dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #76
    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    ADLİYEDEN.....!!!!
    - Avukat Erhan cüppesini ofisinde unutunca bürosunda çalışan kişiye telefon eder ve cüppesini getirmesini ister. Eleman yanlışlıkla dolaptan cüppe yerine sekreterin siyah etekliğini alır. Aceleyle duruşmaya giren avukat, duruşma salonunda gelen kadın eteğini Cüppe diye giymeye çalışır, başaramayınca, siyah giyeceği açar ve etek olduğunu görünce mahkeme heyeti gibi kendi de şaşırır.

    - Kars Adliyesi'nde Azeri kökenli reis sanığa kararı okur; ''Oy balam sana beş yıl ağır hapis cezası verdik, istersen temiz eylersin'' Kızgın sanık Azeri şivesiyle, "Ben ne temizleyeceğim, nasıl pislediysen öyle temizle'' der.

    - Tekirdağ Asliye Ceza Yargıcı Orhan Yeğin anlatıyor. Erzurum'un bir ilçesinde gelen olayla ilgili olarak savcı suçta kullanılan araç ve aletlerin zorla alımına (müsaderesine) karar verilmesini istemiş. Bu isteğe herkes çok şaşırmış. Çünkü dava konusu ''Irza geçmekmiş''

    - Cinsiyet davasında hakim, çocuğu hastaneye cinsiyet tespitine göndermek ister. Bunun üzerine sanık vekili çocuğa yönelerek, ''Pantolonunu indir hakim amcan görsün'' der. Hakim itiraz edemeden çocuk pantolonunu çıkarır, bunun üzerine hakim davayı şöyle bitirir."Bizzat müşahade ettiğim üzere dava konusu çocuğun cinsiyetinin erkek olarak tespit edildiğine...."

    - Alanya İcra Mahkemesi'nde çıkan yazılı bir karar; "Sanığın bir ay olmak üzere çocuk doğuruncaya kadar hafif hapis cezası ile tecziyesine..." Karar, okuyan herkesi şaşırtır. Çünkü sanık erkektir. Hatayı, hamile olan bayan katibenin yanlışlıkla yaptığı anlaşılır

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #77
      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      Dikkatli araba kullanmak gerek...
      (Izmirde yasanmis gerçek bir hikaye )

      Adamın teki arabasıyla bir genç kıza çarpıyor; kız 14-16 yaslarında filan.Hemen arabasına atıp hastaneye oturuyor ve kıza kötü bir haberi olduğunu, karnındaki bebeğin düştüğünü söylüyor. Ayrıca, kızın yası da küçük olduğu için polisi beklemesini istiyor. Adam polisi bekleyip, durumu anlatıyor. Babasının kendisi olmadığını söylüyor. Ancak kız, kendine geldiğinde adamı yalanlıyor ve babasının o kişi olduğunu çarpma hikayesinin palavra olduğunu söylüyor.Zannediyorum kız bebeğin hesabini ailesine veremeyecek durumda ve korumak istediği bir arkadaşı falan olabilir,neyse, o anda bu hikayeye devam etmenin iyi olacağını düşünüyor.
      kız tabii herseli bilmiyor Adam hemen tahlil yapılmasını istiyor hakli olarak ve tahlil sonucunda beklenildiği gibi yırtıyor.
      Ancak doktor tahlil sonucunu adama söylerken, evet bebek sizden değilmiş, yalnız zaten bebeğiniz olması imkansızmış, doğuştan kısırsınız diyor. Adam bunu duyunca sok oluyor çünkü iki tane kocaman çocuğu var (25 yaslarında falan bir kız bir erkek çocuklarmış). Karisini dava ediyor ve karisi, kocasını çok sevdiğini, zamanında çocuk sahibi olamadıkları için büyük sorunlar yasadıklarını, onu kaybetmek istemediği için çocukları adamın en yakın arkadaşından yaptığını itiraf ediyor. Tabii boşanıyorlar ve adam kendisinin zannettiği çocuklarını 25 yıl yetiştirdikten sonra evlatlıktan reddediyor, arkadaşıyla arası acılıyor.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #78
        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        İnanılmaz ama gerçek!!

