaz, Tanrı'ya inanmadığını söyleyince önce görevi askıya alındı, sonra kiliseye yeniden kabul edildi. Lutheran Protestan Kilisesi'nin yöneticisi, "Ona yeni bir şans veriyoruz" dedi.

                  • Britanya'da sahilde amaçsızca dolaşırken bulunan ve piyano virtüözü olduğu belirtilen bir genç adam, aylarca dünya medyasını meşgul etti. Sonunda, aylar boyu bir kelime bile etmeyerek esrarengiz havasını koruyan gencin ünlü olma heveslisi bir Alman olduğu ve aslında çok da iyi piyano çalamadığı ortaya çıktı.

                  • Karısıyla para yüzünden kavga eden İsrailli bir zengin, kasayı açıp 680 bin doları aldı ve evin ön bahçesinde yaktı.

                  • Wimbledon tenis turnuvasının üst düzey yöneticilerinden biri emeklilik konuşmasını, kadın tenisçilerin oyun sırasında çıkardığı 'rahatsız edici' seslere ayırdı. Yönetici, konuşmasında bu seslerin giderek daha da yükseldiğinden yakındı.

                  • Sevgilisinin hamile karısını öldürmesi için 136 bin dolar karşılığı bir kiralık katille anlaşan Japon kadın, katil başarısız olunca parasını geri almak için polise başvurdu.

                  • Alman İçişleri Bakanlığı, bundan böyle gülümseyen fotoğrafların kimliklerde kullanılmayacağını, bu tür fotoğrafların bakanlığın kullandığı biometrik tanıma teknolojisinde karışıklığa yol açtığını belirtti.

                  • Los Angeles'ta, bir taksici, araçta, içinde 350 bin dolar değerinde elmas olan bir para kesesi buldu. Afgan göçmeni olan taksi şoförü, elmasları öylece polise teslim etti.

                  • ABD'nin Wisconsin eyaletinden bir yaşındaki tekir kedi Emily, bir konteynıra düşerek Fransa'ya kadar seyahat etti. Nancy şehrinde zarar görmeden konteynırdan çıkartılan kedicik, konforlu bir uçak yolculuğuyla evine döndü.

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    ilginç olaylar

                    • Jake Fen isimli Macar adam, esini korkutmak için kendini asmis pozu verdi... Eve gelen es kocasini o halde gorünce bayildi..Kapiyi açik gören komsu kadin içeri girince iki cesetle karsilastigini sanip evi soydu.Topladiklari ile çikarken Jake kadina bir tekme atti. Cesedin canlandigini sanan kadin korkudan öldü..Jake beraat etti..

                    • New York'ta 5'inci caddede bir adama araç hafifçe çarpti. Adama birsey olmamisti.. Soförle konustu ve kalkacakken olayi gören biri yanina gelerek,kalkmazsa sigortadan para alabilecegini soyleyince yeniden aracin önüne yatti. Araç sürücüsü ise adamin gittigini düsünerek gaza basti ve adam öldü...

                    • Bayan Carson Amerika'nin New York kentinde yasiyordu.. Birgün eglenmek için cenaze isleri yapan bir sirketle anlasti. Sirket eve telefon etti ve bayan Carson'un kalp krizi geçirip öldügünü söyledi . Aile hemen kostu. Bu sirada tabutun içinde yatan bayan Carson birden dogruluverdi. Ama kizi o anda kalp krizi geçirip öldü...

                    • Romollo Ribaldo issizdi. Pisa kentinde oturan 42 yasindaki bu Italyan birgün, tabanca ile intihar etmeye hazirlandi. Esi onu engellemek icin dil döktü.. Sonunda Romolo aglamaya basladi ve intihardan vazgeçip silahini yere firlatti. Ates alan tabancadan çikan mermi esine isabet etti ve esi öldü...

                    • Kansas Wichita'daki polis,havaalanı otelinde 22 yaşında bir adamı sahte 16 dolarlık iki banknotu kullanmaya çalışırken yakaladı.

