dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    Güneş Sisteminde kaç gezegen var?

    Güneş sisteminde 10'uncu bir gezegen var mı? Yıllardır dünyanın dört bir yanındaki astronomların yanıt aradığı bu soruya, bazı bilimadamları 'evet' demeye başladı.
    BBC muhabiri Pallab Ghosh'un haberine göre, güneşe dokuzuncu gezegen Plüton'dan iki kat daha uzak olan ve böylece güneş sisteminin en ücrada kalan üyesi olarak nitelendirilen buz yüzeye sahip bir kütle geçtiğimiz yaz keşfedilmişti.
    Bilimadamları şimdi Nature dergisinde yayımlanan raporlarında, UB 313 olarak bilinen bu kütlenin Plüton'dan daha büyük olduğunu yazdı. Bu bulgunun yıllardır tartışılan bir soruyu yeniden alevlendirmesi bekleniyor:
    Bir gezegenin gezegen olup olmadığına ne zaman karar verilir?
    Bu astronomların başına yıllardır dert olan kozmik bir bilmece.
    Bazıları, güneş sisteminin en uzak üyesi olan Plüto'nun gezegenler klübünden çıkarılması gerektiğini düşünüyor.
    Plüton'nun sadece güneş sisteminin kenarında, yörüngede devinen binlerce kütleden biri olduğu görüşündeler.
    Ancak Plüton yandaşları, ondan gezegen statüsünün alınmasının ayıp olacağını, zira yıllardır Plüton'u bir gezegen olarak nitelendirmeye alıştığımızı söylüyorlar.
    Ve astronomi çevrelerinde geçerli kabul edilenin de bu sav olduğu görülüyor.
    Ama bu cömert yaklaşım şimdi bir tartışmayı alevlendirmeye namzet.
    Çünkü bilimadamları yaptıkları hesaplamalar neticesinde, geçtiğimiz yıl keşfedilen ve UB 313 olarak bilinen bir kütlenin Plüton'dan biraz daha büyük olduğu sonucuna vardı.
    Hesaplamayı yapan Doktor Frank Bertoldi'ye göre, bu kütle de gezegen olarak adlandırılmak zorunda.
    "Plüton'dan büyük olduğu hesaplanan bütün kütlelerin, dolayısıyla UB 313'ün de bir gezegen olarak nitelendirilmesi gerekir" diyen Bertoldi, ekliyor:
    "Plüton gezegenken, ondan büyük bir kütleye gezegen dememek sadece tutarsızlık olur." Teleskopların kalitesi arttıkça, Plüto büyüklüğünde kütlelerin keşfedilmesi muhtemel. Eğer bunlara da gezegen statüsü verilirse, güneş sistemimizde sandığımızın çok ötesinde gezegenlere sahip olduğumuz bir durumla karşı karşıya kalabiliriZ.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      Yavru köpeklerin midesinden eroin çıktı

      Kolombiyalı eroin kaçakçıları, ABD'ye uyuşturucu sokabilmek için dokuz yavru köpeğin midesine ameliyatla eroin paketleri yerleştirdi. Olayla bağlantılı 21 kişi gözaltına alındı.
      Kolombiyalı eroin kaçakçıları, uyuşturucuları ABD'ye sokabilmek için akıl almaz yöntemler kullanıyor.
      ABD ve Kolombiya polisinin ortak operasyonunda Labrador Retriever cinsi dokuz yavru köpeğin midelerinin içine yerleştirilmiş eroin paketleri bulundu.
      Dokuz köpekten üçü zehirlenerek ölürken, diğer yavruların midelerindeki eroin paketleri ameliyatla çıkarıldı.
      Miami Havaalanı'ndaki operasyonda köpeklerin vücutlarındaki 20 kilogram sıvı eroinin değeri yaklaşık 20 milyon dolar olarak açıklandı.
      Olayla bağlantılı olarak 1'i ABD'de 20'si de Kolombiya'da olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        Kendilerini peygamber olarak tanıtıp 2.5 trilyon lira dolandırdılar!

