dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #61
    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    İNSAN VÜCUDUNUN ENERJİ MERKEZLERİ
    Günümüzde gelişen teknoloji, iş stresi ve yoğun trafikte geçirilen zamanın insanların vücutlarında biriken enerjinin dışarı atılmasını engellediği ortaya çıktı. Günlük hayatta negatif veya pozitif olarak ifade edilen bu enerjiler, insanların çevresine iyilik, kötülük, sertlik, yumuşaklık gibi özelliklere dönüşerek yansıyor.

    Eski Çin ve Hint kaynaklarında insan vücudundaki enerji merkezlerinden bahsedildiğini hatırlatan uzmanlar, bunların "Chakra" olarak ifade edildiğini ve adedinin 88 bin olduğunu aktarıyor. Bu merkezler, günümüzde 7 temel merkez halinde inceleniyor. Uzmanlar, "Chakra felsefesinden yola çıkılarak insan bedenini 7 kilitli bir sandığa benzetmek hata olmaz. Günlük hayatımızdaki stres, mutsuzluk, negatif enerjide boğulmak, kendimizi ifade edememek, üzerimizdeki ailevi ve toplumsal baskılar, dış dünyayla iletişimimizi sağlayan enerji merkezlerinin tıkanmasına yol açar" şeklinde konuşuyor.

    İstanbul Ulus'ta klinik aromaterapi, sıcak taş terapisi, refleksoloji, manuel lenf drenajı ve çiçek terapisi uygulayan Doğal Terapi Uzmanı İpek Çaldemir, sıcak taş terapisi ve çiçek terapisini chakraları açmak amacıyla kullanıyor. Sıcak taş terapisi, uzun süre ısıyı tutma özelliğine sahip volkanik lav taşları ile yapılıyor. Çaldemir, terapilerine nasıl başladığını, "Önce pürüzsüz görünümdeki, bu parlak ve değişik boylardaki yassı taşlar su içerisinde ısıtılıyor. Sıcak taşlar, vücuttaki 7 chakranın bulunduğu noktalara yerleştiriliyor" şeklinde aktarıyor.

    Taşlarla yapılan özel masajın buradaki sıkışıp kalmış enerjinin özgürleşmesini sağladığını söyleyen Çaldemir, 7 merkezin nerelerde bulunduğu ve etkileri hakkında bilgi verdi. Buna göre birinci chakra ''kök chakra'' veya ''temel chakra'' olarak isimlendiriliyor. Makatla üreme organlarının arasında bulunuyor ve aşağıya doğru açılıyor. Bu merkezin görevi, kozmik enerjileri maddi ve manevi düzeylerde aktarmak. Bu merkezi harekete geçirenler, hayatı bütün yönleriyle kabul ederek daha uyumlu oluyor. Aksi takdirde insanların maddi değerlere olan tutku ve bağımlılığı artıyor. Bu kök chakranın açılması için güneşin batışını ve doğuşunu seyretmek ve kabile müzikleri dinlenmesi öneriliyor. Cinsel organların üstünde yer alan ikinci chakra, cinsel enerjilerin ve yaratıcılığın merkezi kabul ediliyor. Ay ışığını ve berrak suları seyretmek bu merkezi canlandırırken, **** yapmak ilaç gibi kullanılabiliyor. Bu merkezin sembolü olan portakal rengi, yenileyici ve canlandırıcı bir enerjiye kavuşma imkanını sağlıyor.

    ÜÇÜNCÜ CHAKRA
    Terapist Çaldemir, üçüncü chakranın göbeğin iki parmak üstünde yer aldığını anlatıyor. Bu merkezin, bedenin duygusal enerji yaydığı bölge olduğunu söyleyen Çaldemir, "Başkalarıyla ilişkilerimiz, hoşlanıp hoşlanmadıklarımız, uzun süreli bir ilişkiye girme yeteneği hep bu merkezden kontrol edilir. Uyumsuz çalıştığında, her şeyi ve herkesi kendi istediğiniz gibi idare etmek istersiniz. Bir iç huzursuzluk ve tatminsizlik yaşarsınız" şeklinde değerlendirmelerde bulunuyor. Bu merkezin harekete geçirilmesi için Çaldemir, güneş ışıklarıyla yıkanan bir başak tarlasına bakmak, ayçiçeklerini izlemeyi, orkestra müziği dinlemeyi öneriyor. Bu merkezin sembolü ise altın rengi. Dördüncü chakra olan kalp chakrası, tüm sistemin merkezini oluşturuyor. Bu chakranın düzenli çalışmadığı durumlarda verilen sevginin karşılığında her zaman takdir ve destek beklenebilir, çabalarınız yeteri kadar takdir görmediğinde derin bir hayal kırıklığına sürüklenilebilir. Yemyeşil kırlarda dolaşmak, her bir çiçek kalbinizdeki umutların yeşermesini sağlıyor. Sembolize ettiği renk yeşil ve pembe, yeşil iç huzur ve berraklığı sağlarken, pembe sevgi ve şefkat duygularını canlandırıyor.

