15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

    Çok özel bir sınavA Milli Futbol Takımı, son Dünya Şampiyonu İtalya ile bugün özel maçta karşı karşıya gelecek.


    Türkiye ile İtalya son olarak 20 Kasım 2002'de yapılan özel maçta Emre Belözoğlu ve Christian Vieri'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kalmıştı.

    EURO 2008 Elemeleri'ndeki ilk 3 maçını kayıpsız geçen Türkiye, bugün son Dünya Kupası'nın sahibi İtalya ile bir hazırlık maçı yapacak.
    Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İtalyan futbolunun yıldızlarından Giacinto Fachetti’nin anısına organize edilen maç Bergamo’daki Stadio Atleti Azzurri de’Italia’da oynanacak. TSİ 21.50’de başlayacak ve İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Massimo Busacca'nın yöneteceği maç ATV’den naklen yayınlanacak.
    430. SINAV
    A Milli Futbol Takımı, İtalya ile deplasmanda yapacağı özel maçla birlikte, 430. karşılaşmasına çıkacak.

    Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 429 maçta, 149 galibiyet, 100 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 547 gol atarken, kalesinde 669 gol gördü.

    Türk Milli Takımı, İtalya ile 3'ü B Milli Takım olmak üzere, şimdiye dek yaptığı 12 maçtan hiçbirinde galip gelemedi. Geride kalan maçlarda 9 yenilgi, 3 de beraberlik alan ay-yıldızlı ekip, attığı 7 gole karşılık filelerinde toplam 22 gol gördü.

    EMRE İLK 11'DE
    İtalya maçı hazırlıklarını salı akşamı basına kapalı yaptığı idmanla tamamlayan Türkiye'de sakat oyuncu bulunmazken, teknik direktörü Fatih Terim'in cezası bitmemesine rağmen kadroya aldığı Emre Belözoğlu'şans vermesi bekleniyor.
    A Milli Futbol Takımı'nın bugünkü maça şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Rüştü, Servet, Gökhan Zan, Hamit Altıntop (Serhat), İbrahim Üzülmez, Emre, Mehmet Aurelio, Tuncay, Sabri, Arda, Hakan Şükür.
    İTALYA'DA YENİ İSİMLER
    İtalya Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Donadoni'nin, bugünkü maçta bazı yeni isimlere şans tanımak amacıyla farklı bir kadroyla sahaya çıkacağı öğrenildi.
    Luca Toni, Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso ve Fabio Grosso'nun aralarında bulunduğu 2006 Dünya Kupası yıldızlarının bir çoğu sakatlık ya da takımdan aflarını istedikleri için kadroda yer almadılar.
    Bu arada FIFA, bu maç için biri kaleci olmak üzere 9 oyuncu değişikliğine izin verdi.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

    Beşiktaş Delgado’yu bırakmadıMatias Delgado’nun menajeri Ceylan Çalışkan, Paris Saint Germain kulübünün Arjantinli futbolcuya talip olduğunu ancak Beşiktaş’ın transfer teklifini geri çevirdiğini söyledi.

    Beşiktaş Kulübü'nün sezon başında kadrosuna kattığı Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgoda'ya, Fransa'nın ünlü kulübü Paris Saint Germain transfer teklifinde bulundu. Delgado’yu bırakmayı düşünmeyen siyah-beyazlı yönetim, menajer Ceylan Çalışkan aracılığıyla bu teklifi reddetti.

    Delgado’nun menajeri Ceylan Çalışkan, Paris Saint Germain'in Delgado'yu istediğini belirterek, ''Beni arayarak Delgado'yu transfer etmek istediklerini söylediler. Ben de kendilerine Beşiktaş'ın bu oyuncuyu 5 milyon dolara transfer ettiğini söyledim. Paris Saint Germain Kulübü de paranın önemi olmadığı yanıtını verdi'' dedi.

    Çalışkan, gelen teklifi Beşiktaş Kulübü'ne ilettiğini vurgularken, siyah-beyazlıların bu teklifi geri çevirdiğini söyledi.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

      Kulüpler Birliği: Kongreye gerek yokSonucu merakla beklenen Kulüpler Birliği toplantısından Haluk Ulusoy federasyonuna destek kararı çıktı.

      Salı günü İstanbul’da toplanan Kulüpler Birliği Vakfı, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü kongreye gitmesine gerek olmadığı kararı alındı.