        Vatandaşların dini duygularını kullanan ve kendilerini Allah ve peygamber olarak tanıtan 11 kişi piyasayı yaklaşık 2.5 trilyon lira dolandırdı.
        Gözaltına alınan 11 kişi adliyeye çıkartıldı.
        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Siteler’de bir esnafın emniyete başvurusu üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, camileri dolaşarak, ziyarete gelenler hakkında bilgi toplayan, daha sonra da bu kişilere kendilerini din büyüğü olarak tanıtıp, öğrendikleri bilgileri kullanarak vatandaşları dolandırdıkları öğrenilen 11 kişiyi gözaltına aldı.
        Duyanları şaşırtan olay şöyle gelişti; Sitelerde esnaflık yapan bir kişi, yıllar önce dükkanına dilenci kılığında gelen Bülent Ö.’ye sadaka verdi. Bülent Ö., bir süre sonra tekrar gelerek, kendisinin Hz. İsa olduğunu iddia ettikten sonra vatandaştan para istedi.
        Şebekenin diğer üyeleri aracılığıyla söz konusu vatandaş hakkında bilgi toplayan Bülent Ö., esnafa evinde ne kadar parası olduğunu, nereye sakladığını ve doğmamış çocuğunun cinsiyetini söyledi.

        10 YILDA 2.5 TRİLYON LİRA-

        Güven sağladıktan sonra vatandaştan 500 Alman Markı alan Bülent Ö. daha sonra, Hz. İbrahim, Hz. Muhammed ve Veysel Karani olarak tanıttığı Ersel Ö., Necati U., Halil İbrahim Ö. ile müritleri olduğunu söylediği Ali S., Katip T., Murat C., Ercan Y., Can Ö. ve Ersin Ö. ile tanıştırdı. Bülent Ö. son olarak, beraberinde getirdiği Hakan Ö.’nün ise Allah olduğunu söyledi.
        Dolandırıcılar, 10 yıl içerisinde, söz konusu esnafla Hacı Bayram Camii ve Sincan’da defalarca buluşarak, "ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmak üzere" yaklaşık 2.5 trilyon lirasını aldılar. Ayrıca, vatandaşa, "daha rahat irtibat sağlayabilmek için" cep telefonları da aldıran dolandırıcılar, güven tazeleyebilmek için de zaman zaman teknolojiyi kullandılar.

        MEKKE’DEN ARIYORMUŞ GİBİ YAPTILAR

        Kendisini Allah olarak tanıtan Hakan Ö., aradığı vatandaşın cep telefonunda Mekke’nin alan kodunu gösterecek teknik bir düzenleme yaptırarak, "Ey kulum 45 dakika sonra yanındayım" dedi.
        Daha sonra aynı vatandaşı arayan Hakan Ö. bu sefer de "Sana kimi istiyorsan göndereyim. Söyle hangi peygamberimi istersin?" diye sordu.
        Girdiği bunalım sonucu 3 kere intihar girişiminde bulunan vatandaştan durumu ailesine ve çevresine de anlatmasını isteyen dolandırıcılar, durumun emniyete bildirilmesi üzerine takibe alındılar. Kandırdıkları vatandaşla Paraşüt Kulesi önünde buluşmaya karar veren dolandırıcılardan 4’ü, daha önceden söz konusu yerde önlem alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekiplerince takip edilerek çetenini diğer üyeleriyle buluştukları Pursaklar’da gözaltına alındılar.

