dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    Bu olay 14 ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşti.

    Bir hanım zenci bir adamın yanında oturuyordu. Hanım, sinirliliğini belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturmak istemiyordu.
    Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadına bakacağını söyledi.
    Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı.
    Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti.
    Bu yüksek tansiyondaki durumda, kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş. Birkaç dakika sonra hostes kadına:
    “Çok özür dilerim gerçekten de uçakta boş yer yok.Birinci sınıfta bir yer bulduğum için mutlu oldum. Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, zira bu değişiklik için pilottan izin almam gerekiyordu. Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz dedi ve bu izni verdi.”
    Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı.
    Sonra hostes, oturmakta olan zenciye dönerek :
    Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip edermisiniz lütfen. Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor. Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler.
    O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayi ödüllendirildiler

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      İlginç

      Ölmek üzere olan yaşlı bir baba, yatağının başına üç oğlunu çağırarak onlara vasiyette bulunur:
      - Oğullarım, ben ölünce, birbirinize düşmemeniz için, size sahibi olduğum 17 deveyi paylaştırmak istiyorum. Miras olarak develerin yarısını büyük oğluma, üçte birini ortancaya, dokuzda birini ise küçük oğluma bırakıyorum.

      Babalarının ölümünden sonra, mirası babalarının vasiyeti uyarınca paylaşmak üzere kardeşler bir araya gelirler. Fakat bir türlü işin içinden çıkamazlar. Mirası babalarının istediği gibi pay edemezler. Çünkü 17 sayısı ne ikiye, ne üçe, ne de dokuza bölünebilir.
      - Bu işin üstesinden ancak köyün tecrübe ehli, yaşlı bilgesi gelir, diye düşünüp ona giderek danışırlar.

      Bilge kişi;
      - Benim bir devem var, onu da alıp yeniden hesap yapın, der. Bu cömertliğe çok şaşıran oğullar, 18 deveyi pay etmeye girişirler. Önce ikiye bölerler, büyük oğul 9 develik payını alır. Sonra üçe bölerler, çıkan 6 deveyi de ortanca oğul alır. Daha sonra dokuza böldüklerinde 2 deveyi de küçük oğul alır. Ama, bütün develeri paylaştıktan sonra ortada fazladan bir deve kalır yine ...

      Oğullar bu duruma da bir çözüm getirmesi için yeniden yaşlı bilgeye başvururlar. Bilge kişi güler ve :
      - İyi öyleyse, der. Sorununuz çözümlendiğine göre ben de devemi geri alabilirim artık.

      Bilge kişi bu hikâyede tıpkı “bilgi” gibi katalizör olarak olaya girer, çözümü sağladıktan sonra olaydan çıkar. Sorunu çözmede insanlara yardımcı olur, ama kendinden de bir şey eksilmez.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        Haber Bülteninde adult (Gerçek Haber)

        İsveç devlet televizyonunda (SVT) geçen pazar günü gece haberlerinde adult skandalı yaşandı. Expressen gazetesinin haberine göre, stüdyoda gece canlı yayında haber bülteni 'Rapport'u sunmaya başlayan spiker Peter Dahlgren'in arkasında bulunan ekranların birinde 2 dakika süreyle, anal, oral ve grup adult görüntüleri yer aldı. Canal Plus'a ayarlı monitörden haber bülteninin başladığı dakikalarda Çek yapımı "se x tails" filminin gösterildiği belirtildi. Haber bülteni sorumlu editörü Per Yng, yayında yaşanan skandalı gördükten hemen sonra stüdyoyu aradığını söyledi. Yng, haber programı personelinin yayın başlamadan önce adult yayını izlediklerini, ancak haberler başlarken kanal değiştirmeyi unuttuklarının belirlendiğini söyledi. Per Yng ayrıca, "bu tür olayın bir daha yaşanmayacağı" sözünü verdi

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          Adana'da İlginç Hırsızlık Olayı

          Adana'da çalıntı motosikletle, hareket halindeki bir kamyonun kasasından koyun çalan zanlılar, farkedilince motosikleti ve 2 adet koyunu olay yerinde bırakıp kaçtı.