      Canaydın, Radisson SAS Oteli'nde yapılan ve 4 saat süren toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, öncelikle Fenerbahçe ile vakıf arasında geçen davet krizi hakkında bilgi verdi.

      Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula götürülüp götürülmemesi konusuyla ilgili, kulüpler birliği olarak herhangi bir oylama yapmaya ve konuyla ilgili bir karar vermeye gerek olmadığı görüşünde birleştiklerini söyledi.

      "DAVET, İSTEK ÜZERİNE İPTAL EDİLDİ"
      Özhan Canaydın, bugünkü toplantı için Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan davetin, diğer kulüp başkanlarının isteği üzerine iptal edildiğini söyledi.

      Özhan Canaydın, ''Bugün yapılan yönetim kurulu toplatısı için Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan rutin davet, kulüp başkanlarının isteği üzerine ikinci bir yazı ile iptal edilmiştir'' dedi.

      Fenerbahçe'nin vakıf üyeliğinden ihraç edilmesinin, bu ay sonunda kararlaştırılacağını belirten Canaydın, ''Fenerbahçe'nin vakıf toplantılarına katılmaması, aidatlarını ödememesi, vakfımızı yok sayan ve vakfımızı tanımadıkları yönündeki yazı ve açıklamaları nedeniyle, savunma ve açıklamaları alınmak suretiyle 23 Kasım'daki mütevelli heyeti toplantısında, vakıf üyeliğinden ihraç edilip edilmeyeceği konusunda bir karar alınmasına oy birliği ile karar verdik'' diye konuştu.

      Nihat Özdemir'in istifa daveti konusunda ise Canaydın, ''Olabilir. Şahsi görüşüdür. Biz kulüpler birliği olarak birlik ve beraberlik içinde görevimize devam ediyoruz'' dedi.

      17 KULÜP BAŞKANI KATILDI
      Kulüpler birliği vakfı toplantısına 17 kulübün başkanı da katıldı.

      Toplantıda Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu da yer aldı. Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, federasyon ile yapılan görüşmeler konusunda, ''Bizim öyle bir yetkimizin olmadığını konuştuk. Federasyona ilişkin öyle bir sorun olmadığı görüşünde birleşildi'' dedi.

      Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da ''Kulüp başkanlarının genel kanaati böyleydi. Federasyonla ilgili böyle bir oylamaya gerek olmadığı konusu ortaya çıktı. Fenerbahçe içinse, yaklaşık 2 yıldır toplantılara katılmaması, aidatlarını ödememesi, vakfımız hakkında olumsuz konuşmaları nedeniyle bu karar alındı. Bu durum genel kurulumuzda görüşülecek. Genel kanaat herkeste aynı olacaktır'' diye konuştu.

      Toplantıdan çıkan kulüp başkanları da kararları oy birliği ile aldıklarını ve söylenecek bir şeyin olmadığını ifade ettiler

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

        Terim: Güç bir sınavA Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile bugün oynanacak özel maç öncesi, ''Dünya şampiyonu olan bir takıma karşı oynuyoruz, İtalya her zaman güçlü bir takımdır'' dedi.

        Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya Milli takımı ile yapacakları özel maç öncesinde milli takımın kaldığı otelde düzenlediği basın toplantısında, artık herkesin diğer bir takımın oyun sistemine çok kolay ulaşabildiğini belirterek, ''Bugün artık teknoloji o kadar gelişti ki, herkes herkesin oyun sistemini, takım kadrosunu bir düğmeye basarak kolayca bulabiliyor. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Takımların sistemini bilmek o takımı yeneceğiniz anlamına gelmez. Netice itibariyle de dünya şampiyonu bir takıma karşı oynuyoruz. İtalya, her zaman güçlüdür. Bu bir puan maçı olsaydı sonuç farklı olabilirdi'' dedi.

        Terim, bir gazetecinin, orta saha oyuncularını prese dayalı oyunculardan seçme nedenini sorması üzerine, ''Her takım gibi biz de orta sahaya çok önem veriyoruz. Ancak bizim orta saha oyuncularımız oldukça genç. Bu da bizim için bir avantaj oluşturuyor. Bu maçta da aşağı yukarı aynı şeye bağlı kalacağız. Orta sahadaki oyun sistemimiz içinde belki bir Emre'yi değiştirebilirim'' yanıtını verdi.