                    • Güney Afrika Johannesbur'da iki adam birbirlerinin kafası üzerine koydukları bira kutularına ateş ederlerken birisi arkadaşının yüzüne ateş etti.Adam ağır yaralandı.

                    • Bir şirket,çalışanlarının iş başında güvenli gözlük kullanmalarını teşvik etmek için özel bir film izletti.Kanlı iş kazalarını gösteren film o kadar canlıydı ki 25 kişi odadan kaçtı.13 işçi bayıldı.ve işçilerden biri sandalyeden düşerek kafasını yardı.

                    • Washington'da bir suçlu hapishaneden kaçtı.Birkaç gün sonra kız arkadaşıyla yemeğe gitti.Ama uzun süre geri dönmeyince kız arkadaşı merak ederek polise haber verdi.Polisler adını duyunca kim olduğunu anladılar ve yakaladılar.

                    • *Michigan lonia'da sarhoş bir hırsız,iki hizmetçi kızdan nakit para istedi,kızlar parayı vermeyi reddedince adam polis çağıracağını söylerek onları korkutmaya çalıştı.Kızlar aldırmayınca adam gerçekten polis çağırdı ve tutuklandı.

                    • *Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis,şüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı.Polisin Fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarının yazdığını söylemesi inanan şüpheli suçunu itiraf etti.

                    İKİZİNİ ÖLDÜRDÜ -

                    Marko ve Roberto de Solisa adlı iki kardeş, birbirleriylepek iyi geçinemiyorlardı. Roberto'nun sık sık kendisiyle dalga geçmesinedayanamayan Marko, kardeşini, kafasına sıktığı tek kurşunla öldürdü. Bubasit bir cinayet gibi görünebilir. Ancak gerçek öyle değil. Çünkü Marko ile Roberto aynı dolaşım sistemini paylaşan yapışık ikizlerdi. Roberto'nun ölümünden 5 dakika sonra, kan dolaşımı duran Marko da öldü.

                    MAYINLA FUTBOL -

                    Komboçya'da 2 asker, patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti. Olayı ilginç kılan bir başka nokta, parçalanarak can veren 2 askerin, Kamboçya ordusunun "en iyi mayın uzmanları" arasında yer almasıydı.

                    TÜKÜRÜK KURBANI -

                    ABD'nin Alabama eyaletinde 25 yaşındaki bir asker tükürme alışkanlığının kurbanı oldu. Pencerenin kenarına oturarak, tükürüğünü, büyük bir tencere şeklindeki sokak lambasına isabet ettirmeye çalışan asker, dengesini kaybedip 11. kattan düştü.

                    COLADAKİ ÇİVİ -

                    New Hempshere eyaletinde 10 yaşında bir çocuk, kolasını çiviyle açmaya çalışırken hayatını kaybetti. Kolanın içindeki gaz basıncıyla fırlayan çivi, çocuğun boğazına saplandı ve çocuk yaşamını yitirdi.

                    ÖLECEĞİ VARMIŞ -

                    Amerikalı bir genç, bunalıma girerek 10. kattan aşağıya atladı. Aynı binanın 9. katında, gencin, birbirleriyle sürekli kavga eden anne ve babası oturuyordu. 8.katta ise intihar eden gencin hayatını kurtarabilecek çelik bir ağ vardı. Gencin intihara kalkıştığı sırada, 9. katta anne ve babası yine kavga ediyordu. Eşine iyice sinirlenen baba, elindeki av tüfeğinin tetiğine bastı. Anne kendini yere atarak hayatını kurtardı, ancak tüfekten çıkan saçmalar, o sırada 9. katın hizasında bulunan gencin başına isabet etti.

                    • Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı...
                    Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi...
                    Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler...

                    • Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında
                    yüzlerce erkek satın aldı.Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini
                    söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müşterilerin
                    tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

                    • Chevrolet, yeni model arabası için "Nova" ismini buldu ama sonra
                    arabayı Latin Amerika'da satamayacakları anlaşıldı... Çünkü "Nova",
                    İspanyolca'da "gitmez" anlamına geliyordu.

                    • 1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules
                    Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı
                    izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını
                    izlemek için arkalarını dönmüşlerdi...