          Edinilen bilgiye göre olay, saat 02.00 sıralarında Seyhan Mahallesi, 40 Sokak civarında meydana geldi. İddiaya göre, çalıntı olduğu öğrenilen plakasız kasalı motosikletle, Batman'dan gelen ve içerisinde 169 koyunun bulunduğu 56 AD 363 plakalı kamyona yanaşan zanlılar, kasadan koyunları indirmeye başladı. İndirdikleri koyunları kendilerini arkadan takip eden bir pikaba dolduran şahıslar, kamyon şoförü Salih Ay ve mal sahibi Osman Akbulut'un şüphelenerek kamyonu durdurması üzerine paniğe kapıldı. Bunun üzerine 2 adet koyunu ve motosikleti olay yerinde bırakarak kaçmaya başlayan zanlıların peşinden koşan Ay ve Akbulut, koyunları çalmak isteyenlerin 3 kişi olduğunu belirtti. Ara sokaklara kaçarak izin kaybettiren şahıslar, çaldıkları 9 koyunu yükledikleri plakası alınamayan pikap ile olay yerinden kaçtı. Olay üzerine kamyonda bulunan koyunların 9 tanesinin çalındığını belirten mal sahibi Osman Akbulut, "Dikiz aynasından farkettim. Kamyonu durdurunca kaçmaya başladılar. Kovaladık ama yakalayamadık. 2 tane koyunu ve motosikleti bırakıp kaçmışlar" dedi.

          Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

            5 böbrekli çocuk

            VİETNAM'ın kuzeyinde bulunan Hai Duong Eyaleti'nden, 14 yaşındaki Pham Van Thuc adlı çocuğun 5 böbreğinin bulunduğu bildirildi.
            Vietnam’da yayımlanan İşçi Gazetesi'nde yayımlanan habere göre, Viet-Duc Hastanesi'nde normal tedavisi yapılan Van Thuc'un sol tarafında 4 ve sağ tarafında da 1 böbrek olduğu ortaya çıktı. Hastane doktorları, bu durumun doğuştan gelen bir kusur olduğunu ve kendilerini çok şaşırttığını söyledi. 5 böbrekli Thuc'un hastanede gözetim altına alındığını kaydeden doktorlar, herhangi bir sağlık problemine neden olmayan böbreklerin alınmasın gerek olmadığını belirtti.
            Hastane doktorları, şimdiye kadar tıp literatüründe böyle bir duruma rastlanmadığını kayddetti.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              Öldü sanılan kadın 18 saat sonra morgtan çıktı

              Gabonlu 52 yaşındaki bir kadın öldüğü gerekçesiyle morga kaldırıldı. Ancak yaklaşık 18 saat sonra hayata geri döndü. Gabonlu kadın, öldü diye morga kaldırıldıktan 18 saat sonra 'hayata döndü.' 'Birlik' gazetesinin haberine göre, başkentin 400 km güneydoğusundaki Kula-Mutu kasabasında yaşayan 52 yaşındaki Agnes Mbenga, 1 Şubat gece yarısında aile efradınca öldü denilerek morga götürüldü. Ertesi gün akşama doğru cenazelerini almaya gelen aile efradı, 'cesedin pozisyon değiştirdiğini' ve soğuk dolabın içinde kıvrılmış kadının tir tir titremekte olduğunu farketti. 'Mucizevi' şekilde ölümden dönen kadının, derhal tedavi altına alındığı, birkaç gün sonra da evinin yolunu tuttuğu kaydedildi.

              Yorum

              • anterior
                Senior Member
                • 06-11-2006
                • 6453

                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                Paylaşımlar için teşekkürler... Bunlara gülebiliriz di mi?
                hahohi hahohi hahohi

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  Paylaşımlar için teşekkürler... Bunlara gülebiliriz di mi?
                  hahohi hahohi hahohi
                  Tabi arkadaşım iyi paylaşımlar : )

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    Gaz kokusunu engelleyen külot!