        SAF VE ZENGİN MÜSLÜMANLARI SEÇİYORLAR

        Emniyet ekiplerinin başlattığı inceleme sonucunda, söz konusu kişilerin, ellerinde cevşen, tespih, Kur’an-ı Kerim ile dilenci kılığında dolaştığı, saf ve zengin Müslümanları tespit ederek onlar hakkında araştırma yaptıkları öğrenildi.
        Belirledikleri kişilerin saflık durumuna göre kendilerini bazen din büyüğü bazen de Allah olarak tanıtan dolandırıcıların, ilk karşılaşmalarında "Sen dua ettin ben geldim" dediği ve yoksulara yardım ettikleri" gerekçesiyle para istedikleri tespit edildi.
        Daha sonra telefonla aradıkları kişilerle şifreli konuştukları öğrenilen dolandırıcıların, dini inançlarını suiistimal ettikleri vatandaşlara, "kendilerine inanmayanların da şeytanın müridi olduğunu" söyledikleri de belirtildi.
        Söz konusu dolandırıcıların kendilerini Allah, Hz. İsa, Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed olarak tanıttığı, vatandaşların isteğine göre bazen din büyüklerinin adlarını kullandıkları kaydedildi.
        Emniyette sorguları tamamlanan 11 kişi emniyeti suiistimal yoluyla dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          EN BÜYÜK DOĞAN BEBEK!

          Son 40 yılın en 'büyük bebeği'! İspanya'da, 7 kilo ağırlığında kız dünyaya geldi.

          İspanya'nın başkenti Madrid'deki La Paz hastanesinde 7 kilogram ağırlığında bir bebeğin dünyaya geldiği bildirildi.
          Son 40 yılın en ''büyük bebeğinin'' 13 Şubat 2006 tarihinde doğduğu kaydedildi.
          La Paz hastanesi yetkilisi Jesus Perez Rodriguez, ''Arancha'' adı verilen 7 kilo 10 gram ağırlığında doğan kız bebek için ''görülmemiş bir olay'' dedi.
          Bebeğin boyunun 56,5 santimetre olduğunu açıklayan doktor Rodriguez, annenin 39 haftalık bir gebelik süresi geçirdiğini söyledi.
          5,5 yıldır Madrid'de yaşayan Kolombiyalı çiftin 9 yaşındaki diğer kızlarının da 5 kilogram olarak doğduğunu kaydeden İspanyol doktor, Arancha'nın 7 kilogram doğmasının anne ve babasından kaynaklanan genetik bir durum olduğunu ifade etti.
          Doktorlar, sezaryenle alınan bebeğin ve annesinin durumunun iyi olduğunu açıkladılar.
          Basın karşısına çıkan anne, hamileliğinde 22 kilogram aldığını, gebelik süresince rejim yaptığını, ancak kızının büyümesine engel olamadığını belirtti.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

            EN İLGİNÇ KORKULAR!

            İşte en ilginç korkular ! İnsan hayatın olumsuz etkileyen “fobiler” kimi zaman ilginç bir hal alabiliyor..

            Genellikle çocukluk yıllarında yaşananların etkisiyle ortaya çıkan yüzlerce 'fobi' çeşidi insanların hayatını olumsuz etkiliyor.

            Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, korkunun, insanlığın varlığından beri var olan bir olgu olduğunu belirterek, genellikle çocukluk döneminde yaşanan olayın ileri yaşta benzer ya da farklı şekillerdeki korkular olarak ortaya çıkabildiğini söyledi.

            Hayatın belli dönemlerinde ve modern çağla birlikte korkuların da değişebildiğine değinen Prof. Dr. Sır, 'Örneğin bebekler ilkin yüksek sesten korkarlar. Zamanla bunu aşar ve daha sonra başka korkuları başlar. Ayrıca modern çağla birlikte korkularda değişimler olabilir...

            Örneğin daha önceleri ay ve güneş tutulmasından korkulurken, artık sebepleri bilindiğinden bunların yerini UFO’lar (tanımlanamayan yabancı nesneler) ve uzaylıların dünyayı istila edeceği gibi korkular alabiliyor' dedi.