        Bir gazetecinin, Türkiye liglerinden milli takıma çağırdığı oyuncuların, takımlarının gerek Avrupa kupaları, gerekse de liglerde aldıkları kötü sonuçlardan dolayı performanslarında bir düşüş yaşanıp yaşanmadığı yönündeki sorusuna ise Fatih Terim, ''Bazen liglerden bazen de Avrupa kupalarından maalasef böyle dönüyorlar. Biz milli takım antrenörlerinin kaderi bu. Hep dua ediyorum ki kazanıp güler yüzle gelsinler diye. Ama bu futbolun doğasında var. Onların morallerini yükseltip, maça hazırlamak da bizim görevimiz. Bu durumu ancak şöyle düzeltebiliriz; kazanmanın ve kaybetmenin doğallığını onlara anlatıp bu durumu kabul etmelerini sağlayarak bir sonraki maça kendilerini hazırlamaları yönünde telkinde bulunmalıyız. Yoksa onların bu durumlarını bağırarak, kızarak veya suçlayarak düzeltmemiz mümkün değil. Bana göre doğru olan, suçlu aramadan çözüm aramaktır'' şeklinde yanıt verdi.

        TERİM'İN İTALYA SEVGİSİ
        Fatih Terim, bir İtalyan gazetecinin, 'İtalya Ligi hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ise, ''İtalya Ligi benim konum değil, konuşmam da yanlış olur. Sadece dünya şampiyonluğu hakkında konuşabilirim. Almanya'da özellikle İtalya'nın bütün maçlarını izledim. Lippi gibi iyi bir hocaları vardı. Kaldığım otelde, İtalyan gazetecilerle sohbetimde de kalbimin hep İtalya'dan yana olduğunu, İtalya'nın Dünya Kupası'nı kazanacağımı söylemiştim. Sonuç böyle olduğu için çok mutluyum. Ancak İtalya Ligi'nde çok ilginç bir dönem yaşandı. İtalya'nın Dünya şampiyonluğuyla, İtalya futbolundaki şike iddiaları aynı döneme denk geldi'' şeklinde yanıt verdi.

        Terim, ''Floransa'ya ilk geldiğim günden itibaren İtalyan halkının bana gösterdiği büyük ilgi ve sevgiden dolayı İtalya'ya ikinci vatanım diyebilirim'' yorumunu yaparken, sonuçta İtalya hakkında da her zaman duygu ve düşünceleri olduğunu dile getirdi.

        Bir başka İtalyan gazetecinin, Avrupa grup elemelerinde Norveç ile İtalya'da oynamak istemesinin doğru olup olmadığını sorması üzerine de Terim, ''2 maçımızı Frankfurt'ta oynadık. Sonuçta Frankfurt Stadı da bizim stadımız gibi oldu. Oyuncularım da biz de buna alıştık. Ancak Floransa benim doğduğum Adana gibi İtalya'nın güneyinde bir şehir. Son maçımızı çok sevdiğim Floransa'da oynamak istiyorum. Ancak seyircisiz oynayacağımız için çok da fark etmeyeceğini düşünüyorum'' cevabını verdi.

        Terim, bir gazetecinin, 'Tekrar İtalya'ya gelirseniz ilk gelişinizden ne gibi farklı bir yanınız olur?' sorusunu, ''İlk gelişimden çok daha tecrübeli olacağım kesin. Oynattığım futboldan asla vazgeçmem. Bana burada hep söylenen oynattığım futboldan çok zevk aldıkları ve coşku duydukları yönündeydi. Ancak saha kenarında hareketlerim yönünden çok daha tecrübe kazandığım için daha farklı davranırım'' şeklinde yanıtladı.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

          EMRE VE SERHAT
          İngiltere'nin New Castle United takımında forma giyen Emre Belözoğlu, bir gazetecinin sorduğu 'Uzun bir süreden sonra ilk kez milli takıma çağrıldınız. Düşünceleriniz nelerdir?' sorusunu, ''Açıkçası zor bir dönemdi. Yaklaşık 1 seneyi bulan bir bekleme. Sonuçta beklenmesi gereken bir dönemdi. Ancak her şey bıraktığım gibi. O dönemden farklı olan sadece 9 puanımız var. Fatih hocama çok teşekkür ediyorum. Fatih hocam aldığım 4 maçlık cezanın bitmesine 1 maç kala beni özel bir izinle milli takıma çağırdı'' diye yanıtladı.