    Beşinci chakra, "boyun ve boğaz" chakra'sı olarak biliniyor. Düşüncelerle, duyguların, dürtülerle tepkilerin arasında köprü işlevi gören bu enerji merkezi hakkında Çaldemir, "Uyumsuz çalışması halinde, ya duyguları yansıtmakta zorluk çekersiniz ya da kendi içinize kapanarak duygularınıza yaşama hakkı tanımazsınız. Bulutsuz gökyüzünün açık, saydam mavisini içinize almak için yere uzanın ve rahatlayın. Bu arada New Age müzikler dinleyin. Açık ve berrak mavi boğaz chakra'sının rengidir" bilgilerini veriyor.

    Göz chakrası ise altıncı chakra, burun köprüsünün bir parmak üstünde ve altın ortasında yer alıyor. Yüksek zihinsel güçlerin, entelektüel kapasitenin, hafızanın ve iradenin merkezi olan göz chakrası uyumsuz çalıştığında kibir tuzağına düşürebiliyor. Bu merkezin harekete geçirilmesi için geceleyin yıldızlı, lacivert gökyüzünü seyredilebilir. Klasik Batı müziği dinlemek, zihninizin rahatlayıp açılmasını sağlıyor.

    Çaldemir, başın ortasında yer alan yedinci chakraya, taç chakra ya da tepe chakra ismini veriyor. Başın ortasında en yüksek noktada bulunan bu merkez enerjilerin hepsinin kaynağı ve başlama noktası. Çaldemir bu merkez için, "Yedinci chakra açıldığında, diğer altısında meydana gelen bütün tıkanıklıklar çözülür ve enerjileri en yüksek frekanslarda titreşir. En iyi müzik sessizliktir. Rengi mor ve beyazdır. Mor renk zihnin ve ruhun dönüşümünü sağlar. Beyaz, ruhu aydınlığa, pozitif enerjiye açar" bilgisini veriyor.

    Terapist Çaldemir, "Ancak tüm bu söylenenleri yapabilmek için beynimizi rahatlatmamız, yapacaklarımıza inanmamız, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz, değiştirmeye çalışmak yerine hatalarımızla sevmeye çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuşuyor. Çaldemir, bu merkezlerin harekete geçirilmesi için taş ve çiçek terapisini öneriyor.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #62
      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      2012 SON MU BAŞLANGIÇ MI?

      Mayalar 2012 için 'zamanların sonu' diyor. Ancak bu yok oluş anlamında değil fiziksel bir değişim. İnsanoğlu dört kez geriledi ve artık değişim zamanı. Mayalar'a göre; 2012 yılı insanlığın yükselişinin başlangıcı olacak.

      Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeni çağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler sayesinde şimdiden gözlemleyebiliyoruz. "Beşinci kutupsal kayma" olarak adlandırılan bu değişimde daha önceki değişimlerde olduğu gibi yine kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana geleceğini söyleyen Sınır Ötesi Yayınları'nın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Candan, dünyadaki iklimlerin değişimini de buna bağlıyor. Candan, "Kutuplar yer veya açı değiştirdiğinde kutuplarda buzlar eriyor. Kaldı ki, küresel ısınma sonucu şu anda Kuzey Kutbu'ndaki buzullar zaten erimeye başlamış durumda. Mayalar'a göre de daha önce yaşanan dört çağda tıpkı bu şekilde sona erdi" diyor.

