9400 FTA ile 9400 CI farkı nedir ?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mustafa100
    Junior Member
    • 21-10-2006
    • 1

    9400 FTA ile 9400 CI farkı nedir ?

    Arkadaşlar ben bu konuda yeniyim geçenlerde bir uyducuya gittim en çok satılan bir cihaz olan 9400 FTA yı bana tavsiye etti bende onu aldım almadan önce tabi kendisine dedimki bu verdiğin cihazla hem yazılım sorunum olmasın hemde bir çok kanalı izlemeliyim dedim oda sağolsun bana bir tane 9400 FTA verdi sonra forumları okumaya başladım 9400 CI olan cihazlarda modül farkı varmış yani demek istediğim arkadaşlar ben 9400 CI almamakla hatamı yaptım birde bu cihazların sky olanları varmış bunların m içlerinde sky modülümü var yoksa dışardan kendimiz sky modül alıp takmamız mı gerekiyor. ve ayrıca sky tabanlı bir cihaz alırsak aynı zamanda şu an 9400 FTA ile seyretmekte olduğum bütün kanalları seyredip ilave olarak sky tabanlı yayınlarımı seyrederim eğer her ikisinide seyrediyorsam hangi cihazı almalıyım 9400 FTA ile 9400 CI arasında artıları ve eksileri anlamında bir açıklama yaparsanız sevinirim saygılar..
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: 9400 FTA ile 9400 CI farkı nedir ?

    cihazlar genellikle 3 model olarak üretilirler

    1- FTA-D ( Digital ) ( sadece şifresiz digital yayınları alabilen cihazlar, ama emu yazılımla şifreli yayınların izlenmesi sözkonusu olabilmektedir. bu cihazlarda modül ve kart kullanılmaz )

    2- D CI Slotlu cihazlara Modül ve kart takılabilir, şifreli yayınlar emu yazılım dışında ve/veya ek olarak izlenebilir. CI cihazlar geleceğe yönelik olarak tavsiye edilir çünkü modül ve kart kullanma ihtiyacı olabilir. mesela Digitürk Aboneliği gibi

    3- D CI M cihazlar, hem CI Slota sahip hem de yerleşik modül ya da kart okuyucuya sahip modellerdir. bu yerleşik modül Sky, Matrix, X-Cam ... gibi modüller olabilir


    genelde yerleşik modüllü cihazları önermiyoruz çünkü bu cihazları alırken modülün parasını da cihazla birlikte ödüyorsunuz. ileride modül demode olduğunda ise bu cihaza modül için ödediğiniz para fazla olmakta ve sadece modülü satmak gibi bir imkanınız olmadığından cihazı tamamen satmak durumunda kalmaktasınız.

    esas olan, her zaman ayrı modül-kart kullanımıdır.

    Goldmaster 9000 serisi Topfield tabanlı olup kaliteli cihazlardır.

    yalnız dikkat ediniz bu cihazlar 2 seridir

    1- düz olan ( j ) Board olarak nitelendirilen eski seriler
    2- V olarak adlandırılan yeni seriler daha hızlıdır

    yani eğer alacaksanız 9400 V CI cihaz alınız

    Yorum

    • jerkan
      Junior Member
      • 27-06-2004
      • 164

      #3
      Konu: 9400 FTA ile 9400 CI farkı nedir ?

      9400 fta ile 9400ci arasında modül farkı değil modül slotu farkı var. misal ilerde digitürke abone oldun diyelim 9400ci de modül ve orjinal kartı takarak izlersin ama bu imkan 9400fta da olmaz.

      sky gömülülerde ise extra modül almana gerek yoktur orj. aboneliklerde direkt kartı modüle takarak izleyebilirsin ayrıcana extra bir modül girişi daha vardır ordada ayrı bir modül kullanablirsin.

      Gömülü sky modülün özellikleri ise orj. abo kart ve birçok kartı tanır ve okur extra olarak kartsız ***wiew xxx kanalını açar.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X