            Sonradan da oluşur

            Fobilerin belli bir yaştan sonra da oluşabileceğii söyleyen Aytekin Sır, 'Örneğin deprem yaşayan biri tekrar deprem olacağı, evinin üstüne yıkılacağı ve havasız kalacağı korkusunu yaşayabilir' diye konuştu.

            Televizyon tetikleyebiliyor

            Televizyonun da korkuları tetikleyebildiğini vurgulayan Sır, seyredilen bir korku filminin insanlarda korkuyu tetikleyebildiğini ve film senaristlerinin de bu korkulardan hareket ettiklerini ifade etti.

            Son zamanlarda büyücülük ve sihirle ilgili filmlerin de yapıldığını ve bunların çocuklar üzerinde çok ciddi olumsuz etkiler bıraktığını anlatan Sır, korkuların gelişmemesi için en uygun yöntemin çocuklara hep güven telkin etmek ve korkularının üzerine gitmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

            Sır, en yaygın psikiyatrik rahatsızlıkların korkular olduğunu ve yapılan çalışmalara göre bunların toplumdaki yaygınlığının yüzde 10 civarında olduğunu sözlerine ekledi.

            BAZI FOBİLER

            Aviofobi: Uçuş korkusu.
            Klostrofobi: Kapalı yer korkusu.
            Batofobi: Derinlik ya da yüksek binaların yanından geçmekten korkusu.
            Ailurofobi: Kedilerden korkma.
            Arakibutirofobi: Yerfıstığı ezmesini yerken damağa yapışmasından korkma.
            Venüstrafobi: Güzel kadınlardan korkma.
            Politikofobi: Politikacılardan korkma.
            Peladofobi: Kel insanlardan ya da kelleşmekten korkma.
            Fobofobi: Korkmaktan korkma.
            Eisoptrofobi: Aynalardan korkma.
            Erotofobi: Cinsellikten korkma.
            Filofobi: Aşık olmaktan korkma.
            Agirofobi: Caddelerden korkma.
            Antropofobi: İnsanlardan korkma.
            Araknofobi: Örümceklerden korkma.
            Tokofobi: Gebe kalmaktan ya da çocuk doğurmaktan korkma.
            Triskaidekefobi: 13 sayısından korkma.
            Tripanofobi: İğne olmaktan korkma.
            Musofobi: Farelerden korkma.
            Nekrofobi: Cesetten korkma.
            Ofidiyofobi: Yılanlardan korkma.
            Okofobi: Taşıtlardan korkma.
            Rantofobi: Her şeyden korkma.
            Gametofobi: Evlenmekten korkma.
            Ksenofobi: Yabancıdan korkma.
            Tapofobi: Canlı canlı toprağa gömülme korkusu .
            Amnezifobi: Hafızasını kaybetmekten korkma .
            Aritmofobi: Sayılardan korkma .
            Helyofobi: Güneşten korkma .
            Karnofobi: Etten korkma .
            Lökofobi: Beyaz renkten korkma .
            Nozokomefobi: Hastanelerden korkma .
            Testofobi: Testlerden ya da sınavlardan korkma .

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              Dondurucu arızası, yeniden dirilme rüyasını fırında bitirdi