                    ABD'de bir iç giyim firması, yellenme kokusunu gizleyen bir külot icat etti.

                    The Under-Ease adlı kokuyu gizleyen külotlarda değiştirilebilir, keçe, kömür ve yün elyafından yapılan bir filtre bulunuyor.
                    Kötü kokunun dışarıya sızmasını önlemek için havayı tutan bir kumaştan üretilen külotun göbek ve bacak çevrelerine de tamamen lastik geçirilmiş.
                    Üretici Under-Tec firmasının başkanı ve külotun mucidi Buck Weimer, bu iç çamaşırını kötü insan gazından korunmak için tasarladığını belirterek, "Ürünle
                    ilgili birçok şaka yapılıyor, ama biz bunun bir amaca hizmet edecek ciddi bir ürün olduğundan şüphe duymuyoruz" diye konuştu.

                    Weimer, yatakta, işte, sosyal toplantılarda veya uçak dahil herhangi bir araçta seyahat ederken her zaman ve her yerde giyilebilecek külotların çamaşır makinesinde yıkanabileceğini ve kullanım sıklığına göre birkaç hafta veya birkaç ay içinde filtresinin değiştirilebileceğini söyledi.

                    fiyatı 29 ytl . civarı

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                      Gökyüzü Neden Mavidir?

                      Gökyüzünün mavi görünmesinin (dikkat! olmasının değil görünmesinin! çünkü normalde atmosferimiz daha doğrusu hava renksiz bir gazdır!) tek sebebi kırılma hadisesidir.

                      Güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. Gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. En kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. Fakat kırmız ışık (ki en büyük dalga boylu ışıktır!) saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır.

                      Gökyüzü açık olduğunda, mavi ışık diğer ışıklara oranla en fazla saçılan ışıktır. Bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. Mesela gökyüzü yoğun bulutlarla veya dumanla dolu olduğunda, tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır. Bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur.

                      Gün batımında veya doğumunda ise güneş ışınları atmosfere eğik girdikleri için daha fazla yol katetmek zorunda kalırlar. Bu yüzden daha çok ışın ve renk saçılır ve o posterlere konu olan, şahane gün doğumu ve batımını gözlemleyebiliriz. Çok az saçılmış olan kırmızı ışık ise güneşe ve ufuğa kızıl veya portakal görüntü verir.

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                        İlginç

                        Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi?

                        Tabelacılar greve giderlerse, ellerindeki pankartlara bir şey yazabilirler mi?

                        Neden fare lezzetli kedi maması yoktur?

                        Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?

                        Neden koyunlar yağmur yağdığında çekmezler?

                        Neden kamikaze pilotları kask takarlar?

                        Ötenazi uygulanacak bir insana yapılacak iğne neden sterilize edilir?

                        Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi?

                        Vejetaryenler hayvan şeklinde krakerlerden yiyebilirler mi?

                        Eğer bir işi başarmayı seçip de, başarılı olursanız, aslında hangisini yapmış olursunuz?

                        Sağır ve dilsiz bir insan küfür ederse, annesi ellerini yıkamasını mı söylemeli?

                        Krematoryumlarda yanarak ölmüşler için indirim yapılmalı mı?

                        Eğer trafik kazalarının çoğu evden çıktıktan 5 km sonra oluyorsa, insanlar neden 10 km öteye taşınmazlar?

                        Eğer dünya bir sahneyse, seyirciler nerede oturuyor?

                        Eğer polis bir mim sanatçısını tutuklarsa, ona da susma hakkını kullanabileceğini söylerler mi?

                        Eğer onları avlayamıyorsak bir turist mevsiminden nasıl söz edilebilir?

                        Eğer bir uçağın kara kutusuna bir kazada hiçbir şey olmuyorsa, tüm uçak neden bu maddeden yapılmaz?

                        Eğer insanlar maymunlardan geldilerse, neden hala maymunlar var?

                        Sivil savaş nasıl mümkün olabilir?

                        Eğer bir adam bir ormanın ortasında tek başına konuşuyorsa söylediklerinin yanlış olduğundan söze dilebilir mi?