        Kars'ta 'canı sıkıldığı' için saçlarını yiyen bir kadının midesinde biriken 1.5 kilogram ağırlığında saç kılı, ameliyatla çıkarıldı.Ardahan'ın Hanak İlçesi'nde ikamet eden ve 10 yıl boyunca, canı sıkıldığında saçlarını yediğini belirten Demet Öztürk'ün (25) midesinde biriken ve bağırsaklara kadar inen 1.5 kilogram ağırlığında saç kılı, Kars Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyon sonucu çıkarıldı.

        Ameliyatı gerçekleştiren Dr. İlhami İnalpolat, böyle bir vaka ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek, saç kıllarının hastanın midesini tamamen sardığını söyledi. Saç kılı yemenin psikolojik bozukluklardan kaynaklandığını anlatan İnanpolat, hastanın daha fazla geç kalması halinde, durumun tehlikeli boyutlara çıkabileceğini kaydetti.

        Başarılı geçen ameliyatın ardından, midesindeki saç kıllarından kurtulmanın sevincini yaşayan Demet Öztürk ise ''On yıl önce sıkıntıdan saçlarımı yemeye başladım. Ama bu durum bir süre sonra vazgeçemediğim bir alışkanlık haline dönüştü. Saçlarımı, her geçen gün biraz daha fazla yemeye başlamıştım'' dedi. Midesinde büyük bir rahatlama hissettiğini anlatan Öztürk, tedavi olacağını ve bir daha asla saçlarını yemeyeceğini söyledi.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #79
          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          KAÇAK ELEKTRİK



          Kaçak elektrik bağlatanların, akla hayale gelmeyen yöntemleri, herkesi hayretler içerisinde bırakıyor. Yöntemler arasında duvardaki fayansa dokunulunca ve ev kapısı açık olduğunda kaçak bağlantı kesilip şebeke üzerinden bağlantısı devreye girenler de var.
          Kaçak kullanımla mücadele kapsamında ortaya çıkarılan yöntemler, GAP Master Planı'nda Gazianteplilere atfen yer alan ''taklit ürün üretiminde başarılılar'' tanımının, günümüzde yetersiz kaldığını gösteriyor.
          TEDAŞ Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla yapılan denetimler sırasında saptadıkları yöntemlerin, ''şapka çıkarılacak'' nitelikte olduğunu söyledi.
          ''Kaçak kullanımı saptamakla görevli ve hemen hertürlü yöntemi bilen elemanlarımız bile, karşılaştıkları kaçak yöntemler karşısında adeta küçük dillerini yutuyorlar'' diyen Demirbağ, şöyle devam etti:
          ''İhbar üzerine yaptığımız bir denetimde, Türkiye'de ilk kez rastlanan 'duvar dokunmatik' sistemini bulduk. Mutfak duvarına yerleştirilen ve üzeri fayansla kapatılan role ile çalışan sistem, kaçak bağlantı yapanların ülke ve faturasını ödeyen dürüst aboneler adına hiç de hayırlı olmayan yüzünü ortaya koydu.
          Sistem, kaçak ekibi kontrole gittiğinde, evde bulunan kişinin, altında role bulunan fayansa dokunması ile devreye giriyor. Fayansa dokunulduğunda devreye giren ya da devreden çıkan sistem, kaçak bağlantı yapanların işi epey ilerlettiklerini gösteriyor. Ekip geldiğinde fayansa dokununca kaçak, ekip gittikten sonra dokunulunca ise yasal bağlantı devre dışı kalıyor.''
          BU DA KAPIYA BAĞLI SİSTEM
          Demirbağ, ortaya çıkardıkları ve mucitleri bile şaşkına çevirecek yöntemlerden birisinin de evin kapısına bağlı çalışan sistem olduğuna dikkati çekti.
          Kaçak ekibi sayacı kontrol için içeriye girdiğinde, açılan kapının, anında kaçak bağlantıyı devre dışı bırakıp, şebeke bağlantısını çalıştırdığını anlatan Demirbağ, ''Ekip kontrolünü bitirip evden ayrılınca kapanan kapı, bu kez kaçak bağlantıyı devreye sokuyor. Kapıya yerleştirilen sistem, kaçak kullanıma yönelenlerin hırsızlıktaki azmini de gösteriyor'' dedi.
          Kaçak kullanımı önleme konusunda çok önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Demirbağ, ''Bulduğumuz her yeni yöntem, kaçak kullanımı önleme konusunda ufkumuzu açıyor. Kaçak elektrik kullanımı ile mücadeleyi, sonuna kadar sürdüreceğiz. Yeter ki, dürüst abonelerimiz hem kendileri hem de ülke için duyarlı olsun, kaçak kullananları bize ihbar etsinler'' diye konuştu.
          Demirbağ, fayansa dokunulması sonucu devreye giren kaçak kullanım yöntemini bulan görevli Kadir Selli'yi ödüllendireceğini, birlikte görev yaptığı arkadaşlarını ise kutladığını ifade etti.
          DİĞER YÖNTEMLER
          Demirbağ, bir kahvehanede, kaçak bağlantısı tavan vantilatöründen yapılan bir sistemin de dikkati çektiğini bildirdi.
          Vantilatörün duvarda bulunan anahtarının, ilk anda şüphe çekmediğini, ancak incelemede anahtarın vantilatörü değil, sayacı kontrol ettiğinin ortaya çıkarıldığını vurgulayan Demirbağ, sözlerini şöyle tamamladı:
          ''Sistemde, sayaçtan alınan enerji miktarında düşüş olmamakla birlikte, sayacın diski kademeli olarak yavaşlatılıyor ve disk az dönünce, sarfiyat da az olmuş gibi sonuç ortaya çıkıyor.
          Kullanılan diğer yöntemler arasında sayacın içine cam kenarından film itilerek, sayaç diskinin durdurulması ve görevlilerin geldiği anlaşılınca filmin çekilip, sayaçta normal çalışmanın sağlanması da bulunuyor.
          Anahtar görevi üstlenen bir duya takılan lamba yöntemi ile de kaçak elektrik kullanıldığı saptandı. Ampul sıkıştırılıp yanınca sayaçtan geçen enerji, gevşetilince kaçak kullanım hattı devreye giriyor.
          Kaçak kullanım yöntemleri arasında yer alan sayacın arkasından köprü bağlantı ya da eve doğrudan kaçak hat bağlama da karşılaşılan yöntemler arasında öne çıkıyor.''