      * Peki tüm bu bilgiler bilimsel olarak ortaya konup kanıtlandı mı? Dünyanın en az dört kez kutupsal kayma (kuzey ve güney kutbu) yaşadığı bilimsel verilerle kanıtlandı. En son Discovery kanalında dünyanın manyetik alanının belirli periyotlarla nasıl değiştiğini bilimsel çevreler açıkladı. Hatta bilgisayar ekranındaki üç boyutlu animasyonlarla gösterimi yapıldı. Şu anda dünyanın manyetik alanında muazzam bir değişim var. Bunun da en büyük nedeni güneşte meydana gelen değişimler. İlginç olan Mayalar bunu biliyordu. Konunun bir diğer yanı da Mayalar'ın bununla da yetinmeyip, gelecekte tüm insanlığı etkileyecek trajediyi bizlere şifreli bir şekilde duyurmuş olmalarıdır. Bu şifreye göre dünya için 2012 yılı çok önemli.

      * Yani bu görüşe göre 2012 yılında dünya yok mu olacak? Mayalar 2012 için 'zamanların sonu' diyor. Fakat bu dünyanın top yekun yok oluşu değil, bir fiziksel değişim. Daha önce yaşanan sanki tufan gibi düşünebiliriz. Bu fiziksel değişimlerle birlikte ruhsal değişimler de birbirleriyle orantılı devam ediyor. Her bir büyük fiziksel değişimlerle birlikte insanlık ruhsal değişimde yaşıyor. Şu ana kadar insanlar aşağıya inişi yaşadı. Birincisinde biraz daha kabalaştı, ikincisinde biraz daha, üçüncüsünde biraz daha... Dördüncünün sonunda tam anlamıyla bir dip yaptı. Bu yüzden 2012'yi Mayalar insanlığın yeniden yukarı çıkışın yaşanacağı bir çağ olarak tanımlıyor. Hatta çeşitli dinler bundan Altın Çağ, vaat edilen cennet veya Nirvana gibi bahseder. 2012'nin önemi burada. Aşağıya inen insanlık tekrar yukarı çıkacaktır. Bunun da ilk basamağı 2012'dir diyor Mayalar.

      * 2012 yılında başlayacak olan bu yukarıya doğru çıkış ne kadar zamanda tamamlanacak? Bildiğimiz kadarıyla bu yukarı çıkış süreci başladı. Belki 2012 bir final olabilir. Bu bir süreç. Ancak tufanla kıyameti birbirine karıştırmamak lazım. Kıyamet ruhsal bir değişim, tufan ise fiziksel bir değişim demektir. Kıyamet hem tasavvufi hem de ezoterik (gizli öğreticilik) anlamda ayağa kalmak ve uyanmak demektir. Bu uyanıştan kastedilen ruhsal aydınlanmadır. Böylelikle dinsel metinlerin içindeki sembollerin anlamları da çözülebilecek ve dinsel metinlerde gizlenen gerçeklerle herkes yüz yüze gelebilecektir.

      İKİ YILLIK HATA PAYI...

      * 22 Aralık 2012 tarihi konusunda hiç şüphe yok mu? Mayalar'ın yakın geleceğimize ilişkin kehanetleri tüm ezoterik bilgilerle örtüşmektedir. Bu nedenleFİLM GERÇEK Mİ OLACAK? Felaketi anlatan The Day After Tomorrow (Yarından Sonra) filmi gösterime girdiği günden beri çok konuşuluyor. Son zamanlardaki belirtiler de 'acaba mı' dedirtiyor.verilen tarihin önemi çok büyüktür. Ancak bu tarihlemede iki yıllık bir hata payı bulunabileceği de gözardı edilmemelidir. Bunun sebebi Maya Takvimi'nin bizim kullandığımız Gregoryen Takvimi'ne çevrilişinde MÖ 1'den MS 1'e geçilmiş olmasıdır. Aradaki 0 atlanmıştır. Yaptığı araştırmada Astrofizikçi Cotterel de bu konuya dikkatleri çekmiştir.

      * Bugüne kadar Mayalar'ın hangi kehanetleri yerini buldu? Şu anda bilimsel olarak ispat edilen dünyanın dört kez kutup değişimi geçirdiği. Bugün bu durum ispatlanmış durumda. Günümüz insanları bunu yeni keşfetse de, Mayalar bunun farkındaydılar. Bu bile başlı başına önemli bir şey.