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          İlginç deney


                          Suda Yüzen Kibrit Çöpleri Sabundan Neden Kaçarlar,Şeker Kibrit Çöplerini Neden Çeker?

                          Kullanılacak malzemeler Kibrit çöpleri, küçük bir parça sabun, kesme şeker, bir tabak ve su


                          Deneyin yapılışı

                          Tabağı su ile doldurunuz. Üzerine dairesel bir şekilde suya batırmadan kibrit çöplerini diziniz.Bu dairenin ortasına bir parça sabunu batırınız. Sonra da kesme şekeri aynı yere batırınız.

                          Ne gözlediniz.Sabun batırıldığında sabun suyun yüzey gerilimine ters bir etki yapacağından kibrit çöpleri sabun parçasından kaçarlar.

                          Şeker batırıldığında ise şeker suyu emerken çok az da olsa bir akıntı meydana gelir. Bu da kibrit çöplerini çekmeye sebep olur.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                            İlginç deney

                            Aynayı Kırmadan Nasıl Kırık Ayna Oluşturabiliriz?

                            Kullanılacak malzemeler Evinizde bulunan çok değerli bir ayna ve çok kuru bir tarafı ince sabun

                            Deneyin yapılışı


                            Bunu deneyden ziyade bir şaka olarak düşünebilirsiniz. Evde bir nisan şakası yapmak istiyorsanız evdeki en değerli aynaya kuru sabunun ince tarafı ile çizgiler çiziniz.

                            Biraz uzaktan aynaya baktığınızda ayna kırıkmış gibi gözükür. Daha sonra da evdekileri ayna kırılmış diye etrafına toplayabilirsin

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              İlginç deney

                              Geri Dönüşümlü Kağıt

                              Gerekli malzemeler Eski gazeteler, bir parça çok ince delikli tel, bir kaç emici bez, plastik kova ve leğen, tahta kaşık yada mutfak robotu, toz boya (renkli kağıt yapmak için), naylon poşet,ağırlık

                              Deneyin yapılışı

                              Eski gazeteleri kovaya koyun, su ekleyerek bir gece bekletin. Ertesi gün suyu süzün, ıslak gazeteleri tahta kaşıkla ezerek hamur haline getirin. ( Bu işlemi mutfak robotunda yapabilirsiniz.)

                              Kağıdınızın renkli olmasını istiyorsanız, boya da katabilirsiniz.

                              Kağıt hamurunu leğene koyun ve eşit ölçüde su ekleyip karıştırın. Teli karışımın içine sokup üzerinde kalan hamurla birlikte çıkarın.

                              temiz düz bir yere bir bez serin ve teli, kağıt hamurun bulunduğu yüzey alta gelecek biçimde çabucak bunun üzerine koyun. İyice bastırın ve hamur beze yapışınca kaldırın. Hamurun üzerine ikinci bir bez örtüp tekrar bastırın.

                              Leğendeki hamur bitene kadar bir kat hamur, bir kat bez koyarak bu işlemi tekrarlayın. En üste naylon poşeti koyun. Ağırlık yapması için kitapları üst üste dizin.

                              Bir kaç saat sonra kağıtları dikkatle bezlerden ayırın ve iyice kurumaları için eski gazete ya da kağıt havluların üzerine serin. Yeni kağıtlarınız kullanılmaya hazırdır.

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                Taşı En Uzağa Nasıl Atarız ?

                                Eşit kuvvet ile atılan üç taşı nasıl atarsak en uzağa düşer diye düşündünüz mü? Taşı en uzağa atmak istiyorsak taşı atarken yer ile yaptığı açı önemlidir.Eğer açı 45 derece ise en uzak noktaya düşer. 30 derecede fazla yükseğe çıkmadan , 60 dereceyle atarsak ise şekildeki gibi yukarı çıkar fakat 45 derecedeki gibi uzağa gidemez. Taşı en uzağa atmak istiyorsak 45 dereceye yakın bir açı ile atmak gerekir

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X