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #80
            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

            FOSFORLU PATLAYAN FARE.
            İngiltere'de Roger ve Sylvia Blindell çifti, evlerine musallat olan farelerle savaşmak için belirli köşelere çok güçlü bir zehir yerleştirdi. Fare, zehiri yedikten sonra beklenmedik birşey oldu. Zehirin içinde bulunan fosfor, hayvanın vücut hücrelerinden dışarıya sızdı ve havayla temas ederek reaksiyona geçti. Patlama sonucunda çıkan yangında ev tamamen tahrip oldu.

            ŞOFÖR AYNI KAZAZEDE AYNI.
            Viyana'da Anna Hascher'a 1983 yılında Milance Zivojinoviç'in kullandığı bir minübüs çarptı. Tam 10 yıl sonra 21 Mayıs 1993'te Bayan Hascher'a bu kez de bir kamyon çarptı. Kaza yeri 10 yıl öncekinin 500 metre uzağındaydı. Kamyonun sürücüsü yine aynı kişiydi: Milance Zivojinoviç

            BABAYLA KIZIN ÖLÜMÜ.
            İtalya'nın kuzeyinde Reggio Emilia'da Vittorio Veroni adlı bir adam, hemzemin geçitte bir trenin otomobile çarpması sonucunda hayata veda etti. Veroni'nin kızı Cristina da olaydan 4 yıl önce aynı geçitte aynı makinistin kullandığı aynı trenin çarpması sonucunda ölmüştü.