          Fatih Terim, Emre'nin bu açıklamaları üzerine, ''Emre'nin 4 maçlık cezası vardı. Kendisini 1 maç kala tekrar çağırdık. Aslında FIFA az ceza verdi'' sözleri gazeteciler arasında gülüşmelere neden olurken, Emre'nin yüzünün asılması dikkatten kaçmadı.

          Emre Belözoğlu bir başka soru üzerine de, Avrupa futboluyla Türk futbolunu kıyaslarken, ''Her ülkenin kendine özgü bir futbol biçimi var. İtalya'da 4 sene oynadım, İngiltere'de de ikinci senem, çok mutluyum. Ancak Avrupa futbolu Türk futbolu karşısında çok farklı" dedi.

          Emre, Türkiye'ye transfer olup olmayacağının sorulması üzerine ise, ''Esas olan şu saniye ise Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Ama gelecek için bir şey diyemem'' yanıtını verdi.

          Basın toplantısında Serhat Akın da ciddi bir sakatlık yaşadığını belirterek, ''Futbola eskisi gibi dönmem zaman aldı. Gerek milli takım hocalarım, gerekse de takım arkadaşlarım desteğiyle çok zor olan bu dönemi atlatmama yardımcı oldular ve şimdi tekrar milli takımda olmaktan dolayı mutluyum'' dedi.

          Basın toplantısı sonrasında İtalyan gazetecilerin Fatih Terim'in etrafında toplanarak sohbet etmeleri dikkat çekti.

          A Milli Futbol Takımı, İtalya maçı hazırlıklarını bu akşam TSİ saat 20.00'da basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla tamamlayacak. A Milli Futbol Takımı'nın yarınki İtalya ile yapacağı özel maça şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Rüştü, Servet, Gökhan Zan, Hamit Altıntop (Serhat), İbrahim Üzülmez, Emre, Mehmet Aurelio, Tuncay, Sabri, Arda, Hakan Şükür.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

            Canaydın'a istifa çağrısıFenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Özhan Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etmesi gerektiğini söyledi.NTVSPOR ve Ajanslar
            Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, ''Özhan Canaydın, Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etmelidir'' dedi.

            Nihat Özdemir, Nihat Özbağı'nın kardeşi Ayşe Özbağı'nın Ankara'daki cenaze töreninde yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği'nin İstanbul'da yapılan toplantısı için önce davet aldıklarını, sonra davetin yanlışlıkla yapıldığının bildirildiğini hatırlatarak, ''Biz kulüpler Birliği'nin kurucu üyesiyiz. Yasa gereği kurucu üyelerin ihracı söz konusu olamaz. Bir gün arayla Kulüpler Birliği'nden birbirine zıt iki yazı gönderiliyorsa, ben de Özhan Canaydın'a sorarım, 'Sen bu birliğin başkanı değil misin' diye'' şeklinde konuştu

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

              Çarşı'yı eleştirenler Çarşı gibi davransın"Kartal gol gol" tezahüratı altında ben oynasam o topu yerim! Olumsuz olan, taraftarın protestosudur. Çarşı grubunu eleştirenlerin Çarşı gibi davranması gerektiğini düşünüyor.


              l ADNAN BOSTANCIOĞLU

              Acayip bir sezon yaşıyoruz. 13. haftanın sonunda beşinciyle küme düşme hattı arasında 5 puan var. Geçen sene sözkonusu fark 11 puanmış. Ligin gidişatındaki bu tuhaflığı neye bağlıyorsun?

              İki örnek vereyim. Biri, Vestel Manisa. Ligin henüz 13. haftasındayız. Bu takım üstüste dört maç kaybetti ama hâlâ ligin ikincisi! Diğer örnek, Ankaragücü ve Rize. Geçen hafta, ligin son maçını oynuyor olsalardı, 14 puanlı Rize’nin galip gelmesi halinde 15 puanlı Ankaragücü sondan üçüncü olup küme düşecekti. O Ankaragücü 18 puanla bu hafta ligin altıncısı.
              Geçen seneki heyecan var ama kalite yok. Bence bunun en temel nedeni, yabancıların verimsizliği... Artık her takımda beş-altı yabancı oyuncu var. Bunlar beklenen verimden uzaklar. Bakalım Beşiktaş’a... Kleberson, Ricardinho, Delgado, Nobre, Runje... Beşiktaş hiçbirinden yararlanamadı. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Stoperler henüz iyi değil. Kezman’dan yararlanılamadı. Aurelio zaten yok. Sadece Appiah yeni yeni toparlanıyor. Diğer takımlardan da örnek verebilirim. Sonuç olarak yabancı oyuncuların kalitesi ya da verimsizliği de diyebiliriz, ligin de kalitesini düşürüyor.