              Öldükten sonra dondurulan Fransız karı kocanın, ileride bir gün teknoloji sayesinde dirilme rüyası ve oğullarının bu konudaki hukuk mücadelesi, derin dondurucudaki teknik arıza yüzünden fırında son buldu.
              Monique Leroy 1984, kocası Raymond Martinot 2002 yılında hayata veda ettikten sonra, Angers kasabası yakınlarında bir şirketin özel olarak hazırlanan çelik dolaplarına yerleştirilerek eksi 65 derecede donduruldu. Fransız çift, bilimsel ve tıbbi gelişmeler sayesinde günün birinde tekrar hayata dönebilmeyi umuyordu. Fikrin babası, kendisi de tıp adamı olan Bay Martinot idi.
              Bayan Leroy'un öldükten sonra dondurulmasına kasaba yöneticileri ses çıkarmadı. Ta ki, Bay Martinot da öldükten sonra oğlu tarafından aynı yerde dondurulana kadar...
              Mahkemeye başvuran yöneticiler, naaşları donduruculardan çıkarıp gömme izni elde etti, ancak oğul Martinot derhal üst mahkemeye başvurunca, hukuk mücadelesinin sonucunu beklemeye karar verdi.
              Adalet mercileri, cesetlerin ya gömülmesi ya da yakılması yolunda karar aldı. Son olarak Danıştay 6 Ocak 2006'da kararını bildirdi: Naaşlar ya gömülecek ya da yakılacaktı.
              Oğul Martinot pes etmemekte kararlıydı ve Strazburg'daki Avrupa insan hakları mahkemesine başvuracaktı.
              Ancak dondurucudaki bir teknik arıza, bütün bu tartışmalara son noktayı koydu. Özel şirketin yetkilileri, dondurucunun sıcaklığının eksi 20 derece dolaylarına düşmüş olduğunu şubat sonlarında fark etti. Belki de günlerdir sıcaklık bu seviyedeydi. Alarm sisteminin çalışmadığı anlaşıldı. Bu durum karşısında oğul Martinot, hukuk mücadelesini bırakarak Angers kasabası yakınlarındaki ''krematoryumda'' anne ve babasının naşını yaktı.
              Oğul Martinot, AFP muhabirine, ''Babamın arzusunu yerine getiremediğime üzülüyorum. Babamın haklı çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecektir...'' dedi.

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                TÜBİTAK'A İLGİNÇ SORULAR!

                Yüzlerce meraklı vatandaş TUBİTAK'a internet üzerinden sayısız ilginç soru yönetiyor!

                Tübitak adresinde yüzlerce meraklının birbirinden ilginç sorularına cevap veriliyor. İşte kuruma ulaşan dört bini aşkın sorudan bazıları...


                Kanalizasyon kapakları neden yuvarlak?
                Kapak deliğin içine düşmesin diye.

                Eskimolar buzdan evlerini nasıl ısıtıyor?
                Eskimolar igloo denen evlerde yaşar. İyi bir igloonun kapısı da yer üstünde olmaz. Evin altındaki kar kazılarak yeraltından geçilen kapı yapılır. Bu sayede evin ısı yalıtımı sağlanır.

                Anne sütü, annenin göğsünde bozulur mu?
                Bozulmaz ve bebek için sorun oluşturmaz.

                Taksimetre, taksi geriye giderken düşer mi?
                Eski mekanik taksimetrelerde sayım tek yönlüydü. Şimdi, tekerleğin hem ileri hem geri turları sayılabiliyor.

                Silgi nasıl siler?
                Sürtünme kuvveti sayesinde kağıdın yüzeyindeki lifleri kopartarak ya da mürekkebi kazıyarak.

                Kar eridiğinde beyazlığı nereye gider?
                Kar eridiğinde artık su olur.

                Halterciler yarışmadan önce ne koklar?
                Solunum yollarını açmak için amonyak kullanırlar. Ancak, yalnızca psikolojik etkisi vardır.

                Yüksek yerlerde yemekler neden geç pişer?
                Suyun kaynama sıcaklığı hava basıncına bağlıdır. Basınç düştükçe kaynama sıcaklığı da düşer.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  İnternette aile kavgası