            23 YIL ARAYLA AYNI KAZA
            Brezilya'nın Salvador kentinde 1966 yılında kamyonunun denetimini kaybeden bir sürücü, Cristina Costa'nın evine girdi. Bu olaydan 23 yıl sonra aynı sürücü, yine kamyonla Cristina Costa'nın evine çarparak hane sakinlerini şok etti

            ANNE KIZ KAZADA BULUŞTU
            Hollanda'da yıllardır birbirleriyle görüşmeyen 63 yaşındaki anne ile 44 yaşındaki kızı birbirlerine çarptılar. Anne, otomobiliyle bir kavşakta sola dönüş yapmak isterken, motosikletiyle oradan geçen kızına vurdu. Hastaneye kaldırılan dargın anne kız tedavi altına alındı.

            LAZ FIKRASI GİBİ KAZA
            Rize'nin Çayeli ilçesinin Yanıkdağ köyünde eski model çakmaklı dolma av tüfeğini temizlemek isteyen 15 yaşındaki Mustafa Safi, tüfeğinin namlusuna su doldurarak sobaya soktu. Isınan namludaki barutun ateş alması sonucu tüfek birdenbire infilak etti ve saçmalar Mustafa'yı kasığından yaraladı. Çayeli Devlet Hastanesine kaldırılan Mustafa Safi "Ateşle barutun yan yana gelmeyeceğini böylece anlamış oldum" dedi.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #81
              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              BELA DOMUZUN SON LANETİ.

              Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarındaki Dupnitsa kasabasında yaşayan bir köylü, bahçesine verdiği zararlar nedeniyle domuzundan nefret ediyordu, sonunda domuzu dinamitle öldürmeye karar verdi. Arkadaşlarıyla iddiaya giren köylü komşularının şaşkın bakışlarının arasında dinamit lokumunu hayvanın ağzına sokarak fitili ateşledi. Bahçe duvarının arkasına saklanıp patlamanın sonucunu bekleyen "hain" sahip ve arkadaşları, ummadıkları bir olayla karşılaştılar. Domuzun, ağzındaki dinamit lokumuyla aniden evin açık unutulan kapısından içeriye girmesiyle dinamitin patlaması bir oldu. Harabeye dönen evine bakıp bakıp dertlenen köylü, "Bu domuz, başıma sürekli dert oluyordu. Ancak, ölümü en büyük belayı başımıza açtı" dedi.

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #82
                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                Bunların hiç mi işi yok.......

                • Avustralyalı Leş Stewart 16 yıldır daktilonun basında oturuyor ve sürekli sayıları yazıyor . Hiç durmadan 1 den 1 milyona kadar sayıları yazan Stewart , bugüne kadar 19 bin 990 adet kağıt kullandı, bin adet şerit değiştirdi ve 7 daktilo eskitti.
                • 36 yasındaki Japon Takisu Matarana böcek tutkunu. Takisu geçen yıl bir hamamböceğine 3 milyar lira ödeyerek rekor kirdi. Dünyanın en pahalı hamamböceği artık Takisu’nun.
                • İngiliz Kavin Thackwell evinin dişini 20 milyon adet mandalla kapladı. Thackwell sari ve yeşil mandalları yapıştırmak için 2 ton yapıştırıcı kullandı.
                • Alman Heino Monster dünyanın en küçük dergisini çıkarıyor. Mahalle dedikodularını yazdığı haftalık dergi 3.5x2. santimetre boyutlarında.
                • Brezilyalı öğrenci Tobiaz Couso okulda bir hafta içinde farklı nedenlerden dolayı 120 arkadaşını dövdü. En kavgacı çocuk olarak rekorlar kitabına giren Tobiaz bugüne kadar 20 okul değiştirdi.
                • Çikolata meraklısı Amerikalı Filona Kingsten dünyanın dört bir yanından 2 bin değişik çikolata topladı. 30 yıldır çikolata biriktiren kadın çikolatalar kurtlanmasın diye özel bir bakim uyguluyor.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #83
                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  İşte Bu çok ilginç ...!!



                  Amerika üniversitelerinin bir adeti var. Her yıl,her üniversite kendi alanında çok sivrilmiş bir önemli ismi mezuniyet konuşması yapmak üzere davet ediyor.Aşağıda bu yıl Yale Üniversitesi mezuniyet törenine davet edilen Oracle Bilgisayar şirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison'un şaşırtıcı, hatta şok edici konuşması var.