              Beşiktaş tribünü sonunda patladı. Bu takım bir türlü dikiş tutturamıyor. İki senedir iyi oynadığı maçların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Beşiktaş’ın sorunu ne?

              Hakikaten Beşiktaş’ın durumu çok zor bir bulmaca gibi. Ben kendimin iyi bir futbol adamı olduğumu düşünüyorum. Ama Beşiktaş’a baktığımda, orasından giriyorum, burasından çıkıyorum, çözemiyorum. Aslında hüzün verici tablo, takımın iyi oynamaması değil, ümit vermemesi. Şimdi bu hafta Fenerbahçe’yi yense -ki Kadıköy’de hep iyi sonuçlar almıştır, fikstür avantajı da olduğundan ilk yarıyı lider bitirebilir. Yani, puan olarak ortada büyük bir sorun yok. Ama dediğim gibi, gelecek için ümit vermiyor.
              Takım, düz oyunculardan kurulu. Yaratıcı oyuncu sıkıntısı var. İşte Sivas maçı. Sivas cezasahasını ablukaya aldılar ama pozisyon yok. Demek ki, kapalı savunmayı açacak yaratıcı oyuncu yok. Orta sahada Kleberson, alternatifi Mehmet Sedef, ayrıca Serdar ve Koray’la oynuyor. Belki bu oyuncular top rakipteyken fena değiller –gerçi bir kaç haftadır o işi de iyi yapamıyorlar, ama takımı hücuma çıkaramıyorlar. Hata yanlış yerde aranıyor. Beşiktaş’ın orta sahasına iki tane Appiah bulması lazım. Dört hafta sonra devre arası. Beşiktaş’ın ne yapıp edip, hem ofansif hem defansif yönü güçlü iki oyuncu bulması lazım.

              Beşiktaş tribünü futbolcular üzerinde çok fazla baskı oluşturduğu için eleştiriliyor. Şu meşhur “Kartal gol gol gol!” tezahüratı falan. Futbolculuk yıllarından bilirsin. Taraftarın bu tür tezahüratı futbolcuyu olumsuz etkiler mi?

              Valla “Kartal gol gol” tezahüratı altında ben oynasam o topu yerim! Olumlu etkiler beni. Olumsuz olan, işler kötü gittiğinde taraftarın protestosudur. Aslında daha önceki yılların sıkıntısını yaşıyor oyuncular. İşte, Çağdaş, Adem, Youla gibi oyuncular bu nedenle gittiler. Şimdilerde Runje, kısmen Baki Mercimek... Şunu söyleyeyim. Fenerbahçe maçı, Beşiktaş’ın geleceğini çok etkileyecek. Bir yanıyla yönetim ve Tigana için, oyuncular için bulunmaz nimet. Tabii kazanırlarsa... Yok yenilirlerse, göreceksiniz, Beşiktaş’ta üç-dört oyuncu bir sonraki hafta, “kasığım çekti” falan deyip İnönü’ye çıkmak istemeyecek. “Kartal gol gol” iyi de Runje’yi ıslıkladığın zaman bundan sadece Runje etkilenmiyor. Daha kötüsü o genç oyuncular sorumluluk almak istemiyor. Nitekim Sivas maçında 1-0’dan sonra Beşiktaş takımı hiç yapmadığı kadar pas hatası yaptı. Şimdi ikimiz aynı takımdayız, top bende... Sen Adnan olarak hemen arkanı dönüyorsun... Ya da rakibin yanından boş alana kaçacağına arkasına saklanıyorsun. Top bana gelmesin diyorsun. Asıl tehlikeli olan bu. Burada iş Beşiktaş taraftarına düşüyor. Gördüğümüz kadarıyla yönetim, teknik kadro fazla bir şey yapmıyor. Yani, oyuncuyu rahatlatacak bir şey yapılmıyor. Tiyatroya mı götürüsün, oyuncuyla konuşur musun, ceza mı verirsin, sever misin... Bu kararsızlık içinde ‘git-gel’ler var yönetimde. Ali Gültiken’in daha fazla hamle yapması lazım, Koray’ın, İbrahim Üzülmez’in daha fazla hamle yapması lazım. Ama asıl hamleyi taraftarın yapması lazım. Çarşı grubunu eleştirenlerin Çarşı grubu gibi davranması gerektiğini düşünüyorum. Çarşı’ya baktığınızda, yüzde doksan yapıcı bir tutum içinde. Beşiktaş’ın Beşiktaşlıdan başka dostu var mı? Beşiktaş’ın durumuna Beşiktaşlılardan başka üzülen var mı? Ben Beşiktaşlı değilim ama şunu biliyorum; o çocukların, yani genç oyuncuların taraftara ihtiyacı var. Severek kazanmanız gerekirken siz yuhalayarak kaybediyorsunuz onları...