      * Mayalar'la ilgili tüm bu bilgilere nasıl ulaşıldı? Bütün bunlar dünyaca ünlü astro fizikçi Coterelli'nin bilgilerini bir BBC muhabiri Adrian Gilbert'in derlemesi sonucunda dünya kamuoyuna duyurdu. En önemli buluş da eski Maya kenti Palanque'deki Yazıt Tapınağı'nda buldukları mezar taşının kapağındaki şifreyi çözmeleriyle oldu.

      * Şifre nasıl çözüldü? Simetriyle ilgili bilgileri çözerek çok önemli sonuçlara ulaştılar. Kapağın üzerindeki şerit motiflerini simetrik bir şekilde yan yana getirdiklerinde ortaya Jaguar ve bunun üzerinde de bir Yarasa sembolünün ortaya çıktığını gördüler. Mayalar'ın sakladıkları bu sembollerin bir anda belirmesi Cotterel'i şaşkına çevirmişti. Çünkü Mayalar'ın mitolojik yazıtlarında Jaguar beşinci yani bizim çağımızı, yarasa ise ölümü sembolize etmekteydi!... Kapağın üzerinde açık bir şekilde görülen "Güneş Haçı"nın üzerindeki ilikler ise Güneş'in manyetik iliklerini temsil etmekteydi. Bu da Mayalar'ın gizli mesajıydı. Yaşanacak trajedinin sebebi Güneş'te meydana gelecek olan manyetik değişimlerdir!..

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #63
        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        Kıyametler ve Olasılıkları

        Dünyayı tehdit edebilecek 10 felaketin yıkım gücü ve olasılıkları hesaplandı. En ciddi tehdit, süper volkanlar

        İngiliz The Guardian gazetesi gelecek 70 yıl içerisinde dünyanın ve insanoğlunun varlığını tehdit edebilecek 10 büyük tehlikeyi araştırdı. İşte yerbilimciler, silah uzmanları, astronomlar ve bilim adamlarının tahminlerine dayanılarak hazırlanan olası felaket senaryoları:

        İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: Atmosferde biriken zararlı gazların yarattığı sera etkisiyle bu yüzyılın sonuna kadar dünya sıcaklığında yaklaşık 2 derecelik artış bekleniyor. Bu sıcaklık artışı gıda stokları üzerinde onarılamaz hasar yaratacak. Olasılığı: Yüksek - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 60.

        EVRİM SAATİNİN SONU: Bilim adamları, doğadaki canlıların evrim saatini belirleyen telomer adlı DNA zincirlerinin kısalmasıyla, kanser, alzheimer gibi yaşlılığa bağlı hastalıkların da oluşma riskinin artığını kaydediyor. Olasılığı: Düşük - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 80.

        SALGIN HASTALIKLAR: Son yüzyılda AIDS, SARS gibi salgın hastalıklarla mücadele eden insanoğlunun, daha kötü salgınlara maruz kalabileceği belirtiliyor. En yakın olasılık, Asya'yı vuran kuş gribi virüsünün tüm dünyaya yayılması. Olasılığı: Çok yüksek - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur: Yüzde 30.

        TERÖRİZM: Uzmanlara göre, terörist grupların, biyolojik ve kimyasal kitle imha silahlarıyla saldırı düzenleme olasılığı her geçen gün artıyor. Olasılığı: Çok yüksek - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 20.

        NÜKLEER SAVAŞ: Uluslararası strateji uzmanlar, Soğuk Savaş'ın bitimiyle azalan nükleer savaş olasılığının bugün İsrail, Hindistan, Pakistan ve Kuzey Kore gibi nükleer silaha sahip ülkeler nedeniyle halen sürdüğünü belirtiyor. Olasılığı: Düşük - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 80.

        METEOR ÇARPMASI: Çapı 1.5 kilometre büyüklüğünde bir meteor, birkaç milyon yılda bir dünyaya çarpıyor. Çarpışmanın küresel sonucuysa yeni bir buzul çağı. Olasılığı: Orta - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 50.

        AKILLI ROBOTLARIN HAKİMİYETİ: Gelişen teknolojiyle 2050'ye kadar robotların insanlar gibi düşünmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Bunun sonucunda yaratıcıları üzerinde hakimiyet kurma olasılıkları göz ardı edilmiyor. Olasılığı: Yüksek - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 80.