                  "Yale Üniversitesi mezunları,daha önce böyle bir giriş görmediğiniz için özür dilerim ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum.Lütfen etrafınıza iyi bakın solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın.sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın Ve şimdi şunu aklınıza koyun; Bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra, solunuzdaki kişi hiç bir şeyi başaramamış olacak. Sağınızdaki kişi de aslında hiçbir şey başaramamış olacak.Ve siz ortadaki. Ne bekliyorsunuz? Siz de başaramayacaksınız.Aslında bugün şöyle bir etrafıma baktığımda parlak gelecek için yüzlerce umut ışığı göremiyorum.Yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişilerde göremiyorum. Görebildiğim tek şey, geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan.O kadar. Sinirlendiniz. Bu anlaşılabilir bir şey Ben, Lawrence "Larry Ellison üniversite terk, kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden alıyorum ki, ülkenin en prestijli yüksek öğrenim kurumunun bu yılki mezunlarına böyle şeyler söyleyebiliyorum.? Bi yetkiyi nereden aldığımı söyleyeyim: Çünkü ben, üniversite terk ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım.Siz değilsiniz. Çünkü Bill Gates o da üniversite terk ve dünyanın "şimdilik" en zengin adamı. Siz değilsiniz. Çünkü Paul Allen o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı Başka örneklerde var Mesela Michael Dell, o listede 9 numara ve yukarı doğru hızla tırmanıyor, o da üniversite terk. Ve siz o listede hala yoksunuz.Şimdi çok kızdınız.Bu da anlaşılabilir. o halde biraz da egolarınızı okşamama izin verin Pek çoğunuz burada dört ya da beş yıl eğitim gördünüz.Önünüzdeki yıllar için, epey iyi bir eğitim aldınız, bilmeniz gereken pek çok şeyi öğrendiniz. iyi çalışma alışkanlıkları edindiniz. Burada size o önünüzdeki yıllar boyunca yardımcı olacak bir sürü insan tanıdınız,onlarla bağlantı kurdunuz. Ve hayat boyunca yanınızdan ayrılmayacak bir kelimeyle güçlü bir ilişkiniz oldu burada: Terapi.Bunların hepsi güzel şeyler.Ama gerçekte, o kurduğunuz arkadaşlık bağlantılarına fena halde ihtiyacınız olacak o çalışma alışkanlığına ve "terapi'ye de ihtiyaç duyacaksınız.hayat boyu. ihtiyacınız olacak, Çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayısıyla asla dünyanın en zengin insanları arasına katılmayacaksınız.Elbette, belki de listeye 10 yada 11. sıradan . Microsoft yöneticisi Steve Balimer gibi, girebilirsiniz.Ama herhalde onun kimin için çalıştığını söylememe gerek yok değilmi ? Sadece kayda geçsin diye söylüyorum o da zaten master sınıfından terk. Biraz geç kalmış anlayacağınız. Son olarak her halde bazılarınız ya da umarın bu konuşmadan sonra çoğunuz kendi kendinize soruyorsunuz:"Yapabileceğim bir şey var mı? Bir umudum var mı? Maalesef Hayır. Çok geç kaldınız. içinize çok şey dolduruldu. Siz onlara bakıp çok şey bildiğinizi sanıyorsunuz. Artık 19 yasında değilsiniz.Evet şimdi gerçekten çok kızdınız.bu anlaşılabilir bir şey.Belki de şu an size bir umut ışığı vermenin, bir çıkış yolu göstermenin tam zamanıdır. Hayır 2000 mezunları size değil.Siz kaybettiniz.Sizi, yılda 200 bin dolarlık komik maaş çeklerinizle baş başa bırakıyorum. Üstelik o maaş çekinin üstünde sizden birkaç yıl önce okulu terketmiş birinin imzası olacağını söyleyerek. Öğütlerim size değil daha alt sınıfta okuyanlara. Size söylüyorum: Hemen ayrılın .Daha güçlü söyleyemem: Ayrılın: Hemen toplayın eşyalarınızı ve fikirlerinizi ve bir daha geri dönmeyin. Terkedin herşeye yeniden başlayın size söyleyebileceğim tek şeye o başınızdaki kepler ve kıyafetin sizi aynen şu güvenlik görevlilerinin beni kürsüden aşağıya çektiği gibi..... (sonucu tahmin edebiliyorsunuz sanırım(!)

