Çocuk kanalında 'Miki film' skandalı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • faktor
    Junior Member
    • 11-03-2006
    • 244

    Çocuk kanalında 'Miki film' skandalı

    Okul öncesi çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlamak için Digiturk'ten yayın yapan Jojo TV'de önceki sabah yayınlar karıştı. Sabah saat 06.38'de gösterimde olan çizgi film bir anda kesildi ve araya ***** yayını girdi. 20 dakika **** yayını izleyen çocuklar ne olduğunu anlamazken aileler şok geçirdi. Digiturk olaydan üzüntü duyduğunu açıkladı.
    Sabah'ın Günaydın eki yazarı Yüksel Aytuğ, skandalı bugün köşesine taşıdı. Aytuğ, skandalı şu şekilde anlattı:
    "Salı sabahı Digitürk platformundan yayın yapan çocuk kanalı Jojo TV'yi izleyen minikler, çizgi film yerine bazı ablalar ile ağabeylerin kıyafetsiz olarak yaptıkları garip hareketleri anlamlandırmaya çalıştılar!.. Ta ki, anneleri odaya girip, çocuklarının **** filmi izlediğini hayretle görene kadar... Evet, önceki gün inanılmaz bir yayıncılık skandalı yaşandı.
    Okul öncesi çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamak, yabancı dille tanışmalarına yardımcı olmak amacıyla yayın yapan Jojo kanalında Poko adlı çizgi film yayınlanırken, Digitürk'ün erotik kanallarının yayını ekrana bindi. Saat 06.38'den başlamak üzere tam 20 dakika boyunca ekranda Touch TV ve VIP TV'nin erotik yayınları yer aldı. Ama fonda çizgi filmin sesi devam etti. Yani sokak deyimiyle ortaya tam bir "Miki filmi" görüntüsü çıktı.
    Yakından Kumanda'ya ulaşan "ihbar telefonları" arasında sesi ağlamaklı anneler çoğunluktaydı. İstanbul Maslak'tan arayan anne B.Ö. 4 yaşındaki oğlunu sabah ekran karşısında **** filmi izlerken bulduğunda çok şaşırdığını, daha sonra çocuğunun görüntülerle ilgili olarak kendisine sorduğu soruları yanıtlamakta büyük sıkıntı çektiğini ve bu görüntülerin çocuk üzerinde psikolojik bir tahribat yapıp yapmadığı konusunda uzmanlara danışmaya hazırlandığını söyledi.
    Bunun üzerine hemen Digitürk yetkililerini aradım. Digitürk Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kürekçi başta olmak üzere tüm Digitürk yetkilileri büyük bir üzüntü içindeydi. Çünkü olay gerçekti... Sabah o saatte Digitürk'te erotik yayın yoktu. Ama erotik kanalların görüntüleri daha sonra yayınlanmak üzere uydudan indirilip, kaydedilirken, teknisyenler yanlış soket kullanıp, yayını Jojo TV'ye vermişlerdi. Digitürk yetkilisi Kürekçi olaydan büyük bir üzüntü duyduklarını, benzer bir olayın tekrarlanmaması için ayrı bir kodlama işlemi geliştirdiklerini ve olaya neden olan teknik sorumlular hakkında da işlem başlattıklarını ifade ederek, Digitürk izleyicilerinin böyle bir olayla bir daha karşılaşmayacaklarını garanti etti"
İşlem Yapılıyor
X