              Fenerbahçe’yi yenen, Beşiktaş’a kök söktüren Sakarya, Galatasaray’dan fark yedi. Galatasaray’ın kadrosu ile ilgili çelişkili yaklaşımlar var. Kimileri transfer yapılmadığı için zayıf bir kadro olarak değerlendiriyor. Sen ne düşünüyorsun?

              Benim ölçülerime göre Galatasaray’ın kadrosu en iyi kadro. Bir kere en önemli avantajı aynı kadro ve aynı teknik adamla devam ediyor olmaları. İkincisi... Şöyle bir örnek vereyim: Bu hafta yapılan oyuncu değişiklikleri... Okan Buruk, İnamoto, Ümit Karan çıktı. Biri Japon milli takımının oyuncusu, diğer ikisi bizim A milli takımın oyuncuları. Giren Oyuncular, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Ayhan. Şu oyuncu değişiklikleri bile Galatasaray’ın kadrosunun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

              Zico’nun enteresan bir iddiası var: Fenerbahçe yavaş futbol oynamalı diyor. Ne dersin?

              Ben bunu dünyada hiç bir teknik direktörden duymadım, Zico’dan başka... Yani inanılmaz geldi bana. Bence çok saçma. Özellikle Türkiye ligi dengesiz bir lig. Büyük takımlar tek kale oynuyorlar. Ama tek kale oynarken rakip takımlar neyi isterler? Sizin yavaş oynamanızı, ki böylece önlemlerini alabilsinler... Sen Türkiye’de yavaş oynarsan maçların Denizli maçı gibi olur. Ben bu teze kesinlikle karşıyım. Zaten dünyada da böyle bir futbol anlayışı kalmadı.
              Son düzenleme mazlum22; 15-11-2006, 13:39.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

                Roberto Carlos'tan 1 yıllık imza
                2009 yılına dek Real Madrid'de kalmak istediğini söyleyen Brezilyalı yıldız, kulübüyle 1 yıllık sözleşme yeniledi.

                İspanya'nın Real Madrid Kulübü, Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos'un sözleşmesini 1 yıl daha uzattığını açıkladı.

                Roberto Carlos'un yerine aday olarak gösterilen Brezilyalı savunma oyuncusu Marcelo'nun, 2012 yılına dek kendisini Real Madridli yaptığı imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan kulüp başkanı Ramon Calderon, Carlos'un sözleşmesinin 1 yıl uzatıldığını söyledi.

                Calderon, ''Hepimizin istediği gibi Roberto Carlos, sözleşmesini 1 yıllık uzattı. O çok mutlu. Marcelo, onun yerini doldurmak için geldi ama Roberto ne zaman bırakmak isterse o zaman bırakacak'' dedi.

                Oysa 33 yaşındaki Roberto Carlos, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, 2009 yılına dek Real Madrid'de kalmak için anlaşmanın sağlanmak üzere olduğunu duyurmuştu.
                Son düzenleme mazlum22; 15-11-2006, 13:39.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

                  Lucescu'ya 3 maç ceza
                  Dinamo Kiev maçı sonrası federasyonu sert şekilde suçlayan Romen teknik direktöre, 3 maç ve 7 bin dolar para cezası verildi.

                  Ukrayna Futbol Federasyonu, Shakhtar Donetsk teknik direktörü Mircea Lucescu’ya Dinamo Kiev maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle 3 maç ve 7 bin dolar para cezası verdi.

                  Mircea Lucescu, 1-0 yenildikleri Dinamo Kiev maçında Portekizli hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılmıştı. Lucescu, maç sonrası, federasyonun kendilerine karşı yanlı bir tutum içinde olduğunu vurgulamış ve Dinamo Kiev başkanın kardeşi olan federasyon başkanı Hrihory Surkis’i sert bir dille eleştirmişti.

