Dikişsiz Şaşılık Ameliyatı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member

    • 26-01-2004
    • 3696

    Dikişsiz Şaşılık Ameliyatı

    Doç. Dr. İbrahim Erbağcı ile Prof. Dr. Necdet Bekir'in yürüttüğü ve başarılı bir şekilde sonuçlanan dikişsiz şaşılık ameliyatı tıpta büyük bir yenilik sayılıyor. Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erbağcı ile Prof. Dr. Necdet Bekir'in yürüttüğü ve başarılı bir şekilde sonuçlanan çalışma, dikişsiz şaşılık ameliyatı tıp çevrelerinde büyük başarı olarak kabul edildi.
    Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erbağcı, yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri şaşılık ameliyatıyla hiç dikiş atmadan konjonktiva (gözü saran şeffaf zar) yara yerini doku yapıştırıcısıyla yapıştırdıklarını söyledi.
    Şimdilik ameliyatın son aşamasında bu yöntemi kullandıklarını ve hastanın gözünde herhangi bir rahatsızlık ve kızarıklık gözlenmediğini, bu yapıştırıcının aynı zamanda bir antibiyotik gibi yaranın kısa sürede iyileşmesini sağladığını ifade eden Erbağcı, şöyle konuştu: ''Şaşılık ameliyatlarında hiç dikiş atmadan yara yerini doku yapıştırıcısıyla yapıştırdık. Hastaları en az bir ay kontrol altında tuttuk. Yara yerinde açılma ya da herhangi bir rahatsızlık gözlemedik. Hatta bu doku yapıştırıcısı yaranın iyileşmesine de olumlu katkı sağlıyor. Bu yüz güldürücü çalışmanın şaşılık cerrahisinde bir çığır açacağını ve bu yöntemin geliştirilerek ameliyatın her aşamasında kullanılabileceğini düşünüyoruz.''

    Erbağcı, doku yapıştırma tekniğinin birçok ameliyatın dikişsiz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabileceğini, bunun doku yapıştırıcılarının gelişimine bağlı olduğunu ifade etti. ''Belki de bu yöntem Türkiye'de ilk defa insan ameliyatlarında başarıyla uygulandı'' diyen Erbağcı, doku yapıştırıcısının hastayı dikişten çok daha az rahatsız ettiğini vurguladı. Erbağcı, yürüttükleri bu başarılı çalışmayı Kasımda ABD'de düzenlenen Oftalmoloji (göz hastalıkları) Kongresi'nde sunacaklarını ve kongrede Türkiye'yi temsil edecekleri için heyecanlı olduklarını kaydetti.
İşlem Yapılıyor