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #84
                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    BBG ALDATMACASI

                    Ben, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) programının etkin olarak yapımcılığı görevinde bulundum ve kısa bir süre önce de hem STAR televizyonundan hem de bu programın yapımcılığı görevlerinden ayrıldım.
                    Bazı şeyleri vicdanım kabul etmediği için aşağıdaki yazıyı hazırlamamın, yapmam gereken en doğru şey olduğuna inandım. RATING KAYGILARI ile hem yarışmaya alınan gençlerin hem de ekran başında programı izleyen binlerce gencin psikolojisi bozulduğu için, olan bitenden haberdar olmanız ve sizinde programa ilgi duyan gençleri uyarmanız gerektiğine inanıyorum.

                    1. Yarışmacıları seçen ekipte psikologlar bulunmaktadır. Eve kabul edilen yarışmacılardan en az bir kaç tanesinin psikoloğunun bozuk olmasına dikkat edilir. Psikopat yapılı, depresyonda vs. olanlar özellikle eve kabul edilir.
                    (Örnek ; 1. Yarışma ERAY, 2. Yarışma EDİ, 3. Yarışma GAYE)

                    2. Psikolojisi bozuk olan yarışmacılar sonuna kadar yarışmada tutulurlar, puanlama tümüyle hayalidir. Ratingi artıracakları için elenmesi istenmeyenler sonuna kadar barajda tutulurlar veya birinci yapılırlar.
                    Kimin derecede olacağı önceden belirlenmiştir. (Örnek : son yarışmada GAYE'nin birinciliğe ortak edilmesi)

                    3. Taksiye müşteri görüntüsü ile binen kişilerin birçoğu aslında kanalın adamıdırlar. Bu kişilerin konuşmaları özellikle günlük özetlere dahil edilir. Bu sayede hem yarışmacılar, hem de ekran başındaki izleyiciler etkilenir.

                    4. Yarışmacılara oy vermek için arayanlar veya mesaj atanlar TELSİM'e yüklü fatura öderler sadece. Çünkü, bu oylar kayda alınmaz. Ancak herhangi bir denetleme yapılması olasılağına karşı da, TELSİM santrallarında gerekli ayarlamalar yapılır ve dereceye sokulmak istenilen yarışmacılara daha çok
                    oy gönderilmiş gibi yapılır.

                    5. Bazı yarışmacılar başından beri kanalın adamıdırlar. Bunların görevi,yerine göre tartışma yaratma, provakasyon, yönlendirme bazen de dengelerle oynamaktır.

                    6. Dereceye giren yarışmacılara bazen kimi elemesi gerektiği kanal tarafından söylenilir. Elbette yarışmacı da, kendi seçimini söylüyormuş gibi kanalın isteğini yerine getirir.

                    7. Yarışmada oylamada göründüğü gibi bölgeler falan yoktur. Tüm oylama tek bir merkezden yapılır ve zaten puanlar da önceden kağıt üzerinde hesaplanmıştır.

                    8. Programın çok izlenebilirliğinin sağlanması için sürekli tartışma ve gerilimin üst noktada tutulması gerekmektedir. Ev içinde dengelerin nasıl olacağı, evin dışında kanal tarafından kararlaştırılır. Oylamalarla, eve gönderilen mesajlarla, taksiye bindirilen sahte müşterilerle evde olaylar yaratılır ve yönlendirilir.

                    Saygılarımla,

                    BBG Eski Yapımcısı ve Star eski çalışanı


                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      #85
                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                      İnternetten savaş uçağı satın aldı!



                      Çin'de bir işadamı, internetteki açık arttırma sitesi eBay'dan Rus yapımı Mig-21 tipi savaş uçağı satın aldı.

                      Beijing News Gazetesi'nin haberine göre, Şang Çeng isimli Çinli işadamı, bir ABD'li satıcıdan 24 bin 730 dolar (yaklaşık 32 bin 149 YTL) ödeyerek aldığı savaş uçağını, şirketindeki boş alanı doldurmak için dekoratif amaçlı kullanmayı planlıyor.