                  20 yaşındaki Claire Williams'ın bir türlü toplayamadığı odası, babasının açtığı sitede fotoğrafların yayımlanmasından sonra düzene girdi.
                  Kızına odasını toplatmayı başaramayan baba, çareyi oda fotoğraflarını internette yayımlamakta buldu. Şimdi kızı da, babasının 'utanç' anlarını aynı yolla afişe ediyor.
                  UMBRIA - Baba-kızın 'dağınık oda' savaşı internete taşınınca, tüm dünyanın zevkle izlediği bir intikam meselesi haline geldi. Kızının odasının her zaman düzensiz ve karışık olmasından bıkan bir baba, çareyi odanın fotoğraflarını çekip kurduğu web sitesinde yayımlamakta buldu. Bu hareket işe yaradı, ancak şimdi öç alma sırası kızına geçmişti!
                  Baba nasihati: Ayıpla onu!
                  Britanya'da bilgisayar mühendisi olan 48 yaşındaki Steve Williams, sadece kızının ne kadar dağınık olduğunu sergilemek için, odanın fotoğraflarını içeren bir web sitesi kurdu. Shameit.com (Ayıpla onu) isimli sitede Williams, karısı ile birlikte kızlarının düzenli olması için gereken her şeyi yaptıklarını belirtti.
                  Baba Steve Williams'ın ifadesine göre, çift, kızlarına yeni gardırop almış, fazla eşyaların odadan çıkarılması ve odanın yeniden dekorasyonu için fırsat vermişlerdi, ancak oda yine de toplu değildi.
                  Fotoğrafların internette yayımlanması, etkisini çok çabuk gösterdi ve 20 yaşındaki Claire odasını topladı. Hatta bu, ailenin 16 yaşındaki oğlu Michael'a da ders oldu. Michael kaderinin aynı olmasından korkarak odasını düzenledi.
                  Aslında aile içi bir çekişmenin sonucu olarak hayata geçirilen site, o kadar çok ilgi gördü ki, ilk iki hafta içinde Shameit.com adresini 40 bin kişi ziyaret etti.
                  Çevresindekileri ayıplayarak, onları daha düzenli veya temiz olmaya teşvik etmeyi amaçlayan siteye Japonya'dan Yeni Zelanda ve Güney Afrika'ya kadar pek çok ülkeden de fotoğraflar yağmaya başladı, halen de gelmeye devam ediyor.
                  Aile kavgasında rövanş Gazete ve dergilere demeçler veren baba, kızı için "Odasını internette görmekten mutlu olmadı, ama sonuçta işe yaradı" diyordu. Bilmediği ise, kızının ondan öç alma planları kurduğuydu!
                  'Aile kavgası'nın rövanşında, işletme bölümü öğrencisi olan Claire, babasını utandırabilecek başka fotoğrafların bulunduğu bir web sitesi yarattı. Babasının, kendisinin durumuna acıyan arkadaşları ile işbirliği yapan genç kız, onun bir partide kadın çantasıyla dans ederken görüldüğü sarhoş fotoğraflarını sitesinde yayımlamaktan çekinmedi. Üstelik, ailedeki tek 'dağınık' kişinin kendisi olmadığını göstermek için, babasının garajının fotoğraflarına da yer verdi.
                  Şimdi, babanın buna cevabı ne olacak bilinmiyor, ancak web sitesinin daha çok ilgi göreceği kesin.

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    Kayseri 2. Amatör Küme Futbol Ligi C Grubu

                    Sarızspor-Sümerspor maçı, hakem görevlendirilmesi unutulunca yapılamadı. Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi Müdürü Osman Altun, "Her hafta 36-37 karşılaşmaya hakem atıyoruz. Ancak, Sarızspor-Sümerspor maçının bilgileri bilgisayara girilmemiş. Kayıtlarda görülmediği için de hakem ataması yapılmamış. Olaydan geç haberimiz olduğu için görevlendirme yapamadık. Ancak, ataması unutulan Sarıoğlanspor-Gençlerbirliği maçına, takımlarımız bilgi verince hakemlerimizi gönderdik" açıklamasını yaptı.

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                      ABD'de 78 yaşındaki bir kadın askere çağrıldı.

                      California eyaletinden Sonia Goldstein adındaki kadın, ''askere alınmak için biraz küçük olduğuna inandığını'' belirterek, çağrı mektubunu aldıktan sonra kızıyla gülme krizine girdiklerini söyledi.