                    • 1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok
                    soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve
                    başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı
                    uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.

                    • Meksika'daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine
                    mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.

                    • 1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim
                    adamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın
                    hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana
                    gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.

                    • Fransız ordusu, askerlerin mayın tarlalarında yürüyebilmelerini
                    sağlayan patlamaya dayanıklı botlar icat etti. Fakat botlar o kadar ağır ve
                    içinde yürünmesi o kadar zordu ki, askerler mayınlarla havaya uçmadan önce
                    pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı.

                    1985'de New Orleanslı cankurtaranlar o yıl şehrin havuzlarında
                    kimsenin boğulmamasını kutlamak için bir parti verdiler. Partide
                    konuklardan biri boğuldu.

                    • 1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı
                    izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü.
                    Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak,
                    kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.

                    • 1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir
                    kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini
                    tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten
                    ölünceye kadar nefesini tuttu.

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                      ilginç sorular

                      Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi?

                      Tabelacılar greve giderlerse, ellerindeki pankartlara bir şey yazabilirler mi?

                      Neden fare lezzetli kedi maması yoktur?

                      Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?

                      Neden koyunlar yağmur yağdığında çekmezler?

                      Neden kamikaze pilotları kask takarlar?

                      Ötenazi uygulanacak bir insana yapılacak iğne neden sterilize edilir?

                      Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi?

                      Vejetaryenler hayvan şeklinde krakerlerden yiyebilirler mi?

                      Eğer bir işi başarmayı seçip de, başarılı olursanız, aslında hangisini yapmış olursunuz?

                      Sağır ve dilsiz bir insan küfür ederse, annesi ellerini yıkamasını mı söylemeli?

                      Krematoryumlarda yanarak ölmüşler için indirim yapılmalı mı?

                      Eğer trafik kazalarının çoğu evden çıktıktan 5 km sonra oluyorsa, insanlar neden 10 km öteye taşınmazlar?

                      Eğer dünya bir sahneyse, seyirciler nerede oturuyor?

                      Eğer polis bir mim sanatçısını tutuklarsa, ona da susma hakkını kullanabileceğini söylerler mi?

                      Eğer onları avlayamıyorsak bir turist mevsiminden nasıl söz edilebilir?

                      Eğer bir uçağın kara kutusuna bir kazada hiçbir şey olmuyorsa, tüm uçak neden bu maddeden yapılmaz?

                      Eğer insanlar maymunlardan geldilerse, neden hala maymunlar var?

                      Sivil savaş nasıl mümkün olabilir?

                      Eğer bir adam bir ormanın ortasında tek başına konuşuyorsa söylediklerinin yanlış olduğundan söze dilebilir mi?

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                        Ilginç Haberler

                        Otobüs şoförü 'yandaki kazaya bakarken' otobüsü devirdi; 6 ölü. (11 şubat)

                        Bıçaklanan adamı arkadaşları 5 dakika mesafedeki İzmit Devlet Hastanesi yerine "Tanıdık doktor var" diyerek Gölcük'e götürürken yolda can verdi. (15 Şubat)

                        Kurban Bayramı'nın daha ilk dakikalarında 103 kişi kendini yaraladı; bir tosun da 5'ıncı kattan düştü! Japon turistler sokaklarda kurban kesen Türkleri kameralarla kaydetti.

                        Evine gelen elektrik faturasını gören Kemal Derviş "Bu faturalar herkese böyle mı geliyor? Bu millet buna rağmen isyan etmiyor ha... Türkiye'de isyan çıkmayacağına inandım" dedi. (25 Şubat)

                        Malatya'da hırsız, çaldığı malları koyduğu yerde bulamayınca polisi aradı! (27 Şubat)

                        Bursa'da Umut Semerci adlı genç "Bir Çift Yürek"ı okuyup Aborjınlere katılmak üzere evden kaçtı. (4 Mart)

                        Bir adam halay çekerken kendini bıçakladı!