                      İşadamı Şang, değerli eşyaların koleksiyonunu yapmayı sevdiğini belirtirken, eBay sitesinde gösterildiğine göre, Mig-21 savaş uçağı şu anda ABD'nin Idaho eyaletinin Lewiston kasabasında bulunuyor.

                      En son 1995'te uçan savaş jetinin bir müze tarafından kontrol edildiğini ve çok iyi durumda olduğunu yazan gazete, uçağın Çek ordusundan kullanım dışı kalarak ABD'ye ithal edildiğini bildirdi.

                      Savaş uçağının Çin'e getirilmesi konusunda yasal bir engel bulunup bulunmadığının henüz bilinmediği belirtildi.

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #86
                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                        Japonya, dünyada intihar oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri.

                        Japonya'da internette anlaşarak grup halinde intihar edenlerin sayısında patlama yaşandığı belirtiliyor.

                        Polisin açıklamasına göre, geçen yıl bu şekilde 91 kişi intihar etti. 2004'te bu rakam 55, kayıtların tutulmaya başlandığı 2003'te ise 34'tü.


                        İntihar edenlerin büyük çoğunluğunun 20 ve 30'lu yaşlardaki kişiler olduğu kaydedildi.


                        İntiharlardaki artış, polis ve internet servis sağlayıcılarını alarma geçirdi.


                        Servis sağlayıcıları, şüphelendikleri vakaları polise bildirmeye başladı.


                        2003 yılında Japonya'da toplam 34 kişi intihar etti. Bu, bir önceki yıla oranla yüzde yedilik bir artışı ifade ediyor.


                        İnternet aracılığıyla intihar grupları oluşturulması fikrinin, tek başına ölmek istemeyenlere cazip gelmiş olabileceği belirtiliyor.


                        Geçen yıl Şubat ayında internette sözleşen üç kadın ve üç erkek kendilerini bir otomobile kilitlemişler ve içeride kömür yakarak intihar etmişlerdi.


                        Japonya'da intiharla ilgili internet sitelerinin sayısında da artış yaşanıyor.


                        Bu sitelerde 'intihar etmek isteyenler için en uygun yerler' konusunda bile tavsiyelerde bulunuluyor.


                        Japon yetkililer, bu siteleri yasaklama planları yaparken, söz konusu sitelerin yöneticileri, gelecekten umudunu tamamen kesmiş kişilere yardımcı olduklarını söylüyor.

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #87
                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          Pi sayısını 100.000’inci basamağına kadar okudu




                          Japon Akira Haraguçi, pi sayısını virgülden sonraki 100.000’inci basamağına kadar ezberleyerek, kendisine ait rekoru kırdı.

                          Akira Haraguçi, Tokyo’da kalabalık bir izleyici ve basın ordusunun gözleri önünde, 16 saatten uzun süren rekor denemesinde pi sayısının 100.000’inci basamağına kadar hatasız saydı. Haraguçi böylece, virgülden sonraki 83.431’inci basamak olan eski rekorunu kırmış oldu. Rekor denemesi sırasında Haraguçi, sadece iki saatte bir 10 dakika mola verdi. Çemberin çevresiyle çapı arasındaki oranı gösteren pi sayısının ilk 65 basamağa kadar ondalık açılımı şöyle: 3,141592653589793 2384626433832795028841971693993751058209 749445923.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #88
                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler



                            Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir hırsız, girdiği lokantada karnını doyurduktan sonra özür notu bırakmayı da ihmal etmedi.

                            Edinilen bilgiye göre, Mimar Sinan Caddesi Hamidiye Mahallesi 4. Sokak'ta Abdullah Akar'a ait Sanayi Lokantası'na gece geç saatlerde giren kimliği meçhul şahıs, tezgahtaki yemekleri yedi. Karnını doyuran şahıs, lokantacıya, "Abi, kusura bakma. Karnım çok açtı. Bir gün borcumu öderim. Hırsız" diye not bırakarak iş yerinden ayrıldı. 20 yıldır lokantacılık yaptığını, başına ilk defa böyle bir olay geldiğini belirten Akar, "İçeriden bir şey alınmamış. Sadece tezgahtaki yemek yenmiş o kadar. Hırsız namusluymuş" dedi.