        KOZMİK PATLAMA: Samanyolundaki bir gezegenin patlamasıyla ortaya çıkacak gama ışınları, dünyada yeni bir buzul çağı başlatabilir. Olasılığı: Düşük - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 40.

        SÜPER VOLKAN PATLAMASI: Süper volkanlar, 50 bin yılda bir faaliyete geçiyor. Yarattıkları yıkımsa, meteor çarpmasının yaklaşık 12 katı. Olasılığı: Çok yüksek - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 70.

        KARA DELİKLER: Bilim adamları, dünyanın bir kara delik tarafından yutulması olasılığını da göz ardı etmiyor. Olasılığı: Çok düşük - Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: Yüzde 100.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #64
          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          Şaşkına çeviren kafatasları-Foto



          Suriye´de yapılan kazılarda çeşitli yöntemlerle süslenmiş 9 bin yıllık insan kafatasları bilim adamlarını hayrete düşürdü.

          Başkent Şam'ın yakınlarında yer alan Tel Esvad bölgesindeki Fransız-Suriye arkeoloji ekbinin ortak kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan insan kafatasalarının, 9000 yıl öncesine ait olduğu kaydedildi.
          Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan süslü insan kafataslarının fotoğrafları dün Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) tarafından servise konularak uluslararası ajanslar aracılığıyla dünyaya aktarıldı.
          Suriye-Fransız ortak ekibinin ortaya çıkardığı kafataslarının bu yıl içinde bulunan 'son derece önemli' bir keşif olduğu nitelendirildi.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #65
            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler



            Zonguldak'ta Minaresi Sarı-lacivert Renklere Boyanan Bir Cami, Görenlerin İlgisini Çekiyor.



            Zonguldak'ta minaresi sarı-lacivert renklere boyanan bir cami, görenlerin ilgisini çekiyor.


            Zonguldak merkez ilçeye bağlı Muslu Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Camii'nin minaresi, sarı-lacivert renklere boyandı. Cami dernek yönetim kurulu başkanının fanatik Fenerbahçeli olması, minarenin sarı-lacivert boyanmasına sebep oldu. Muslu Beldesi Cumhuriyet Camii minaresinin Fenerbahçeli renklere boyanmasında caminin dernek başkanı Cihan Açıkgöz'ün etkili olduğunu söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Aslan Tüylü, minarenin 1 ay önce boyanması yönünde karar alındığını, boya seçiminin ise Dernek Başkanı Cihan Açıkgöz tarafından yapıldığını belirtti. Tüylü, "Renk seçiminde, fanatik Fenerbahçeli başkanın tercihi etkili oldu" dedi.

            Caminin karşısında kahvehane işleten ve fanatik galatasaylı İdris Tan, "Minarenin art niyetle boyandığına inanmıyoruz. Tamamen dernek başkanının tercihi" derken, fanatik Galatasaraylı olan Turgay Sarı isimli mahalle sakini ise, "Avrupa'da hiçbir başarıları yok. Başarılı olsalar da Cumhuriyet Mahallesini sarı-lacivert boyasak" şeklinde konuştu.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #66
              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              Meksika'da 2 Başlı 3 Bacaklı Bebek Doğdu

              Meksika'da sadece 9 saat yaşayabilen iki başlı ve üç bacaklı bir bebek dünyaya geldi.

              Sağlık makamları, görenleri şaşkına çeviren bebeğin Meksika'nın Guatemala sınırındaki dağlık Chiapas bölgesinde Guatemalalı 21 yaşındaki yerli bir anne tarafından dünyaya getirildiğini belirttiler

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #67
                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                "Allah" Yazılı Domates Şaşırttı



                Karabük'te, Evinin Bahçesinden Topladığı Domateslerden Birinin Üzerinde Arapça "Allah" Yazdığını Gören Özlem Ulusoy Büyük Şaşkınlık Yaşarken, Domatesi İnceleyen Müftü de, Yazının Elle Yazılması Olasının Olmadığını Belirtti.


                Karabük'te, evinin bahçesinden topladığı domateslerden birinin üzerinde Arapça "Allah" yazdığını gören Özlem Ulusoy büyük şaşkınlık yaşarken, domatesi inceleyen müftü de, yazının elle yazılması olasının olmadığını belirtti.