                        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenleyeceği şenliğe çağıracağı isimleri açıkladı: Tecavüzden hapis yatan Doğuş ile kadın dövmeyi savunan İbrahim Erkal. (5 Mart)

                        Yozgat'ta Mc Davut's' adıyla köftecilik yapan adama Mc Donald's uyarıda bulundu. Köfteci, "McDonald's'a bir zarar verdiysek özür dileriz" dedi. (9 Mart)

                        Diyarbakır'da DGM katibi ile odacısı yargıcın kaşesi ile mührünü kullanarak Avrupa'ya iltica etmek isteyenlere para karşılığı "gıyabı tutuklu ve PKK'lı" belgesi verirken yakalandı!

                        Rize ve Giresun'da iki kişi kendi kestikleri ağacın altında kaldı (11 Mart)

                        Bartın'da 34 yaşında bir adam, ahır kapısına bağlayıp kuzuya tecavüz ederken yakalandı. (13 Mart)

                        73 yaşındaki dede ineğe tecavüz ederken yakalandı. (14 Mart)

                        Konya'daki bir markette avakadonun yanında 'kullanma kılavuzu' verilmeye başlandı. (15 Mart)

                        Trabzon'daki bir çiftin kızlarına, her gün önünden geçtikleri GİMA marketin ismini verdikleri ortaya çıktı.

                        Tunceli'de 3 bin kişi birahanede çalışan 8 kadına karşı yürüdü. (25 Mart)

                        Nuri Ergin "şambabası, satanist, anafo, sanal Pokemon, kınalı kuzum, Ciguli, Marziye" benzetmeleri yaptığı Alaattin Çakıcı ile barışabileceğini söyledi.

                        Kurusıkıya gerçek mermi! Samsun'da kurusıkıya gerçek mermi koyan 2 kişi birbirini yaraladı. (29 Mart)

                        ’Kümes Hayvanları Derneği' adı altında horoz dövüştüren gruba Hayvan Dostları Derneği baskın yaptı; 4 kişi yaralandı.

                        Urfa'da 2 çete, 13 yaşındaki usta kapkaçı M.Y.'yı transfer etmek için otomobil önerdi; kavga çıktı. 11 kişi tutuklandı. (31 Mart)

                        Show TV'nin "Kaçak" adlı yarışmasındaki "kaçan adam", Bursa'da kendisini gören 10 kadar işgüzar tarafından "Kaçak lan bu" denilerek dövüldü. (5 Nisan)

                        Sheraton Otel faturası, Zekeriya Beyaz'ın erotik yayın yapan Pay TV'yi izlediğini ortaya koydu. Televizyonu açtığında ***** yayınla karşılaştığını savunan Beyaz, "4 kişi ne yapıyorlarmış öyle, insan insanlığından çıkıyor vallahı" dedi. (9 Nisan)

                        Kayseri'de "Ben Cebrailim (Azrail bile değil!) hepinizin canınızı alacağım" diyerek tehditler savuran adam çevresinden 200 milyon lira haraç aldı. (21 Nisan)

                        Sinop'ta bomba dersi veren bir adam 'gerçek bomba ile verdiği' derste pimi açık unutunca yaralandı. (26 Nisan)

                        İngiltere'de bir midilliye tecavüz ederken pantolon ve cüzdanını düşüren Tuncay Özcan, polise soygun ihbarı yaptı. Ancak DNA testi skandalı ortaya çıkardı(30 Nisan)

                        Bursa'da iki adam, uzun yolculukta tek kapılı arabada arkada oturan ve sürekli tuvalet ihtiyacı duyan arkadaşlarını başını mermere vurarak öldürdü. (30 Nisan)

                        Bursa'da bir adam, fabrikada çayına çiş karıştırıp şaka yapan 3 arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü. (3 Mayıs)

                        Hayvansever katiller! Gaziantep'te bir adam yavru kazını yiyen kediyi pompalı tüfekle vurdu; kedinin sahibi de döner bıçağıyla adamı öldürdü (19 Mayıs).