                      Goldstein, mektupta ''deniz kuvvetleri eşsiz dil yeteneğinizi kullanacak'' ifadesinin bulunduğunu, ayrıca bir deniz piyadesi olarak fiziksel ve zihinsel yeteneklerinin deneneceğinin kendisine bildirildiğini ifade etti.

                      Goldstein, ancak bir alet yardımıyla yürüdüğünü, bildiği tek dilin de İngilizce olduğunu belirtti. Deniz kuvvetlerinden Binbaşı Joseph Kloppel, genellikle 18-27
                      yaşlarındaki kişileri askere aldıklarını kaydederek, ''Mektup yanlışlıkla gönderilmiş olmalı. 78 tabii ki çok yaşlı'' dedi

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                        Dünya 130 bin yıl öncesine dönecek

                        Bilim insanları, Dünya’daki deniz seviyesinin her yüzyılda 1’er metre yükseleceği uyarısında bulunuyor. Grönland’ın 2100 yılında 130 bin yıl önceki kadar sıcak olacağını vurgulayan uzmanlar, bunun buzulların erimesini hızlandıracağını öngörüyor. Kötü senaryoya göre, deniz seviyesi 4 metre yükselebilir.



                        University of Arizona-Tucson öğretim üyesi Dr. Jonathan Overpeck tarafından yürütülen araştırma, Antarktika’nın batısındaki dev buzul kütlesinin de 500 yıl içinde bütünüyle suya karışacağı öngörüyor. Bu tahminlere göre, her yüzyılda denizler 1’er metre yükselecek.

                        130 BİN YIL ÖNCESİNİN KOŞULLARI
                        Dr. Overpeck’in bilgisayar modellerinde 130 bin yıl öncesinin iklim koşulları canlandırıldı. Bundan 130 bin yıl önce, Dünya kendi ekseninde bugüne göre biraz daha eğikti. Bu eğimin sonucunda da Güneş’ten gelen ışınlar Kuzey Yarımküre’ye daha dik iniyor ve bu bölgeleri bugüne nazaran daha fazla ısıtıyordu.

                        DENİZLER 4 METRE YÜKSELECEK
                        Bilim insanlarının Grönland’daki erimeden dolayı, küresel deniz seviyesinin 2 ila 3.5 metre yükseleceğini tahmin ediyor. Ancak, küresel ısınma sadece kuzey kadar, güneyi de ısıtacağı için Antarktika’nın da erimesiyle deniz seviyesindeki yükselme toplamda 4 metre’yi bulacak.

                        22’İNCİ YÜZYIL 8 DERECE DAHA SICAK OLACAK
                        Dr. Overpeck, BBC’ye verdiği demecinde, “Mesele, küresel ısınmanın deniz seviyesini yükseltip yükselmeyeceği değil, kaç derecelik bir artışın kaç metre’lik bir yükselmeye neden olacağıdır” diye konuştu.

                        Dr. Overpeck, esas tehlikeyi Dünya’daki karbon dioksid emisyonunun ve buna bağlı olarak ısınmanın Endüstri Devrimi’nin başlangıcı sayılan 1750 yılı değerlerinin iki katına çıkması olarak niteliyor. Gelecek yüzyılda Kuzey Kutbu’ndaki sıcaklıklar 5 ila 8 derece yükselmiş olacak. Aynı sürecin 130 bin yıl önce de gerçekleştiğine vurgu yapan Dr. Overpeck’e göre, “Bu durumda Dünya’yı büyük tehlikeler bekliyor”.

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşe'de yetişen limonlar görenleri şaşırtıyor.