                Karabük'ün Kurutuluş Mahallesi'nde oturan Özlem Ulusoy, evinin bahçesinden topladığı domateslerden birinin üzerinde Arapça harflerle "Allah" yazdığını fark etti. Oldukça şaşıran Ulusoy, "Görünce çok şaşırdım. Gözlerime inanamadım. Emin olmak için müftüye gittim. Müftü de inceledi ve yazıyı doğruladı" dedi.

                Karabük Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu da domatesi inceleyerek, üzerinde bir hilal ve Arapça harflerle "Allah" yazdığını belirterek, "Baktığımızda 'lehu' ve 'lillahi' olarak da okunuyor. Bu kelimeler Allah'ı işaret eder. Allah yazısı çok belirgin. Elle yazılma olasılığı gözükmüyor. Bu konuyu uzmanları bilir, onlara göstermek gerekir. Her şeyde zaten 'Allah' yazıyor belki biz fark edemiyoruz. Başka harfler ve hatta hilal şekli de var. Allah yazısı hattatın elinden yazılmış gibi belirgin gözüküyor. Hikmetini Allah bilir" şeklinde konuştu.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #68
                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  Belgrad: Sırp Aşıktan İlginç Evlenme TeklifiSırbistan'ın Arandjelovac Kentinde Yaşayan Sırp Genç, Sevgilisine Evlenme Teklifini Alışılmışın Dışında Bir Yöntemle Yaptı.

                  Sırbistan'ın Arandjelovac kentinde yaşayan Sırp genç, sevgilisine evlenme teklifini alışılmışın dışında bir yöntemle yaptı.

                  Vujadin Stojkovic adlı genç Sırp, kız arkadaşı İvana Novakovic'e evlenme teklif etmek için taksi filosu kiraladı. Her bir taksiciye ödediği yüklü miktar para yanında boya da dağıtan Stojkovic, kendilerinden araçların üstüne on iki harflik "udaj se za mene" (benimle evlen) yazmalarını istedi.

                  Talihli kız, slogan yazılı arabaları evinin önünde görünce bir taksinin üstünde ellerini iki yana açmış bekleyen sevgilisine koşup ağlayarak teklifi kabul ettiğini söyledi.

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #69
                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    Buones Aires: 37 Çocuktan Sonra 'Yeter' Dedi


                    37 çocuk babası Arjantinli boyacı, kısırlaştırılmak için devlete başvurdu.

                    Arjantin'in Corrintes şehrinde yaşayan 44 yaşındaki Cleto Ruiz Diaz isimli boyacı, 37. çocuğunun ardından mahkemeye başvurarak ülkede yasak olan kısırlaştırılmak için talepte bulundu. Arjantin basınına konu olan Diaz, "Cinsel hayatım çok küçük yaşta başladı. Bugüne kadar 7 nişanlım, 3 karım oldu. Şimdi 8 oğlumun annesi İsabel ile yaşıyorum" dedi.

                    Maddi açıdan zorlandığını ifade eden Diaz, "Artık takatim kalmadı. 37 çocuğu tek tek beslemek, giydirmek, okula göndermek boyumu aşmaya başladı. Devlet de yardım etmiyor. Son çare olarak ameliyat olup kısır kalmaya karar verdim. Bir kadına aşık olduğum zaman kendimi dizginleyemiyorum" şeklinde konuştu

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      #70
                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler



                      Ardahan'ın Posof İlçesi Özbaşı Köyünde 2 Metre 50 Santimetre Uzunluğunda Yılana Benzeyen Bir Ağaç, Görenleri Hayrete Düşürdü.


                      Ardahan'ın Posof İlçesi Özbaşı köyünde 2 metre 50 santimetre uzunluğunda yılana benzeyen bir ağaç, görenleri hayrete düşürdü.

                      Özbaşı köyünde fındık toplarken yılana benzeyen bir ağaç gördüğünü belirten Özdemir Şahin, "Fındıklıkların arasında yılana benzeyen bir şey gördüm. Dikkatlice bakınca yılan olmadığını ve bir ağaç olduğunu fark ettim. İlgimi çekti eve getirip biraz düzenleme yaptım. Kafası tamamen yılana benziyor" dedi. İlçe merkezine getirilen ağaç vatandaşların ilgi odağı oldu.

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #71
                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler


                        Kayseri'de Mide ve Bağırsakları Ters Olan Hasta, Doktorları Şaşırttı.

                        Kayseri'de mide ve bağırsakları ters olan hasta, doktorları şaşırttı.