                        Silifkeli Ünal Pişirgen, inek makedinin içine koyduğu soğutucudan 'sağdığı' ayrana ‘inek kola’ adını verdi. (22 Mayıs)

                        Vanlılar köy-kent projesi için gelen Dünya Bankası yetkililerine "Biz kent istemiyoruz, inek verin yeter" dedi. (28 Mayıs)

                        Bursa'da bir adam diğerini "Sol eliyle çorba içtiği için" öldürdü (29 Haziran).

                        Adanalı seyyar lokantacı Osman Çakmak, zabıtadan kaçmak için büfesini raylı sistemle taşıdı. (8 Temmuz)

                        Kıyısında içtiği Sapanca Gölü'nü 'o kafayla' yüzerek geçeceği iddiasına giren Ali Pehlivan boğuldu. (10 Temmuz)

                        Konya'da akıl hastaları hasta bakıcının anahtarlarını çalarak kaçtı. (15 Temmuz)

                        Giresun'da çarpışan otomobillerde kavga çıktı 1 ölü; 2 yaralı. (15 Temmuz.)

                        Giresun'da cami avlusunda iskambil oynayan kardeşleri uyaran müezzin öldüresiye dayak yedi. (19 Temmuz).

                        Adana'da döner ustası Yunus şen, dürümün içindeki eti az bulan müşterisince öldürüldü. (19 Temmuz.)

                        Evin yolunu şaşırınca... Sarhoş olup 5 ay önce taşındığı evi kendi evi zannederek içeri giren, rahat rahat televizyon seyreden adam ev sahiplerinden yediği dayak nedeniyle öldü. (22 Temmuz).

                        Adana'da oğlunun sünnet düğününde hep aynı şarkıyı çaldıran grupla tartışan adam bir kişiyi öldürdü (22 Temmuz).

                        İki komşu kadın TV sesinin yüksekliği nedeniyle gündüz kavga ettiler; gece de eşleri kavga etti; 1 ölü. (24 Temmuz).

                        Gaziosmanpaşa'da 3 kafadarın, 370 metrelik elektrik kablosuyla yaptıkları ışıklı uçurtmayı halk UFO sandı. (27 Temmuz)

                        Rize'de boşanmadaki mal paylaşımında kavga çıktı; 1 ölü, 5 yaralı. (10 Ağustos)


                        İzmit'te Ahmet Üstün'ü kaçırdığı genç kızın yakınları önce dövdü; sonra da 2 saat boyunca kırmızı bez parçalarından yapılan bir dansöz kıyafeti ve topuklu ayakkabılarla mahallede 'oynattı'. (13 Ağustos)

                        Kolici katil, tahliye talebi reddedilince hakime saatini fırlattı. (24 Eylül)

                        Konya'da biri cami avlusuna krizde bakamadığı gerekçesiyle hamster bıraktı.

                        Cihangir Parkı'nda Keje adlı dizinin çekimlerinde rol gereği biri bıçaklandı. Tinerci Adil Çalışkan, "Güçsüz birine saldırmak olur mu?"diyerek iki kameramanı kalçasından bıçakla yaraladı. (29 Eylül)

                        Diyanet İşleri eski Başkanı ve eski Devlet Bakanı Dr. Lütfi Doğan, kadınların ne hissettiğini anlamak için evinde türbanla dolaştığını açıkladı. (9 Ekim)

                        BBG üçüncü dönem birincisi Kaan'ın annesi İstanbul ikinci bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu; oğlunun fotoğrafıyla dolaşıp "Bu çocuğu ben yetiştirdim" diyerek oy istedi.

                        Eskişehir'de, taraftarlar derneği başkanı Deniz Yılmaz'ı gözaltına alındı. Polis, Yılmaz'ın kendini duvara vurup akciğerlerini patlatışını kaburgalarını kırışını açıkladı.

                        Tost makinesi gözaltında! Televole ekibi, ta Kıbrıs'a kadar giderek Çağla şikel'in mesajında adı geçen tostu yapan makineyi buldu!