                  Shakhtar Donetsk başkanı Borys Kolesnikov verilen ceza ilgili demecinde Lucescu’nun çok demokratik bir şekilde düşüncelerini açıkladığını savunarak, cezanın haksız olduğunu belirtti.

                  Ülke futbolunun geleceği açısından Surkis’in görevinden istifa etmesi gerektiğini belirten Shakhtar başkanı, “O giderse bütün problemler de çözülür” dedi.

                  Federasyon başkanı Surkis ise suçlamaları reddederek, “Unutulmamalı ki, benim başkanlığım döneminde Shakhtar Donetsk 3 kez şampiyon olmuştur” dedi.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

                    Köln, Daum'u ikna edemedi


                    Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Almanya İkinci Lig takımlarından FC Köln'ün, 4 yıl için 10 milyon EURO'luk teklifini geri çevirdi.

                    Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Almanya İkinci Ligi takımlarından 1. FC Köln''ün teklifini geri çevirdi.

                    1. FC Köln kulübü tarafından yapılan açıklamada, Daum'un bu konudaki nihai kararını kulübe bildirdiği ve kendisine sunulan teklifi sağlık nedenlerinden dolayı reddettiği bildirildi.

                    FC Köln Kulübü Başkanı Wolfgang Overath ve menajer Michael Meier'in Daum ile yaklaşık 3 saat görüşüp Daum'a 4 yıl için 10 milyon EURO teklif etmişlerdi.

                    FC Köln kulübü yetkililerinin Daum'a yaptıkları teklifte ayrıca, sportif alanda tüm yetkilerin kendisine verilmesinin, yardımcı antrenör olarak Roland Koch'u yanına almasının ve sezon ortasında yeni oyuncu transfer etme imkanı tanınması öngörülmüştü.


                    Öte yandan, Daum'un Köln'e dönmesi için yapılan ve ''www.daum-zum-fc.de'' adlı internet sayfasında hala yayınlanan bir ankette, Daum'un dönmesini destekleyenlerin sayısı 15 bin'i geçti

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

                      Real Madrid'e yeni Brezilyalı


                      Real Madrid, Fluminense'nin 18 yaşındaki oyuncusu Marcelo'yu renklerine bağladı.

                      Real Madrid Kulübü Başkanı Ramon Calderon, Fluminense'nin defans oyuncusu Breziyalı Marcelo ile anlaştıklarını açıkladı.

                      Calderon, spor gazetesi Marca'nın internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Bizim için çok önemli bir transfer. Kanatlara hayat verebilecek genç bir oyuncu ve bizim kadroya daha genç oyuncular dahil etme planımızın bir parçası'' dedi.

                      2013 yılına kadar sözleşme imzaladığı bildirilen 18 yaşındaki futbolcunun, sezonun geri kalan kısmında kulübün gençler takımı Real Madrid Castilla'da oynayabileceği belirtiliyor.

                      Genç oyuncu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra basın önünde resmi imzayı attı.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: 15 KASIMDAKİ FUTBOL HABERLERİ...

                        Tigana’ya tam destek
                        Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Fenerbahçe maçının sonucu ne olursa olsun teknik direktör Jean Tigana'nın görevinin başında olacağını söyledi.

                        Beşiktaş Kulübü Başkanı Murat Aksu’dan, teknik direktör Jean Tigana’ya destek ve güvence verdi.

                        Kuruçeşme Divan Restaurant’daki öğle yemeğinde Beşiktaş yazarları ve muhabirleri ile biraraya gelen Murat Aksu, Fenerbahçe maçında alınacak bir yenilginin ardından gönderileceği yönünde spekülasyonlar yapılan teknik direktör Tigana'ya sahip çıkarak, ''Maçın sonucu ne olursa olsun hocamızın sonuna kadar arkasındayız. Hoca değişikliğinin Beşiktaş'a fayda sağlayacağını düşünmüyoruz'' diye konuştu.

                        Aksu, devre arasında bazı futbolcuların gönderileceği ve yeni futbolcuların alınacağı haberlerine de değinerek, ''Bugüne dek hocamızla gönderilecek futbolcular veya alınacaklarla ilgili hiçbir görüşmemiz olmadı. Önümüzde 4 lig, 2 de UEFA Kupası maçı var ve bu karşılaşmalara konsantre olmaya çalışıyoruz'' dedi.
                        Son düzenleme mazlum22; 15-11-2006, 17:35.

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor
                        X