                            Akar, hırsızdan şikayetçi olmadığını söyledi.

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              #89
                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              Kolombiyalı kadınlar, bizim Şalvar Davası’nı örnek almış



                              Silahlanmaya ve aile içi şiddete karşı "erkeklerle cinsel ilişkiye girmeme" eylemi başlatan Kolombiyalı kadınlar, bu düşünceyi Türk kadınlarından aldıklarını söylediler.

                              2001 yılında Manavgat’ın Sırtköyü kadınları, köyün içme suyu sorununu çözmedikleri gerekçesiyle eşlerini "yatağa almama" boykotu başlatmışlardı.

                              TÜRKİYE’de 5 yıl önce Manavgat’ın Sırtköy’ünde, köye su getiremedikleri için, kadınların erkeklere karşı gerçekleştirdiği "yatağa almama" eylemi, Güney Amerika’nın yoksul ülkesi Kolombiya’da yaşayan kadınlara ilham kaynağı oldu. Silahları bırakmadıkları ve aile içi şiddete son vermedikleri sürece erkeklerle "**** yapmama" kararı alan Kolombiyalı kadınlar, "İlham kaynağımız Türk kadını oldu" dediler. Kolombiya’da yayımlanan Cambio Dergisi’ne konuşan eylemci kadınlar, "Türk kadını nasıl erkekleri ile yatmayarak köye su getirmeyi başardıysa, bizde erkeklerimizle yatmayarak hem ülkedeki, hem de aile içindeki şiddeti sona erdireceğiz" dediler.

                              EYLEM SONUÇ VERDİ

                              Cambio Dergisi’nde Dominique Rodriguez Dalvard imzasıyla çıkan "Kadınların Şiddete Karşı **** Grevi" başlıklı haberde, Kolombiyalı kadınların başkent Bogota’nın kenar mahallelerinde başlattıkları eylemin sonuç vermeye başladığı belirtildi. Haberde, grevin tüm ülkeye dalga dalga yayıldığı belirtildi.

                              2001 yılının ağustos ayında Sırtköylü kadınların köye su getirmeyi başaramayan erkeklere koydukları "**** yasağı" uzun süre kamuoyunda konuşuldu. **** yasağı, başrollerini Şener Şen’le müjde Ar’ın paylaştığı "Şalvar Davası" filmini akıllara getirdiği için, bu adla anılmaya başlandı.

                              Manavgat’tan İsrail’e su satma projesinin olduğu o günlerde, Sırtköy’ün eylemci kadınlarının liderlerinden 63 yaşındaki Fatma Sarı, "Buradan taa İsrail’e su gönderiliyor da köye niye su gelmiyor" diyerek ilgi çekmişti.

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                #90
                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                7 yaşındaki kızı timsah yuttu



                                Guatemala’da 7 yaşında bir kız çocuğu nehir kıyısında yıkanırken timsaha yem oldu. Köylüler tarafından avlanan timsahın karnından küçük kızın parçalanmış cesedi çıkartıldı...
                                Latin Amerika ülkelerinden Guatemala’nın Chinaboquil Köyü’nde yaşayan 7 yaşında bir kız çocuğu yıkanmak için gittiği nehir kıyısında 2 metre boyundaki bir timsahın saldırısına uğradı.
                                Dev timsah Ana Priscila isimli kız çocuğunu yutarak ortalıktan kaybolurken köylülerin kurduğu silahlı tim büyük bir operasyon başlattı.
                                5 günlük aramanın sonunda ele geçirilerek öldürülen timsahla köye dönen silahlı ekip, hayvanın karnını açınca küçük Ana’nın parçalanmış bacağı ve kolu ortaya çıktı.
                                Kurbanın erkek kardeşi Raymundo Coy Cuz, kız kardeşinin cesedi başında gözyaşlarını tutamazken, köylülerin kısa süre önce validen nehrin timsahlardan arındırılmasını istedikleri belirlendi.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X