                        17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası mide ve bağırsakları ters dönen 54 yaşındaki Mustafa İşveren, doktorların ameliyat olacağını söylemesine rağmen 17 yıl sürekli kusma ve bulantı şikayetleriyle yaşadı. Daha sonra bu şikayetlerin artması sonucu hastaneye başvuran Mustafa İşveren, ameliyat olmaya razı oldu.

                        Çektikleri röntgen filminde hastanın mide ve bağırsaklarının ters olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen doktorlar, doğuştan böyle vakalara rastlanabileceğini, fakat trafik kazası sonrasında böyle bir durumun oluşabileceğini söyledi. Röntgen Uzmanı Dr
                        . Kemal Şahin, bu durumun nadir bir vaka olduğunu belirterek, ameliyatla organları düzelteceklerini ifade etti.

                        Hasta Mustafa İşveren ise, 1989 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu organlarının bu duruma geldiğini, daha önceleri oldukça sağlıklı olduğunu kaydetti. İşveren, "Doktorlar bana ameliyat olmamı söyledilerdi. Ben de korktum, olmadım. Fakat acılar artınca ameliyat olmaya mecbur kaldım. Su bile içsem kusuyorum. Ameliyat sonrası inşallah sağlığıma kavuşurum" diye konuştu.

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #72
                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          Ses Dalgalarını Kafatasından İç Kulağa İleten Cep Telefonu

                          Japonlar, Cep Telefonu İçin Ses Dalgalarını Kafatası Yoluyla İç Kulağa İleten Mikro-kulaklık Geliştirdi.


                          "Sound Leaf" adı verilen kulaklık, başın yan tarafında kulağa yakın bir noktaya dayanılarak kullanılıyor. Aletin yaydığı titreşim, iç kulak tarafından ses olarak algılanıyor.

                          Mikro-kulaklığın, gürültülü ortamlarda çok kullanışlı olduğu kaydedildi. Uzmanlar, bu sistemin işitme kaybı olan insanlara telefonla rahatça konuşma imkanı verdiğini de belirtti.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #73
                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler



                            Siirt'te yaşayan 'Elektrik Adam'

                            elektrik adam lakaplı 56 yaşındaki Niyazi Yeşilbaş isimli vatandaş, elektrikle adeta dans ediyor. Yeşilbaş'ın elektrik prizindeki çıplak kabloya eliyle dokunması ve kontrol kalemiyle dokunulduğunda vücudunda elektrik bulunduğunun görülmesi, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

                            Siirt'te yaşayan 'Elektrik Adam' lakaplı 56 yaşındaki Niyazi Yeşilbaş isimli vatandaş, elektrikle adeta dans ediyor. Yeşilbaş'ın elektrik prizindeki çıplak kabloya eliyle dokunması ve kontrol kalemiyle dokunulduğunda vücudunda elektrik bulunduğunun görülmesi, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

                            Siirt'te yaşayan 56 yaşındaki Niyazi Yeşilbaş, namı diğer 'Elektrik Adam', görenlere "Olmaz böyle şey" dedirtiyor. İnanılmazı başaran Yeşilbaş, elektrik prizine soktuğu çıplak kabloya çıplak elle dokunuyor. Tüm vücuduna elektrik veren Yeşilbaş'ın vücuduna kontrol kalemiyle dokunulduğunda bedeninin elektrikli olduğu görülüyor. Geçirdiği bir kaza sonucu iki gözünü kaybettikten sonra doktorlar tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla bir gözü kurtarılan ve şu an tek gözüyle yaşamını sürdüren Niyazi Yeşilbaş, elektrik tutmaya heves salmış.

                            20 yıldan beri elektriğe dokunduğunu ve bundan zevk aldığını söyleyen Yeşilbaş, "Tam 20 yıldır elektriğe karşı zaafım var. Elektriğe dokunmaktan zevk alıyorum. Ama bunu kimseye tavsiye etmem. Sakın kimse demesin" dedi

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              #74
                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              Moskova: "Dünya Tuvalet Zirvesi" İlginç Görüntülere Sahne Oldu

                              Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Tuvalet Zirvesi ve Sergisi, ilginç görüntülere sahne oldu. Kremlin Sarayı'nın hemen yanı başındaki ünlü Manej Sergi Salonu'nda düzenlenen Tuvalet Zirvesi ve Sergisi'ne 22 ülkeden yaklaşık 3 bin tuvalet uzmanı katıldı.