                          Alıntı:Hiçbir hormon kullanılmadan yetiştirilen limonların futbol topu büyüklüğünde olmasının sırrını araştıran halk, hikmetin suda olduğuna karar verdi. Çapları 10 ila 20 santimetre arasında değişen limonların yetiştiği tarlanın sahibi Androulla Charalambous, ağacı ilaçlamalarının ardından bitkilerin bu boyuta ulaştığını söyledi. Çivar bölgelerde yetişen limonlarında 1.5 ila 2.5 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Charalambous, bölge suyunun kalitesinin bitkilere bu şekilde yansıdığını düşünüyor.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                            BAŞBAKAN'IN GEZİSİNDE KADIN GAZETECİNİN TUVALET İSYANI

                            Ankara'nın soğuğuna uygun koyu renk kıyafetlerimizle biniyoruz Başbakan'ın uçağına. 4 saate yakın bir yolculuğun ardından indiğimiz Hartum Havaalanı'nda ise fırına girmiş gibi oluyoruz. Hartum'un yoksulluk fışkıran toprak yollarında, külüstür araba gürültüleri arasında Guba Otel'e doğru yol alıyoruz. Başbakan'ın uçağında 8 gazeteciyiz ve otelde bizim için sadece dört oda ayrılabilmiş. Başka oda yok, hiçbir otelde de yok..."Odalarda ikişer kişi kalacaksınız" denildiğinde önce Hürriyet'ten Ferai Tınç isyan ediyor...İtirazlar üzerine büyükelçilik görevlileri rezervde tuttukları bir villayı öneriyorlar.Hepimiz mutlu oluyoruz. Ne de olsa villada kalacağız ya... Anlaşıyoruz, 5 kişi villada, 3 kişi de otelde kalacak.Sabah erkenden zirvenin yapılacağı konferans salonuna doğru yola çıkıyoruz. Birden Ferai'nin çığlığı yükseliyor :"Adam yolun kenarına büyük abdestini yapıyor..."

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              ilginç olay

                              Doğu Anadolu ya giden şehirler arası bir otobüs gecenin geç saatlerinde yolda bir adamın otobüse binmek amacıyla el kaldırıp durmasını istiyor.

                              Şöför kapıyı açınca yolcu birazcık beklemesini,ailesini alıp geleceğini söylüyor.O arada şöför kafasını direksiyona dayayıp uyuyor.Aradan zaman geçiyor ve yolcu geri dönmüyor.

                              Yolcular sabırsızlanıp yolcunun gelmeyebileceğini söyleyip şöförün hareket etmesini söylüyorlar.Fakat şöförün hareketsiz öylece kalakaldığını görüyorlar ve şöförün öldüğü anlaşılıyor. Sizce bir tesadüfmü?

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                ilginç adetler


                                Tazmanya'da kadın ölen kocasının cinsel organını boynuna asmak zorunda!
                                Guam'da bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere bozduruyor!

                                Arizona'da patlak lastikli otomobil içinde sevişmek yasak. Kurala uymayan ön koltukta sevişen 50 dolar ödüyor

                                Gine'de evli kadını baştan çıkaran adamın el ve ayak parmaklarından biri kesiliyor. Kesilen parça ilişkiye giren kadına yediriliyor!

                                Guyana'da banyoda **** yaparken yakalanan çiftler önce boyanıyor, sonra da bir eşeğin arkasına bağlanarak şehirde gezdiriliyor!..

                                Colombia'da gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor!..

                                Hindistan'da evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki bekar gencin ****üel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.

                                Laos'ta kadınların ayakları en erotik bölge kabul ediliyor. Bu nedenle kadınların ayaklarını göstermesi yasak.

                                Tayvan'da damadın akrabası ya da arkadaşı gelinin bekaretini alıyor., Gerekçesi; "Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!"

                                Liverpool'daki dükkanlar çocuklar vitrini seyrederken kadın vitrin mankenini soyamaz ya da giydiremez!.

                                Amboyna adasında ürünün az olacağı belirlenirse erkeklerin güneş batımında çıplak olarak tarlaya gidip ekinlerin arasında masturbasyon yapmaları gerekiyor!!!

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X