                        Erzincanlılar, Arçelik reklamında "korkak" bir bekçiyi canlandıran şafak Sezer'e kızınca oyuncu özür diledi. (27 Kasım)

                        Samsun'da bir genç silahla Atatürk büstünü rehin aldı. Ertesi gün de büste çiçek koydu

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          garip ma hem ilginç hem gerçek

                          Böyle olaylar karşısında herkes türlü türlü şeyler düşünebilir, çeşitli yorumlarda bulunabilirler.Fakat pek çoğu bu rastlantıyı kabul ederler, olayı milyonda bir rastlanacak bir durum olarak yorumlarlar. Fakat bu tip olayların arkasında bir zeka olduğunu düşünenlerin sayısı da hiç de küçümsenemez. Bu enteresan olaylar sanki bizimle alay eder gibidir.İşte bu sebepten onların ardındaki güce kozmik şakacı veya evrenin büyük şakacısı ismi veriliyor. Üstelik, bu büyük şakacı, sanıldığından çok daha etkilidir.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                            garip ma hem ilginç hem gerçek

                            El Şeklindeki Buz

                            Bin dokuz yüz yetmiş dokuz yılının soğuk bir kış sabahında bayan Carol Alspaugh, mutfakta kahvaltı hazırlamakla meşgul iken, aniden korkuyla irkildi.
                            Pencere pervazından kocaman bir buz parçası sarkıyordu, işin en korkunç olan tarafı ise, bu buz parçası bir insan eli biçiminde,hem de sakat bir insan eli biçimdeydi.

                            Bu, çok garip, garip olduğu kadar da şaşkınlık verici bir olaydı, zira bayan Carol'ın ablası o gün elinden ameliyat olacaktı.
                            Bayan Carol'a göre yoksa, bu, göklerden gelen bir işaret miydi? Bunun manası birkaç saat sonra ortaya çıktı, ablası ameliyat olamamıştı. Nedeni ise kadın aynı gün kolundan yaralanmıştı. Çünkü kadının koluna bir buz parçası saplanmıştı..

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              Hirsiz

                              Evrenin bu, kozmik şakacı gücünün, insanlarla oynadığı oyunlar öylesine değişiktir ki, mesela, İngiltere’de Kazaları Önleme Derneği’nin başına gelenler çok enteresandır. Dernek bin dokuz yüz altmış sekiz de bir sergi düzenler ve serginin düzenlendiği bina paldır küldür çöker.Yorkshire’lı mağaza hırsızının başına gelenler de çok enteresandır. Adamcağız bir süper markete girer, tam sanatını icra etmeye başlar iken, sekiz çift el yakasına yapışır. Aslında o süper markette mağaza dedektiflerinin yıllık toplantısı yok muymuş!! Böylesi rastlantılar sıkıntıdan patlayan kozmik şakacının işi olabilir

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                Yumurta Yağmuru

                                Yine İngiltere’den bir garip örnek daha; Bin dokuz yüz yetmiş dört yılı sonlarında Berkshire bölgesindeki bir okula gökten yumurta yağdı. Masmavi, bulutsuz bir gökten aniden yumurtalar düşmeye başladı. Bu yağmur birkaç gün sürdü arabalar, damlar, okul bahçesi, hep yumurta içinde kaldı. Yöre halkının yakıştırması hazırdı : UFO’lar! Fakat bu UFO, uçan daireler değil; Bilinmeyen Uçan Omletlermanasına geliyordu. Bölge havacılık dairesine soruldu, uçan omletlerden haberleri yoktu. Ancak işin enteresan tarafı bu okulun ismi İngilizce’de folluğu hazırla manasına gelen Keep Hatch’ti. Kısacası, gökten yumurtalar folluğa düşmüştü. Kozmik Şakacının yeni bir oyunu. Gökten, insanın başına bir çok şey yağmıştır. Amerikalı ünlü gariplikleruzmanı Charles Hoy Fort bu konuda çok kapsamlı araştırmalar yaptı ve enteresan yağmurlar listesi şunlardan oluştu :
                                Balık yağmuru
                                – Kurbağa Yağmuru
                                – Mühür Yağmurları
                                – Bunların en enteresan ve ürkütücü olanı ise, şüphesiz ki insan etiparçalarının yağmur halinde gökten yağmasıydı...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X