                              Rusya'nın başkenti Moskova, Dünya Tuvalet Zirvesi ve Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Kremlin Sarayı yakınında yer alan Manej Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe 22 ülkeden 3 binin üzerinde tuvalet uzmanı katıldı. İlk kez Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının tuvalet kültürü temsilcilerinin biraraya geldiği zirvede, "Daha konforlu hayat için geleceğin tuvaleti nasıl olmalı?" sorusuna cevap arandı. Zirve çerçevesinde düzenlenen sergide çağdaş lavabo, pisuar ve seyyar tuvaletler teşhir edilirken, tuvalet hikayelerini canlandıran komik kuklalar da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Rus bilim adamlarının kozmonotlar için hazırladığı yeni tuvalet modelini anlatan Rusya Tuvalet Birliği Başkanı Vladimir Moksunov, "Uyduda kullanmak üzere hazırlanan tuvalet modeli Rusya'nın büyük bir başarısıdır. Fakat maalesef yurtdışında Rusya pis tuvaletleriyle ün kazanmış, bununla ilgili çok sayıda fıkralara konu olmuştur. Yurtdışındaki kötü imajımızın değişmesi açısından da bu zirve büyük anlam taşımaktadır. İnsanoğlunun kaç gün susuz veya kaç gün gıdasız kalabileceği hesaplanmakta bu konuda çeşitli rakamlar öne sürülmektedir. Ama her bir insanın gün boyunca en az 5-7 kere tuvalet ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Maalesef Rusya'da tuvalet kültürü çok geç gelişmeye başladı. Ama insanların hayat düzeni ilerledikçe tuvalet standartlarına olan talepleri de buna paralel olarak artmaktadır. Bugün Rusya'da halen okullarda, yollarda tuvalet sıkıntısı bulunmaktadır. Bu zirve sayesinde farklı ülkeleri temsil eden tuvalet uzmanları, kendi aralarında tecrübe alışverişinde bulunarak bu konuda yardımlaşma fırsatı bulacak" dedi

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                #75
                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                2005 Yılında Öleceğini Gören Gazi, Yaşamını Yitirdi 02 09 2006 da

                                i

                                Zonguldak (dha) Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, Rüyasında, 2005 Yılında Öleceğini Görünce Mezarını Yaptıran Ve Mezar Taşına Ölüm Tarihi Olarak 2005 Yazdıran Kore Gazisi 86 Yaşındaki İsmail Hakkı Türkiş, Yaşamını Yitirdi.çaycuma İlçe'sine Bağlı Comranlı Köyü'nde Yaşayan Türkiye Taşkömürü Kuru...


                                ZONGULDAK (DHA) Zonguldak`ın Çaycuma İlçesi`nde, rüyasında, 2005 yılında öleceğini görünce mezarını yaptıran ve mezar taşına ölüm tarihi olarak 2005 yazdıran Kore Gazisi 86 yaşındaki İsmail Hakkı Türkiş, dün yaşamını yitirdi.
                                Çaycuma İlçe`sine bağlı Comranlı Köyü`nde yaşayan Türkiye Taşkömürü Kurumu`ndan (TTK) emekli İsmail Hakkı Türkiş, 5 yıl önce rüyasında 2005 yılında öleceğini görünce köy mezarlığındaki 1986 yılında kaybettiği eşi Hacer Türkiş`in mezarının yanına, mezarını kazdırıp, mezar taşına ölüm tarihi olarak `2005` yazdırmıştı.
                                Rüyası gerçekleşmeyen İsmail Hakkı Türkiş, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 10 gündür tedavi gördüğü Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi`nde önceki gün yaşamını yitirdi. Türkiş`in cenazesi, törenin ardından, daha önce kazdırdığı mezar yerine defnedildi.

                                İsmail Hakkı Türkiş`in, Filyos Belediyesi`nde işçi olarak çalışan oğlu Şaban Türkiş, babasının geçen yıldan itibaren sağlık durumunun kötüleştiğini belirterek, ``Rüyasında öleceğini gördükten sonra babam sürekli bize yokluğuna alıştırmaya çalışıyordu. Onun vasiyeti üzerine mezarındaki ölüm tarihini değiştirmeyeceğiz`` dedi.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X